Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pirttima

Sivuja: [1] 2
1
Järjestelmänä Ubuntu 10.04 LTS

Hommasin Lexmarkin S505 monitoimitulostimen. Valmistajan sivuilta löytyy ajuri

http://support.lexmark.com/index?page=product&linkSelected=node0&locale=EN&userlocale=EN

Puran sen, ja avaan. On suoritettava tekstitiedosto ja valitsen suorita päätteessä komennon. Asennusohjelma käynnistyy, mutta kohta kielen valinnan jälkeen alkaa kysellä Rootin oikeuksia ja salasanaa. Vastaukseksi ei kelpaa salasanani vaikka oikeuksia minulla on omaa konettani muokata.

Miten ohjelmalle kerrotaan salasana joko tuossa missä sitä ohjelma kysyy tai pitääkö tämä "suoritettava tekstitiedosto" käynnistää päätteessä "sudo joku komento tekstitiedoston nimi" (mikä on silloin komento?) Vai kuinka?



2
Laitealue / Sovelias monitoimilaite
« : 21.11.11 - klo:21.43 »
Voisiko joku suositella soveliasta monitoimitulostinta. Ei tule itselleni, mutta joudun asentamaan ja ylläpitämään. Seuraavien viitearvojen sisään pitäisi sopia.

mustesuihku väreillä
skanneri
hankintahinta ja tulostaminen eivät ole tolkuttoman kalliita.
Toimii kaikilta osin Ubuntu 10.04 LTS ilman tolkutonta säätämistä.
Löytyy paikallisesta tietokonemarketista.

Kiitos

3
Laitealue / Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 03.04.11 - klo:20.59 »
Muuton seurauksena minun ajateltava nettiyhteyteni uusiksi. Kiinteä laajakaista saattaa olla valitettavasti poissuljettu.
Nettiyhteys mokkulan kanssa saattaa olla yksinkertaisin vaihtoehto, mutta en välittäisi maksaa erikseen sekä mokkulayhteydestä ja puhelimesta. Joten voinko käyttää kännykkää mokkulana ja toimiiko kännykkä mokkulana yhtä hyvin kuin mokkula itse?
Mikäli kännykkä mokkulana toimii hyvin joudun joka tapauksessa päivittämään puhelimeni koska nykyinen puhelimeni on 20 Eur Nokialainen.  Mitä (millaista) puhelinta tällöin suosittelisitte? Minulle on se ja sama onko alustana Android vai Symbian. Tosin jos kerran kalliin älypuhelimen joudun ostamaan niin olkoon siinä sitten asialliset ominaisuudet. Lähinnä kai navigaattori. (Mitä tarpeellisia ominaisuuksia muuten tämän lisäksi puhelimissa nykyään on?) Kameralla minulle ei ole merkitystä koska joka tapauksessa kannan kameraa aina mukanani.

4
Minulla ei muita stereoita olekaan ja soitan musiikkini tietokoneen CD/DVD asemalla. Suurin osa CD levyistä soi ihan ongelmitta, mutta omistan muutaman CD levyn jotka eivät suostu toimimaan lainkaan. Naarmuista ei ole kyse sillä eivät ole toimineet suoraan kaupasta kotiin kannettuinakaan. Täysin rikkinäisestä levystä ei ole kyse koska soivat cd-radiosoittimessa kokeiltuna. Päättelin että levyillä on jonkun sortin kopiosuojaus jonka vuoksi eivät suostu soimaan.
Vaikuttaa siltä että cd asema ei tunnista levyä lainkaan koska levyn asemaan laittamisen jälkeen asema pyörähtää "kerran", mutta minkäänlaista CD levyn ikonia ei työpöydälle ilmesty.
Saako levyn luettua "väkisin" jollain konstin?
Muistelen että edellinen koneeni luki ainakin osan näistä levyistä, onko DVD/CD asemalla itsellään merkitystä sille saako, osaako tai suostuuko se lukemaan näitä mahdollisesti kopiosuojattuja levyjä?
Mistä CD levy tietää että nyt ollaan tietokoneessa eikä stereossa eikä suostu toimimaan ja jos Linuxissa voi tehdä mitä vain niin miksei näitä levyjä saa luettua?

5
Hommasin uuden tietokoneen jossa oli esiasennettuna Win 7 kun eivät ilmankaan suostuneet myymään. Käytännössä Windowsia en tarvitse, mutta kun se nyt on, niin olkoon. Koneen mukana ei vain tullut Windowsin asennuslevyä ja sen vähän perusteella mitä Win puolta olen tutkaillut, voidaan siellä luoda palautuslevy, mikä ei kai tarkoita samaa kuin asennuslevy.

Jos nyt salama räjäyttää kovalevyn ja ostan uuden tilalle, voiko tällä palautuslevyllä asentaa Win 7 tuolle tyhjälle uudelle kovalevylle?
Jos ei voi, miten asennuslevy tehdään?
Jos asennuslevyä ei voi tehdä, onko laitteen myyjä tai valmistaja velvollinen minulle tuon asennuslevyn toimittamaan?

6
Siirtelen taas kerran CD-levyjäni tietokoneelle ja rippaan niitä mp3 tiedostoiksi. Koska levyilläni on naarmuja (en minä, mutta lapset), osa kappaleista räpsyy ikävästi. Haluaisin tarkastella äänitiedostojani graafisesti ja jos mahdollisesti korjata/häivyttää näitä räpsykohtia pois. Onko Ubuntuun ohjelmaa jolla mp3 tai wav tiedostoja saisi arvioitua graafisesti  näiden räpsykohtien paikallistamiseksi ja mahdollisesti myös korjaamiseksi?

7
Multimedia ja grafiikka / Amarok, DAC, ja ääniasetukset
« : 14.08.10 - klo:12.22 »
Kyllästyin pakettikaiuttimien äänenlaatuun ja hankin kelvolliset kaiuttimet sekä V-DACin (Digital To Analog Convertor) joka ymmärtääkseni on pitkälti kuin ulkoinen äänikortti. Tämän kytkin USB piuhan kautta kaiuttimiin. Rytmilaatikon kautta saan äänen hyvin kuuluviin, mutta Amarok jota olen tykästynyt käyttämään ei suostu soimaan. Koska äänen todistetusti saa kuuluman, on kyse siis jonkunlaisesta Amarokin asetuksissa olevasta ongelmasta jota en ole osannut korjata.

Settings - Configure Amarok - Configure Phonon löytyy lista josta nostin USB DACin  ensimmäiseksi äänilähteeksi, mutta ääntä tämänkään jälkeen ei kuulu.

Jos valitsen tuon USB DAC äänilähteen ja painan test nappulaa testiääni kuuluu kyllä.

Osako joku neuvoa kuinka Amarokin hiljaisuuden saa loppumaan?

8
Tulipa pohdittua tälläista aihetta.

Minulla on ihan tavallinen pöytätietokone, pari vuotta vanha ja halvemmasta päästä hankittu, kysymyksen kannalta tarkemmat speksit ovat jopa epäoleellisia. Kuinkahan monen vuoden takaista supertietokonetta se vastaa? Sellaista jollainen oli ainoastaan Nasalla tai CIAlla tai vastaavalla ja jota käytettiin ydinpommien suunnitteluun tai johonkin muuhun yhtä tärkeään ja salaiseen. Vuoden 1990 supertietokoneen tasalle en taatusti omalla koneellani yllä, mutta vuoden 1950 tason taidan ylittää kirkkaasti. Mutta mikähän mahtaisi olla täsmällinen vuosi?

Onko supertietokoneiden mennyt kehitys edennyt suunnilleen samaa tahtia oletetun tavallisten PCeitten tulevan kehityksen kanssa. Jos minun tämän vuoden koneeni vastaa (sanotaan arvaamalla) 30 vuoden takaista supertietokonetta, onko viiden vuoden kuluttua hankkimani PC jäljessä tehoissa edelleen tuolloisen 30 vuoden takaista supertietokonetta, tuleeko rakoa enemmän vai saako tuleva pöytäkoneeni päin vastoin kurottua tuota aikaeroa kiinni?

9
Sattuneesta syystä käyn läpi netistä sivuja ja niiden alasivuja joita sivulla olevan hyperlinkin takaa löytyy. Kopioin ne käsin (CTRL-A ja CRTL-C) ja siirrän tekstin Open Officen teksturiin jatkokäsittelyä ja analysointia varten. Erinomaisen tylsää, aikaavievää ja täysin tietokoneelle itselleen sopivaa hommaa. Varmasti on olemassa ohjelma, joka:

1) Käy läpi antamani internet osoitteen, lukee sieltä tekstin ja tallentaa sen tekstitiedostoksi. En tarvitse kuvia, enkä edes tekstin muotoilua, pelkkä puhdas teksti on se mitä haluan.
2) Haistelee mitä linkkejä löytyy osoittamaltani sivulta eteenpäin ja käy läpi nämä linkit joista myös joka linkin takana olevalta sivulta tallentaa tekstin edellisen tekstitiedoston jatkoksi.
3) edelleen jokaisen löytämänsä linkin takaa tallentaa tekstin ja etsii uudet linkit joiden sisällön ohjelma taas tallentaa ja etsii linkit. jne...
4) Ilmoittaa olevansa valmis kun linkkejä ei enää löydy, tai on käynyt läpi ennalta ilmoittamani määrän linkin linkkejä.

Onko (onhan) olemassa ohjelma tätä varten?
Jos et heti tiedä vastausta, osaatko opastaa minut eteenpäin etsiäkseni ohjelman itse, millähän nimellä tuota ohjelmaa kutsutaan?

10
Parin kolmen viimeisen kuukauden aikana ensin käyttäessäni 9.04 ja nyt puhtaalta pöydältä asennettua 9.10 on mtv3.fi sivujen näkymisessä selaimessani (Firefox) ollut ajoittaista puutetta. Usein mtv:n sivut latautuvat täysin ongelmitta. Varsin usein sivut jäävät joko kokonaan latautumatta (tätä harvemmin) tai sivuilta latautuu ainoastaan teksti, ja kuvat jäävät latautumatta näkyen ainoastaan tyhjinä kehyksinä. Ongelma vaikuttaisi olevan ainoastaan mtvllä, samaan aikaan muut sivut latautuvat ongelmitta.
Epäilen ongelman olevan mtv:n päässä, ja sivujen siinämäärin ruuhkaisia, että kaikkea dataa eivät kaikin ajoin pysty lähettämään. Toisaalta esimerkiksi työpaikan Windows koneella mtv:n sivujen näkymisessä en muista olleen ongelmaa.

Onko joku toinen huomannut samaa ilmiötä ja jos vika ei olekaan linjan mtv:n päässä, täytyy sen olla minun päässä linjaa ja mikähän vika se silloin voisi olla?

(Meni väärälle taululle, pahoittelen)

11
Tavallinen Ubuntu 9.04. Tietokone kaiuttimineen päävirtakytkimen takana, josta koneen sammuttua kytken sähköt pois koko systeemistä, enkä siksi erikseen viitsi kaiuttimien virtakytkimeen koskea. Joskus musiikin kuuntelun jälkeen kuitenkin äänen voimakkuus on tullut säädettyä turhan korkealle yläpalkin säätökytkimestä (mikä lie viralliselta nimeltään). Seuraavan käynnistyksen yhteydessä käynnistysäänet kuuluvat turhan kovina ja pikkulinnut tippuu puista.

Minkähänlainen koodinpätkä säätäisi automaattisesti äänenvoimakkuuden lähelle nollaa sammutuksen yhteydessä siten että koneen uudelleen käynnistyessä äänenvoimakkuus olisi valmiiksi inhimillisellä tasolla?

12
Käytän ihan tavallista Ubuntu 9.04 joka sisäänkirjautuessa kysyy käyttäjätunnusta joka on helppo päätellä ja salasanaa jossa >10 merkkiä ja jota ei ole helppo päätellä, mutta ei myöskään ole täysin satunnainen merkkijono. Tiedostojani ei ole suojattu erikseen millään ylimääräisellä salausalgoritmilla koska mitään tarvetta sellaiseen ei ole.

Skenaario 1

Naapurin nörttiPertti kävelee avoimesta ovesta sisään, nappaa keskusyksikön kainaloonsa ja vie sen kotiinsa. Kuinka kauan häneltä kestää hakkeroida itsensä sisään koneelleni siten että hän voi katsella ja lukea tiedostoni? (hän osaa käyttää kaikenlaisia hakkerointiohjelmia ja juttuja, mitä ne sitten lienevätkin)

Skenaario 2

Naapurin keskusrikospoliisin Karhuyksikkö rynnäköi suljetun oven läpi, nappaa keskusyksikön mukaansa ja vie sen tietokoneosastolleen. Kuinka kauan KRPltä  kestää hakkeroida itsensä sisään koneelleni  siten että he voivat katsella ja lukea tiedostoni??

Ihan uteliaisuuttani kysyn. Osaako joku sanoa ja perustella?

13
Ubuntu 9.04 ja sähköpostiohjelmana Evolution, joka laittaa saapuneet ja lähetetyt sähköpostit nätisti omiin kansioihin kunhan sähköpostit muistaa lähettää itse Evolutionilla.
Joskus työpaikalla tulee sähköpostia lähettyä kuitenkin selaimella jolloin lähetetty sähköposti on palveluntarjoajan koneella ja nähtävissä selaimella, lähetettyjen kansiossa, mutta Evolution ei tunnu osaavan hakea tällätavoin lähettyä sähköpostia omaan tallennuskansioonsa.
Kun Evolutionissa painaa lähetä/vastaanota nappia, se lukee saapuvan sähköpostin tallettaen sen omaan kansioonsa, saisiko Evolutionin lukemaan myös lähetetyt sähköpostit, ja tallettamaan ne sinne omaan kansioonsa jotta kaikista viesteistä olisi kopio tallessa myös omalla koneella ja ne olisivat hallittavissa ja näkyvillä Evolutionin kautta?


14
Käytän Ubuntu 9.04 johon asensin Virtualbox 3.0 ja siihen Windows XP SP3 koska joitain juttuja on helpompi tehdä Windowsissa kuin viritellä Ubuntu tekemään ne. Tein itselleni useamman käyttäjätilin Windowsiin ja haluaisin estää nettiyhteyden yhtä käyttäjätiliä lukuunottamatta, ettei Windows suotta imuroisi itseensä viruksia. Miten Windows XPssä estetään nettiyhteys?

15
Multimedia ja grafiikka / Nuolen piirtäminen valokuvaan
« : 10.05.09 - klo:18.01 »
Yleensä en valokuvia käsittele, joten esim Gimpiä en erikoisen hyvin hallitse. Nyt kuitenkin pitäisi valokuvaan laittaa nuolia osoittamaan että tuossa, tuo. Huomatkaa. Ei onnistunut minun taidoilla. Haluaisin siis kuvaan useamman erikokoisen ja erinäköisenkin nuolen. Tietääkö joku valmista tutoriaalia tai osaako joku antaa yksinkertaiset ohjeet kuinka tämä tehdään Gimpillä, tai jollain muulla ohjelmalla,

16
Ubuntu 9.04 ja Huawein mokkula E169E. Mokkula toimii joskus moitteetta, mutta usein vaikka yhteys onkin Ubuntun mukaan muodostettu ja mokkulassa palaa mielestäni oikeanväriset valot yhteyttä nettiin ei saa. Firefoxin etsiessä sivua, ruudulla pyörii kärrynpyörä tai mikä lie tiimalasi se nimeltään on ja sivut eivät  koskaan lähde latautumaan. Myös hetki sitten moitteetta toiminut yhteys saattaa kadota ilman mitään virheilmoituksia, kaikki näyttää olevan kuten yhteyden toimiessa, mutta uuden sivun avaaminen ei enää onnistu. Yhteys ei tunnu itsestään palaavan koskaan, vaan se lähtee toimimaan sitten joskus jonkun tietokoneen käynnistämisen jälkeen jonakin päivänä, ja herra vain tietää minkä käynnistyksen ja minä päivänä.

Onkohan vika mokkulassa, Ubuntun asetuksissa vai Elisan verkossa ja millä vikaa pystyisi lähteä paikallistamaan ja kuinka tse korjata. lsusb komento antaa seuraavat tiedot, tällöin mokkula ei toiminut. (Kaapelimodeemi on vielä mutta parin päivän päästä olen pelkästään mokkulan varassa)

Bus 001 Device 003: ID 12d1:1003 Huawei Technologies Co., Ltd. E220 HSDPA Modem / E270 HSDPA/HSUPA Modem
Bus 001 Device 002: ID 0bc2:3000 Seagate RSS LLC
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 005: ID 069b:0704 Thomson, Inc. DCM245 Cable Modem
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub


17
Päivitys päivitystenhallinnan kautta meni melko  mukavasti ja 9.04 tuntuu toimivan asiallisesti. Sammuttaessa kuitenkin "sammuta" ruudun kellon käytyä 60 s -> 0s, tai tässä ruudussa painaessa "sammuta" valintaa järjestelmä piippaa puolenkymmentä kertaa. Vähempikin riittäisi minulle. Miten saisin piippien määrän nollaan tai yhteen?

18
Yritän saada katsottua röntgenkuvia Ubuntulla. Tallennustyyppi näillä  on .dcm eli DICOM. Ohjelmia Linuxiinkin näiden avaaamiseen ja käsittelyyn on, mutta kunnollinen on vielä löytymättä.

Aeskulap - näyttää muuten asialliselta mutta siinä ilmeisesti joku bugi jonka vuoksi kuvia ei tuoreemmilla Ubuntun versioilla saa auki

xmedco - aika jäykän oloinen, avaa osan kuvista mutta ei kaikkia

Nettipohjainen DicomBrowser toimii tähän mennessä parhaiden mutta toimii netissä, ei hyvä.

Haluaisin kokeilla kradviewiä, mutta en osaa asentaa. Paketinhallinnasta ei löydy. ohjelman kotisivuilla on rautalankaohjeetkin jotka ei minulla toimi.

http://www.orcero.org/irbis/kradview/

Installation instructions:

To install kradview, the steps are:

tar -zxf kradview-1.1.0.tgz

cd kradview-1.1.0

./configure

make

make install

And... done!


Kopioin päätteeseen ensimmäisen käskyn, ->
tar: kradview-1.1.0.tgz: Toimintoa open ei voi suorittaa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
tar: Virhe ei ole korjattavissa, poistutaan nyt
tar: Child returned status 2
tar: Viivästetty virhepoistuminen johtuu aikaisemmista virheistä

Työpöydällä oleva kradview-1.1.0.tgz kansio ei löydy
Sen osaan vielä purkaa Pakettienkäsittelyohjelmalla, mutta cd kradview-1.1.0 ei myöskään löydä kyseistä kansiota työpäöydältä.

Joku perusjuttuhan tämä tietysti on etten osaa osoittaa käskyjä oikeaan kansioon mutta, kun en komentoriviä hallitse niin en hallitse.



Vai tietääkö joku jonkun muun hyvän DiCOM tiedostojen katseluohjelman.

19
Ubuntu tietokoneissa / Firefox, uusi välilehti RATKAISTU
« : 02.04.09 - klo:22.16 »
Ubuntu 8.10 ja Firefox 3.0.8. Haluan avata uuden välilehden entisten lisäksi. Esim CTRL+T. Saan aikaiseksi uuden tyhjän välilehden joka ei ole auennut millekään sivulle. Haluaisin sen avautuvan suoraan kotisivulleni, eli Googleen. Aiemmin näin välilehdet avautuivatkin mutta jossain vaiheessa aloin saada vain noita tyhjiä välilehtiä. Luultavasti jossain asetuksissa vain joku ruksi puuttuu, mutta missä, en ole löytänyt kohtaa joka määrittelisi mitä sivua aukeava uusi välilehti käyttää. Jos Avaan uuden ikkunan, CRTL+N aukeaa se suoraan kotisivulle.

Missä vika?

20
Otsikon mukainen yhdistelmä Canon i-sensys MF4010 ja Ubuntu 8.10 käyttöjärjestelmä ovat hilkulla toimia oikein. Tulostettavan dokumentin ensimmäinen sivu  tulostuu nätisti, mutta jotenkin tulostin jää jumiin vilkuttamaan punaista valoa ja valittaa tulostimen nestekidenäytöllä: "Lataa oikea paperikasetti :LTR" josta tulostin ei koskaan itse pääse eteenpäin. Joko tulostus on printterin nappeja painelemalla tuhottava tai samoin printteristä valittava jatkettavaksi jolloin tulostuu jälleen vain ensimmäinen, jo tulostunut sivu. Tätä printteri jatkaisi varmaan maailman loppuun saakka. Sivu 1, jumi, keskeytys tai jatkaminen. Sivu 1, jumi jne.
Lykkäsin tulostimen myös Windows koneeseen, missä se toimi ongelmitta, valitettavasti vika on Ubuntussa ja sen ajureissa.

Osaako joku neuvoa eteenpäin, kiitos


Itse osasin. Joskus ennenkin laitteiden suomalaiset ohjeet olen havainnut sanoisinko, harhaanjohtaviksi, joten vaihdoin tulostimen kieleksi englannin. Virheilmoitus ilmoitettiin muodossa "Load right paper casette (tai sinnepäin) :LTR" Hetken mietinnän jälkeen päättelin LTRn tarkoittavan paperikokoa letter, mutta A4:siahan minä käytän. Tarkistus. Sekä Open Officessa että Firefoxissa paperikooksi oli määrätty letter.

Open Office 2.4: Muotoilu, Sivu, Sivu, paperikoko
Firefox: Tiedosto, Sivun asetukset, Paperin koko

Muutin paperikoon molemmissa A4:ksi ja nyt tulostus vaikuttaa toimivan normaalisti. Vika ei ollut sen enempää tulostimen kuin Ubuntun vaan jonkun muun, ehkä minun, vaikka en kokonaan omaksi viaksi tätä ongelmaa myöskään tunnusta.

Mistä ne sinne ovat tulleet sitä en tiedä ja miksi  pari HPn tulostinta tulosteli iloisesti näillä asetuksilla en osaa sanoa.

Ja tämän ongelman selvittäminen vei useamman tunnin. Voi, voi.

Niin ja ajurina käytän UFRII LT ver 1.8.

Printteri vaikuttaa toimivan täydellisesti, ilmoitan jos huomaan myöhemmin joitain ongelmia. Jossain vaiheessa kun jaksan, katson saanko skannerin toimimaan.

Sivuja: [1] 2