Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Faeryan

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Flash & Lucid Lynx
« : 25.03.10 - klo:16.11 »
Tuli tuossa pari päivää takaperin päivitettyä vanha Karmicci uuteen Lucidiin ja nyt pitäisi saada flashit toimimaan. Karmicissa homma toimi hienosti, mutta Lucidissa ei enää. Kaikki flashisysteemit on poistettu ja uudelleenasennettu moneen kertaan.

Operalla Youtube-videot antaa mustan ruudun jossa lukee "An error occurred"
Chromiumilla videoikkuna pysyy valkoisena.
Firefoxilla ruudulle tulee koko ruudun levyinen harmaa kaistale. Parhaimmillaan foxilla tuli videoikkunaan viesti "Old Flash? Go upgrade!" joka sitten vei adoben sivuille.

Oikean napin painaminen videoikkunan päällä ei anna vanhaa kunnon Flash-valikkoa.

Flässiksi on kokeiltu asentaa gnash, repojen kautta asentuva flashplugin-nonfree, adobe-flashplugin sekä adoben sivuilta ladattava malli. Kaikki gnashia lukuunottamatta taitavat kuitenkin asentaa saman version adoben flashista.

Tällä hetkellä asennettuna oleva adobe-flashplugin kehuu versionumerokseen 10.0.32.18-1karmic2.

Mikäs neuvoksi, että saataisi flässit pyörähtämään taas?

2
Tässä taas uutta 9.10:ä asennellaan vanhempaan koneeseen.
Aluksi kävi niin että resoluutio ei noussut 800x600 korkeammaksi, vaikka sekä näytönohjain (Geforce4 MX420) ja näyttö (Acer AL1916 19") molemmat mahdollistavat korkeamman reson. Tämä oli huomattu vanhassa Ubuntun 8.04 asennuksessa. Ensin syyteltiin näyttiksen ajureita joita viilattiin suuntaan jos toiseen, mutta sitten huomattiin että näytön tunnistamisessa on vika. "get-edid" komento kehui näytöltä saatua dataa huonoksi, jottei kannata luottaa siihen.

Pienten xorg.conf -viilausten seurauksena ja Nvidian restricted 96 -ajurien asennuksen jälkeen (välissä kokeiltiin Samsungin 226BW -näyttöä joka tunnistui mainiosti) saatiin toimiva xorg.conf kokoonpano, mutta ongelma on siinä että juuri kun kirjautumisruudun pitäisi pompsahtaa ruudulle, vetää näyttö signaalin nollaksi ja ruudun pimeäksi. Kirjautumaan pääsee kun Grubista valitsee recovery moden ja sieltä komentoriviltä startx, jolloin reso 1280x1024 on käytössä kuten pitääkin.

Xorgiin lisättiin optio Composite Disable ettei vain työpöytätehosteet ole vahingossakaan päällä, ja kokeiltiin käyttäjältä deletoida .gnome, .gnome2, .gconf, .gconfd ja .metacity -kansiot etteivät ne pääse jotain asetuksia lykkäämään väliin, mutta tämähän tajuttiin turhaksi myöhemmin, koska kirjautumisikkunassahan ei vielä mitään käyttäjän asetuksia kahlata.

Elikkäs mikä voisi olla vikana kun tuo kirjautumisruutu vetää näytön pimeäksi, mutta muutoin X:n komentorivikäynnistys toimii nätisti.
Asetuksia viilaillessa huomattiin että sama ruudun tyhjeneminen ilmeni kun xorgiin asetettiin itse monitorin VertRefresh ja HorizSync -arvot jotka olivat kyllä oikeat, sillä ne tarkistettiin toisella osiolla pyörivästä 8.04 Ubuntusta. Myös hiukan niistä eriäviä valmistajan arvoja kokeiltiin sekä cvt-komennon maksimiarvoista laskemia arvoja.

EDIT: Kirjautumisruudussa itsessään ei pitäisi olla vikaa sillä se toimi heti asennuksen jälkeen 800x600 resolla. Koneessa siis vasta eilispäivänä asennettu tuore 9.10.

EDIT: Vika lienee GDM:ssä, sillä recovery moden komentoriviltä komentaessa 'startx' pääsee nätisti työpöydälle, mutta heti kun kokeilee 'gdm' -komennolla niin ruutu pimenee.

3
Elikkäs homman nimi on sellainen että tuli tuohon olohuoneen taulutelkkuun lyötyä mediapyörittimeksi vanha läppäri Fujitsu-Siemens Amilo 7310GW.
Musiikit sitten sille koneelle ulkoisella kovalevyllä joka kytketään USB-kaapelilla. Ongelma on se, että mitään vain ei tapahdu.

Pöytäkoneessa tuo kovalevy tunnistautuu nätisti ja sieltä löytyy sekä Fat32 että Ext3 -järjestelmät. Amiloläppärin Win XP:llä myös löytyy Fat32 -osio ilman ongelmia, elikkäs kovalevyssä ei ole mitään vikaa.

Koneesta löytyy sekä 1.1 että 2.0 usb-portteja minkä myös 'lsusb' kertoo.
Käytössä on 9.10 Karmic Koala ja 2.6.31-19 kernu.

Koneen tunnistamia USB-laitteita ovat USB-WLAN-tikku sekä Silvercrestin langaton näppis+hiiri -yhdistelmä.
Tunnistamatta jättämiä ovat tuo edellä mainittu kovalevy, Kingstonin muistitikku sekä Canonin Ixus -digikamera.

Vähän näyttäisi niinkuin ongelma olisi massamuisteina toimivat usb-liitännäiset. Virranjako-ongelma ei pitäisi olla kyseessä sillä saman koneen XP:llä ei ole mitään ongelmia laitteiden kanssa, ja tuo irtokovohan käyttää omaa virtalähdettään.

Nyt on neuvot vähissä joten hyvät arvaukset ovat paikallaan vian määrittämisessä.

4
Pelit / Runes Of Magic
« : 21.05.09 - klo:13.33 »
Juu, elikkäs ajattelin muistutella että tämä "WoWin kaataja, Runes Of Magic" toimii Winen kautta Ubuntullakin.

Pelihän itsessään on ilmainen, mitä nyt käteiskaupasta saa sitten lisäherkkuja, jotka eivät ole välttämättömiä, mutta varmasti hyödyllisiä. Myös muutamat (lue: suurin osa) pelaajista laskuttaa Auction House (Huutokauppa) kamoista pelikullan sijaan käteistimanteilla.

Peli itsessään ei ole mitenkään uutta tämän auringon alla. Pitkälti vaikutteita ottanut WoWista ja Pwerfect Worldista, sekä muista alan yrittäjistä. Ainoana oikeasti erilaisena uutuutena on dual class systeemi jonka ansiosta voit yhdellä hahmolla pelata kahta eri ammattia. Voit vaihtaa niiden kesken, ja ensisijaisella pelatessasi saat toissijaisen luokkasi kykyjä käyttöön.

Pelihän, vaikka onkin jo virallisesti julkaistu, on vielä ankarasti kehityksen alla ja bugeja löytyy valtavasti. Ei mitään peliä kaatavia kuitenkaan, ainakaan omasta mielestäni, vaikka luokkatasapaino horjuu hirveästi.

Linkkejä peliin voinette itse googletella sen mukaan kenen/minkä foorumin julkaisemana peliarvostelunne tykkäätte lukea.

Pelin siis voi ladata ilmaiseksi valmistajan sivuilta, tai peilipalvelimilta. Mitä suurempi ja tunnetumpi mirrori kysessä, sen parempi, sillä moni on valitellut korruptoituneita latauksia muualta ladatessaan.

Peli vaatii Winen version 1.1.18 tai uudemman, ja toimii ihan oletusasetuksilla. FPS tosiaan on paljon alhaisempi kuin mitä se olisi natiivina Windowsilla pelattuna, mutta ehkä aika ja päivitykset korjaavat tämän.

Pelin toiminta on myös hiukan laitteistoriippuvainen; toiset eivät saa millään peliä toimimaan, vaikka asetukset olisivat identtiset. Kannattaa siis vilkaista WineHQ:n keskusteluista oma näytönohjainmalli, jos se toimii vai ei, tai sitten vain uhrata aikaa kokeilemiseen itse.

Minä ainakin pidän pelistä näin WoWiin kyllästyneenä.

5
Pelit / Penumbra
« : 15.03.09 - klo:17.34 »
Pelimaailmaa sillä silmällä seuranneet muistanevat ruotsalaispoikien projektipelin Penumbra: Overture, joka näytti FPS -peliltä, mutta olikin jotakin vallan muuta - nimittäin kauhuseikkailu.
Nimenomaan seikkailu, sillä rähinää pelissä on hyvin vähän, ja se on todella vaikeaa. Perinteisiä pyssyjä pelistä ei taida löytyä laisinkaan, eli turha tätä on selviytymiskauhupeliksi sanan perinteisessä merkityksessä luokitella.
Kyseessä on siis seikkailua, hiipimistä ja ongelmanratkontaa.

Mikä tekee pelistä meille mielenkiintoisen on se että, se on tarjolla myös Linux-versiona. Itse ainakin nostin peukut pystyyn kun näin että kyllä siellä ihan oikeasti on Linux-versio.
Latasin demon, tykkäsin, tilasin kaikki kolme peliä saman tien. Genrenä tuollaiset pelit eivät minuun juuri iske, mutta jos pari ruotsalaispoikaa vääntävät harrastelijavoimin pelin, ja julkaisevat siitä Linux-version (myös Windows ja Mac -versiot saatavilla) niin onhan sitä hemmetti soikoon tuettava.

Pelin sivu tuossa: http://www.penumbragame.com/
Ja samasta paikasta Online Store -kohdasta pääsee ostamaan pelit jotka saa samantien ladata sähköpostissa tulevilla tunnuksilla. Pelin testidemot saa myös samaisesta paikasta. Kannattaa kokeilla toiminta ennen ostamista.

Pelit -lehden arvostelu pelin ensimmäisestä osasta: http://www.pelit.fi/index.php?id=68738

Ja vielä hyvä artikkeli aiheesta: http://plaza.fi/edome/artikkelit/pelit/penumbra-black-plague-frictional-games-tekee-erilaista-kauhuseikkailua

Voisin kyllä jakaa nuo itselleni tällä hetkellä valuvat pelifileet, mut sori, ostakaa omat ja tukekaa sekä naapurin poikia että Linux-pelinkehitystä.

6
Pelit / World Of Warcraft
« : 27.03.08 - klo:22.14 »
Minkäslaisia kokemuksia teillä muilla on tuosta pelistä näin Ubuntulla pelattuna? Itse aloitin mielenkiinnosta tuon 10 päivän testin ja ehdinkin yhden päivän pelata ennenkuin tuli tuo patchi jonka jälkeen ei enää kirjaudu peliin sisälle. Tämä tietysti siksi että kokeiluclientin versio on vanha. Uuden julkaisussa kestänee viikko tai pari.
Kuitenkin tuon yhden peli-illan jälkeen olin vielä ihan suhteellisen kiinnostunut pelistä, mutta se toimivuus vain häiritsee hiukan. Tuo testiclientin toimivuus nyt ei varsinaisesta pelistä vielä kaikkea kerro, joten siksipä tässä nyt kyselen mielipiteitä ja kokemuksia, jos vaikka uskaltautuisin tuon pelin ostamaan.

7
Pelit / Direct Rendering
« : 24.03.08 - klo:19.18 »
Täälläkin joskus kyselin ohjeita tuohon Regnum Onlineen kun ei toimi. Samaten moni muu peli jättänyt toimimatta, kun ei Direct rendering mene päälle.
Vuoden verran olen siihen aina välillä ohjeita etsinyt ja kysellyt, mutta turhaan. Xorg.confia kaluttu läpi tavu tavulta, turhaan. Nyt kuitenkin löytyi jostakin ubuntufoorumin arkistoista joku kommentti samasta ongelmasta kärsineelle. Se kuului käännettynä jotakuinkin näin: "xserver-glx ei oikein nvidian ohjainmodulien kanssa toimi, vaan aiheuttaa outoja häiriöitä." No minäkin menin tuon poistamaan. Älkää edes kysykö miksi se oli alunperin asennettu. No kuitenkin, Regnum toimii loistavasti nyt, ja varmasti moni muukin jahka ehdin kokeilemaan.

Aamen! :)

8
Ubuntu tietokoneissa / Libsensors -lämpötilat
« : 04.03.08 - klo:11.19 »
Lisäsin tuossa joku aika takaperin tuonne gnome-paneliin lämpötilalisäkkeen, joka näyttää prosessorin ytimien lämpötilan, sekä kolme muuta lämpötilaa jostakin koneen sisuksista. Mittariohjelmistona toimii Libsensors.
Osaakos kukaan muu näitä käyttänyt kertoa onko nuo lämpötilat absoluuttisen tarkkoja, vai onko niillä tapana heittää paljonkin? Itselläni ytimet (prossuna AMD Athlon 64 X2 4000+) käyvät parhaimmillaan 65 asteessa, mutta kun avasin kotelon niin ne on tipahtaneet 50-55 asteen tietämille. Uptimea koneella kyllä on jo noin viikon verran, että lämmöt siitäkin syystä varmasti korkealla. Ubuntun mittariohjelma ehdottaa 60 astetta korkean lämmön rajaksi, ja 20 alhaiseksi. En oikein jaksa uskoa että nuo ihan näille prosessoreille olisi ne optimirajat. Noiden raja-arvojenhan mukaan tuo mittarikuva sitten näyttää vihreää, keltaista, oranssia tai punaista. Siksi olisi kiva saada nuo rajat kohdilleen.
Toisekseen sitten nuo muut lämpötilat, jotka on ohjelmassa merkitty nimillä Temp1, Temp2 ja Temp3. Mistä ihmeestä tuo laite ne mittaa ja paljonko niillä mahtaisi olla sopivat arvot? Itselläni ne pysyvät aika pitkälti paikoillaan kaikki, ollen 35, 50 ja 40.
Lisäksi tuolta löytyi tuulettimille kierrosmäärät. Kaksi kolmesta tuulettimesta näyttää nollaa ja yksi prosessorituulettimen nopeuden. Zalmanin tuulettimessa kun on erillinen kierroslukusäädin jonka vääntäminen aiheuttaa myös ohjelmassa muutoksen.
Elikkäs koko tämän hölynpölyn tarkoitus oli kysyä jos joku olisi tarkemmin perehtynyt näihin lämpötilajudansseihin ja osaisi sanoa jotain asiaan liittyvää. Kiitos!

9
Olisi tuollainen mukava pikku ongelma Open Office 2.3:n kanssa. Se kun tahtoo valikoissa näyttää tekstin sijaan pelkkiä neliöitä.
Olen yrittänyt kokonaisuudessaan poistaa Open Officen ja kaiken siihen liittyvän. Olen myös asentanut ja poistanut joitakin localeita, mutta kaikki tämä ilman tulosta.
Ongelma ilmeni muistaakseni jo Dapperin aikaan, mutta en ole tarvinnut Open Officea ennenkuin vasta nyt, joten olen lykännyt ongelmanratkaisua tähän asti.

Käyttiksenä Gutsy Gibbon ja Open Officen versiona 2.3.
Aikanaan asensin suomenkielisen oikolukuohjelman Soikon, mutta nyt tarkistaessani Synapticilla ei sitä enää löyty, joten olen sen luultavasti poistanut.
Gutsystä käytössä englanninkielinen versio.

Ongelman ratkaisijalle tarjoan pullakahvit, mikäli joskus törmätään. Kiitos! :)

10
Pelit / Neverwinter Nights 2
« : 28.11.07 - klo:05.00 »
Jokos joku on kokeillut ja saanut Neverwinter Nights 2:n toimimaan Winellä/Cedegalla? Itselläni olisi tuo peli tuossa tarjolla, joten ajattelin sitä kokeilla jos toimisi.

Jos kenelläkään on pelistä kokemuksia tai jotain kuulopuheita, niin kertokaa vain.

11
Pelit / PlaneShift (ja hiukan Regnum Onlinea)
« : 26.10.07 - klo:14.26 »
Onkos täällä foorumilla paljon PlaneShiftin pelaajia? Jos on niin mitä olette tykänneet?

Itse asentelin pelin juuri ja nyt odottelen vahvistusmailia että saan accountin toimimaan.
Toivotaan että tuo nyt on edes jostakin kotoisin. Morpeista kyllä tykkään sen verran että veikkaan tuon kyllä uppoavan.

12
Onkos ihmisillä joitakin ohjelmia joilla saada Ubuntuun vielä hiukan lisää silmäkarkkia tai muuten vain pientä käytettävyyden lisäämistä? Toisinsanoen jotakin jolla hämmästyttää Windowsia käyttäviä kavereita.
Tällä hetkellä käytössä olevat ohjelmat:
Compiz-fusion, Emerald, Yakuake (näppärä irssi-ikkuna), Conky, Screenlets, Kiba-dock, Xwinwrap (animoitu taustakuva)

Ja muuten vain kokeillut ohjelmat joita en kuitenkaan päätynyt käyttämään:
Cairo-dock, AWN, gDesklets, Gnome-dock

Elikkäs näiden lisäksi jotain pientä kivaa vielä jolla parantaa eloa. :)

13
Laitealue / Uutta emolevyä hankkimassa
« : 11.10.07 - klo:11.15 »
Ajattelin konetta päivitellä, eli kansankielellä ostaa prosessorin tuplaytimellä. Nykyinen AMD Athlon64 3000+ vaihtuisi todennäköisesti AMD Athlon64 X2 4000+ (kellotaajuus vaatimaton kun ei välttämättä ole tarvetta suuremmalle tällä käytöllä, ja hintakin tuossa kohdallaan) ja tietysti vanha Asrock 939Dual-SATA2 vaihtuisi AM2-kantaiseen emoon.
Ongelma tässä onkin että mikä emo. Nykyisenä näyttiksenä Club3D Geforce 6600 GS, eikä olisi pahitteeksi vaikka emolevyn integroitu olisi parempi. Jos ei ole, niin todennäköisesti käytän tuota vielä, eli uutta en ole ostamassa kuitenkaan. Äänipuoli on aika lailla riittävä nykypäivän emolevyillä, eli erillistä äänikorttia ei ole eikä tule.
Emolevyn tulisi tietysti olla äärimmäisen Linux-yhteensopiva. Lueskelin jossakin, että Gigabyte GA-M57SLI-S4 käyttäisi LinuxBios-ratkaisua (http://en.wikipedia.org/wiki/LinuxBIOS) ja olisi kaikinpuolin yhteensopiva Linuxien kanssa. Emolevyjen kanssa en ole juurikaan pelannut eli olen aika lailla hukassa niiden hankinnan kanssa.
Muuten ei emolle ole kummoisempia vaatimuksia. Tietysti se AM2 tuplaprossu pitäisi siihen upota. Vesijäähy koneeseen on (ehkä) joskus tulossa. USB-paikkoja on paljolti käytössä, mutta nykyisten USB-hubien kanssa ei emolta niitä hirveästi vaadita. 5.1 SPDIF -liitin äänille olisi kiva, vaan mahtaako sellaisesta 5.1 ääniä saada Ubuntun kanssa ulos. Nykyisessä julman monta kuulokeplugia takana 5.1 -äänille, joita ei edes tule käytettyä.
Hintaa ajattelin emolle sijoittaa noin luokkaa 100e, mutta pääasia kuitenkin nyt on saada hyvä, ei halpa, joten kyllä siitä on varaa lipsua mikäli aihetta on.
Sata2 -kovo on nykyisellään käytössä, eli emolla saa kyllä sekin liitin olla.
Verkkokortilla ei juuri ole väliä, koska erillinen sellainen löytyy jo muutenkin.
Mahtoi unohtua aika paljon kaikenlaista, mutta yritän päivitellä mikäli muistan jotakin oleellista vielä. Yleisesti kyllä olen tuohon vanhaan emoon ihan suht' tyytyväinen, mutta se prosessorikanta on se joka pakottaa päivittämään.

Vihjeitä ja vinkkejä saa lykkiä tulemaan ihan niin paljon kuin sielu sietää. Myös päivityksen järkevyyttä saa kyseenalaistaa. Koneella pyörii ja tulee pyörimään aina uusin Ubuntun versio ja käyttö painottuu työpöytätyöskentelyyn. Musiikkia, webbiselailua, GIMPiä, Avidemuxia, Audacitya, Kinoa jne. Eli työpöytäympäristön moniajoa tapahtuu, ja tietysti CompizFusionin herkuilla. Joitakin hiukan vanhempia pelejä (1998-2005 vuosilta) tulee ehkä joskus tahkottua, mutta niihin on tähän mennessä riittänyt nykyinenkin kokoonpano.

Tosiaan, viestiä saa nyt sitten laittaa aiheesta ja aiheen vierestäkin. Muutamalla foorumilla kysellyt eikä kenelläkään ole juuri ollut sanottavaa. Olisi kiva jos joku täällä sitten noteeraisi. Kiitos!

14
Ajattelin täällä sitten kysäistä tässä parin tunnin yrittämisen jälkeen, kun ei tuntunut googlellakaan löytyä neuvoa. Eli olen vasta ostanut uuden koneen ja yritän Ubuntua (Breezyä) siihen asentaa. Asennus menee vallan mainiosti siihen asti kunnes joudun osioimaan kovalevyn. Asennus tarjoaa vain manuaalista osiointia, ja mitä sitten sillä teenkään, ei se löydä kovalevyä jolle suorittaa muutokset.
Bios kyllä tunnistaa kovalevyn, ja olen sieltä käyttänyt kovalevyä sekä Sata että Ide -moodilla, eikä kumpikaan auta. Olen myös kokeillut sekä i386 että 64-bittistä versiota.
Yritin partition magicilla luoda osiot valmiiksi, ja se onnistui, mutta asennusohjelma ei tunnista niitä vieläkään.

Onko kukaan saanut tällaista Sata2 + Ubuntu komboa toimimaan, ja jos on niin miten ihmeessä? Olisin todella kiitollinen jos joku jaksaisi tässä opastaa että saisin vaikka muutaman tunnin unetkin asennuksen jälkeen ennen aamua.

Tällaisia laitteita löytyy:
Asrock 939 Dual-Sata2 -emo
Samsung P80SD 160Gt Sata2 NCQ -kovo
Ubuntu 5.10 AMD64 & Ubuntu 5.10 i386 -asennuslevyt

EDIT:
Tunnin säädön jälkeen sitten päätin jumpperoida kovon vastaamaan Sata:n nopeutta (1.5Gt/s) ja vaihtaa Sata-väylään. Olisihan tuo Sata2 jo tuplanopeuksineen ollut aika rok, vaan kuinkahan paljon tuo olisi käytännössä auttanut. Olkoon näin.

Sivuja: [1]