Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jimbo

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Ubuntu tietokoneissa / Viikkonumerot 20.04 [RATKAISTU]
« : 16.04.21 - klo:20.52 »
Kaikkea pitää aina uudistaa, saisiko nämä jotenkin näkyviin kalenteriin ? löytyy toki helposti esim. netistä mutta saisi olla myös kalenterissa kuten ollut aiemmissa versioissa.

2
Laitealue / Tikku ja netin asetukset 20.04 [RATKAISTU]
« : 16.04.21 - klo:15.46 »
4G tikku jossa ollut käytössä kahden eri operaattorin sim. Asetuksista voi valita kumpaa käyttää mutta nyt ei toimi kumpikaan eikä päästä ollenkaan muokkaamaan näiden asetuksia. Miten saisi molemmat pois niin että voi luoda uudestaan ja vain toiselle ?

3
Viimeisin versio asennus pöytäkoneen uudelle WD Blue 3D NAND 250Gb ssd levylle ilman suurempia virityksiä meni ok. Tämän jälkeen kun levy on ollut vähintään pari tuntia tai pidempään virrat pois ja sitten panee päälle, tulee joka kerta seuraava teksti, joka on näkyvissä vain pari sekuntia. Mistähän johtuu ? ja mitä pitäisi tehdä, jotta tätä ei tule enää uudestaan ?

Käynnistyy ja toimii tekstin jälkeen ok ja kun käynnistää pian uudestaan, tekstiä ei tule, mutta sitten kun on virrat pois aikansa, niin teksti tulee aina uudestaan. Aiempia, nykyään lähinnä LTS versioita on asentanut "muutaman" kerran, ei muista heti, että olis aiemmin asennuksen jälkeen tullut tämmöistä. Aiemmin on ollut 3 eri merkkistä ssd levyä samassa koneessa, eikä niiden kanssa ole tullut samaa ongelmaa, bios pitäisi olla uusin versio.

System BootOrder not found. Initializing defaults. Creating boot entry "Boot0000" with label "ubuntu" for file "\EFI\ubuntu\shimx64.efi"

on varmaan tekemistä UEFI asetusten kanssa

https://askubuntu.com/questions/1042747/system-bootorder-not-found

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2317122&p=13455301#post13455301


4
Multimedia ja grafiikka / SSR koodekki 20.04 [RATKAISTU]
« : 04.05.20 - klo:16.33 »
SimpleScreenRecorder ollut aiemmin käytössä mm. 16.04 kanssa eikä ole ennen ollut tätä ongelmaa.

20.04 asennus puhdas levy ja SSR 0.3.11, sinänsä näyttäisi toimivan mutta kun nauhotettua videota koittaa katsoa tulee: H.264 (High Profile) purkaja vaaditaan toistamista varten, mutta sitä ei ole asennettu. Kun painaa samassa olevan etsi käyttäen ubuntu vastaus: ei löydy ja mukana oleva katso lisätietoja tältä sivulta: ei mene mihinkään. Sitten kun menee softan omalle sivulle Troubleshooting: Some codecs (e.g. H.264) are 'not installed' Some distributions will omit codecs that have patent issues, but allow you to install them as a separate package. For Ubuntu, this can be done by running:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libavcodec-extra-53 libavformat-extra-53

itsellä main universe lisäksi restricted ja multiverse on valittuina

tulee:

Koodia: [Valitse]
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Pakettia libavcodec-extra-53 ei ole saatavilla, mutta toinen paketti viittaa siihen.
Tämä voi tarkoittaa paketin puuttuvan, olevan vanhentunut tai saatavilla vain jostain muusta lähteestä

E: Paketille ”libavcodec-extra-53” ei löydy ehdotettavia asennettavia versioita
E: Pakettia libavformat-extra-53 ei löydy


eikä videota voi toistaa :(

5
Käytettynä hankittu mutta oletuksena toimiva, tikku suoraan kannettavaan, Huawein mukaan ei ole operaattorilukitusta, Telia prepaid sim. Useammasta paikasta on katsellut tähän liittyen, tällä palstalla löytyi 2012/2013 ajalta juttua. Ongelma tulee jo siinä ettei tule näkyviin kun tökkää kiinni tai antaa Telian (Soneran) verkkoasetukset, vihreä vilkkuu mutta siihen jää, ei tule näkyviin. Kiinnostava juttu aiheesta on

https://askubuntu.com/questions/776497/huawei-modem-does-not-work-with-16-04

Miten kannattaisi edetä ?

6
Ubuntu tietokoneissa / Keksit levyllä 16.04
« : 01.11.19 - klo:18.54 »
Uusin firefox nyt 70.0 mikä olis polku ja paikka mihin levylle tulevat keksit/cookie menee ?

7
Laitealue / Levyssäkö ongelmaa 16.04
« : 12.09.19 - klo:21.12 »
SSD CT120BX500SSD1 Crucial 120Gb 2kk vanha, 16.04 asennettu default asetuksilla. Sattumalta tuli katsottua SMART tiedot: Levy on OK, 2 virheellistä sektoria. Kun katsoo rivejä alla tunniste 194 lämpötila nyt 37 old age, arviointi lukee punaisella: Hajosi aiemmin. Lämpötila on vaihdellut 34-37 ja tuntuu olevan ihan normaali, levy ollut koko ajan pöytäkoneen ulkopuolella ja kone päällä/levy kevyessä käytössä 24/7 koko 2kk ajan.

Mitä voi ihmetellä on nuo virheelliset sektorit (miksi ??) ja lämpötilan osalta olevaa huomautusta (mitä tarkoittaa ??) Ainoa normaalista hieman poikkeava viimeisen viikon aikana on se, että kone käynnistyy ja ohjelmat käynnistyy hitaammin kuin aiemmin, sama kone ja levy. Bakki tuli otettua koko levystä, mielessä on pitäisikö 16.04 asentaa uudestaan ja näkisi mitä vaikuttaa, uudempaan käyttis versioon ei ole nyt siirtymässä. /jos laitealue parempi voi panna sinne, ei tullut heti mieleen


8
Laitealue / QR koodin luku 18.04 [RATKAISTU]
« : 14.05.19 - klo:20.29 »
Miten voisi kannettavan kameralla lukea tämän ? haulla etsi keskustelualueelta ja muutamia ubuntu englanti sivuja joissa juttua aiheesta, olivat lähinnä vanhempaan versioon. Nyt on 18.04 joka tosin tulee vaihtumaan mutta tässä toimiva, tarve olis vain lukuun ei muuhun.

9
Noin 3vuotias packard bell easy note TE69KB oli viimeksi tikku kiinni ja toimi ihan ok, sitten jäi jumiin. Ei ole reagointia mihinkään: tiedosto hallinta ruudussa ja kursori jäätynyt, kello ei käy, ctrl+alt+del hetken tai pidempään ei vaikuta, alt+tab ikonin vaihto ei reagoi, tikku kiinni ei vaikuta/ei löydä kuten normaalisti, kansi kiinni jolloin normaalisti menee virransäästöön ei mene nyt eikä herää kannen avauksesta, näytön valo sentään sammuu kun kansi kiinni, näytön kirkkaus säätöä painamalla napista ei reagoi, poweriin reagoi kun johto irti.

Viimeisten update hausta muutamia päiviä, sen jälkeen toiminut ok eikä ollut muuta ongelmaa kuin nyt tullut täysi jumi. Ollut ajallisesti tunnin verran, vika ja ainoa???  :'( :'( tapa napista sähköt, sitä ei kuitenkaan haluaisi koska on firefox selaimessa auki lehtiä useampi sivu jotka haluaa vielä lukea, ei silti hirveän montaa välilehteä enkä usko että sillä nyt vaikutusta syntyneeseen tilanteeseen.

Joskus ennen pienempi jumi jolloin aika on auttanut kun ollut koskematta, ei auta ainakaan vielä  :o  :'( :'(

10
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 Scandit hävis [RATKAISTU]
« : 26.05.17 - klo:15.52 »
Ilman suurempaa syytä, on tapahtunut kerran aiemmin, koitti etsiä ratkaisua haulla mut ei onnistunut. Oli silloin muistaakseni joku yksinkertainen puukotus super nappula tms. ainakaan kieliasetukset ei näytä olevan ihmeitä, lukee suomi jne. yläreunassa ei ole näkynyt pitkään aikaa pientä kuvaketta kieliasetuksiin eikä ole sen enempää säätänyt mitä näkyy tms. nyt äääääää tulee copy pastella.

11
Multimedia ja grafiikka / 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 01.04.17 - klo:14.38 »
Miten saisi tämän muutettua, joskus satunnainen tarve kun haluaa katsoa UK maan tv:tä netissä, tavoitteena mahd. yksinkertainen ja helppo tapa, netti on nyt DNA 3G tikun kautta suoraan. Hieman katseli asian hakusanoilla, mutta ei liene ihan parilla komennolla. Win puolella asiaan löytyy monia eri tapoja, itse virittämällä sekä valmiita ilmaisia ja maksullisia tapoja.

12
Yleistä keskustelua / Kauanko pärjäät ilman nettiä?
« : 16.03.17 - klo:17.11 »
Montako päivää pärjäät jos et pääse ollenkaan nettiin ? entä oikeasti ?  ;)  Itellä kyllä jo ekana päivänä tulee reaktioita jos ei pääse ollenkaan, vaikka ei esim. roiku somessa tuntikausia joka päivä. Jos on matkalla/korvessa tms. silti haluaisi ainakin kerran-pari päivässä vilkaista uutisia. Tuli joitain vuosia sitten YLE ohjelma, jossa erilaisia ihmisiä sinkku, perhe ym. joilta vietiin puhelin, tv ja netti ja seurattiin reaktioita olikohan viikon ajan ja suuri huutohan siitä tuli! Sellaista on 2010luvun ja kohta 2020luvun elämä...

13
DNA 3G tikun kautta, pin kysely aina päällä ja tulee olemaan koska tikku välillä mukana kannettavassa, toki tämän ei nyt pitäisi vaikuttaa mihinkään. Käyttö pääosin pöytäkoneessa, kannettavassa satunnaisesti. Tilanne aiemmin monta vuotta: tikku kiinni, kysyy pin, net toimii ok. Välistä net on pois päältä tuntejakin/yön yli ja sitten laittaa päälle: toimii ok. Joskus, tosin harvemmin pitää tikku ottaa irti, kysyy uudestaan pin ja sitten net taas toimii, ei vaadi selain sulkemista eikä buuttia, näin pitää ollakin.

Tilanne eilisen päivityksen jälkeen: ensin pieni graafinen muutos, aiemmin pienet pystypalkit kuvasi yhteyttä yläreunan ikonissa, nyt tämä symboli muutti  muotoaan ja on kaaret, tällä ei merkitystä. Mutta mikä on tosi huono, kun katkaisee ja laittaa taas päälle ei net enää toimi! muuten kuin buuttaamalla koko pöytäkone, firefox sulkeminen ei vaikuta, tikku irti ja kiinni ei auta, useamman kerran testasi asian, ei saa olla näin. Net näyttää silti olevan päällä kun UFW näyttää koputtelua mutta ei pääse millekään sivulle ja kokeili tosi monta sivua, ei pääse mihinkään. Eli net näyttää toimivan mutta sitä ei voi käyttää. Alussa kuvattua käyttötapaa ei tule muuttamaan tämän päivityksen takia vaan tulee saada toimimaan kuten ennenkin, mistähän johtuu?? Koko ajanhan pitää aina päivittää, uudistaa ja muuttaa kaikkea varsinkin pc maailmassa, mutta tämä muutos ei käy.


14
Tarkoitus siirtää filejä pöytäkoneelta kannettavalle tikulla, molemmissa 16.04 päivitettynä ja vain 1 sama käyttäjä/root, ei muita käyttäjiä. Ensin tikku on täysin tyhjä, varaamaton, kun tyhjätty gparted. Siinä uuden osion luonti oletus arvoilla, lisää, tulee ext4. Sitten gparted lopetus, koittaa kopioida siihen filejä, ei ole mahdollista, näkyy kuitenkin tiedostot puolella vapaana tikkuna. Sitten gparted alustus ntfs, gparted kiinni ja sama tilanne tiedostot: tikulle ei voi kopioida. Tikun irrotus napista ja kannettavan puolella sama tilanne, ei voi kopioida tyhjälle tikulle. Loistavaa. Näin se pitää aina ollakin, eli itsellä ei ole oikeutta tikkuun. Varmaan vanha asia johon ratkaisukin olemassa, tullut joskus sama aiemmin, ei muista ratkaisua ja varsinkin mistä johtuu ? Vastaava tilanne tullut joskus aiemmin myös sata levyjen kanssa vanhempi ubuntu versio, ei muista yksityiskohtia, mutta periaate varmaan sama.

Mikä olisi ratkaisuna ettei enää k o s k a a n tule ongelmaa ettei voi kopioida tai valita oikeuksista ? Ei tule olemaan muita käyttäjiä lisäksi, tiedosto oikeuksia tms. ei ole muuttanut tai tehnyt muuta kuin edellä kuvatut, sata levyt ei ole kiinni netissä kun on varastolevyjä.


15
Ubuntu tietokoneissa / Äakkoset hävis 16.04 [RATKAISTU]
« : 08.01.17 - klo:22.58 »
Ihan itsestään ilman mitään syytä, päivitykset on ajantasalla. Koitti katella asetuksista kohdalleen mutta ei auttanut, olisko vielä jokin jota ei huomannut ? buuttausta välissä, ei auttanut. Reilut 3v vanha asus pöytäkone jossa vanhempi lanka näppis, kokeili senkin vaihdon, ei vaikutusta, ei mitään tietoa syystä, ei muita ongelmia.

16
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 Gedit bak tallennus
« : 16.11.16 - klo:22.16 »

Kun lähtee sähköt Arvoisan sähköntoimittajan toimesta ja gedit on auki tallentamaton file/filejä ei varmaan oletuksena tee tästä bakkia mihinkään ?


17
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 näyttö jumissa (Ratkaistu)
« : 30.07.16 - klo:14.39 »
Pöytäkoneessa firefox auki noin 20 välilehteä, hiiri liikkuu vielä vaikka hitaasti mutta ei normaalisti jaa kun vie esim.  vasemmalle ikonin päälle ja klikkaa ei tapahdu mitään. Alt+tab kun painaa ei vaihda ohjelmien välillä, ctrl+alt+del ei ota vastaan, nettitikun otti irti, ikoni yläreunassa jäi päälle niinkuin net yhteys olisi edelleen auki. Miten saisi kontrollin takaisin sulkematta ff ?


Ratkaisuna ajan päästä reagoi ctrl+alt+del: sulki ff, kaikki sen tiedot hävis, joten tämä tästä, 16.04 tulossa tilalle.

18
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 tekstimuokkain jumissa
« : 22.07.16 - klo:22.35 »
Pöytäkone ollut kolmisen päivää auki yötä päivää, yleensä ei ole kerralla pidempään, käyttis päivitykset on haettu usein. Nyt on auki viitisen dokumenttia, pari aiemmin tehtyä jossa tallentamatonta ja uusia jotka pitäisi saada talteen. Kun laittoi tallentamaan sinänsä pientä tekstidokua jäi tekemään sitä kauan ja sitten jumiin. Yläreunan komentoihin pääsee vielä osin käsiksi mutta ei toimi normaalisti, jos niistä ottaa jonkun avaa vaan tyhjiä ikkunoita jotka ei mene kiinni punaisesta rastista. Mikäs olisi ratkaisuna ? parempi tapa kuin lopeta = pakota ja menettää tallentamattomat tiedot  >:( >:( >:(
Pitää jatkossa varmaan aina minuutin välein tallentaa vielä itsekin, vaikka tekee tätä kait automaattisestikin. Tehnyt joskus aiemmin saman kun ollut pidempään käynnissä, tosi loistavaa.


19
Multimedia ja grafiikka / Kuvaruutu nauhoituksen äänet
« : 23.06.16 - klo:00.48 »
Kuvaruudulta videon nauhoitus levylle, 14.04 ohjelmana record my desktop, 16.04 toisella levyllä koitti myös vlc, kaikkia alsamixer asetuksia kokeiltu, ONGELMA: ääni nauhoittuu aina vain hyvin hiljaisesti tai ei ollenkaan  >:(  (kuuntelun volumea on käännetty ;-)

Ongelma näyttäsi nyt olevan (ainakin) ääniasetukset: sisääntulo: nauhoita ääntä laitteesta: ei lue mitään ja vieressä: valitun laitteen asetukset: äänitysvoimakkuus on aivan minimissään eikä mitään edellä olevia pääse muuttamaan: missä olisi vika tämän suhteen ?? sovellukset alla lukee: alsa plug-in

https://www.asus.com/fi/Motherboards/F1A75M_PRO/specifications/

AMD APU A4 X2 3400 FM1 tuplaydin with Radeon HD6000, muisti 1x4Gb DDR3/1600 kingston

ajettu:

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Precise_Screencapture#Using_recordMyDesktop_with_PulseAudio

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install pavucontrol paprefs padevchooser

ja: Change the recordMyDesktop settings so that the capture device is the one you select through pulse audio:
gtk-recordMyDesktop -> Sound Quality (ticked) -> Advanced -> Sound -> Device: pulse (oletuksena oli: DEFAULT)

This sets recordMyDesktop to use whichever input device(s) are selected through pulse audio. If you have several input devices, all of them will be recorded. This is an easy way to mix inputs.

tulos: ei auta  >:( >:( >:( >:( >:(


20
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 net herjaus
« : 28.05.16 - klo:21.22 »
Käytössä 14.04 pöytäkoneessa ja läppärillä samalla 3G tikulla (vuorotellen) Toiminut ok eikä tehnyt ihmeitä käyttis puolelle, lähinnä vain hakenut päivityksiä. Nyt parin viikon aikana tulee seuraava, englanniksi ymmärtää sisällön mutta miten tämän merkitys teknisesti, mitä tulisi tehdä ? Ei ole vastaavaa ollut aiempienkaan ubuntu versioiden kanssa, mistään Avahista ei muista et olis kuullutkaan, sinänsä net toimii normaalisti kuten ennenkin. Herja tulee näkyviin hetki sen jälkeen kun net yhteys on muodostunut.

network service discovery disabled

your current network has a .local domain, which is not recommended and incompatible with the Avahi network service discovery. the service has been disabled.
 


Sivuja: [1] 2 3 4