Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Aiss1

Sivuja: [1]
1
Viime aikoina näppäimistöni on alkanut käyttäytymään varsin merkillisesti. Joka kerta painaessani BackSpacea, näppäimistö alkaa tulostamaan loputtomasti tiettyä merkkiä, kunnes painan jotain muuta näppäintä.
 Se toimii näin myös painaessani pitkään u-kirjainta, mutta ei esimerkiksi kun painan a:ta. Joskus se alkaa tulostamaan näitä merkkejä aivan itsestään.

Ongelma kuullostaa pieneltä, mutta todellisuudessa se tekee tekstin muokkaamisesta mahdotonta, ja joskus koneelle kirjautuminenkin on yhtä tuskaa. Tuo kyseinen tulostettu merkki nimittäin avaa ubuntussa valikon, esimerkiksi Tiedosto-valikon riippuen ohjelmasta.

Kokeilin huvikseni laittaa cat:in lukemaan stdiniä saadakseni selville, mikä merkki oli kyseessä. Painaessani BSää rudulle alkoi ilmaantumaan loputon liuta tällaisia merkkejä: "^[[21~". Kyse lienee siis jostain ASCII-kontrollimerkistä?

Käytössäni on Ubuntu 9.04, joka pyörii läppärilläni (ja käytössä on luonnollisesti läppärin näppäimistö). Ongelmat alkoivat yhtäkkiä, enkä muista tehneeni koneella mitään erityistä.


Onko tässä nyt kyse softa- vai rautapuolen ongelmasta? Omasta mielestäni tämä on ainakin perin kummallista, enkä ole itse koskaan moiseen törmännyt.

P.S. Olen koettanut käynnistää koneen uudelleen, ei tepsi.

2
Tervehdys!


Poistin tässä viimein Vistan Ubuntu 9.04n rinnalta, näin vapauttaen runsaasti kovalevytilaa. Koska halusin tuon nyt määrittelemättömän tilan Ubuntuni käyttöön, päätin käydä sorkkimaan osioita. Laajensin siis /home -osion täyttämään tuon tyhjän tilan.

Asiaan, kaikki tuntui sujuvan hyvin, kunnes boottasin koneeni uusin osioin. Silloin GRUB vastasi että Error 15, eli File not found (stage 1.5). Seurasin tätä ohjetta, ja huomasinkin, että menu.lst tiedostossani oli muutamia epäkohtia, jotka korjasin ohjeen mukaisesti. Olen siis korjannut kaikki (hdX,Y) kohdat niin, että ne osoittavat oikeisiin osioihin. UUID -kohtiin en ole koskenutkaan, sillä juuriosioni UUID ei ole muuttunut miksikään uudelleenosioidessani levyä.

Tässä kuva nykyisestä osioinnista (ubuntun juurihakemisto on tummattu):
http://ihku.fi/~aisdeck/GParted.png
(En tiedä mistä tuo ~8M kokoinen tyhjä tila tuohon extendedin alkuun tuli, mutta eipä sitä näytä saavan poiskaan.)


Mikä siis neuvoksi? Tuleeko minun asentaa koko grub uudestaan vai pääseekö tästä vähemmälläkin vaivalla?

3
Hardyllä olin tottunut ottamaan SSHlla palvelimeen yhteyden luit -x ssh username@server tyyliin, jolloin ääkköset toimivat irssissä oikein. Jos Ibexillä yrittää samaa kikkaa, niin ääkkösiä ei näy ollenkaan (esim. töissä -> tiss), tosin niitä pystyy kyllä kirjoittamaan.

Jos taas ottaa yhteyden ilman luittia, käy samoin kuin Hardyllä, eli ääkköset näkyvät kysymysmerkkilaatikoina (�).


Mikä siis neuvoksi? Kiitoksia jo etukäteen.


Aiss1

4
Reilun vuoden vanha Fujitsu Siemensin näppäimistö lakkasi toimimasta koneen käynnistyessä. Toimii normaalisti jahka jokin käyttöjärjestelmä on saatu käyntiin, mutta esimerkiksi Ubuntun live cdltä on mahdotonta käynnistää, kun näppäimistö ei toimi vielä siinä vaiheessa. (myöskin windowsin käynnistäminen vikasietotilaan tms. on mahdotonta tästä johtuen)
Kokeiltu myös eri koneella, sama homma.

Tosiaan, näppäimistö on tähän asti toiminut loistavasti, ongelmat alkoivat heti sen jälkeen kun olin kerran Ubuntun live cdltä koneen käynnistänyt. ???

5
Lepotilasta (hibernate) ja keskeytystilasta (sleep) herääminen on jokseenkin tuskallisen hidasta, samassa ajassa kun Ubuntu herää lepotilasta, kerkeäisi koneen käynnistää normaalisti kahteen kertaan. Keskeytystilasta herääminen on toki nopeampaa, mutta väittäisin melkein, että se on hidastunut.

Saako näitä heräämisiä mitenkään nopeutettua?

Myös ärsyttäviä bugeja, välillä kone ei edes suostu heräämään lepotilasta vaan lukee kyllä pagefilen ok, mutta siihen se jääkin. Välillä taas heittää vain ruudun pimeäksi eikä tee mitään. Vain sysrq auttaa.

Keskeytys- ja lepotilasta heräämisissä kummassakin käy välillä niin, että nettiyhteys katkeaa, eikä se suostu korjaantumaan kuin uudelleenkäynnistymisellä. Sama tapahtuu kyllä Vistankin puolella, joten varmaankin raudasta kiinni.


6
Olen siis ottanut usplashin pois käytöstä ja nyt aina kun boottaan vilisee näytössä tekstiä kulloinkin latautuvasta osasta.

GRUBin värejä pystyy kyllä muuttamaan, mutta pystyykö tämän tekstin väriä?


Aiss1

7
Onko mahdollista yhdistää WLAN verkkoon jo koneen käynnistyessä? (esim. /etc/network/interfaces :in kautta?) Nythän tuo tekee sillätavalla, että alkaa yhdistämään vasta kun käyttäjä kirjautuu sisään.

Ubuntu 8.04 versiota käytän. WLANissa on WPA2 suojaus.

Kiitos jo etukäteen
Aiss1


Ratkaistu: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19975.0

Sivuja: [1]