Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Piraja

Sivuja: [1]
1
Laitealue / HP Compaq 6735S ja Ubuntu
« : 12.12.08 - klo:11.00 »
Tervehdys!

Onko foorumilaisilla kokemusta tai arvioita tämän läppärin käytöstä Ubuntulla: HP Compaq 6735S. Verkkokauppa myy tätä neljään sataan.

Tarkoitus olisi tehdä tästä dualboot: Vista tulee mukana (lasten suht vaatimattomaan pelikäyttöön, Simsiä ym.) ja Ubuntu (Gnome, mahd. m. KDE). Toinen vaihtoehto on käyttää Ubuntua ulkoiselta USB-kovalevyltä (kuten vanhassa pöytäkoneessa jolta tätäkin kirjoitan).

En pelkää pientä säätämistä, mutta mielelläni kuulisin jos jollakulla on jo kokemusta tästä koneesta.

Kiitos etukäteen!

2
Tämä ei varmastikaan ole suoraan Ubuntua koskeva kysymys, mutta tämä foorumi on tuttu ja turvallinen...

Kuten otsikosta käy ilmi, läppärini (Acer Travelmate 2350) alkoi eilen oireilla sammuilemalla itsestään, jonka jälkeen se yrittää ikään kuin nousta omin jaloin mutta sammuu taas, useita kertoja ellen paina virtanappia sen parin sekunnin aikana kun se yrittää herätä eloon. Tämä tapahtuu verkkovirralla (akku on niin surkea, että sitä voi käyttää vain vartin verran hätätapauksessa).

Erityisen mielenkiintoista on se, että sama kone oireili jokseenkin samalla tavalla viime keväänä ennen kuin päätin hävittää lähes käyttökelvottomaksi äityneen Windows XP:n ja asentaa kokeeksi Ubuntun (aluksi Xubuntun, joka pian vaihtui Gnome-Ubuntuun). Sammuilu lakkasi ja läppäri on toiminut siitä pitäen enimmäkseen aivan loistavasti, etenkin sen jälkeen kun päivitin muistin 256 MB:sta 768 MB:iin.

Kolmen ja puolen vuoden aikana, tai oikeastaan kolmen Windows-vuotensa aikana, tämä TravelMate on ollut pariin otteeseen korjattavana, enkä enää viitsisi maksaa vanhasta koneesta kovin kummoisia laskuja, kun uusia läppäreitä saa alta neljänsadan. Iso raha sekin kyllä on. Niinpä mietin mistä tämä sammuilun uudelleen alkaminen voisi johtua. Kone käy selvästikin melko kuumana, tuuletin hyrrää koko ajan. Pölynimuri ei tahdo auttaa ongelmaan. Hassua kyllä, tänään ajettuani e2fsck:n Gparted-livelevyllä ja tehtyäni muutamia muita enemmän tai vähemmän rutiinitoimenpiteitä läppäri toimi useita tunteja nikottelematta.

Eilen tuo sammuilu alkoi puolituntisen läppärilaukussa kantamisen jälkeen. Mikähän olisi voinut nyrjähtää sijoiltaan tuossa sinänsä tavallisessa heiluttelussa?

3
Täällä on USA:n vaaleihin liittyvä riemastuttava uutinen, joten ajattelin liittää myös linkin kotimaisiin vaaleihin: Brax lupaa harkita avointa lähdekoodia sähköiseen äänestykseen.

4
Multimedia ja grafiikka / [RATKAISTU] abcde ja cddb
« : 05.11.08 - klo:12.10 »
Tervehdys,

ajattelin kokeilla tälläkin foorumilla selvittää pientä abcde-ohjelmalla rippaamiseen liittyvää pulmaa.  Ubuntu Suomen sivuiltahan löytyy hieno konffaohje:
http://wiki.ubuntu-fi.org/abcde.conf-asetustiedoston_muokkaaminen
Kysymykseni löytyy myös englanniksi UF:n sivuilta kuvakaappauksen kera. Pulma on se, että kun CDDB löytää useita CD:n raitoihin sopivia ehdokkaita ("Multiple exact matches"), ohjelma odottaa käyttäjältään eli minulta komentoa päästääkseen minut jatkamaan "(END)"-riviltä eteenpäin. Aputiedostosta (h) tai manuaalista en löytänyt tilanteeseen sopivaa menettelytapaa — kuvittelisin että jatko on yhden näppäimen päässä, mutta minkä?*

Pahoittelen tietämättömyyttäni ja kiitän etukäteen neuvoista!

* MUOKKAUS: Äh, se näppäin oli "q" niin kuin "quit". Vähän summanmutikassa kokeilin ja osuin oikeaan (ks. postaus #31 ym. ketjussa).

5
[Taisin jo keksiä tähän ratkaisun (EDIT: höpsis! ks. alla), mutta ajattelin postata lyhennetyn version pähkäilyistäni siltä varalta että joku muukin keltanokka painii samansuuntaisten pulmien kanssa:]

Lainasin mökkireissulla dna-mokkulaa Huawei E220 — jonka sain toimimaan sinnikkään foorumeilla roikkumisen, yritysten ja erehdysten jälkeen (käytettävissä oli nimittäin myös muuan Windows-läppäri jolla pääsin googlaamaan ja oman Ubuntu-koneen WLAN-kortillakin pääsin nettiin lähimmän kaupungin kirjastossa) wvdial-sovelluksella lähes moitteettomasti — mutta eilen kotiin palattuani jouduin toteamaan, ettei kotiverkko enää toimi yhtä hyvin kuin ennen.

Mokkula-syrjähypyn jälkeen Firefox herjaa usein, mutta ei aina: "Palvelinta ei löydy." Välillä yhteys syntyy, välillä ei. Myöskään esim. pakettien lataaminen Synapticilla ei aina onnistu entiseen tapaan — satunnaisesti kyllä. Välityspalvelin ei ole käytössä. Olen tarkistanut verkkoasetuksia ja kolunnut foorumeja, mutta tuloksetta. Kirjoitan tätäkin nyt toiseen kertaan, kun postaus ei aiemmin onnistunut... ja totesinpa juuri ettei tahdo onnistua tälläkään kertaa. Ei langattomasti (WLAN) eikä lankayhteydellä (ADSL).

[Pähkäilyjen lopputulos näyttää lopulta olevan se, että olin mokkuloidessani lisännyt verkkoasetuksiin käsin (EDIT: resolv.conf -tiedostoon) dna:n nimipalvelinosoitteet (217.78.192.78 ja 217.78.192.22) — loppujen lopuksi ihan suotta — ja ne aiheuttivat hämminkiä. Poistin nuo, lisäsin Elisan DNS-osoitteet (193.229.0.40 ja 193.229.0.42, nämä selvisivät osoitteesta http://www.elisa.fi/asiakastuki/index.cfm?o=1996.00) ja tallensin asetukset sijainniksi nimeltä "Himassa". Nyt homma pelaa (EDIT: höpsis! ks. alla). Tämän kaiken voinee ottaa esimerkkinä nyypän söhräilyistä. Pahoittelen jos tämä on ihan tarpeetonta...]

Sivuja: [1]