Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - turkka80

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Mokkulat: Networkmanager < wvdial
« : 22.10.10 - klo:14.01 »
No niin, eli tässä joutui tekemään noita syrjähyppyjä muihin distroihin tämän nykyisen koneen kanssa, mutta jälleen on kotiuduttu harhareissuilta normaaliin päiväjärjestykseen. Tämähän ei tietenkään ole ketjun avauksen pointti vaan se, että mokkulayhteyden luonti wvdialin avulla oli arkipäivää dreamlinuxissa ja siinä havaitsin, että ainakin tällä Huawei E160E-mokkulalla wvdial-yhteys oli huomattavan vakaa ja jopa hiukan nopeampi kuin konsanaan networkmanagerilla.

Sama ilmiö toistui edelleen takaisin Minttiin siirtymisen jälkeen, eli ne 316 päivitystä mitkä nurkan takana odottivat (Mint 9 eli LTS oli valinta, siksi noin monta päivitystä) asentuivat muitta mutkitta wvdialilla, sen sijaan networkmanager-yhteys lopetti suurempien päivitysten lataamisen ja koko päivitys piti aloittaa alusta. Kyllähän se networkmanagerkin päivitykset lopulta saa kasaan, mutta jostain syystä joku bitti menee toisinaan poikittain ja verkkoliikenne pysähtyy ko. tiedoston osalta joksikin aikaa (toki tämä toistuu myös Vistalla yhtä lailla).

Ovatko muut huomanneet moista ilmiötä ja mikähän tässä voisi olla takana?

2
No niin, seikkailuni otsikon mukaisen koneen kanssa on saavuttanut likimain kliimaksinsa, eli lopulta onnistuin asentamaan USB-kiintolevyltä distron että pölähti. Ainut probleemi on edelleen tuo DVD-asema, eli loogisesti kun sitä kautta ei voi mitään asentaa niin ei se sen huonommaksi jäänyt. Eli ei toimi, ei tunnistu asennetussa järjestelmässä.

Lokitiedostoista ei hätäpäissään etsittynä löytynyt muita viittauksia kuin

Oct 19 14:58:25 turkka-laptop kernel: [    6.542838] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
Oct 19 14:58:25 turkka-laptop kernel: [    6.542889] sr 4:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
Oct 19 14:58:25 turkka-laptop kernel: [    6.542920] sr 4:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5

tuollaiset, joilla ei vissiin vielä kuuhun pääse. Ohessa on lspcin tuotokset.
Dreamlinux 3.5:ssä asema toimi moitteetta sekä asennuksessa että asennuksen jälkeen, mutta siinä tiedonsiirrosta huolehti amd74xx-kernel moduuli. Ymmärtääkseni tuo on legacy-ajuri, joten erikoinen homma sekin...

Muutenhan homma tosiaan pelaa ja ei tuo enää mikään maailmanlopun ongelma ole, mutta kivahan tuokin olisi saada vielä toimimaan.



[ylläpito on poistanut liitteen]

3
Tervehdys taasen...

Eli ongelmana olisi Linux Mint Gloria ja Soneralta kytkynä tullut Huawein E1762-nettitikku. Tikku tunnistuu massamuistilaitteeksi ja siitä toki päästään eteenpäin usb_modeswitch-ohjelmalla. Mutta tämän jälkeen koko lysti alkaa, sillä vaikka laite tunnistuu modeemiksi, niin silti yhteyden muodostaminen tuntuu olevan lähinnä auringonpilkuista kiinni. Toisinaan yhteys muodostuu aivan oikein ja toimii hienosti mutta useimmiten network-manager ei tunnista laitetta modeemiksi vaikka lsusb niin näyttää.

Tosin tässä tapauksessa auttaa joskus kirjautuminen ulos ja taas sisään jolloin yhteys muodostuu automaattisesti, kuten yhteysasetuksissa on mainittu.

Vendor on se tuttu 0x12d1 ja target myös ja product on 0x1446 ja targetproduct 0x1003. Usb-modeswitch muuttaa nämä aivan oikein, mutta lsusb-tulosteessa oleva Device xxx vaikuttaisi olevan nyt se auringonpilkku. Eli jos tämä numero on 4 tai alle, yhteys vaikuttaisi muodostuvan, mutta suuremmilla numeroilla yhteys jää muodostamatta. Jostain syystä... Mistähän syystä näin voisi olla?

Omat ideat on pikku hiljaa käytetty ja kyseinen kone on annettu äidille syntymäpäivälahjaksi, joten toiveissa olisi luotettavasti toimiva yhteys joka muodostuisi aina samalla tavalla.

4
No niin.

Tässä on siirrytty 9.04 maailmaan (ensiksi päivittämällä vanhan päälle ja tänään sitten kokonaan puhtaalta pöydältä asennettuna) ja muuten toimii mainiosti ja mukavasti mutta tosi hämmentävä ongelma on tullut WLAN-yhteyden muodostamiseen. Eli siis koneessa on sisäänrakennettu Inprocommin IPN2220-wlan sovitin ja Gnomen oma network manager ei ymmärrä siitä jostain syystä mitään. Langattoman verkon ajureiden kautta (siis tämä Ndiswrapperin graafinen portti) saan kyllä kamppeen tunnistettua, mutta ilmoitus kuuluu että "Käytettävissä olevia laitteita ei voida tunnistaa".

Kuitenkin, jollain tavalla jota en itsekään ymmärrä sain kerran Gnome network managerin löytämään WLAN-verkon ja se toimikin oikein mukavasti siihen asti kun sammutin virrat eikä sitä enää koskaan löytynyt...

No eihän siinä mitään kun näppäriä ollaan, vaihdetaan Wicd manager, ja kyllä. Verkko löytyi. Verkkoon pystyi yhdistämään. Verkko toimi. Elämä hymyili. Mutta sitten taas kun virrat sammutettiin koneesta, seuraavalla yrityksellä langatonta verkkoa ei enää löytynyt.

Wlan-ledi palaa koneessa eli virrat pitäisi olla kytkettynä. Iwconfig kertoilee tutuhkoa tarinaa wlanista eli se on olemassa kyllä.
Ohessa vielä todisteeksi tuloste... ;)
Koodia: [Valitse]
turkka@turkka-laptop:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:1 Mb/s   
          RTS thr=2347 B   Fragment thr=2346 B   
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

Pikkuisen alkaa olemaan taas kerran ratkaisumallit vähissä, joten jos jollain olisi mahdollisesti jonkinlaisia ajatuksia asian tiimoilta niin olisi ihan mukava juttu.

Ja tosiaan, sekä 8.04 että 8.10-versioissa WLAN toimi kyllä ilman mitään erityisiä ongelmia...

5
Jo vain...

Eli viimeisiä juttuja mitä olen tuolta Windowsin puolelta jäänyt kaipaamaan oli tällainen softa kuin Web Picture Creator, jota ei valitettavasti Linuxiin ole saatavilla... Eli mahtaako olla olemassa vastaavanlaista ohjelmaa/ohjelmia, jolla pystyisi samaan?

Pitäisi siis saada erinäinen määrä kuvia pienennettyä kokoon, tehtyä thumbit ja rakennettua verkkosivut niitä varten. Kaikki nämä toiminnot sai tehtyä em. ohjelmalla samalla kertaa.

6
Tervehdys...

Tässä neljän kuukauden Linux-veteraanina päätin avata ko. asiasta ihan oman ketjunsa, koska en tällaista täältä löytänyt. Elikkäs ongelmana on ilmeisesti suurelle osalle tuttu ongelma Linuxin ja kannettavien osalta. Eli konetta rasitettaessa lämmöt nousevat liian ylös ja kone ottaa ja kaatuu näyttävästi, toki myös kaikki avoimet tiedostot poistuvat sinne mistä ei ole paluuta. Koneena on Acer Aspire 1362WLMi.


Lainaus
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop kernel: [ 5519.404238] ACPI: Critical trip point
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop kernel: [ 5519.404261] Critical temperature reached (80 C), shutting down.
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty4 main process (4235) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty5 main process (4236) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty2 main process (4243) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty3 main process (4244) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty6 main process (4245) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty1 main process (5444) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:32 turkka-laptop bonobo-activation-server (turkka-8216): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-kbOIbiCXoY: Yhteys torjuttu
Jan 12 13:56:36 turkka-laptop kernel: [ 5534.344996] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Jan 12 13:56:39 turkka-laptop avahi-daemon[4622]: Got SIGTERM, quitting.
Jan 12 13:56:39 turkka-laptop avahi-daemon[4622]: Leaving mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address
Jan 12 13:56:40 turkka-laptop exiting on signal 15

Ongelma esiintyy ainakin Intrepidissä (Kernel 2.6.27-9-generic), Hardyn kanssa ei kokemusta juurikaan, mutta erityisesti Intrepidin kanssa on ollut suhteellisen hämmentäviä hetkiä tarjolla, sillä useampaan otteeseen kun lämmöt uhkaavat nousta kriittisille alueille tuuletin pysähtyy tyystin, syynä on se, että komennot acpi -t ja sensors ilmoittavat molemmat että thermal0 tai temp1-lämpötila putoaa lukemaan +17. Eihän tätä ilmiötä kestä kuin hetken ajan, mutta monesti sekin on liikaa ja ilmoittelee ainakin että myös järjestelmässä on ongelmia. Tosin ihan tehtaan takuuta ei koneen sisäisestä puhtaudesta voi antaa...

Ongelma vaikutti poistuneen osapuilleen vuodenvaihteessa, mutta syystä tai toisesta viimeiset kolme päivää ollaan taas riuduttu ongelman kanssa enemmän tai vähemmän, kyllähän kone peruskäyttöä kestää, mutta Cinerella, Acidrip ja jotkut pelit tilttaavat kyllä alta puolen tunnin joka kerta. Mutta pelkkä työ ilman huvia tekee Turkasta tylsän pojan... Ja en tiedä auttaisiko se opiskeluhommeleita jos käsi sydämellä vannoo, että tietokone söi opinnäytetyön... ;)

Tässä vielä pari linkkiä Ubuntun bugisivustolle, mahtaako täältä löytyä viisasten kiveä, itse olen ainakin toistaiseksi vähän kädetön kaikissa tällaisissa hommeleissa...

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/296056
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/258454

Sivuja: [1]