Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mikkohuo

Sivuja: [1] 2
1
Laitealue / Thinkpad Edge E145
« : 28.02.14 - klo:10.37 »
Asentelin sukulaisen uuteen Thinkpad Edge E145:seen Ubuntun (12.04):
www.ubuntu.com/certification/hardware/201305-13630/components/

Konehan on mitä mainioin, mutta muutama pikku harmi kuitenkin on. Näitä ongelmia ei ilmene Windows 8.1:ssä, joten rautapuoli pitäisi olla kunnossa.

1) WLAN on epäluotettava eli ei usein yhdistä verkkoon.

2) Koneen ollessa ilman verkkovirtaa akun varassa tapahtuu kaksi ilmiötä: näyttö tekee vilkahduksia aika ajoin ja kone boottaa itsensä muutaman minuutin käytön jälkeen. Tällaista ei tapahdu verkkovirrassa. Ehkä liittyy johonkin virranhallintaan?

Osaako joku auttaa, että mistä lähtee näitä selvittämään?

2
Tuli hommattua keväällä Elisa Viihde, joka on varsin mainio paketti. Ongelmana vaan on ollut, että tallenteiden katsominen Ubuntulla ei ole onnistunut suoraan VLC:llä vaan vain Firefoxin VLC-lisäosan läpi. Se ei ole ollut oikein optimaalinen ratkaisu, koska tuo plugin bugittaa enemmän ja vähemmän.

Nyt kuitenkin huomasin, että vanha SaunaBrowser toimii hienosti myös Elisa Viihteen kanssa. Ohjeet sen asentamiseen löytyy täältä: http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.0.html

Softan saa päivitettyä Elisa Viihde aikaan, kun tekee python skriptiin pari muutosta.

1) Kannattaa muuttaa käyttöliittymä Saunavisiosta Elisa viihteeksi. Onnistuu tuolla pikku muutoksella:
http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.msg109967.html#msg109967

2) Lisäksi laitoin VLC:n aukeamaan suoraan fullscreen tilaan:
http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12243.msg109494.html#msg109494

Kaikki muu toimii paitsi tallentaminen wget:illä. Jos joku saa tämän toimimaan, niin kertokoon täällä.

3
Multimedia ja grafiikka / Areena Beta pätkii hieman
« : 25.04.09 - klo:12.54 »
Areena Beta tuntuu hieman pätkivän ainakin minun Ubuntu 8.10:lla. Varsinkin kokoruututilassa kuva pikselöityy ja hieman pätkii. Samassa verkossa XP:llä kuva on huomattavasti terävämpi ja tuollaista pätkimistä ei ole ollenkaan.

Onko muilla vastaavia havaintoja?

4
[edit 25.4.2009]

Yle on avannut käyttöön Areenasta uuden beta-versio, jonka käyttäminen on suositeltavaa.

 Lue lisää: http://blog.ubuntu-fi.org/2009/yle-tukee-ubuntua/

Nämä ohjeet toimii edelleen, jos haluat käyttää Elävää arkistoa tai Areenan vanhempaa versiota.

[/edit]
---

YLE:n hienot palvelut Areena ja Elävä Arkisto toimivat Ubuntulla hyvin asentamalla paketin ubuntu-restricted-extras. Palvelujen käyttämiseksi ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Monet ovat kuitenkin tuskailleet palvelujen kanssa ja kokeilleet sisällön näyttämiseen mm. mplayeria ja vlc:tä. Palvelun saattaa saada toimimaan niidenkin kanssa, mutta mitään erityistä tarvetta siihen ei ole. Restricted-extras on ns. metapaketti, joka asentaa tarvittavat kodeekit.

Oletuksena Ubuntussa Firefox käyttää multimedian näyttämiseen Totemia, joten jos tuohon asetukseen on mennyt koskemaan, niin kannattaa varmistua, että paketti totem-mozilla on asennettuna. Oletuksen Totem käyttää taustamoottorinaan gstreameria, joten jos sitäkin on tullut vaihdettua, niin on syytä ottaa käyttöön alkuperäinen paketti totem-gstreamer.

Näiden pakettien kanssa ongelmia voivat tuottaa mm. seuraavat paketit mozilla-mplayer ja totem-xine. Mikäli ne on asennettuna, kannattaa paketit poistaa.

Firefoxin liitännäisellä mediaplayer-connectivity voi säätää tarkkaan mikä ohjelma avaa minkäkinlaisen videon, mutta peruskäytössä siihen ei ole tarvetta. Liitännäisen voi siis poistaa, jos sellaisen on mennyt asentamaan.

Nämä ohjeet on testattu ja todettu toimiviksi useissa Ubuntu 8.04 asennuksissa.


edit/rhkfin. Kubuntussa ilmeisesti riittää asentaa paketti kubuntu-restricted-extras niin konqueror ja kaffeine osaavat näyttää videot nätisti.

edit/gdm. Poistettu huomautus.

5
Hardyn myötä ATI Radeon 9550 toimii vihdoin myös Ubuntussa kunnolla. Innolla odottelin, että saan työpöytätehosteet toimimaan kunnnolla. Tehosteet kyllä toimivat hienosti, mutta tuntuvat vievän melkoisesti muistia. Koneessani on muistia vain 512 Mt. Onkos tämä liian vähän? Käytännössä tehosteiden ollessa käytössä pelkästään Firefoxin ja OpenOfficen ajaminen yhtäaikaa vie kaikki tehot. Tuohon päälle kun vielä iskee jonkin muun ohjelman, niin kone menee ihan jäähän.

Eli paljon kokemuksenne mukaan tarvitaan keskusmuistia työpöytätehosteiden sujuvaan käyttöön?

6
Yleistä keskustelua / Onnistuiko päivitys --> 8.04?
« : 24.04.08 - klo:22.19 »
Miten sinun päivityksesi Hardy Heroniin (8.04) onnistui? Oliko siinä jotain ongelmia?

Ohjeet päivittämiseen:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Paivittaminen
https://help.ubuntu.com/community/HardyUpgrades

7
Ubuntu tietokoneissa / Kokemuksia Flockista?
« : 06.11.07 - klo:20.29 »
Digitoday uutisoi tänään Firefoxista muokatusta Flock-selaimesta: http://www.digitoday.fi/data/2007/11/06/rss/200727844/66

Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Onkos kukaan kokeillut?

Löytyy näköjään myös Ubuntulle paketoituna: http://www.getdeb.net/app.php?name=Flock

8
Laitealue / Amilo ei boottaa cd:ltä
« : 03.08.07 - klo:12.51 »
Mulla on huollettavana sukulaismiehen Fujitsu Siemens Amilo A-sarjan kannettava. Eteen on vaan tullut merkillinen ja ylitsepääsemätön ongelma. Kone ei suostu boottaamaan cd-/dvd-asemalta, vaikka biosissa boottijärjestys on oikein. Olen kokeillut useammalla Ubuntu-levyllä sekä Windowsin Recovery cd:llä. Missähän mättää? Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta? Hieman vaikuttaisi sille, että asema on rikki.

9
Ubuntu tietokoneissa / Ogg Stream ja Gstreamer
« : 08.07.07 - klo:11.06 »
ImmoT kertoili mukavan uutisen, että Metroa, Suomipoppia, Classicia ja Groovea streamataan nykyään Oggina:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11405.msg82048#msg82048

Ilo oli kuitenkin vain vaillinainen, sillä minä en ainakaan saanut näitä streameja toimimaan Rhytmhboxilla, enkä muillakaan Gstreamer-pohjaisilla soittimilla (kokeilin Bansheella ja Listenilla). Onko siis todellakin niin hullusti, että paljon kehuttu Gstreamer ei hallitse Ogg-streamingia?

Kanavat toimivat hyvin VLC:llä ja Xinellä (kokeiltu gxine ja totem gxinellä).

10
Yleistä keskustelua / Live Earth
« : 07.07.07 - klo:22.59 »
Toimiikos kenelläkään streami Live Earth -konsertista?

http://entimg.msn.com/i/LiveEarth/landingpage/altplayer/q.html

Lainaus
THE CONCERT IS AVAILABLE FOR MOST INTERNET BROWSERS,
BUT FOR THE BEST VIEWING EXPERIENCE, USE INTERNET EXPLORER

Lainaus
To watch all concerts in a single player and at the highest quality, close this window, start Internet Explorer and browse to http://liveearth.msn.com.

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Wikikirjalla kesäkoodiin
« : 11.02.07 - klo:17.35 »
Olen kehitellyt jo jonkin aikaa ajatusta osallistumisesta kesäkoodiin Ubuntu tutuksi -wikikirjan kehittämisellä. Eihän se varsinaisesti koodaamista ole, mutta merkittävyyttä suomalaisten Linuxin käytölle,tällä varmasti olisi. Hakuaika päättyy perjantaina ja ajattelin heittää projektisuunnitelman tänne kommentoitavaksi. Tämän lisäksi tulee vielä erillinen hakemuspaperi.

Ideana olisi kehittää Ubuntu tutuksi -wikikirjaa yhtenäistäen ja laajentaen sen sisältöä. Kesäkoodi -rahoituksen turvin syntyisi valmis wikikirja sekä tulostettava pdf-versio. Wikikirjaston aineisto on lisensoitu GNU Free Documentation Licensen ehtojen mukaisesti, joten Ubuntu tutuksi -wikirjan sisältö on käytettävissä ja jatkokehitettävissä näiden ehtojen mukaisesti. Tämä mahdollistaisi myös projektissa tehtävän työn hyödyntämisen myös muiden Linux -jakeluiden tarpeisiin. Wikikirjan pohjalta on helppoa tehdä oma opaskirja esim. Fedoran tai Susen käyttäjille.

Kaikki palaute suunnitelmasta on tervetullutta. Ajatuksia?

[ylläpito on poistanut liitteen]

12
Olisin kiinnostunut kuulemaan erityisesti uusien Ubuntun käyttäjien ajatuksia siitä, mihin suuntaan Ubuntu tutuksi -wikikirjaa tulisi kehittää nykyisestä? Wikikirjan kirjoittaminen aloitettiin viime keväänä ja sisältöä on jo varsin mukavasti. Jatkokehittämisen kannalta ainakin seuraavasta tiedosta olisi paljon hyötyä:

- Onko wikikirja riittävän selkeä opastamaan Windowsin päivittäisestä käytöstä Ubuntun käyttöön?
- Mistä aiheista kaivattaisiin lisätietoa?
- Mistä aiheista tarvittaisiin enemmän ohjeistusta?
- Mikä kirjassa on hyvää?
- Mikä kirjassa on huonoa?
- Mitä pitäsi tehdä toisin?

Projektin alkuperäiset tavoitteet on kuvattu tuonne: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Kirjoittajille#Ohjeita_kirjoittamiseen

13
Miten olisi suomenkielinen Ubuntu-blogi? Kirjoittajiksi esim. tämän foorumin aktiivisimpia käyttäjiä. Sisällöksi ajatuksia Ubuntun käyttämisestä ja kehityksestä, uutisointia, omia kokemuksia, ohjelmaesittelyja, kommentteja ajankohtaisiin open source ilmiöihin jne. Blogin voisi pystyttää esim. näiden sivujen yhteyteen tai sitten erikseen johonkin muualle. Alustaksi Wordpress tai joku vastaava helppokäyttöinen blogiohjelma.

Ehdoton edellytys blogin onnistumiselle on riittävän laaja kirjoittajakunta, jotta uusia kirjoituksia tulee riittävän usein. Netti on täynnä blogeja ja sivustoja, jotka ovat alkuinnostuksen jälkeen lopahtaneet. Ubuntu-yhteisö on Suomessa kuitenkin varsin elinvoimainen, joten ehkä tuollainen voisi onnistua. Mitäs mieltä ollaan? Löytyisikö kirjoittajia?

14
Yleistä keskustelua / "a better Kubuntu than Kubuntu"
« : 07.10.06 - klo:15.13 »
Mielenkiintoinen vertailu KDE-pohjaisista distroista vanhassa läppärissä: http://www.desktoplinux.com/articles/AT8654567451.html

Ja voittajaksi selvityi Ubuntuun perustuva SimplyMepis;
http://www.desktoplinux.com/articles/AT5851714005.html

Olen aikanaan käyttänyt Mepistä ja se teki vaikutuksen jo silloin. Nyt tilanne on parantunut vielä, sillä Mepis käyttää pohjanaan Ubuntua ja sen pakettivarastoja. Olisiko Mepis helpoin ja paras distro uudelle Linuxin käyttäjälle? Luulenpa, että on...

15
Usein kysytyt kysymykset (Ubuntu Suomen wikissä)

Myös Ubuntu tutuksi -kirjassa on oma sivunsa: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/FAQ


(Mikon alkuperäinen viesti on siirretty UKK-sivulle)

16
- Miksi käyttäisin Linuxia?
- Miksi valitsisin Ubuntun?
- Millä ohjelmlla teen asian x Ubuntussa?
- Miten asennan ohjelmia Ubuntussa?
- Mitä ovat pakettivarastot?
- Miten saan ääni- ja videotiedostot toimimaan?

Näihin ja moniin muihin uuden käyttäjän kysymyksiin saat vastauksen tulemalla "Alkuun Ubuntun kanssa" -teemailtaan torstaina 12.10. klo 17.30. Tilaisuus on suunnattu erityisesti Linuxin käyttöä harkitseville sekä uusille Ubuntun käyttäjille.

Teemailta pidetään Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella Exactum-rakennuksen luokassa D122. Osoite on Gustaf Hällströmin katu 2B, varsinainen sisäänkäynti kaakosta Pietari Kalmin kadun suunnalta. Kampusalueen kartan löydät tuolta: http://www.helsinki.fi/kumpula/kuvat/Kumpulakartta3.pdf

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan Ubuntusta! Otathan kaverisikin mukaan!

Tilaisuuden järjesteävät Suomen Linux-käyttäjien yhdistys FLUG sekä Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteenlaitoksen ainejärjestö TKO-ÄLY. Lisätietoja: http://www.flug.fi/pipermail/flug-l/2006-September/001722.html

17
Yleistä keskustelua / Dapperin suurimmat puutteet?
« : 10.08.06 - klo:11.21 »
Matt Zimmerman on listannut kritiikkiä, jota on esitetty Ubuntun viimeisimmästä versioista. Mark Shuttleworth on kommentoinut artikkelissaan kritiikkiä ja pohtinut Ubuntun tulevaa kehitystä (http://www.markshuttleworth.com/archives/50). Kannattaa lukea!

Kokosin tähän äänestykseen Zimmermanin listalta kritiikin kohteita. Eli mitkä ovat mielestäsi Dapperin suurimmat puutteet?

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Dawn of Linux -blogi
« : 22.07.06 - klo:17.18 »
Yksi innokas Ubuntu-aloittelija on aloittanut blogin pidon aiheesta: http://dawnoflinux.blogspot.com/

19
Tein Ship It -palvelusta tilattujen levyjen kylkiäisiksi suomenkieliset flyerit. Ideana on, että tuollaisen flyerin voi tulostaa ja taittaa cd-taskuun. Flyerissa on esitelty Ubuntu lyhyesti, neuvottu live-cd:n käyttö sekä opastettu lisätiedon äärelle (www.ubuntu-fi.org ja wikikirja). Vapaasti vaan käyttämään!

[Edit]
Sekä Ubuntulle että Kubuntulle löytyy omat flyerit tuolta: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Ohjeita (Ubuntun levittäminen ja Ubuntu Suomen kehittäminen)

20
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Kubuntu wikikirjassa
« : 17.06.06 - klo:10.54 »
Aloitin muokkaamaan Ubuntu tutuksi -wikikirjaa yhteensopivaksi myös Kubuntun kanssa. Tekstiä on muokattu siten, että Ubuntua koskevat osuudet on ruskealla palstalla ja Kubuntua koskevat sinisellä. Tekstistä puuttuu kuitenkin mm. Adeptia sekä käyttäjienhallintaa koskevia Kubuntu osuuksia. Löytyisikö Kubuntun käyttäjiä niiden kirjoittajiksi?

Sivuja: [1] 2