Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Terhi

Sivuja: [1]
1
Laitealue / xbindkeys, xte, repeat delay [RATKAISTU]
« : 11.12.09 - klo:08.10 »
Ongelmana on Logitechin Revolution (?) hiiri. Yksi napeista on vähän rikki ja lähettää nyt monta napin painallusta kerrallaan.

Miten saisin xbindkeysillä ja xtellä asetukset siten, ettei painalluksista huomioitaisi kuin esim. yksi / 500 ms?

Tällä hetkellä rivi asetustiedostossa ~/.xbindkeysrc.scm näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
(xbindkey '("b:15") "/usr/bin/xte 'keydown Alt_L' 'key Left' 'keyup Alt_L' &")
Eli nappi 15 lähettää aktiiviselle ikkunalle Alt+vasen nuoli näppäimen painalluksen, mutta hiireltä tulee useita painalluksia peräkkäin ja esim. Firefox hyppää 2-3 sivua taaksepäin.

2
Moikka!

Nyt ongelmana "Tallenna"-ikkunan avauksen hitaus. Kun valitsee esim. geditissä (ei toimi missään muussakaan ohjelmassa) "Tiedosto"->"Tallenna", kestää useita kymmeniä sekunteja ennen tallennusikkunan avautumista ja ohjelma, josta koittaa tallentaa jäätyy. Muuten järjestelmä toimii aivan normaalisti tänä aikana.

Olen tällä koneella ainut, jolla ko. hitaus esiintyy, joten kyse on varmaankin asetuksista tai omista tiedostoista. Jostain päin nettiä löysin ohjeen, jossa kehotettiin poistamaan tallennusikkunan vasemmassa laidassa olevasta palkista "Sijainnit" kaikki lisätyt "bookmarkit" (mitä ne onkaan nimeltään tuossa kohdassa, mutta joka tapauksessa :)) - tästä ei ollut apua.

Koitin myös ajaa geditin päätteessä, jos antaisi jonkin virheen tms. kun koittaa tallennusikkunaa avata. Ei ainakaan näyttänyt yhtään virhettä.

Mistä päin ja miten kannattaa ongelmaa alkaa selvittelemään?

Muoks: Niin ja käyttis on Ubuntu Jaunty (betasta asti ollut, mutta vasta nyt tuli ongelmia). Muuten tallennus toimii nopeasti ja niin kuin kuuluukin.

 - Terveisin,
     Terhi

3
Moikka!

Tietääkö kukaan TeamViewerin (http://www.teamviewer.com/) kaltaista etätukiohjelmaa, jolla pääsisi käsiksi Windows-koneeseen? TeamViewer toimii hyvin CrossOverilla, mutta ei kuitenkaan ole linux ohjelma.

Toiminta pitäisi olla ainakin lähes yhtä yksinkertainen kuin TeamViewerissa eli etäkoneessa ajetaan vain yksi ohjelma, jota ei tarvitse asentaa. Kaikkein parasta olisi, jollei siinä olisi sen suuremmin mitään valintoja käyttäjälle. VNC olisi sopiva, mutta vähän turhan hankala etäkäyttäjälle / -käyttäjille.

4
Heips!

Käyttis on Ubuntu 8.04. SSH-yhteys työkoneelta kotikoneelle.

Ongelma on seuraava:
SSH-palvelin toimii oikein ja yhteydet muodostuvat nopeasti niin kauan kuin on kirjautuneena kotikoneella. Kun kirjaudun ulos (eli siis siihen näyttöön, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa), niin hetken päästä SSH-yhteyttä ei voikkaan enää muodostaa. Kirjautumisnäytössä yhteydet toimivat noin 15-30 minuuttia, kun konetta ei käytetä ja tämän jälkeen palvelin ei suostu enää vastaamaan mitään. Yhteys ei kuitenkaan katkea, jos se on jo muodostettu, vaikka kirjautuisi ulos järjestelmästä.

Jotenkin vaikuttaisi joltain virransäästöltä tai muulta vastaavalta? Kirjautuneena näyttö sammuu 50 minuutin kulutta (mielestäni kaikki muut virransäästöasetukset olen ottanut pois käytöstä tai ainakin ne, jotka on loogisesti löytyneet :)) ja kirjautumisnäytössä menee noin 10 min ennen kuin näyttö menee virransäästötilaan.

En haluaisi pitää konetta, edes kotona, kirjautuneena koko ajan. Osaisiko joku auttaa?


Sivuja: [1]