Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - rale

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Olisikohan päivitys sotkenut jotakin? Tulee vaan musta ruutu käynnistyksessä.  Ei mene kirjautumiseen asti. Ei siis yhtään mitään.
Biosiin pääsee ja livetikulla toimii.
Versio 16.04.

2
Multimedia ja grafiikka / Blender ei käynnisty
« : 14.01.19 - klo:16.56 »
Tällainen virheilmoitus tulee Blenderiä käynnistettäessä. Asennettuna on sekä paketeistä Blenderin versio 2.76 ja pakettien ulkopuolelta 2.79b. Kumpikin lakkasi käynnistymästä. Oliskohan päivityksillä osuutta asiaan?
Ubuntu on 16.04. Kyse on toisen henkilön koneesta.

Koodia: [Valitse]
/usr/lib/blender/blender: error while loading shared libraries: libosdGPU.so.3.1
.1: cannot open shared object file: No such file or directory

3
Mitähän tämä nyt on?
Eli Ubuntu 18.04 asennettu ja siihen vanha tuttu Xubuntu-desktop. Vaan sieltä käsin ei voi asennella ohjelmia. Tulee vain tuo otsikon mukainen viesti.
Ohjelmat asentuvat vain Gnome-tilassa.

Vanhemmissa versioissa ei ollut tuollaista ongelmaa.

4
Päivitin puhdasasennuksena koneeseen Ubuntu 18.04 version ja siihen paketeista Filezillan version 3.28.0. Ohjelmalla ei pääse enää palvelimelle vaikka aiemmalla versiolla pääsi. Filezilla-ongelmista olen lueskellutkin mutta millään niistä ohjeista en ole saanut yhteyttä syntymään.

No, sivuja tietysti saa siirrettyä muuutenkin mutta tuohon olen tottunut ja hyvin on aina ennen toiminut.

EDIT:
Vika voi olla palvelinpäässä koska muilla palvelimilla oleville sivustoille pääsee.
 

5
Pitää tässä lähiaikoina tehdä 18.04 puhdasasennus ja Thunderbirdin postit ja asetukset (imap, pop jne) pitää saada mukaan. Onkos ne kaikki tuossa .thunderbird piilokansiossa?

6
Yleistä keskustelua / Ilman kavaluutta-sarja
« : 15.03.18 - klo:23.18 »
Areenassa on nähtävissä hyvä neliosainen sarja "Ilman kavaluutta", joka tapahtuu 90- luvun puolivälissä.
https://areena.yle.fi/1-4347922

Tuli mieleen, että minkähän tyyppisestä verkkoyhteydestä siinä on kysymys kun vaan työnnät vieraan asunnon puhelinpistokkeeseen koneen kiinni (ilman tietoa että onko siinä rasiassa ainakaan nettiyhteysmahdollisuutta) niin pääsee hakkeroimaan pankin keskustietokonetta. No tällaista pähkäilin kun en näitä suljettuja verkkoja tunne.   
 

7
Ubuntu tietokoneissa / onlinevideoconverter -kysymys
« : 14.03.18 - klo:12.25 »
Muunsin videon tuolla sivustolla ja jälkeenpäin huomasin että kyseessä on arveluttava sivu.
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/vierailitko-nama-sivustot-louhivat-kryptovaluuttaa-salaa-kayttajalta-lahes-miljardi-kavijaa-kuukaudessa-6692247
Mitähän tuo tarkoittaa kun en noista louhimisista mitään tajua.

8
Jostakin syystä käynnistystikun luonnissa ei valittu .iso-liedosto lataudu jotta tikun voisi tehdä.
Kyseessä on centos everything.

9
Tämä ei ole varsinasesti Linux-asia, mutta täällä ehkä tästäkin tiedetään.
Eli jos Youtuben omassa editointiohjlmassa lisään videoonuuden pätkän niin tallettuuko se tuohon vanhaan vai tuleeko näistä uusi video uudella osoitteella?

10
Lyhyt kysymys. Meinaako tuo RaW DV, että materiaali tallentuu alkuperäistarkkuudella?

11
Ubuntu tietokoneissa / Chrome ei käännä mitään sivua
« : 16.10.16 - klo:14.12 »
Otsikko sen jo kertookin, eli Chrome lakkasi kääntämästä mitään sivuja suomeksi. Ilmoittaa vain jokaisesta, että tätä sivua ei voi kääntää. Asetuksiinkaan en ole koskenut.
Google-kääntäjä kyllä toimii kun copypastettaa tekstin siihen.

edit.
Asensin Firefoxiin tuon saman kääntäjän ja siinä kyllä toimii.

12
Minulla on 14.04 ja tein eilen tuon security päivityksen. Nyt sitten kun näyttö meni välillä säästötilaan ja pimeni niin se ei enää auennut hiirtä heilauttamalla. Piti sammuttaa koneesta virta.
Prossu on i3 integroidulla näytönohjaimella (jos tuolla nyt on merkitystä). Olikohan ollenkaan viisasta tehdä tuo päivitys?

Muokkaus (Tomin): Vaihdettu otsikko, tämä aihe on jaettu toisesta ketjusta.

13
Jostakin syystä Firefox näyttää omani  ja myös useita muita kanavia tyhjinä (kun klikkaa lataajan nimeä). Siinä vain lukee että "Kanavassa ei ole sisältöä". Chromessa sisältö näkyy. Videot kyllä ovat hakutuloksissa ja katseltavissa myös Firefoxissa. Vain kanavan sisällössä ne eivät näy.
Mitään yksityismäärittelyjäkään en ole tehnyt.

14
Missähän lienevät Gnumericin 1.12.9 version vierityspalkit.
Alhaallakin on siinä kohtaa vain musta vaakapalkki.

15
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic ei aukea (Ratkaistu)
« : 10.11.15 - klo:20.42 »
Tällainen ilmoitus tuli sen jälkeen kun yrittelin asentaa Monodevelopin uusinta versiota:

Koodia: [Valitse]
E: Tyyppi "sudo" on tuntematon rivillä 1 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin-alpha.list
E: Lähdelistaa ei voi lukea.
Siirry ohjelmalähteiden hallintaikkunaan ja korjaa tilanne.
E: _cache->open() failed, please report.


---------------------------------------------------------------
Eli tuo pitäisi saada muokattavaksi. Mitenkä se taas avattiinkaan?
Koodia: [Valitse]
/etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin-alpha.list

Edit:

Sain poistettua xamarinin rivit mutta mutta niiden tyhjät kansiot jäi vielä. Synaptic ja ohjelmien asentamiset kuitenkin toimii taas.

16
Äänitin Audacityllä videolta äänen reaaliajassa. Alkup. videon pituus on 1h 2 min. Reaaliaikaäänityksen pituus on noin 4 minuuttia pidempi. Eli siis hitaampi. Tuo pitäisi saada videoon synkattua koska alkuperäistä ääntä ei voi erinäisistä syistä johtuen käyttää.

Lisäys:
Ääni vaikuttaa kulkevan hitaammin ja myös vähän alempana. Nopeuden säädöllä tuon kuvittelisi hoituvan mutta en Audacitystä löydä muuta kuin prosenteissa tuon nopeussäädön. Pitäisi olla minuuteissa ja sekunneissa että mistä mihin ajallisesti.  Voikohan Kdenlivessä säätää äänen "pituutta"?

17
Multimedia ja grafiikka / Kdenliven teeman vaihto
« : 29.05.15 - klo:16.09 »
Olen ymmärtänyt, että pitäisi ladata KDE-juttuja, että Kdenliven teeman voisi muuttaa tummemmaksi. Löytyyköhän noita paketeista  suoraan?

18
Uusi kone on otettu käyttöön. Ubuntu on 14.04 64 bit.

Asensin siihen Xubuntu-desktopin. Tästä  seurasi, ettei enää voi valita lainkaan Unityä. Kirjautumisessa on siis vain Xubuntu-vaihtoehto Xubuntun sinisellä teemalla. Mitä siis teen jos haluan käyttää välillä Unityäkin?
Katsoin Sovellusvalikoimasta, että Unity 8 ei ollut asennettuna. En tiedä mikä Unityn versio tässä on/oli. Mutta voiko olla niin,että Unity olisi poistunut asennettaessa Xubuntu-desktopin?

Toinen ihmeellisyys on, että ainakaan Xubuntussa uloskirjautuminen ei toimi.  Uloskirjautumis"laatassa" lukee teksti. "Kaikkia ohjelmistopäivityksiä ei oteta käyttöön, ennenkuin kone käynnistetään uudelleen." Jos jatkaa ja klikkaa "krjaudu ulos" niin mitään ei tapahdu. Käyttäjäähän tietenkin voi vaihtaa suoraankin.

Näytönohjain on Intellin integroitu jos tuolla nyt on merkitystä.

19
Pitkässä otoksessa kamerasta tietokoneelle otettu video näytti muodostuvan erillisistä palasista ja renderoinnissa noihin liitoskohtiin jäi n.sekunnin pysähdys.

En ole löytänyt tapaa, jolla klipit saisi yhdistettyä niin ettei noita pysähdyksiä olisi.

Kysyin samaa asiaa myös Digivideo-sivustolta ja kuulemma kamerasta pitää kopsata koko kansiorakenne aputiedostoineen, ettei noita pikku katkoksia tulisi. Tein näin mutta silti noin sekunnin pysähdys oli klippien välissä.
Kdenlivestä on kyse.

Kamera Sony hdr-cx 320E
Kuvattu materiaali 1080p 50

20
Kun Thunarissa klikkaa videokuvaketta oikealla ja valitsee ominaisuudet niin siellä ei aukea mitään mikä näyttäisi kuvan tiedot, bitratet yms. Äänen tiedot näkyy joisssakin videoissa mutta kuvatietoja en ole löytänyt vielä ainoastakaan. Onkos nyt vaan joku asetus pois päältä?

Sivuja: [1] 2 3 ... 5