Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eap

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu Studio 64 hyytyy
« : 29.08.09 - klo:18.57 »
Hei,

yritin etsiäkin, onnistumatta, ratkaisua seuraavanlaiseen ongelmaan.

Asensin juuri U Studio 9.04 (64 bit) kolmanneksi käyttikseksi koneelleni, AMD tuplaydin 64 suoritin. Asennus sujui hyvin ja systeemi toimii kunnes tulee asiaa verkkoon ts. nettiin (näin olen tulkinnut), silloin ensin pysähtyy verkkoliikenne, näppis hyytyy ja viimein myös hiiri. uudelleen käynnistys auttaa kunnes jälleen tulee asiaa nettiin, esim. päivitykset ta normaali selailu. Erityisen herkkä tämä tuppaa olemaan juuri päivityksille. Esim. asennuksen jälkeisiä päivityksiä varten kone piti buutata kai 10 kertaa. Oma arvaileva sormeni osoittaa ipv6:een. Olisiko jollakin neuvoa tähän tai linkkiä ratkaisuun. Miten tästä toi ipv6 heitetään mäkeen?

Normaali Ubuntu 8.04 (32 bit) ja 32 bittinen Ubuntu 9.04 pelaavat kuin enkeli. niissä ei ole tuota ipv6:sta. Kaikki 3 ovat omilla kovoillaan. Aikaisempi Ubuntu Studio 64 pelitti myös kunnes yritin siihen dist upgradea, jolloin se sekosi ja päädyin puhtaaseen asennukseen.

2
Yleistä keskustelua / Timon haastattelu
« : 09.05.09 - klo:16.05 »
Sattuipa silmääni tämä Timon haastattelu:

http://blogs.fsfe.org/fellowship-interviews/timo-jyrinki/

3
Minulla ei Inkscape 0.46 toimi ubuntustudion 64 versiossa (Hardy). Se kyllä avautuu ja aukaisee uuden tiedoston halutuilla parametreilla mutta mikään piirtotyökalu ei pelaa. Hiirellä voi työkaluja valita, mutta ne eivät jätä mitään jälkeä. Vasemmalla alhaalla "täyttö" ja "viiva" ilmoittavat "ei saatavilla" eikä täytön editointi ikkunassa toimi mikään.

Täällä tavan Ubuntun (HH) puolella Inkscape toimii täysin normaalisti.

Onkohan tässä bugi, joka koskee 64 bittistä ubuntua vai mistä kiikastaa?

4
Luulin jo päässeeni eroon seuraavasta ongelmasta, mutta enpä näköjään päässyt.

Kun klikkaan Kirjaudu ulos painiketta paneelissa tai alasvetovalikossa niin useimmin, ei aina, koko systeemi hyytyy joksikin aikaa, minuutti pari. Ainoastaan hiiren kursoria voi liikuttaa mutta kone ei reagoi hiiren näpäytyksiin eikä näppiksen komentoihin. Mikähän tässä nyt mättää?

Kun se on tuon tehnyt kerran niin sitten homma tuntuu pelaavan taas seuraavaan boottiin saakka.

5
Hetken jo luulin, että päivitys onnistui. Mutta ongelmia on:

1) Uloskirjautuminen ja sammuttaminen eivät onnistu. Kun hiirellä klikkaan lopettamiskuvaketta paneelissa tai järjestelmävalikossa systeemi hyytyy. Ainoastaan hiiren kursori liikkuu, mutta mikään ei toimi. Pääsen ulos kylmäbuuttauksella tai x:n buuttauksella (CTRL-ALT-BACKSPACE)

2) Nvidian ajureiden ja näytön kanssa on edelleen pientä kiusaa, esim GoogleEarth ei suostu pelaamaan.  Näytön säädöt ovat kyllä aikas ronkelit ja näyttö pelaa jotenkin kun otin käyttöön vanhan (gutsyn) xconfin. Tämän kanssa juuri pystyy elämään.

Päivitin siis päivityksen hallinnan kautta.

6
Onko kukaan asentanut tätä uusinta ubuntustudio 64 versiota? Minä latailin ja polttelin dvd:lle, mutta en saanut sitä asennettua kun alkoi tulla ilmoituksia corrupt file:sta. Itse pidän todennäköisimpänä sitä, että bittejä on mennyt poikittain joko latauksen tai polton aikana. Mutta kysäisempähän nyt täälläkin jos sattuisi jollakin olemaan samankaltaista kokemusta.

Onko muuten Torrent lataus herkempää virheille kuin ns, suora lataus? Olen itse molempia käyttänyt eikä aikaisemmin ole kyllä ongelmia ollut. Mutta kokemukseni ovat kuitenkin aika vähäistä tällä alueella.

Sivuja: [1]