Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tutam

Sivuja: [1]
1
Hei,

ongelman ydin on surullisen kuuluisa HP6715s. Tähän mennessä siinä on pyörinyt melko hyvin k/ubuntu 7.10. Syystä jotain en tiedä, vain kubuntu asentuu koneelleni (ubuntun asennuslevy ei löydä verkkoa). Yritin päivittää Hardy Heroniin, mutta se sai koneen tyystin jumiin ja otettuani asioista selvää päädyin siihen lopputulokseen, että 8.04 ei tällä raudalla pyöri.

Eli, kubuntu 7.10 (64b, alternate install) uudelleen asennukseen. Asentuu hyvin, ja koska käytän mieluummin Gnome-työpöytää, asensin senkin:
sudo apt-get instal ubuntu-desktop

Asentui mallikkaasti, mutta siitä ongelmat alkoivat. Valittuani session tyypiksin "GNOMEN" käynnistysvalikossa, gnome herjasi, että käyttäjävalikkoa ei voi lisätä paneeliin. Tarjosi vaihtoehtoja "reload" tai "do not reload". "Reload" ei toiminut, ja jotta mitään pääsi tekemään, oli valittava "delete...". Kaikki toimii, paitsi että nyt käynnistysvalikossa ei ole kohtaa "shut down", joten kone pitää sammuttaa kirjautumalla ulos ja valitsemalla shut down kirjautumisvalikosta. Miten saan tuon takaisin?

Ongelma on pieni, joskin hyvin ärsyttävä.

edit:
Yritin paneelin kautta lisätä "user switcherin", eli "add to panel" -> "user switcher". Kun teen näin, järjestelmä kertoo:
"The user switcher has quit unexpectedly.
If you reload a panel object, it will automatically be added back to the panel.
Don't reload / Reload"

Kuten odotettua, "reload" ei auta.

2
Ongelmani on tällainen:
Minulla on Canonin Powershot G10 ja kuvaisin mielläni RAW:ta, mutta harva vapaa RAW-ohjelma tukee vielä Canon .CR2-tiedostoja. Uusin dcraw-koodi tekee niin, mutta esim. UFRaw:n jakeluversio ei vielä. En osaa itse päivittää UFRaw:ta dcraw-koodinpätkän perusteella.

Sen sijaan huomasin, että uusin RawTherapeen 2.4beta3 -versio kyllä tukee Canonin CR2-tiedostoja. Tuo beta on kuitenkin jaossa ( http://www.rawtherapee.com/?mitem=3 ) vain tgz-pakettina. Tallensin sen koneelleni, purin ja yritin ajaa rtstart-tiedoston, mutta mitään ei tapahdu. Missä vika? 

Järjestelmänä (k)ubuntu 7.10 64b. Pahoittelen tyhmää kysymystä, mutta taitoni eivät riitä vielä tähän...

3
Laitealue / Ubuntu ja Vista HP6715s-kannettavaan?
« : 08.07.08 - klo:12.12 »
Hei,

asensin joitain kuukausia sitten (k)ubuntun (7.10, 64b) HP 6715s -kannettavalleni, ja hyvin toimii. Ongelmana kuitenkin on, että tarvitsen myös windowsia, jonka onnistuin hävittämään ubuntua asentaessani. (Em. malliin on pakko asentaa ubuntu alternate installina, enkä osannut sitä kautta partitioida kovalevyä oikein.) Jos en tarvitsisi tiettyjä erikoisohjelmia, en tuota windowsia erityisesti kaipaisikaan.

Kysymys kuuluu:
Sain kinuttua HP:lta vistan asennuslevyt. Koneella on pelkkä ubuntu. Osaako windows toimia ubuntun "alaisuudessa" (ts. että ubuntu on jo koneella) sen rinnalla, vai onko minun asennettava windows ubuntun päälle, ja sitten asennettava ubuntu rinnalle?

4
Hei,

asensin hiljan k/ubuntun hp:n 6715s:lle, ja kaikki meni hyvin. Aluksi ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Nykyään kone jumittuu kuitenkin heti käynnistäessä suunnilleen joka toisella käynnistyskerralla, eli harmillisen usein. Pääsee siihen asti, että kubuntun latauspalkkikuva katoaa ja sitten vain pimeää. Yleensä seuraavalla käynnistyksellä toimii, mutta äsken meni neljä kertaa putkeen jumiin.

En ole asentanut muuta kuin ubuntun kubuntun rinnalle ja perus-restricted extrat ym.

5
Ubuntu tietokoneissa / Kubuntusta Ubuntuun?
« : 18.02.08 - klo:17.20 »
Hei,

minulla on asennettuna ja hyvin toimivana Kubuntu 7.10 (gutsy/64b/) ja ajattelin kokeilla vastaavaa Ubuntua. Kyselin tätä jo aiemmin, mutta nyt päätin varmistaa kuinka vaihto KDE:stä Gnomeen onnistuu (ja toisin päin) tarkalleen.

Eli mitä pitää tehdä ja tarvitseeko minun asentaa uudestaan jotain restricted extroja ym.?

6
Foorumia luettuani olen tietoinen siitä, että .tar.gz -tyyppisten pakettien asentamista pitäisi periaatteessa välttää.

Tietääkö joku hyvää litterointi-ohjelmaa, joka asentuisi Kubuntulle (7.10 gutsy) pakettivarastojen kautta. Olen käyttänyt Express scribe -ohjelmaa windowsille. Tuota voi kai käyttää WINE:n kautta, mutta mitä luulette, olisiko tuo binääriversio parempi?

Tarvitsen välttämättä jotain ohjelmaa, jolla purkaa nauhoja, eli käytännössä äänitiedostosoitinta, jossa voi pysäyttää, aloittaa ja kelata eteen ja taakse (määritellyn sekuntimäärän) funktionäppäimillä samalla kun kirjoittaa tekstinkäsittelyohjelmalla. Tuo Express scribe on siitä hyvä, että sen määritellyt f-näppäimet ovat ohjelman pyöriessä käytössä koko käyttöjärjestelmässä, mikä mahdollistaa siten tekstinkäsittelyn ja nauhan kelailun yht'aikaisesti.

7
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice ja rtf-tiedostot
« : 13.02.08 - klo:11.22 »
Missä on vika kun OpenOffice 2.3 ei onnistu säilyttämään muotoiluasetuksia rtf-tiedostoissa. Pelkästään kursivointi tuntuu olevan liikaa ja kun tiedoston on tallentanut, ovat muotoiluasetukset aina väärin ja täysin satunnaisia kun seuraavan kerran avaan tiedoston?

Minulle olisi aika tärkeää saada nuo rtf:t toimimaan moitteettomasti, koska kirjoitan paljon ja tiedostojen pitäisi olla luettavia muillakin koneilla.

8
Ubuntu tietokoneissa / ongelma: adept manager hajosi
« : 12.02.08 - klo:23.19 »
Yritin asentaa ubuntu restricted extras -pakettia, ja jotain meni pieleen. Tuli vain tällainen ilmoitus:
Lainaus
Pinolistaus ei ole käyttökelpoinen.
Ohjelmistopakettisi on saatettu kääntää siten, että pinolistauksia ei voida luoda, tai pinolistaus tuhoutui ohjelman kaatumisen aikana.

(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1".

Mikä eteen?

9
Hei.

Täytenä linux-aloittelijana harkitsen tässä ubuntun asentamista HP Compaq 6715s -läppäriin. Olen tutustunut gefan ohjeisiin kyseisen mallin ongelmista.

Vielä olisi muutama kysymys:
1. Ubuntu vai Kubuntu? Onko kyseessä vain makuasia, ja kumpi on parempi kaltaiselleni aloittelijalle? Käytän tietokonetta enimmäkseen kirjoittamiseen, mutta myös valokuvien käsittelyyn.
2. Onko tietoa Panasonicin Lumix fz-sarjan kameran ja Lacien ulkoisen kovalevyn toimivuudesta ubuntulla? Windowsissa panasonicin kamera toimii ulkoisena levynä, jolta kuvat haetaan pois normaalin tiedostosiirron tapaan.
3. Ajattelin asentaa (k)ubuntun rinnakkain koneessa jo olevan vista home basicin kanssa kaiken varalta. Onnistuuko hyvin? Ja voiko vistan poistaa jälkikäteen, jotta saa sen käyttämät partitiot (k)ubuntun alaisuuteen?

Viime hetken neuvoja otetaan mieluusti vastaan vielä.

Sivuja: [1]