Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - meizirkki

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Samsung ARM Chromebook - mistä?
« : 20.02.13 - klo:19.03 »
Moikkelis. Tuossa läppärissä pitäisi ubuntunkin toimia 8-) TAHTOO
http://www.samsung.com/uk/consumer/pc-peripherals/chrome-devices/chrome-devices/XE303C12-A01UK
Ei kukaan sattuis tietämän mistä saan ostettua mokoman? Suomesta ei varmaan mistään.. entä ulkomailta? Jenkkinäppis ei ole ongelma.

2
Yleistä keskustelua / Bitcoin - virtuaalivaluutta
« : 19.02.13 - klo:17.08 »
Tervehdys foorumilaisille. Nyt kun avoimen lähdekoodin virtuaalivaluutta Bitcoin alkaa nostaa maailmalla päätään ajattelin kysellä onko täällä palstalla käyttäjiä?

Projektin sivut:
http://bitcoin.org/

Suomalainen Bitcoin sivusto:
https://bittiraha.fi/

3
Asentelin ubuntumin pöytäkoneelle kun windowsilla alkoi kestämään jo kymmenisen minuuttia käynnistyä ja sammua... vastaan pamahti kohina niminen pulma :-\

Mulla on vähän hassu setuppi tän äänentoiston kanssa; kone on suoraan kiinni päätevahvistimessa, kun esivahvistinprojekti on vielä kesken. Windowsissa oli hiirenhiljaista, mutta nyt jostain syystä ubuntulla kuuluu kokoajan vaimea mutta eritoten iltaisin ärsyttävä kohina. Mistähän kiikastaa ja onko helppoa ratkasua?

Käytössä on otsikon äänikortti ja pulseaudio löytyy.

MUOKS:
Testailin alsamixerillä volumen säätöä. Vaikka laittais kaikki nollille niin kohina pysyy  :-\

4
Hei!

Muutaman kerran olen koittanut siirtyä uutukaiseen 11.04 versioon, mutta mokkuloiden kanssa on aina tullut sama ongelma vastaan: yhteyttä katkaistaessa menee koko plasma-desktop jumiin. Nyt on käytössä vanha kunnon 10.10 mutta koska edeleenkään kukaan muu ei tunnu ilmoittelevan samasta ongelmasta niin pitää nyt tulla oikein kyselemään perään..  :P

Testatut mokkulat:
ZTE MF668
HUAWEI E1820

Testattu tietokoneilla
ASUS UL50VT
Pari vuotta vanha ACER aspire läppäri en nyt muista mallia.

Operaattori on Saunalahti ja tosiaan kaikilla kombinaatioilla sama ongelma, yhteyden saa kyllä muodostettua mutta kun sitä yrittää katkaista menee koko plasma-desktop täysin juntturaan. kded4 niminen prosessi sinne jää kummittelemaan korkealla prossukäytöllä.

Onko kukaan muu törmännyt moiseen ongelmaan?

5
Laitealue / Pandaboard - Avoin OMAP4 lankku.
« : 11.12.10 - klo:22.24 »
http://pandaboard.org/content/platform

Tossa on erittäin mielenkiintonen tietokone. Mobiilisoftan kehitysalustaksi se on suunniteltu, mutta voihan tota käyttää ihan mihin tahansa kun on noin monipuolinen, edullinen ja ennen kaikkea avoin.  ;)

OMAP4430 SoC tehotkin vakuuttaa:
     - Kahden ytimen Cortex-A9 MPcore 1GHz taajuudella.
     - IVA 3 multimedia kiihdytin
     - SGX540 grafiikkakiihdytin

Muistia masiinassa on 1GB DDR2, Wlan ja bluetooth löytyy sekä fyysisiä liintäntöjä on laidasta laitaan.. tosin osa pelkkinä reikinä levyssä. Kolvi lämpiään jos haluaa ne pari USB porttia lisää.

Tossa toimii lähestulkoon kaikki linux jakelut mitkä yleensäkkään toimii ARM koneissa, Ubuntun 10.10 version asentaminen taitaa olla jo vähän luvattoman helppoa. ;D

Onko kellää kokemusta? Tekis mieli ostaa, 150 euroa maksaa ja tuollahan tekee vaikka mitä. Vois vaikka olkkariin pistää töllön viereen, olis takuuvarmasti hiljanen medialoota ;D

6
Saunalahti tarjoaa moista kapulaa 6.90€/kk kahden vuoden sopimuksella.

http://saunalahti.fi/gsm/norppaplus_blade.php

Sinänsä mielenkiintoiseksi tämän tarjouksen tekee jo mobiililaajakaista nopsa joka kuuluu pakettiin. Jos nopsan hankkisi mokkulan kanssa olisi se 13.90€/kk samalla kahden vuoden sitoutumisella. O_o

Nyt jostain syystä päättivät lyödä pakettiin mokkulan sijasta puhelimen ja laskivat hinnan järjettömän alas. Meninhän minä sitten tietysti ostamaan tuon luurin. Kuukausimaksuni nousi edellisestä liittymästä eurolla joten näin teoreettisesti kapula tulee kahden vuoden aikana maksamaan minulle 24 euroa ;D joskin rajaton laajakaista puuttui edellisestä liityymästäni.

Tilaukseni on myöhässä edellisen operaattorin (dna) sössittyä numeronsiirron kanssa, mutta toivottavasti saan luurin tänään illalla tai viimeistään huomenna. Ennen ostopäätöstä tulin kuitenkin luurista semmoseen tulokseen että kyseessä on varsin rakenteeltaan jykevä ja laadukkaan oloinen puhelin. Tämän voin uskoa koska hankin vähän aikaa sitten samalta valmistajalta mokkulan (ZTE MF668), joka on edelliseen Huawei E1820aan verrattuna sekä rakenteeltaan että toimivuudeltaan aivan eri luokassa.

Käyttiksenä on Android 2.1 mikä ei vakuuttanut ainakaan nopeudellaan missään youtube videossa tai arvosteluissa. Tuossa 2.1 versiossa onkin kuulemma muun muassa jätetty käyttöliittymästä rautakiihdytys pois. Varmaankin tyytyisin siihen, mutta näköjään on kiinasta jo vuotanut puolivaiheessa oleva Android 2.2 :P

http://android.modaco.com/category/453/zte-blade-blade-modaco-com/

Säätämään pääsee siis heti, mikäli semmosesta tykkää ;) eräässä youtube videossa joku teki jo testejäkin tällä uudella softalla joka sijoittui vertailussa jopa Samsung Galagy S:n yläpuolelle! Tiedä sitten mikä käyttisversio siinä pyörii.

Turhapa mun on etukäteen enempää mainostaa kun pakettin on vasta tulossa...
Onko kellään jo käyttökokemuksia jaettavaksi. Tai käyttispäivityksestä kokemusta? Mielipiteitä?

7
Eilein sain jackin ja pulseaudion pelaamaan mainiosti yhteen asettamalla Jackin pulseaudion sourceksi ja sinkiksi.

Ennen uudelleenkäynnistystä kaikki oli ok, ja kmixillä pystyi säätämään ALSAn potikoita eli juuri niinkuin halusinkin. Tilanne uudelleenkäynnistyksen jälkeen on että kmix, gnome-volume-control-applet sekä xfce4-mixer joita kaikkia kokeilin, suostuvat säätämään vain pulseaudion potikoita.

Muuten homma toimisi näinkin, mutta pulseaudio ei pääse käsiksi ALSAn säätöihin, ja ALSAn master volume on säädetty vain johonkin 30 prosenttiin. Ainoa keino säätää tätä master volumea on alsamixer.

Olisiko mitään keinoa millä ALSAn potikoita saisi säädettyä sillä KMixillä? Vai onko ainoa vaihtoehto laittaa alsamixeristä nupit kaakkoon ja sitten säätää pulseaudiosta volyymit kohdalleen? Hieman hirvittää tämä jälkimmäinen sillä korvathan siinä sanovat poks jos pääsee vahinko käymään....

Ideoita?

MUOKS: Nyt kun asiaa miettii hetken pidempään niin eihän se sieltä mitään voi täydellä volyymillä pamauttaa korville kun JACK varaa koko äänikortin ja sen säädöt on kunnossa. Jeps, homma siis tältä osin selvä :P
Anteeksi niille joiden aikaa tuhlasin  ;D

8
Laitealue / ASUS UL30, UL50 ja UL80
« : 18.07.10 - klo:20.18 »
Tilasin aamulla tuollaisen ASUS UL50VT vekottimen ja nyt sitten odotellessa sen saapumista päätin kysäistä, onko kenelläkään kokemusta näistä ohuella rungolla, alumiini kuorella ja pitkällä akuukestollaan massasta erottuvista Asuksen UL sarjan läppäreistä?

Englanninkielisellä foorumilla juttua olikin jo sivutolkulla ja näyttäisi että lähestulkoon kaikki on kunnossa.

9
Ubuntu Karmic on nyt taas vuorostaan tassa Touch Book minilapparissa kaytossa ja vastaan tuli seuraava ongelma:

Vain root saa internet yhteyden kayttoonsa. Laittaa sen yhteyden sitten network-managerilla tai konsolista on aina sama juttu.

Koodia: [Valitse]
ubuntu@TouchBook:~$ ping google.com
ping: unknown host google.com
ubuntu@TouchBook:~$ sudo ping google.com
PING google.com (74.125.79.104) 56(84) bytes of data.
64 bytes from ey-in-f104.1e100.net (74.125.79.104): icmp_seq=1 ttl=48 time=63.5 ms
64 bytes from ey-in-f104.1e100.net (74.125.79.104): icmp_seq=2 ttl=48 time=69.0 ms
64 bytes from ey-in-f104.1e100.net (74.125.79.104): icmp_seq=3 ttl=48 time=66.3 ms
^C
--- google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2003ms
rtt min/avg/max/mdev = 63.507/66.314/69.061/2.277 ms
ubuntu@TouchBook:~$

Eli heti kun pistaa tuon sudon eteen niin homma pelaa, nytkin kirjoittelen sudotetulla selaimella :-\

Mandrivan foorumilla oli joku tormannyt samaan ongelmaan ja se oli korjaanutun muuttamalla /etc/ppp/resolv.con tiedoston oikeuksia. Tasta sitten paattelin etta tiedoston /etc/resolv.conf oikeudet on perseellaan ja tein:
Koodia: [Valitse]
sudo chmod 755 /etc/resolv.confKun ei auttanut tein viela samat myos /etc/hosts ja /etc/hostname tiedostoille. Ei vielakaan mitaan.

Onko nuo oikeudet nyt ihan oikein? Normikayttajat pystyvat kylla katselemaan tiedostoa..
Koodia: [Valitse]
ubuntu@TouchBook:~$ ls -n /etc/resolv.conf
-rw-r--r-- 1 0 0 78 2010-01-09 11:24 /etc/resolv.conf

10
Pelailen mileuiten pelejä fullscreenissä, mutta törmäsin tähän: Kaveri soittaa skypellä, ilmoitus tulee alalaitaan, mutta mitään ei tapahdu vaikka ränkkäänvihreää luuria. Peli pitäisi saada pois tieltä että voisi vastata puheluun, mutta jos on vaikka Regnum Onlinea hakatessa kivassa partyssa on todella rasittavaa pyydellä anteeksi muilta kun nyt pitää sulkea peli vähäksi aikaa tieltä pois. Sen lisäksi disconnectiin menee aina 20 sekuntia joten kaverin puhelu kerkeää jo sulkeutumaan..

BZFlagissa löysin tuon taikanappula F4 jolla sai sen paneeliin piiloon, mutta Regnumissa ei tunnu mikään auttavan. Onko siis mahdollista vaikka wmctrl:llää tai jotain apuna käyttäen mahdollista pakottaa ikkunat alapalkiin? Winellä pelatessa pystyy kontrolloimaan ikkunoita, mutta natiivit "linux-pelit" tuntuvat haluta viedä koko näyön näppiken ja hiiren itselleen :)

MUOKS:

Näin se hoituu:
Alt + Enter

11
Yleistä keskustelua / Google Wave kutsuja?
« : 26.11.09 - klo:18.21 »
Moro, sain just 20 kutsua jaettavaks, jos jotakuta kiinnostaa tämä Google Wave nii lähettää vaan sähköpostiosotteensa Yksityisviestinä (foorumin floodaamisen ja spämmin välttämiseksi).

Aaattelin että vois olla tämmönen ketju jossa kutsuja omaavat voisivat jakaa ylimääräisiä :)

EDIT: Minulta on nyt kutsut vähissä, toisilla on varmaan vielä. Ilmoittelen jos saan lisää. (Olo on ku joulupukilla haha :) )

12
Terve!

Olen tässä päivittänyt Karmicin useampaan koneeseen ja kaikissa näyttäisi toistuvan sama, ärsyttävä ongelma. Asennuksen jälkeen luodut käyttäjät joutuvat kirjautumisen yhteydessä vaihtamaan salasanansa. Asennuksen yhteydessä luotu käyttäjätili toimii ilman ongelmia. Onko muilla ilmennyt samaa? Mistä vika voisi johtua?

Kiitokset jo etukäteen.

13
Terve, minulla on käytössä Plantronicsin Headsetti VoIP puheluita varten Sennheiserin USB äänikorttipalikan takana. Haluaisin tosiaan käyttää tätä headsettiä vain VoIP puheluille niin että Musiikki ja Peliäänet tulisivat emolevyn äänikortilta isoihin kaiuttimiin eikä headsettiin puhelun päälle.

Asensin pulseaudion, koska ilman sitä eivät toimineet esim. flash-playerin tai pelien äänet, nyt kun oli tuo USB äänikortti kiinni asentaessa, on pulseaudio ilmeisesti ottanut sen oletuskortiksi. Saako sen jostain vaihdettua vai olisiko helpointa uudelleenasentaa pulseaudio USB äänikortti irroitettuna?

MUOKS: pikaisella etsimisellä löytyi padevchooser paketti, joka kuitenkin näyttäisi toimivan malko heikosti:
Koodia: [Valitse]
roope@ruoska-ng:~$ padevchooser

** (padevchooser:6323): WARNING **: pa_browser_new() failed.
roope@ruoska-ng:~$ sudo padevchooser

** (padevchooser:6326): WARNING **: pa_browser_new() failed.
roope@ruoska-ng:~$

MUOKS2: Ja sit skype päätti et kun asentaa pulsen nii mitää muita ei enää voi käyttää >:( . Stna toi skype kyllä kusee.. mut joo.. homma on tältäosin selvä. Poistin pulseaudion, skype alko toimiin, pelit ja flash failaa..   :-[

14
ruutu.fi näyttäisi olevan kätevä nettitöllötin runsaalla sisällöllä.

Nyt herääkin kysymys, onko rtmpdumpista olemassa variaatiota noiden videoiden lataamiseen?

15
Laitealue / Nokia Miniläppäri - Booklet 3G
« : 24.08.09 - klo:16.23 »
Nokia siis päätti tekaista miniläppärin, harmi vaan että laittoi siihen Intel Atom prosessorin ja Windows 7 Käyttiksen. >_<

Toistaiseksi kyllä huonolta kuulostaa kun odotin nokian hyödyntävän huimasti virtaa säästävää ARM-teknologiaa. Mutta ei, yet-another-netbookhan sieltä tuli  >:(

Hyvin on lupailtu akkukestoa ottaen huomioon Atom ja Win7, minkähänlainen akku tuossa mahtaa olla, varmaan aika julmetun kokoinen...

Hohhoh, on tainnut Nokia jo menettää sen innovatiivisen puolensa, nyt kyllä tunnustan sen minäkin, perässä laahaa muita seuraillen tuo firma ja kaukana.

Ei mitään uutta, ei mitään ihmeellistä. Atom ja Windows. Forever.

16
Eli siis osa sovelluksista ei sammu omin avuin vaan ne pitää lopettaa väkivaltaisesti. Tämä varsinkin pelien yhteydessä ilmenevä ongelma on ärsyttävä, koska fullscreen-pelien tappaminen on aikaavievää: sisäänkirjautuminen virtuaalikonsolissa, killall -s KILL jne. (en ole vielä keksinyt parempaa) sen lisäksi eri resolla pelattavat pelit jättävät näytön väärään resoluutioon. Ongelma koskee siis muitakin kuin OpenGL pelejä ja silloin tällöin myös ihan normaaleja sovelluksia kuten nettiselainta (siksi foorumin peruskäyttö-alueella). Tämä ensiksi bzflag-pelin kohdalla ilmennyt ongelma korjaantui kun vaihdoin KWin:in Compiziin, mutta uusi kun asensin wicd:n. Nyt myöhemmin olen poistanut wicd:n ja palannut network-manageriin ja ongelma korjaantuikin hetkeksi, mutta sitten taas yllättäen alkoi uudelleen. En usko ongelman johtuvan Compizista, joka on toistaiseksi käyttäytynyt moitteetta kaikkien pelienkin kanssa (Alunperin onkelma bzflagin kanssa korjaantui ottamalla Compiz käyttöön). En myöskään käytä Compizia kuution tai muiden efektien talkia vaan siksi että se todella helpottaa käyttöä, joten osittain myös siksi toivon ongelman olevan muualla.  :)

Ideoita?

MUOKS: Käytössä siis:

Kubuntu 9.04 Linux 2.6.28-11-generic (i686)
Compiz ikkunamanageri

Yleensä taustalla aukiolevia softia:

KTorrent
Klipper
Fusion-icon
Emesene
X-Chat
Amarok
KRandrTray

EDIT: Toimii Karmicissa kunnolla.

17
Tänne voi pistää Hardinfolla ilmeneviä testituloksia :)

Painakaa Generate Report ja ruksit pois kohdista Devices, Network, ja sitten Computer-kohdassa jättäkää ruksatuksi vain Summary.

Tänne vaan tuloksia muiden ihailtavaksi !

(Harmi muuten ettei foorumille saa liitteeksi .html -päätteisiä tiedostoja :( )

Computer

  Computer
  Processor  2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+
  Memory  2061MB (393MB used)
  Operating System  Kubuntu 9.04
  User Name  roope (Roope Kuisma)
  Date/Time  ti 7. heinäkuuta 2009 11.21.58

  Display
  Resolution  1600x1200 pixels
  OpenGL Renderer  GeForce 7500 LE/PCI/SSE2/3DNOW!
  X11 Vendor  The X.Org Foundation

Benchmarks

  CPU Blowfish
  This Machine  1000 MHz  8,932 sec

  CPU CryptoHash
  This Machine  1000 MHz  100,667 Mb/s

  CPU Fibonacci
  This Machine  1000 MHz  4,298 sec

  CPU N-Queens
  This Machine  1000 MHz  19,392 sec

  FPU FFT
  This Machine  1000 MHz  7,187 sec

  FPU Raytracing
  This Machine  1000 MHz  13,907 sec

18
Eli, olen asentanut ubuntun tikulle ihan normaalisti ja hyvin toimii.

Esteeksi käytölle on muodostunut se, että joka koneen BIOSin asetuksia pitää ronkkia, eli valita Tikku ensimmäiseksi kiintolevyksi. Nyt kun esimerkiksi koulun koneiden BIOSin asetuksiin ei pääse käsiksi, niin tikku on käyttökelvoton.

Kokeilin aiemmin myös tätä livetikku hässäkkää, jossa levykuva kopioidaan tikulle. Silloin ei tarvinnut ronkkia mitään asetuksia, ja livetikku käynnistyi kiltisti lähes kaikilla kokeilemillani koneilla. Tämän ongelma on tietysti se, että livetikku todella toimii kuin livecd, se on hidas ja koko hoito on idioottimaisesti FAT tiedostojärjestelmän päällä.

Kuinka voisin hoitaa asian niin, että Ubuntu edelleen olisi omalla ext4 osiollaan, mutta boottaus tapahtuisi normaalisti Tikun ensimmäiseltä pieneltä FAT osiolta Syslinuxin avulla? Tällöin olisi ymmärtääkseni minulla käytössä Tikulle asennettu täysi (K)ubuntu, joka kuitenkin käynnistyisi GRUBin sijasta SYSLINUXIN avulla, joka ilmeisesti boottaa ilman turhaa säätöä.

Ideoita?

19
Pelit / TileRacer ajo/stuntti peli, mapit tänne.
« : 25.03.09 - klo:19.17 »
Tile Racer on ovela kaarapeli, siinä hypitään, driftaillaan ja sellaista.

Peli on oikein mukava ollakseen ajantappo-yksinpeli.
Uudemmassa 0.8 -versiossa on kyllä kaksinpelikin

Taustalla soivat 2 biisiä käy joskun hermoille mutta sen saa pois ;)

Jos joku innostuu tekemään omia mappeja, niin postatkaa ne tänne foorumille :)

Ite tehdyt mapit on kansiossa ~/.TileRacer/0.7/maps/

20
Älyttömän hieno ja siihen nähden kevyt työpöytäympäristö! ;)

Tässä aikaansa seuraava pakettilähde e17 varten:

Koodia: [Valitse]
deb http://packages.enlightenment.org/ubuntu jaunty main extra
Avain:

Koodia: [Valitse]
wget -q http://packages.enlightenment.org/repo.key -O- | sudo apt-key add -
Koskakohan e17 näyttäytyy Ubuntun kehitysversioiden repoissa?

*(tätä viestiä on muokattu alkuperäisen ongelman ratkettua)*

EDIT: Päivitetty.

Sivuja: [1] 2