Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - agitaattori

Sivuja: [1]
1
Aloittelijamainen kysymys tietenkin mutta onko mitään konstia jolla sen saa selville. Yritin puolisen vuotta sitten mounttailla sitä niin että se näkyisi ubuntussa kuten muutkin. Olen pärjäillyt sen kanssa kun se näkyy sijainnit-valikossa omana kuvakkeenaan hs-dhgl908  (buffalon linkstation kyseessä siis) tuon kuvakkeen ominaisuudet-tablitsasta ei ip-osoite käy selville. Silloin kun otin purkin käyttöön, niin jossain vaiheessa ip-osoite tuli näkyviin ja otinkin sen ylös mutta johonkin se on kuluneen puolenvuoden aikana kadonnut.

En saa noiden mounttausohjeiden mukaan tehtyä /etc/fstab tiedostoa toimimaan. Aina se herjaa ip osoitteen puuttumisesta kun mount -a komennon suorittaa.

tällaista riviä viimeksi yritin fstabiin lisätä.

//hs-dhgl908/share /media/linkstation  cifs  guest,uid=1000,iocharset=utf8,codepage=unicode,unicode  0  0

Tietysti hommaan riittäisi kun tietäisi mitä tuon hs-dhgl908:n tilalle muuta voisi tarjota kuin ip-osoitetta. Ohjeissa lukee yleensä //servername/sharename mutta se tuskin toimii.




2
Tulikohan oikealle aihealueelle, mutta nyt olisi kauhia tarve löytää/kehittää näppäimistölukko koneelle. Nimittäin kohta kymmenkuinen tyttö ei sietää mun tietokoneen käyttöä vain jos saa istua sylissä ja samalla hakata näppäimistöä. Tietysti tähän voisi hommata toimiston roskalavalta 'kakkosnäppäimistönkin' mutta sehän on liian ilmeinen ratkaisu.  Todellinen nörttiratkaisuhan olisi tehdä ohjelma, joka lukisee näppäimistön ja antaa tytön hakata sitä ihan vapaasti samalla kun itse seuraan foorumia hiirellä klikkailemalla. Mahtasiko joku olla keksinyt jo tämmöisen. Yritin haeskella tällaista jo hiiritoimintoketjusta muttei tullut vastaan.

terv.
agitaattori     

3
Olen taistellut tuot Terratec 5.1 äänikortin digilähdön kanssa ja sainkin sen toimimaan mutten oikein tiedä miten. Tilanne on sikäli epätyydyttävä että jos haluaa käyttä analogilähtöjä niin digilähtö on käytävä mykistämässä mikseristä joka kerta erikseen. Eilen tuokin ongelma poistui hetkellisesti kun analogipuoli pimeni kokonaan. Tänään taas analoogikin toimii. Voikos noihin ohjelmiin ohjelmoida jotenkin että mitä korttia ja ulostuloa kukin käyttää?

Toinen ongelma on tietysti se, että toissapäivänä hävisi äänet ainakin skypestä ja firefoxin liitännäisiltä. Silloin yritin saada emon integroidun kortin toimimaan tässä samalla, epäonnistuen toki surkeasti. Amarokkikaan ei varaa äänikorttia itselleen kun ääni kuuluu myös muista soitinohjelmista, eikä ole väliä että käynnistääkö esim. amarokin vai mozillan/skypen ensin. Myöskään aiemmin palstalla esitetty asound.conf -tiedoston tekeminen ei auta.

Optimi tilanne olisi se että nää mediasoittimet työntäisivät äänen ulos terratecin digiulostulosta ja muut ohjelmat toimisivat tuon integroigun piirin kautta? Liekö tuo mitenkään mahdollista?  Tässä vaiheessa riittää että yksi media/musiikkisoitin (ja kaikki muut joutaisikin sitten poistaa kovalevyltä) käyttäisi tuota digioutputtia ja muut voisivat käyttää joko terratecin analogiosastoa tai integroitua ilman että joka kerta tarttee säätää mikseriä.

Multa alkaa taas loppua konstit...

terv.
agitaattori


4
Aloittelijamainen kysymys, kun äänet eivät tietenkään toimi nykyisessä linuxissani. Ideana olisi siis ladata kaikki mahdolliset livecd mitä ikinä löytyykään ja asentaa koneelle se, jossa äänet toimii. Voiko ideani teoriassakaan toimia? Kysessä kuitenkin integroitu via8237 äänikortti, jonka käyttis tunnistaa, mixeristä mutet poissa ja linuxguiden howto ei auta.

terv.
agitaattori

Sivuja: [1]