Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Urgenus

Sivuja: [1]
1
Hyvää huomenta (tai oikeastaan päivähän se jo on, mutta meni herääminen hiukan myöhäiselle)...

Pitäisi pystyttää parille omalle projektisivustolle oma palvelin. Tähän saakka olen käyttänyt webbihotellien palveluita, mutta nyt tulee mm. ko. projektien tiedostonhallinta (kuvat, tiedostot, kokousmuistiot yms.) kokonaan nettiin ja se tarkoittaa, että levytilaa tulee menemään siihen malliin, että oma kone tulee halvemmaksi.

Kone, nettiyhteys ja kiinteä IP on jo olemassa. Nimipalvelut onnistuu nykyisten olemassa olevien webbihotelli tilien kautta. Yhdestä hotellista kun on WHM (c-panel) palvelukin ostettuna ja siinähän pääsee ymmärtääkseni muokkaamaan nimipalvelimia.

Ubuntuserverin laitoin lataantumaan. Mutta mitäs kaikkea toimenpiteitä sille pitää tehdä, jotta mahd. helposti, mutta kuitenkin järkevästi saisin hommat toimimaan?

- Ubuntu ensin koneelle
- Sitten LAMP-stack ?

mutta mitenkäs tuon lampin asentamisen jälkeen, vielä pitäisi FTP ja PHPmyAdmin asentaa?

Entäs nuo useat domainit (2 tai 3), jotka siis ohjaa eri sivustoille ko. palvelimella, eli siis virtuaaliserverit pitäisi jotenkin kai kaikille saada. Onko siihen jotain helppokäyttö ohjelmaa tuon kaupallisen WHM palvelun tapaan, vai pitääkö ne conffata käsin ja jos niin onko jossain "for teh dummies" tyylistä ohjetta asiasta?

2
Hei

Älkää nyt heti tyrmätkö, ei tässä haeta mitään windows fiilistä, vaan pelkästään samalla lailla toimivaa palkkia :)

Minulla on Lenovo T500:sessa Windows 7 ja Ubuntu 10.4. Ubuntusta pidän yhtä paljon kuin Windowsistakin, mutta sellainen WIN7 tyylinen alapalkki olisi mukava saada Ubuntuunkin.

Start nappuloista en ole koskaan pitänyt ja ohjelmien avaamisesta valikkorakenteen kautta. Ja kun WIN7 tuli tähän koneelle lisääntyi Windowsin käyttö, koska minulle tuo seiskan palkki sopii kuin nenä päähän. Eli minulla on palkissa n.25 eniten käyttämääni ohjelmaa kuvakkeina ja kun ohjelma on käynnissä, on ko. kuvakkeella tausta ja jos samaa ohjelmaa on auki monta on saman ohjelman kuvakkeet niputettuna. Ainoastaan Libreoffice ei tuossa toimi, mutta sen olen ohittanut käyttämällä IBM:n lotus symphonya libren sijasta.

Eli saakos Ubuntu 10.4:seen tuollaista palkkia ? ja jos niin miten ?

-------------------
11.10:ssä on kyllä siellä vasemmassa reunassa oma palkkinsa, mutta siinä kuvakkeet on liian isoja ja niitä ei mahdu tarpeeksi ruudulle kerralla (haluan palkin alareunaan). Ja ainakin velipojan T60 koneessa tuo 11.10 tuntui tahmealta varsinkin sen palkin osalta.

-------------------
Niin ja ei tuo WIN7:skankaan palkki mikään täydellinen ole. Kuvakkeiden välissä on liikaa "ilmaa" eli minun resoluutiolla niitä mahtuu siististi vain sen 28 maksimissaan. Ja se perunan start nappi vie kahden kuvakkeen paikan, vaikka ko. valikkoa ei käytetä muuhun kuin hakuun ja hakiessa se luonnollisesti aktivoidaan suoraan näppäimistöltä.

3
Onko kokemuksia portable ubuntusta ?
http://portableubuntu.demonccc.com.ar/

Pystyykö käyttämään kuten normaalia ubuntua, vai onko paljonkin rajoituksia?


4
En tiedä onko moinen edes mahdollista, saati että onko kysymys edes oikealla alueella...

Minulla on Ubuntu asennettuna IBM T40 läppäriin. Läppärin on liittyneenä WEP salattuun WLAN verkkoon jonka tukiasema sijaitsee eri huoneistossa kokonaan. WPA salauksella emme saaneet edes kunnolla toimimaan tuota yhteyttä, joten sen takia WEP salattuna. Johtunee vissiin hiukan heikosta signaalista tai sitten artheroksen wlan kortista.

Saako tuon Ubuntu koneen säädettyä niin, että se toimisi NATtina ja reitittimenä ja reitittäisi tuon WLAN:in kautta tulevan netin LAN verkkoon ja antaisi liittyneille koneille IP osoitteet jne. Välissä sitten vanha SMC:n 100Mbs kytkin jotta pääsisi useampi kone kiinni.


5
Asensin Ubuntun 8.10:n IBM:n T40p läppäriin.

Langaton sovitin kyllä näyttää asentuneen oikein, ja täällä kuuluvat langattomat verkot näkyvät listassa.

Mutta nyt en onnistu liittymään langattomaan verkkoon. Koittaa hetken aikaa yhdistää antamallani salausavaimella, mutta sitten kysyy sitä uudestaan ja siihen salausavaimen syöttö ruutuun on ilmestynyt jokin hervoton merkkisarja. Jos nyt koitan laittaa uudestaan sitä salausavainta, niin koittaa taas hetken yhdistää kunnes kysyy avainta.

Verkko on WPA salauksella, mutta sillä tuskin on merkitystä.

6
Asensin ylimääräiseen T42 koneeseeni uusimman Ubuntun, ja päätin oppia tekemään sillä edes perusasiat.

Mutta jotta pääsis edes kunnolla alkuun, tämä koneen tahmaus ja hitaus pitäisi saada pois.

Onko jotain oikotietä onneen, tai edes vaikeata vai onko tuhoontuomittu ajatus, sillä koneen näytönohjaimena on Radeonin 9600 ja ne ajurilistan ajurit on yhtä tyhjän kanssa.

Tässä hiukan asioita, jotka kiinnostaisi korjata kuntoon:

- näytönohjaimella ajurit, jotta saisi nettisivujen rullauksen yms. toimimaan.
- tappihiiren napeille jonkinlaiset ajurti, jotta myös rullausnappi toimisi
- joku hyvä news readeri, OE:ta tähän on vissiin turha kaivata.  Hätätilassa PAN:kin kävisi, jos sen saisi suomenkieliseksi.
- netti, eli langaton verkko toimimaan oikein, eli se salasanakysely vittuun joka perunan käynnistyskerralta.
- koneen käynnistys nopeammaksi ja samoin yleinen toiminta (ohjelmien käynnistys jne.) Windows XP:tä päivittäin käyttävälle tämä tuntuu aika perunan tahamaiselta.
- yläpalkki alas, ja tuo alhaalla oleva palkki pois.
- saakos tähän isompaa akkumittaria tuohon pää palkkiin ?
- täytyykö akkumittarille asentaa jonkinlainen ajuri, koska nyt näyttää häränpyllyä
- millä ohjelmalla mozbackupin tekemästä varmuuskopiosta palautus ?
- miten sovelluksia poistetaan oikeaoppisesti. Tässä kun oli 1000 ja 1 turhaa sovellustaheti asennuksen jälkeen joista voisi olla hyvä päästä eroon

Ja sitten tyhmä kysymys. Kuinka tämä ubuntu laskee prossun kellotaajuutta ja pystyykö niihin asetuksiin vaikuttamaan, sillä akkukesto ei ole mairitteleva. Ja mietin josko se johtuisi siitä, että prossua ajetaan kokoajan maksimikelloilla.

Nämä nyt tuli ekana mieleeni. Lisää pulpahtelee varmaan sitten kun koittaa lisää käyttää.

Sivuja: [1]