Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jagleR

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Netti pätkii
« : 04.11.05 - klo:11.50 »
Joo elikkä sellanen vähän harmittavankin oloinen ongelma on ilmennyt tuossa minun Ubuntu serverissäni. Siinä siis netti pätkähtää poikki aina 14-17 päivän väliajoin.(uptime ennätys 17p) Bootin jälkeen sitten taas netti pelittää moitteetta.

Netti tulee kaikille taloni koneille TW-EA201-adsl boxin ja Siemens Gigaset Routerin(sillattu) kautta. Muissa koneissa toimii netti silloinkin, kun se on serveristä mennyt poikki, joten ei luulisi sen nuista vehkeistä johtuvan. Niin ja netti on Opoy Baana 8/1.

Serverillä on noin 6 semi-aktiivista käyttäjää, jotka käyttävät irssiä, tai sitten ovat ventrilo serverillä. Serverillä pyörii myös Apache.


2
Ubuntu tietokoneissa / [ratkaistu] ssh ongelma
« : 14.07.05 - klo:18.46 »
Elikkäs, minulla on sshservu asennettuna tuohon minun vanhenpaan koneeseen(ubuntu) ja siihen pitäis saada puttyllä yhteys tästä koneesta(winxp). Ongelmana on se että putty herjaa "connection refused":ia kun koittaa yhdistää WAN ip:n kautta. LAN ip:llä yhdistäminen onnistuu moitteetta. Olen aukaissut 22 portin tuolta reitittimeni asetuksista, mutta ei se tunnu vaikuttavan mihinkään. Olen myös yrittänyt yhdistää ilman reitittimen palomuuria, tuloksetta. Niin, ja reitittimessä on uusimmat firmwaret asennettu.

Jotain neuvoja nyt tulemaan. Olen aloittelia näissä hommissa joten koittakaapa kestää :)

Yhteys: Opoy Baana 8/1
Reititin: Siemens Gigaset Router dsl/cable linkki
ADSL loota: Telewell TW-EA201


EDIT: Joo ratkaisin ongelman laittamalla reitittimeni sillattuun tilaan,  kiitoksia kaikille vastanneille. :)

EDIT/ylläpito: esimerkkinä pitämisen takia muokattu otsikkoa

Sivuja: [1]