Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - retu

Sivuja: [1]
1
Tietäisikö joku miten nuo saisi näkyviin?

Tilanne on tämä. Vuoden vaihteessa tuli otettua uusi kännykkä käyttöön. Se tallentaa kuvat oletuksena .heic tarkenteella (heif-formaatti). Nyt kopsin kuvat tietokoneelle (xubuntu 19.10) ja siitähän se riemu alkoi. Thunar ei näyttänyt peukalokuvia ja GPicView ei edes tunnistanut niitä kuviksi. Gimp kuitenkin avasi ne nikottelematta, se vain on hieman epäkäytännöllinen kuvien selailuun.

Pienen haeskelun jälkeen selvisi että Gimp käyttää libheif kirjastoa ja kuvakatseluohjelmat on lisäksi heif-gdk-pixbuf plugin. Kun asensin sen, GPicView tunnisti ja yritti avata kuvan, mutta kaatui. Sitten selvisi että minun libheif oli liian vanha tuolle pluginille. Asensin libheif ppa:n ja päivitin. Nyt GPicView toimii, mutta sehän näyttää vain yhden kuvan kerrallaan. Olisi kiva nähdä peukalokuvat, joten jatkoin kokeiluja. Shotwell ei ymmärrä noita. Ristretto melkein toimii, kuva aukeaa, mutta peukalokuvat ei näy.

Tuli sitten mieleen että Tumbler luo ne peukalokuvat, joten asensin heif-thumbnailer paketin. Peukalokuvat ei silti näy. Ehkä tuo toimii vain Gnomessa tai sitten vaatii lisäsäätöä. ???

Muoks. En tiedä onko tuo viimeinen edes tarpeen, koska on jo pixbuf thumbnailer.

Korjattu jeesusteipillä (toistaiseksi):
Koodia: [Valitse]
for f in *.heic ; do heif-convert $f ${f/heic/jpg} ; done

2
Officea, tai ainakin wordiä, tarvitaan tietenkin sähköpostiviestintään. ::)

Wordillä kirjoitetaan kutsu: "Seuraava kokous silloin ja silloin ... asialistalla ... jada jada". Tämä lähetetään sitten sähköpostiliitteenä kaikille osallistujille. Tekstin kirjoittaminen itse sähköpostiohjelmalla kun on mahdotonta. Samalla tekstiin voidaan upottaa "söpö" tms. asiaan liittymätön taustakuva, jolla liitetiedoston kooksi saadaan kätevästi ~5Mt. Kun sitten joku erehtyy valittamaan, "ettei mulla toimi nämä .docx...", niin sama tiedosto lähetetään uudelleen .rtf -muodossa, jolloin se turpoaa vielä moninkertaiseksi (ja tietysti varmuuden vuoksi kaikille).


Onneksi  gmailissä on liitteiden esikatselu ;D

3
Yleistä keskustelua / Pelastakaa MySql
« : 05.01.10 - klo:18.33 »
Nyt ovat näköjään heränneet vastustamaan SUN:in fuusiota Oracleen. Kannattaisi varmaan käydä allekirjoittamassa, jos MySql:n kohtalo kiinnostaa.

4
Laitealue / firewire kovalevyt
« : 12.12.08 - klo:23.18 »
Mulla on muutama usb-liitäntäinen ulkoinen kovalevy ja olen aikaa myöten kypsynyt päätökseen että hankin seuraavaksi firewire-liitännällä varustetun levyn. Eri lähteiden perusteella linux tuki vaikuttaa hyvältä. Lähinnä kaipaankin teiltä käytännön kokemuksia. Miten nuo pelaa ubuntussa (8.10)? Onko toiminnassa selvää eroa usb-levyihin nähden?

Sanotaan että eSata-liitäntä on paras ja sitten firewire ja huonoin usb. Mutta kuinka selvä tuo fw vs. usb ero on käytännössä? Usb vaatii aina prosessoritehoa host-laitteelta kun taas fw-laitteiden pitäisi olla fiksuja ja itsenäisiä, joten voisi kuvitella ettei ne töki vanhassakaan koneessa yhtä paljon. Mulla ei ole eSata-liitäntää, mutta fw400 löytyy.

Yleensä joka paikassa myydään juuri noita usb-levyjä, vaikka monista on myös fw-versio ts. mac-versio (ja hintakin on mac-yhteensopiva). Kannattaako maksaa muutama kymppi extraa?

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Päivitysohje puuttuu
« : 01.11.08 - klo:12.38 »
En tiedä kuuluisiko tämä tuonne 8.10 bugilistaan, mutta kun bugi on web-sivulla eikä ubuntussa niin avasin aiheen.

Ubuntu 8.10 julkaisu-uutisessa on lopussa linkki lataussivulle. Lataussivulla mainitaan että DVD:n avulla voi päivittää kätevästi. Julkaisu-uutisen toisessa kappaleessa puhutaan myös päivittämisestä, mutta linkki päivitysohjeeseen kuitenkin puuttuu.

Joku voi siis luulla että päivitystä varten on ladattava cd tai dvd.

Sivuja: [1]