Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - GUbuntu

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Prosessi wish8.5
« : 22.05.08 - klo:22.51 »
No niin. Sain poistettua ongelmat nautiluksen ja oikeuksien kanssa (eri ketju), mutta nytpä hyökkäs tälläinen. Prossun käyttö pyörii samalla tavalla kun perus winukassa.. eli täysillä=) Resurssisyöppö on nimeltään wish8.5. Mikä on tämän prosessin käyttötarkoitus ja mitä esim. vaurioita mahtanee olla jos sen pysäyttää prosesseista? Tietysti jos joku tietää heti mihin ongelmaan tämä resurssin järjetön käyttö voi liittyä niin saa opastaa miten päästäisiin normaalitilaan.
Voisiko liittyä esim. aMSN toimintaan(?).. Ei meinaa järin mahtavasti toimi, sillä ei anna kirjautua sisään. Herjaa "...käyttäjätunnus on toisen session käytettävänä" Eli viittaisi minusta että tuo ohjelma on jäänyt pyörimään jonnekin prosessiin taakse pyörimään (ei ole useaan kertaan päällä.. kerran joutui väkisin ohjelman kaatamaan kun tilttas täydellisesti)

Kiitoksia etukäteen.

2
Eli tästä on juttua jo toisessakin ketjussa, mutta apuja ei tule sieltä suunnalta niin taidan laittaa oman aiheen tähän.
Ongelma on nyt se että gutzystä hardyy päivityksen yhteydessä naatilus lakkas toimimasta. Pystyy selailee ja noin muuten ihan toimii normaalisti mutta ei aukaise mitään ohjelmia. Tiedostoja kuten kuvaa ja tekstitiedostoo kyllä avaa. Nyt ahistaa... haittaa käyttöö jo ihan kohtuuella.

3
Tähänkin löysin jo tavallaan ratkaisun valmiista ketjusta, mutta ihmetystä herättää silti. Homma menee näin. Asensin gdeskletin ja sen kautta starter  barin johon sitten tein pikakäynnistyskuvakkeen synapticista -> ei anna oikeuksia asentaa ohjelmia ("You will not be able to apply any any changes. But you can still export the marked changes or create a download script for them"). No näin juuri. Sitten löysinkin jo vastauksen että tuolta järjestelmä -> ylläpito -> Synaptic -> kysyy salasanan -> no problem käyttää ohjelmaa.
Kysymys siis tarkalleen kuuluu. Miten saan tuon "pikakäynnistyspainikkeen" toimimaan oikein?

4
No niin eli aloitan uuden ketjun tästä aMSN:n uusimmasta versiosta. Pikaisella etsinnällä löysin tämän http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=16258.0, mutta siitä ei varsinaisesti ollut omaan ongelmaan hyötyä.
Eli samantyylisesti omakin ongelma alkoi -> tein uudet päivitykset gutzylle ja samalla tuli tuo uusi MSN. Seurauksena -> kirjautuessa error. Väittää että yhdistäessä ongelma. Onko tähän keinona sama kuin edellisessäkin ketjussa, poistaa ja yritellä asentaa tuolta www.getdeb.net:stä uutta tilalle. Vai olisko joku suora keino saada toimiin? Asetuksien puolesta pitäisi olla ok.

5
Moro Ubuntun yhteisö.
 Jonkun verran olen lueskellut jo tätä forumia ja ihan kivasti on tullut vastauksia jo joihinkin vaivanneisiin kysymyksiin.
Nyt kuitenkin ihan näin perusasiat kuin miten saan esim. kuvakkeeksi roskakorin, tai koko hd:n?
Latasin tuolta lisää / poista sovellusten puolelta mm. cpu / mem monitor, clock, app launcher. Näistä ohjelmista apusovelluksista ymmärsin että olisi saanut liitettyä työpöytään. Jos näin niin miten se tapahtunee?
Sitten ihan perusjuttua vielä tuosta kansiorakenteesta. Kun ohjelman lataa ja asentaa niin eikös sen pitäisi jyrähtää kansioon /bin. Jotkin ohjelmat ilmeisesti /usr/bin. (?)
Kiitos jo etukäteen.


Muokkasin hieman otsikkoa t. Ilokaasu

Sivuja: [1]