Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eraggo

Sivuja: [1]
1
Laitealue / lm-sensors ja korkea lämpötila
« : 27.09.10 - klo:00.43 »
Olen pitemmän aikaa miettinyt mistä sensors komennon avulla näytetyt lämpötilat mitataan.
Eräs antureista antaa lämpötilaksi 68-80 astetta hieman kuormituksesta tai ajasta riippuen, mutta en keksi mistä se niin suuren arvon saa.
Muut kaksi lämpötilaa 30/40 ovat prosessorin ja emolevyn lämpötilat.

Osaisitteko hieman auttaa, koska en haluaisi tuhota hyvää konetta jos lämpötila tosiaan on toi max 80?

2
Eilettäin testailin XP:ssä omaa mokkulaani ja totesin, että siellä nopeus yltää lähemmäksi luvattua nopeutta (~1,5 Mb@speedtest.net) verrattuna ubuntuun (<700kb@speesdtest.net). Mistähän moinen voi johtua? Onko linuxin ajureissa jotain toiminnallisesti väärää vai...?

Mokkulana siis Huawei E1552 ja liittymänä Sonera.

EDIT:
Muutaman kuukauden odottamisen jälkeen Tusnaus löysi yhden ratkaisun, joka on osoittautunut usealle henkilölle (niin myös minulle) toimivaksi. Hänen kirjoittamansa ratkaisu löytyy ketjun neljänneltä sivulta, mutta kirjoitan sen tähän aloitusviestiin kaiken varalta.

Eli ensimmäisenä mokkulayhteyden todentamistavaksi pitäisi laittaa vain CHAP: Networkmanagerista hiiren kakkospainikkeella -> "Muokkaa yhteyksiä" -> "Mobiililaajakaista" -> Yhteyden nimi, esim Sonera, "Muokkaa" -> "PPP-asetukset" -välilehti -> "Muuta menetelmien asetuksia". Valitse avautuvasta ikkunasta ainoastaan "CHAP" ja hyväksy muutokset.
Seuraavana päätteeseen koodia:
Koodia: [Valitse]
echo 0 | sudo tee cat /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling
Jos yhteys nyt toimii nopeammin, niin edellisen koodin voi laittaa automaattisesti suoriutumaan mokkulayhteyden avautuessa:
1. Luo tiedosto /etc/NetworkManager/dispatcher.d/ -kansioon esim. nimellä 90-ppp0_mtu (pääkäyttäjänä)
Koodia: [Valitse]
sudo nano  /etc/NetworkManager/dispatcher.d/90-ppp0_mtuTiedoston sisältö:
Koodia: [Valitse]
echo 0 | sudo tee cat /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling2.
Koodia: [Valitse]
sudo chmod 755 /etc/NetworkManager/dispatcher.d/90-ppp0_mtuHyviä mokkulasurffailuhetkiä kaikille!

3
Laitealue / hiiri + usb serial interface/mokkula
« : 13.11.09 - klo:16.45 »
Ongelmani on se, että kun mokkula on kiinni koneessa se saattaa välillä napata hiiren rullan käyttöönsä. Tämän tapaisia ongelmia olen tavannnut myös Microsoftin tuotteiden parissa. Kuitenkaan windowsissa asia ei johtunut mokkulasta vaan usb->serial piiristä laitteen sisällä.

Mokkulassa on ymmärtääkseni myös jonkinmoinen usb->serial konvertteri, joka nyt tässä tapauksessa vaikuttaa tohon hiiren joskus "hieman" väärään aikaan (konsolissa) vaikeuttaen hommiani. Onko tähän mitää ratkaisua vai joudunko tappelemaan tämän kanssa tämän tästäkin.

Mokkulana siis toimii Huawei 1552.

Sivuja: [1]