Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - toubi

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Paneelista katosi kuvakkeet
« : 04.11.10 - klo:17.44 »
Kyseessä on ubuntu 10.04 LTS. Käynnistäessäni ohjelmia paneeliin ei ilmesty enää kuvakkeita. Eli esim. nyt kun minulla kaksi ff-ikkunaa auki, niin siirtyminen niiden välillä onnistuu vain sovittamalla ne molemmat ruudulle yhtäaikaa. Jos erehtyy pienentämään ikkunan niin se katoaa. 

2
Laitealue / "Ei voitu ottaa haltuun hiirtä"
« : 28.10.09 - klo:19.42 »
Eilen yhtäkkiä hiiri alkoi temppuilemaan? Esimerkiksi nettiselaimessa osoitin liikkuu normaalisti, mutta hiiren painikkeet toimivat vuorollaan vain osoiterivillä ja valikossa tai itse nettisivulla. Välillä ubuntun valikoissa pyörähtäminen kesken selailun auttaa asiaa, mutta välillä täytyy turvautua näppäimistöön. Saman tyyppinen ilmiö toistuu myös kaikissa muissa ohjelmissa. Äsken huolestuin vielä enemmän kun olin asentamassa ubuntun ehdottamia päivityksiä. Päivitystenhallinta ei antanut syöttää salasanaa vaan ilmoitti, että "ei voi ottaa haltuun hiirtä, pahantahtoinen sovellus voi olla seuraamassa istuntoa...". Myöskään ohjelmia ei saa asennettua, koska sama ilmoitus tulee salasanan kyselyn tilalla.

Mitä teen?


3
Ubuntu tietokoneissa / Totem pätkii ja kaataa koneen
« : 04.08.09 - klo:17.02 »
Kone oli ollut kiinni öbaut kuukauden verran ja pari viikkoa sitten käynnistin sen ja asensin kaiken mitä ubuntu 9.04 ehdotti päivitettäväksi. Sen jälkeen totemilla videota käynnistäessä kuva näkyi n. sekunnin jonka jälkeen ruutu meni mustaksi ja vain ääni kuului. Useamman käynnistyksen jälkeen video lähti yleensä lopulta pyörimään, mutta pätkien. Kokoruudun tilaan siirryttäessä kaatui useimmiten koko kone. Virheilmoitukset tai mitä lienevätkään välähtivät niin nopeasti ohi ettei ehtinyt lukemaan. Sen jälkeen ruutu oli musta ja näyttö sammui ja käynnistyi n. 5s välein.

Amatöörinä yritin täältä löytyneiden aihetta sivuavien keskustelujen pohjalta hommaa toimimaan, mutta tuloksena oli etten saanut enää koko ubuntua käyntiin.

Uudelleen asennuksen jälkeen kokeilin heti laittaa eri formaattia olevia videoita pyörimään ja kaikki toimi hienosti, kunnes asensin viisaana miehenä taas kaikki  ubuntun tarjoamat päivitykset. Tuloksena samat ongelmat kun aiemmin. Löytyisikö ratkaisuja tai edes suuntaa antavia neuvoja etten taas jumita koko laitosta. Kiitos!Näytönohjain: sapphire radeon hd 3650 (suljetut ajurit käytössä)
prossu: Intel Core 2 Quad Q6600
emo: asus p5k
muistia nelisen gigaa

4
Ubuntu tietokoneissa / Evolution ei näytä ääkkösiä
« : 14.02.09 - klo:12.44 »
mitä teen?

5
Kele! Innostuin asentamaan ubuntun, mutta taitaa mennä jouluun ennenkuin ehtii syventyä. Nyt kun koneen käynnistään niin ubuntu lähtee oletuksena pyörimään. Boottijärjestyksen olisin osannut muuttaa jos olisivat eri kovoilla. Nyt kuitenkin tulee vaimokkeelta turpaan, jos ei vintoosa lähe oletuksena käyntiin. Miten toimin?

Sivuja: [1]