Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - syväpaahto

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Äänikorttien määritykset muuttuu
« : 04.03.09 - klo:17.22 »
Ongelma koskee konetta jossa on kaksi äänikorttia. Emoon sisäänrakennetty kaksikanavainen (hw:0,0) ja erillinen PCI äänikortti surround-äänille (hw:1,1). Emon kortista menee äänet monitorille ja PCI-kortista surround-kuulokkeille.

Ongelmana on nämä kaksi riviä:
/etc/pulse/default.pa
Koodia: [Valitse]
load-module module-alsa-sink device=hw:0,1 sink_name=headphones channels=4 channel_map=front-left-of-center,front-right-of-center,rear-left,rear-right
load-module module-alsa-sink device=hw:1,0 sink_name=monitor channels=2

Joka kerta kun käynnistän koneen uudeleen, korttien määritteet hw:0 ja hw:1 arvotaan satunnaisesti äänipiirien kesken. Jos ne sattuvat eripäin kun viimeksi, kaikki äänilähteet on mykkänä kunnes vaihdan ne oikein päin default.pa:sta ja käynnistän pulsen uudelleen. Itse veikkaan tämän olevan ongelmana biossissa, mutta jos joku osoittaisi veikkaukseni vääräksi ja/tai opastaisi miten pakotan laitteet aina samoin päin.

P.S Jos joku ihmettelee miksi kuulokkeet ovat nelikanavaisena niin kärsin keskikanavan kohinasta, josta on jo bugiraportoitu maailmansivu.


Sivuja: [1]