Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ari Torhamo

Sivuja: [1]
1
Minulla on mielenkiintoinen ja turhauttava ongelma: Äänitiedostoihin sulauttamani kansikuvat eivät näy useimpien tiedostojen yhteydessä, kun katson niitä tiedostoselaimessa (Nautilus ja Nemo kokeiltu). Erikoista kyllä, näkyminen näyttää riippuvan tiedostonimestä, ja sekavalla tavalla. Eräässä samaan teokseen kuuluvassa FLAC-tiedostojen sarjassa kansikuvan sulauttamisen jälkeen vajaassa puolessa tiedostoista kuva näkyy, ja lopuissa ei. Niissä tiedostoissa, joissa kuva näkyy, on yksi yhteinen piirre: jokaisen tiedostonimessä on kaksi heittomerkkiä (määrällä ei näyttäisi olevan merkitystä). Kuitenkin, jos otan heittomerkin pois, kuva näkyy edelleen (suljettuani hakemiston ja palattuani sinne uudelleen). Jos lisään minkä tahansa merkin niiden tiedostojen nimeen, joissa kuva ei näy, kuva tulee näkyviin. Kun poistan tuon merkin, kuva lakkaa taas näkymästä.

Eräässä toisessa äänitiedostojen ryhmässä osassa tiedostonimistä on heittomerkki, mutta niissä sulautettua kuvaa ei näy :-o Kokeilin laittaa muutamien muiden äänitteiden FLAC-tiedostojen nimiin heittomerkkejä (ja muita merkkejä) ennen sulauttamista, mutta EasyTAG antaa heittomerkillisten tiedostojen kohdalla virheilmoituksen, eivätkä kuvat tulleet niissä lainkaan näkyviin. Muissa kyseisen sarjan tiedostoissa kuvat näkyivät, kun lisäsin nimeen jonkin merkin. Olen kokeillut kuvan sulauttamista sekä Quod Libetillä että EasyTAG:llä. Ongelma koskee sekä MP3- että FLAC-tiedostoja. Kuvatiedoston koolla ei näytä olevan vaikutusta asiaan, eikä myöskään tiedostoselaimen asetuksilla.

Korvistani nousee jo sauhua. Löytyisikö foorumilaisilta ideoita?

2
Ken haluaa tukea avoimia standardeja tiedonkulussa EU:n alueella, voi vaikka käydä allekirjoittamassa tämän vetoomuksen (sivusto on englanninkielinen):

http://openstandards.wikidot.com/main-en

En tiedä mistä tarkalleen ottaen nyt puhaltaa, mutta joku taho vaikuttaisi käyttävän resurssejaan EU:ssa käynnissä olevan tiedonkulun avoimuuskehityksen pysäyttämiseksi. Keskipisteessä on European Interoperability Framework -niminen kokonaisuus, joka antaa erilaisia suosituksia EU:n alueen tiedonkulun yhtenäistämiseksi ja edistämiseksi. EIF:stä on nyt työn alla uusi versio, joka on sisällöltään askel taaksepäin avoimien standardien suhteen. Tiivistelmä tämän uuden version ongelmakohdista löytyy yllä olevan linkin takaa.

Käynnissä oleva OOXML-jupakka on itselläni toiminut herättäjänä standardiasioissa. Olen ymmärtänyt että standardit eivät pelkästään ole tärkeitä, vaan että ne myös kaipaavat vaalimista ja suojelua, niin kuin muutkin tärkeät asiat. Sellaisten asioiden suhteen kuin sananvapaus, ympäristö ja vaikka hyvä opetusjärjestelmä tämä tuntuu itsestään selvältä, mutta standardien merkitystä on jostain syystä vaikeampi mieltää. Harvoin tiedotusvälineetkään kohdistavat huomiotaan näihin huomaamattomiin auttajiin, jotka hiljaa palvelevat omaa sovellusalaansa.


Sivuja: [1]