Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mick

Sivuja: [1] 2
1
Eli, olen mukavuussyistä siirtänyt apachen www-juurihakemiston omaan kotihakemistoon. Tyyliin home/mick/www.
Nyt kun jossain vaiheessa oli apachen kanssa ongelmia, ja www-juurihakemisto siirtyi alkuperäiselle paikalleen, eli /var/www, niin huomasin että siellä oli tuollainen webalizer juttu valmiiksi asennettuna.

Saisinko nyt jotenkin luotua linkin nykyisestä www-juuresta tuohon webalizeriin?
Vai pitääkö webalizer siirtää nykyiseen www-juureen?
Vai voiko tuota webalizeriä jotenkin konffata niin, että toimii nykyisen systeemin kanssa oikein?

Tai vielä yksi vaihtoehto: onko jotain vastaavaa kuin webalizer saatavilla?

2
Eli käyttelen Ubuntukonettani serverinä, jossa on kotisivuni ja irssi screenissä. Itse kone on ullakolla.

Nyt kun päivitin 10.04 verioon, tuli outo ongelma: Putty ei jostain syystä saa yhteyttä serveriini. Vika ilmenee 1-3 päivää koneen käynnistämisen jälkeen.

Irkistä näen toisella irkkiyhteydellä ja koneella, että serverini on linjoilla. Ctcp ynnä muihin komentoihin reagoi ok.

Nettisivuilleni ei pääse, tulee sivun latausvirhe.
FTP:lle ei pääse.
VNC ei saa yhteyttä.

Mikä tuolla menee lukkoon? Kuitenkin kone on netissä ihan ok, serverikoneen selaimella voi käyttää nettiä. Jotenkin ikäänkuin estää kaiken ulkoa tulevan liikenteen?

Jos olen epähuomiossa asentanut jonkin tällaisen esto-ohjelman joskus, niin mikähän sen nimi voisi olla että saan sen poistettua?

3
Ensin alkusanat ja selittelyä:
***************
Eli tämä on minun harrasteserverini. Sijaitsee taloni ullakolla. Aloitin päivittämisen uudenpaan jakeluun noin 2 viikkoa sitten, VNC:tä käyttäen. Kiireinen kun olen, kävin aina välillä kurkkaamassa kuinka edistyy.

Sitten tuli työkeikka, muutaman päivän täysi rähinä päällä eikä kerennyt säätämään konetta ollenkaan.

Tulin kotiin, ja ADSL oli käynyt poissa linjoilta nähtävästi ukkosen takia. Ja Ubuntu ei jostain syystä osannut enään hakea ip-osoitetta. Joten VNC käyttö ei onnistunut enään. Ei auttanut kuin kömpiä ahtaalle ullakolle. Onneksi minulla oli monitori siellä valmiiksi, ja näppis+hiiri paikallaan. Ei muuta kuin tutkimaan tilannetta.

Tottakai oli asennus keskeytynyt johonkin, hermot meni. Mitä se kyselee??? Raivoissani klikkailin vain jotain, että mene nyt siitä eteenpäin. Asennus ilmoitti jäljellä olevaksi ajaksi 2 päivää ja 16 tuntia! Odottelin 10 minuuttia erittäin hankalassa asennossa ahtaalla vintillä, tutkin verkkoasetuksia mutta en onnistunut saamaan nettiin konetta. Poistuin vintiltä, jospa se nyt menis eteenpäin.

Myöhemmin takaisin vintille. Voiha vee, eihän tuo ole yhtään edistyny. Taas jotain kyselee! Perr... Eiku klik, taas odotusta. Asentaa.... Asentaa... Asentaa... Selkää särkee... Pois. Ja takas. Ja sama toistu. Ja vielä monta kertaa. meni hermot toistamiseen.

Enään en jaksanut lukea yhtään mitä siinä lukee kun raivoissani klikkailin eteenpäin sitä asennusta. Virhe! Taisi mennä Apache asetukset tai jotain nyt väärin!
*******************

Sitten itse kysymykseen:
Tuossa koneessa oli alunperin jokin 5.xx versio, johon tein säädöt silloin. Www-root on omassa kotikansiossani www hakemistossa. Ei muita käyttäjiä, helpottaa päivittelyä. Eipä ole tarvinnut koskea asetuksiin kertaakaan päivitysten yhteydessä. Nyt kuitenkin laitoin johonkin "korvaa" kun piti laittaa "pidä vanhat". Mikähän se mahtoi olla?

Omat sivuni näyttää tekstin: "Sivustoa paivitetaan."
Muokkasin näin: sudo pico /etc/apache2/apache2.conf ja sieltä muutin rivin ServerRoot tällaiseksi: ServerRoot "/home/mick/www"
Sitten tallensin, ja yritin restartata apachen: sudo apache2 -k restart. Jokin ei mene oikein, koska tulee ilmo:
Koodia: [Valitse]
* Restarting web server apache2                                                  apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name,   using 127.0.1.1 for ServerName
apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name,   using 127.0.1.1 for ServerName
(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
                                                                         [fail]

Ööh.. Tein kaiketi jotain väärin? Viimeksi tuota muokkasin todella kauan aikaa sitten, enkä millään muista kuinka tuo tehdään. Apua?


EDIT//gdm kielenkäyttöä korjattu.

4
Eli koneena HP Pavilion dv9643eo läppäri, ja käyttis Ubuntu 9.10.

Kun Ubuntu latautuu, napsahtelee kajarit aina välillä. Kirjaudun sisälle, tulee tervetulo-äänet. Sitten kun käytän konetta, ja pitäisi kuulua esim virheääni tai vastaava, kajarit napsahtaa kovaäänisesti, virheääntä ei kuulu, ja kohta kajarit napsahtaa uudestaan. Ikäänkuin äänipiiri aluksi avattais, ja lopuksi suljettais tai jotain. Laitoin muten päälle, mutta napsahdukset kuuluu silti! Kohtalaisen ärsyttävää.

Youtubella juuri testasin, ja kyllä äänet muuten tuntuu toimivan. Mikä ihme tuon napsahtelun aiheuttaa? Saisiko sitä jotenkin pois?

5
Asentaminen ja käyttöönotto / sources.list 9.10
« : 10.01.10 - klo:02.51 »
Hep.
(oon bäisäh, asennan ubuntuu -> ei hyvä yhdistelmä?)

Eli, jotenkin pitäisi päivittää sources.list käsittääkseni. Vanha komento "sudo apt-get install apache2 php4 libapache2-mod-auth-mysql php4-mysql mysql-server" ei toiminu. Taitaa tosin komennossakin olla päivittämisen varaa?

Joskus oli "kopioi tästä niin suurinosa toimii" sources.list, olisko samanlaista tälle 9.10 versiolle?

Ja onko jotain "näin teet serverin jopa bäisäh" vinkki-linkkiä missään vai teenkö ite?

6
Heipähei, minä täällä taas!
Topicin mukainen ongelma, "proftp ja anonymous johonkin tiettyyn hakemistoon".

Eli asentelin tuon proftp:n ja konffailin sen ohjeitten mukaan. Ohjeita löytyi kyllä hyvin, mutta ei sellaista joka kertoo kuinka saisin anonymous- käyttäjät ohjattua tiettyyn (/home/mick/ftp_anon) hakemistoon.

Sama ongelma oli joskus pari vuotta sitten, ja jostain löytyi siihen ratkaisu. En vain muista enään mitä tein silloin. Eikä mistään vanhasta ketjusta ollut hyötyä, tai sitten käytin vääriä hakusanoja  ???

proftpd.conf on auki, ja anonymous kohta kommennoinnit poistettu. Tuliko se hakemisto jotenki tähän:
<Anonymous ~ftp>
eli laitetaan <Anonymous /home/mick/ftp_anon>  ?

Vai oliko jotenki tuonne:
 <Directory *>
muutetaan  <Directory /home/mick/ftp_anon> ?

 nämä pitäs kirjottaa johonki ylös ku saa toimimaan... Toisaalta olis varmaan hukassa jo tässä ajassa ollu sekin lappu  ::)

7
Eli kuten topicissa "Kuinka vaihdan apache2 /var/www --> /home/mick/www"?

Tällä koneella on vain yksi käyttäjä, minä. Haluaisin että tuo apache2:n www-juuri sijaitsisi omassa kotikansiossani.
eli "www.osoite.com" menis tuonne /home/mick/www eikä tarvitsisi käyttää "www.osoite.com/~mick"

Mistä ja mitä pitäisi muuttaa?

/lisäys
niin joo, olen asentanut phpmyadminin, vaikuttaako tuo hakemiston siirto siihen jotenkin? Ainakaan en löytänyt sitä tuolta /var/www hakemistosta...

8
Laitealue / Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 21.08.07 - klo:23.46 »
Näyttönä Acer AL1916W, 19" laajakuva TFT.

Tuolla näytöllä pitäisi käyttää 1440x900 resoluutiota. Etsin täältä ohjeita ja löysinkin kuinka saa käsin muutettua sallittuja resoluutioita. Ja laitoin resoluutioksi sitten tuon mikä pitää olla.

Käytin hetkenaikaa konetta, ja käynnistin välillä Windowsin. Säädin Winkun resot myös kohdalleen, ja ihmettelin että mitenkäs tekstit on näin paljon tarkemmat winkussa?? Buutti Ubuntuun, jossa totesin näytön infotaulusta, että resoluutio ei olekkaan tuo 1440x900, vaan hivenen alempi. Yli 1000 pikseliä leveyttä, mutta ei kuitenkaan tuota 1440. Asetukset väittää että reso on 1440x900.

Kuinkas saisin Ubuntun pakotettua tuolle oikealle resoluutiolle? Näytönohjain kykenee tuohon resoluutioon, koska Windowsissa toimii oikein.
Pitääkö yrittää jotain kikka-kolmosta ja laittaa resoluution käsin johonkin ylemmäksi toivoen että todellinen reso olisi se mitä näyttö haluaa..?

9
Eli koneessa Ati Radeon 7000 näyttis, ja pöydällä paketissa Club3d x1550 näytönohjain. Mitä pitää huomioida kun vaihdan näytönohjaimen? Voiko Ubuntua jotenkin valmistella näyttiksen vaihtoa varten?

Mikä ajuri tuolle x1550 kortille, ja mistä sen saa?

10
Ubuntu 7.04

Koneen käynnistyttyä pystyy kirjautumaan kuka vain käyttäjistä ihan normaalisti. Mutta jokin aiheuttaa häiriötä jossain vaiheessa. Yritän kuvailla ongelmaa:

Yksi käyttäjä on kirjautuneena sisään, mutta kone on sisäänkirjautumiskohdassa. Kirjaudun omalla tunnuksellani, mutta kone menee jumiin. Aluksi tulee se normaali latausikkuna, jossa on pieniä kuvakkeita kun lataa Gnomen eri osia. Sitten tulee valkoinen ruutu, jolla näkyy ainoastaan hiiren kursori. Mitään muuta ei tapahdukkaan, kone jää tähän tilaan. Mikään ei auta... Kehoitteeseen taitaa kuitenkin päästä, eli kone ei ole täysin jumissa. Ja hiiren kursoria voi liikutella.

Normaalissa sisäänkirjautumisessa tuon valkoisen ruudun tilalla pitäisi olla musta ruutu, ylä ja alapalkki ilmestyy, sovellukset-sijainnit-järjestelmä jne pikakuvakkeet ilmestyy ja sitten tulee työpöydän tausta ja loput kuvakkeet.

Mikä tuon aiheuttaa?

/lisäys
En ole varma ilmaantuuko tuo ongelma jos olen jo valmiiksi sisään kirjautuneena ja joku muu käy koneella välillä... Ei ainakaan ole tuota muistaakseni tehnyt muuta kuin ensin mainitulla tavalla. Ongelmaa ei nähtävästi olisi jos kerkeäisin ensimmäisenä aina koneelle ;)

11
Elikkäs pitäisi saada MSI Mega Sky MS-5580 (580B0608003905))DVB-T USB tv-kortti toimimaan tässä Ubuntu 7.04 käyttiksessä.

Näytti ainakin yksi threadi olevan vastaavanlaisesta kortista ja 6.x Ubuntusta, eli jotenkin oli saatu toimimaan.

Mistä asennus pitää aloittaa? Tikku tökätään porttiin, ja mitäs sitten? Jokin katseluohjelma tarvitaan, ja ajurit?
Auttakaa alottelijaa!  ???

12
Ei nyt jostain syystä ota onnistuakseen.

Löyty monta ketjua joissa aihetta käsiteltiin, mutta niistä ei ollut juurikaan hyötyä eikä apua minun tapauksessani.

Löysin tällaisen ohjeen: http://www.clipmarks.com/clipmark/28280FB2-D4CE-4204-8F7D-45D3988622CD/
ja sen mukaan yritin asentaa, Homma päättyi tähän:
Koodia: [Valitse]
./ati-installer.sh: 165: Syntax error: Bad substitution
Removing temporary directory: fglrx-install

Onko ajurin asentamiseen jotain toista tapaa, vai tarviiko tälle edes asentaa ajuria? Tarkoitus olisi pelata jotain opengl pelejä...

- Ubuntu 7.04
- Socket-a värmeet(via-piirisarja)
- Club3d Ati Radeon 9250

ps. mikä oli se komento millä näki ne pyörivät hammasrattaat ja fps lukeman?

13
Elikäs, ajatus olisi totuttaa kotiväki Ubuntulle, mutta ryökäleet käynnistävät aina windowsin Grubista. Kuinka saan sen piiloon niin, että esim käynnistyksen yhteydessä jotain nappia painamalla se tulee esiin? Mielestäni tämän pitäisi onnistua jotenkin...

14
Winkun kanssa olen käytelly winscp-ohjelmaa. Onko Ubuntussa  valmiiksi jotain vastaavaa ohjelmaa?
Tai löytyykö jostain, ja millä nimellä?

15
Eli ssh:lla sisään linux-purkkiin. Ja siellä pitäisi vaihtaa hakemiston nimi toiseksi. Hakemisto sisältää tiedostoja.

En kertakaikkiaan muista mikä oli komento, jolla tuo hakemiston uudelleennimeäminen hoidettiin! mv ja rename tuli testattua, mutta jotain puuttui kun en onnistunut. Eli kuinka komento meni?

16
Kassaohjelmaa ei oikein tuntunut löytyvän linuxille, niin piti sitten laittaa VmWaren kautta win xp ja sinne se kassaohjelma. Nyt aivan yllättäen lakkasi tuo VmWare toimimasta!

Käynnistän VmWaren, ja valitsen win_xp.vmx tiedoston. Tulee Error-ikkuna, jossa lukee "Could not open /dev/vmmon: No such file or directory.
Please make sure that the kernel module `vmmon' is loaded.". Ja Ok -nappi.

Ok:n jälkeen tulee toinen Error-ikkuna: "Failed to initialize monitor device." ja Ok.

Tuon jälkeen vilahtaa useampia Error-ikkunoita nopeasti ja ohjelma häviää, eli mitään ei kerkeä nähdä eikä tehdä.

Linux -koneelle en ole muuta tehnyt kuin flashin päivitin, ja normaalit päivitykset ajanu mitä tämä on itse ehdotellu. Sekottiko se uusi flash nyt tämän järjestelmän?

Aika tärkeää olisi saada toimimaan tuo VmWare, koska tosiaan kassaohjelma on sen alla olevassa winkussa, ja tavaraa pitäisi myydäkkin. Pystyn kyllä käsin kirjoittamaan kuitit, mutta  hidasta tämä on. Laskujen kirjoitus lähes mahdotonta, kun en osaa käsin muodostaa viitenumeroita :(


/lisäys: Nyt tuli jokin päivitys, joka liittyi VmWareen, mutta se ei onnistunut! Tekstiä ei voinut copy-pastea, niin otin sitten ruudunkaappauksia.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / "Tahoma" -fontti Gimpiin
« : 08.02.07 - klo:09.58 »
Eli kaveri tykästynyt Tahoma-fonttiin winkussa, ja nyt pitäs kuvaa muokata ja laittaa siihen kuvaan tekstiä tuolla Tahoma-fontilla.

Onko Gimpissä jo jokin fontti joka on lähelle tuota Tahomaa, tai saako tuon fontin jotenkin Gimpiin?

18
Eli Soneran (DHCP)netti vaihtui toisen firman tarjoamaksi, PPPoE:llä toteutetuksi.
Kaiken muun sain jo toimimaan hyvin, mutta kuinkas saan tämän koneen päivittämään DynDNS:lle tämänhetkisen (PPPoE, PPP0?) ip:n?

Johonkin pitää muuttaa mitä ilmeisemmin jotain, mutta mihin ja mitä?
Veikkaisin dyndns_update.sh tiedostoa..?

19
Eli vaihdoin firman koneille Ubuntut, ja kaikki toimii kuten pitääkin. Ainoa häiriö hommassa on kassaohjelman puute. Nyt joudun käyttämään VmWarella win_xp:tä, jossa pyörii kassaohjelma ja varastokirjanpito(yksi ja sama ohjelma kyseessä).

Yritin käyttää kassaohjelmaa Winellä, mutta ei toiminut.
Koodia: [Valitse]
mick@ubuntu-cashha:~/windows/drive_c/DIRIKA$ wine DIRIKA.EXE
Warning: the specified System directory L"c:\\windows\\system32" is not accessible.
err:font:ReadFontDir Can't open directory "/home/mick/.wine/dosdevices/c:/windows/Fonts"
err:winspool:AddPrinterW Printername L"Samsung-CLP-510-Series-(SPL-C)-1" must not exceed length of DEVMODE.dmDeviceName !
err:winspool:CUPS_LoadPrinters printer 'Samsung-CLP-510-Series-(SPL-C)-1' not added by AddPrinterA (error 124)
fixme:winspool:WINSPOOL_EnumPrinters We don't handle PRINTER_ENUM_CONNECTIONS
WARNING: Trying to use ICMP (network ping) will fail unless running as root
wine: Unhandled exception 0x0eedfade at address 0x0000:0x7fc2e770 (thread 0009), starting debugger...
Warning: the specified System directory L"c:\\windows\\system32" is not accessible.
WineDbg starting on pid 0x8
First chance exception: 0xc0000025 in 32-bit code (0x7ff949b4).
Register dump:
 CS:0073 SS:007b DS:007b ES:007b FS:1007 GS:0033
 EIP:7ff949b4 ESP:7fb9f324 EBP:7fb9f388 EFLAGS:00000282(   - 00      - -IS1)
 EAX:7fb9f330 EBX:7ffd51fc ECX:7fcf0020 EDX:00000000
 ESI:7fb9f708 EDI:7fb9f394
Stack dump:
0x7fb9f324:  7ffd51fc 7fb9f348 7ff9c968 c0000025
0x7fb9f334:  00000001 7fb9f708 7fc946dc 00000000
0x7fb9f344:  00000001 7fb9f358 7fc4cb96 7e990000
0x7fb9f354:  7e99d2c0 7fb9f368 7e99be73 7e990000
0x7fb9f364:  7e99d2c0 7fb9f388 7e99bdd2 7e990000
0x7fb9f374:  00000001 00000000 7ffd51fc 7ff9496c
0200: sel=1007 base=7fe4a000 limit=00001fff 32-bit rw-
Backtrace:
=>1 0x7ff949b4 __regs_RtlRaiseException+0x48 in ntdll (0x7ff949b4)
  2 0x7ffc37d3 in ntdll (+0x437d3) (0x7ffc37d3)
  3 0x7ff93ff6 RtlRaiseException+0x6 in ntdll (0x7ff93ff6)
  4 0x00577aa2 in dirika (+0x177aa2) (0x00577aa2)
  5 0x00578470 in dirika (+0x178470) (0x00578470)
  6 0x00423d34 in dirika (+0x23d34) (0x00423d34)
  7 0x00423f62 in dirika (+0x23f62) (0x00423f62)
  8 0x004241ae in dirika (+0x241ae) (0x004241ae)
  9 0x004240ed in dirika (+0x240ed) (0x004240ed)
  10 0x00428892 in dirika (+0x28892) (0x00428892)
  11 0x004227bb in dirika (+0x227bb) (0x004227bb)
  12 0x0041f58c in dirika (+0x1f58c) (0x0041f58c)
  13 0x0041f716 in dirika (+0x1f716) (0x0041f716)
  14 0x0041f7a7 in dirika (+0x1f7a7) (0x0041f7a7)
  15 0x00429509 in dirika (+0x29509) (0x00429509)
  16 0x004752ac in dirika (+0x752ac) (0x004752ac)
  17 0x007560b0 in dirika (+0x3560b0) (0x007560b0)
  18 0x7fc5b311 in kernel32 (+0x4b311) (0x7fc5b311)
  19 0xb7ef4ddb wine_switch_to_stack+0x17 in libwine.so.1 (0xb7ef4ddb)
0x7ff949b4 __regs_RtlRaiseException+0x48 in ntdll: subl $4,%esp
Modules:
Module  Address                 Debug info      Name (89 modules)
PE      0x00400000-009be000     Export          dirika
ELF     0x7bf00000-7bf03000     Deferred        <wine-loader>
ELF     0x7ea9c000-7eab0000     Deferred        olepro32<elf>
  \-PE  0x7eaa0000-7eab0000     \               olepro32
ELF     0x7ebcb000-7ebe0000     Deferred        midimap<elf>
  \-PE  0x7ebd0000-7ebe0000     \               midimap
ELF     0x7ecf4000-7ed1a000     Deferred        msacm32<elf>
  \-PE  0x7ed00000-7ed1a000     \               msacm32
ELF     0x7ed1a000-7ed32000     Deferred        msacm<elf>
  \-PE  0x7ed20000-7ed32000     \               msacm
ELF     0x7ed32000-7ed76000     Deferred        wineoss<elf>
  \-PE  0x7ed40000-7ed76000     \               wineoss
ELF     0x7ed76000-7edfe000     Deferred        winmm<elf>
  \-PE  0x7ed80000-7edfe000     \               winmm
ELF     0x7edfe000-7ee29000     Deferred        ws2_32<elf>
  \-PE  0x7ee10000-7ee29000     \               ws2_32
ELF     0x7ee29000-7ee43000     Deferred        wsock32<elf>
  \-PE  0x7ee30000-7ee43000     \               wsock32
ELF     0x7ee43000-7eee0000     Deferred        comdlg32<elf>
  \-PE  0x7ee50000-7eee0000     \               comdlg32
ELF     0x7ef75000-7efd0000     Deferred        shlwapi<elf>
  \-PE  0x7ef90000-7efd0000     \               shlwapi
ELF     0x7efd0000-7f09c000     Deferred        shell32<elf>
  \-PE  0x7eff0000-7f09c000     \               shell32
ELF     0x7f09c000-7f0a0000     Deferred        libgpg-error.so.0
ELF     0x7f0a0000-7f0ec000     Deferred        libgcrypt.so.11
ELF     0x7f0ec000-7f0fc000     Deferred        libtasn1.so.2
ELF     0x7f0fc000-7f129000     Deferred        libcrypt.so.1
ELF     0x7f135000-7f19e000     Deferred        libgnutls.so.12
ELF     0x7f19e000-7f1cc000     Deferred        libcups.so.2
ELF     0x7f1cc000-7f1f8000     Deferred        winspool<elf>
  \-PE  0x7f1d0000-7f1f8000     \               winspool
ELF     0x7f1f8000-7f229000     Deferred        uxtheme<elf>
  \-PE  0x7f200000-7f229000     \               uxtheme
ELF     0x7f229000-7f2e9000     Deferred        comctl32<elf>
  \-PE  0x7f230000-7f2e9000     \               comctl32
ELF     0x7f2e9000-7f308000     Deferred        mpr<elf>
  \-PE  0x7f2f0000-7f308000     \               mpr
ELF     0x7f308000-7f327000     Deferred        iphlpapi<elf>
  \-PE  0x7f310000-7f327000     \               iphlpapi
ELF     0x7f327000-7f370000     Deferred        rpcrt4<elf>
  \-PE  0x7f340000-7f370000     \               rpcrt4
ELF     0x7f370000-7f401000     Deferred        ole32<elf>
  \-PE  0x7f390000-7f401000     \               ole32
ELF     0x7f401000-7f497000     Deferred        oleaut32<elf>
  \-PE  0x7f420000-7f497000     \               oleaut32
ELF     0x7f4b5000-7f4b9000     Deferred        libxfixes.so.3
ELF     0x7f4b9000-7f4c2000     Deferred        libxcursor.so.1
ELF     0x7f4c2000-7f4de000     Deferred        imm32<elf>
  \-PE  0x7f4d0000-7f4de000     \               imm32
ELF     0x7f4de000-7f4e6000     Deferred        libxrender.so.1
ELF     0x7f4e6000-7f4ed000     Deferred        libdrm.so.2
ELF     0x7f4ed000-7f553000     Deferred        libgl.so.1
ELF     0x7f553000-7f639000     Deferred        libx11.so.6
ELF     0x7f639000-7f651000     Deferred        libice.so.6
ELF     0x7f651000-7f6d4000     Deferred        winex11<elf>
  \-PE  0x7f660000-7f6d4000     \               winex11
ELF     0x7f6d4000-7f6f3000     Deferred        libexpat.so.1
ELF     0x7f6f3000-7f721000     Deferred        libfontconfig.so.1
ELF     0x7f721000-7f735000     Deferred        libz.so.1
ELF     0x7f735000-7f79e000     Deferred        libfreetype.so.6
ELF     0x7f79e000-7f7de000     Deferred        advapi32<elf>
  \-PE  0x7f7b0000-7f7de000     \               advapi32
ELF     0x7f8b3000-7f964000     Deferred        gdi32<elf>
  \-PE  0x7f8d0000-7f964000     \               gdi32
ELF     0x7f964000-7fa90000     Deferred        user32<elf>
  \-PE  0x7f980000-7fa90000     \               user32
ELF     0x7fba3000-7fbb0000     Deferred        libxext.so.6
ELF     0x7fbb1000-7fbb6000     Deferred        libxxf86vm.so.1
ELF     0x7fbb6000-7fbbb000     Deferred        libxxf86dga.so.1
ELF     0x7fbee000-7fcf0000     Export          kernel32<elf>
  \-PE  0x7fc10000-7fcf0000     \               kernel32
ELF     0x7fe00000-7fe03000     Deferred        libxrandr.so.2
ELF     0x7fe03000-7fe0d000     Deferred        libgcc_s.so.1
ELF     0x7fe0d000-7fe17000     Deferred        libnss_files.so.2
ELF     0x7fe17000-7fe20000     Deferred        libnss_nis.so.2
ELF     0x7fe20000-7fe35000     Deferred        libnsl.so.1
ELF     0x7fe35000-7fe3e000     Deferred        libnss_compat.so.2
ELF     0x7fe3f000-7fe42000     Deferred        libxau.so.6
ELF     0x7fe42000-7fe4a000     Deferred        libsm.so.6
ELF     0x7fe4e000-7fe70000     Deferred        libm.so.6
ELF     0x7fe70000-7ff66000     Deferred        libwine_unicode.so.1
ELF     0x7ff66000-7ffe0000     Export          ntdll<elf>
  \-PE  0x7ff80000-7ffe0000     \               ntdll
ELF     0xb7d9f000-b7da2000     Deferred        libdl.so.2
ELF     0xb7da2000-b7ed1000     Deferred        libc.so.6
ELF     0xb7ed1000-b7ee3000     Deferred        libpthread.so.0
ELF     0xb7ef0000-b7f0a000     Export          libwine.so.1
ELF     0xb7f0d000-b7f23000     Deferred        ld-linux.so.2
Threads:
process  tid      prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) C:\DIRIKA\DIRIKA.EXE
        00000009    0 <==
mick@ubuntu-cashha:~/windows/drive_c/DIRIKA$

Ohjelman alkuruutu käväsee näytöllä, ja häviää.

Parempi olisi tietenkin jos löytyisi suoraan linuxille sopoiva kassa(kone)ohjelmisto. Kaupallinen tai ei. Tympii käyttää tuota VmWaren kautta, on aika tahmanenkin :(

20
Asentaminen ja käyttöönotto / Wins verkko?
« : 21.11.06 - klo:08.36 »
Hei.

Meneeköhän tämä oikealle alueelle ollenkaan... No, aloittelija ainakin olen, että sikäli.
Mikä on Wins serveri, ja mitä se tekee?

Sivuja: [1] 2