Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Rähmäkäpälä

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / NTFS ja roskakori
« : 18.09.08 - klo:15.37 »
Muistaakseni vielä ennen Hardyyn päivittämistä NTFS-osioilta poistaessa tiedostot siirtyivät kunkin osion omaan roskikseen (esim. /media/hda6/.Trash-Irmeli), mutta nyt tiedostot häipyvät deleteä painamalla pysyvästi. Kuinka saisin nuo roskakorit taas toimimaan?

2
Olin tuossa viikon verran vanhempien nurkissa lomailemassa. Nyt kun tulin takaisin, niin käynnistin Ubuntun normaaliin tapaan, katsoin hetken aikaa suosikkisarjaani koneelta ja päätin sitten asentaa uusimmat päivitykset. Hetken kuluttua päivittäminen pisti koneen niin jumiin, että hiiri ja näppäimistö eivät enää totelleet ja kovalevyn merkkivalo paloi tasaisesti punaisena. Päätin pitkän harkinnan jälkeen painaa resettiä, ja sen jälkeen en ole saanut enää mitään Ubuntu-versiota tai WinXP:tä käyntiin.

Kokeilimpa siinä sitten kokeilla useampaakin eri recovery-vaihtoehtoa ja uusin niistä antoi tällaisen viestin:

EXT3fs: INFO: recovery required on read-only system...

[63.473254]ata3.00:status:{DRDY}
[63.473254]ata3.00:status: cmd 61/08:70:08:7D:7C/00:00:00... 00/40 tag 14ncq 4096 soft resetting link

Kiintolevyjä minulta löytyy kaksi, joista kummatkin on jaettu kolmeen osaan: 250gt ata (C: Winxp, E: pelit f: roinaa) ja 250gt sata (ubuntu, jemma1, jemma2). Nyt siis käytän konetta livelevyn avustuksella. Ekalla yrityksellä kone meni heti jumiin kun yritin tutkailla eri kiintolevyosioiden tietoja. Sain muistaakseni ainakin c-aseman näkyviin jolle siis WinXP on asennettu sekä toisen osion (olikohan sata-levyllä), jonne olen jemmannut torrenttisälää. Ubuntun omaa osiota en saanut auki ennen kuin veti jumiin.

Minkähänlaisia temppuja tässä pitäisi nyt tehdä että saisi koneen jälleen rullaamaan?

3
Pelit / XQF ja True Combat: Elite -Ratkaistu-
« : 07.06.08 - klo:00.14 »
Kuinka ihmeessä tuolla XQF:llä saa kaivettua TC:E:n peliservereitä? En onnistunut löytämään yhtään kunnollista ohjetta googlen ihmeellisestä maailmasta.

4
Yritin editoida muutamaa .png- ja .jpg-kuvaa aluksi Gimp Shopilla ja sen jälkeen Kritalla. En saanut mitään merkittävää tallennettua, kun molemmat kaatuivat työpöydälle ilmoittamatta yhtään mitään. Löytyykö jostain joku logitiedosto josta pääsen selvittämään syytä?

5
Asentaminen ja käyttöönotto / jde-ongelmia
« : 19.01.08 - klo:21.10 »
Tilanne on se, että mitä tahansa sitten yritänkin asentaa Synapticin kautta, niin seuraava virheilmoitus ilmestyy:Olen siis yrittänyt saada asennettua sekä javaa, NetBeansia että Wineä. Joka kerta saan tuon saman ilmoituksen. /usr/share/doc-base-kansion jde-tiedosto näyttää seuraavalta:

Koodia: [Valitse]
Section: Apps/Programming
Document: jde
Title: JDEE JDE User's Guide
Author: Paul Kinnucan
Abstract: This guide explains how to use the JDE to develop Java applications
 and applets.   The Java Development Environment (JDE) is an Emacs Lisp
 package that interfaces Emacs to third-party Java application development
 tools, such as those provided by JavaSoft's Java Development Kit (JDK). The
 result is an integrated development environment (IDE) comparable in power to
 many commercial Java IDEs.

Format: HTML
Index: /usr/share/doc/jde/html/jde-ug/jde-ug.html
Files: /usr/share/doc/jde/html/jde-ug/*.html

Mikähän mahtaisi olla pielessä? ???

Sivuja: [1]