Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Legoman

Sivuja: [1] 2
1

Kone in ibm thinkpad t30, pena 4 mobile 1,8ghz, 512mb ram, 16mb vram, linux mint 7.0 kde 4 toimii ilman ongelmia, mutta kubutnu 9.10 bugittaa, teeman vaiho, reson pienentäminen ymymym on kokeiltu eikä auta, eli miten saisin tän *beep* toimimaan? >:(

EDIT: kokeilin ubuntu 9.10, ja se toimi paremmin, mutta piti ottaa visuaaliset tehosteet pois käytöstä, sillä muuten ikkunat bugitti(pahemmin mitä kubuntussa), eli pitää kai ubuntuun tyytyä  :-\

2
Eli ongelma on se, että joissakin ei-kde/gnome ohjelmissa värit ei näy oikein, eli esim. teksin ja taustan väri on sama (musta), eli esim. ohjelmien asetusten säätö on mahdotonta, kuva ongelmasta;Muissa ohjelmissa(esim. firefox) ei ole tätä ongelmaa, sekä olen jo yrittänyt säätää asetuksia, mutta ongelma on siltikin..

Btw, miten tähän saa 24/32bittiset värit? Asetuksista saa näköjään vain 16bittiset värit, joten esim. Duke nukem 3d HRP(High-resolution-pack) ei toimi kunnolla


Käytössä on linux mint (5.0 versio?) KDE:lla(eli periaatteessa sama kuin kubuntu), päivityksiä en ole asennellut, koska täällä ei voi olla 3G:tä, joten joudun tyytymään edgeen/egprs:ään(45kt/s)(joten käytössä on vanhempi kerneli jne) :(

EDIT: huomasin että tämä tapahtuu myös esim. kun lataa tiedoston, ja kysyy minne tallennetaan, niin tämäkin ikkuna on myös "musta", kuten toi kuva ylempänä :\ , vaihoin myös otsikkoaEDIT:

Jaahas, vika olikin tuossa kde4medal teemassa, vaihoin sen toiseen ja nytten näkyy, mutta nyt koko kde on ruman näköinen IMO >:(

Ja sain 24bittiset värit tämän avulla: http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/x-config.html

3
Ubuntu tietokoneissa / Emerald teema ei toimi kunnolla
« : 02.12.08 - klo:09.21 »
Eli, kun asensin Linux mintin (kde) läppäriin, niin en ollut varma oliko siinä jo valmiina beryliä, niin asensin sen erikseen (ja myöhemmin tajusin että mintissä on jo beryl valmiina ym, mutten tajunnut  :-[ ), taino säädin jotenkin, että sain jonkun compiz juzkan tuohon ala palkkiin, jonka avulla sain compizin ja emerald teeman toimimaan, joten latasin emerald teeman, ja otin sen käyttöön, noh toimiihan tuo, mutta kun laitan esim. firefoxin kokoruudulle(ei F11), niin:


Firefox ei ole ihan kokoruudulla, ja emerald toimii, mutta:

eli kun firefox on kokoruudulla, niin emerald teema menee valkoiseksi, eli miten tämän saisi korjattua?4
Ubuntu tietokoneissa / Conky ei toimi
« : 08.11.08 - klo:20.15 »
Eli tuossa äsken asensin conkyn,  ja avasin sen, mutta se näkyi erillisessä ikkunassa, joten sammutin sen, ja nyt ei mene päälle, vaan valittaa:

Lainaus
[sudo] password for jukka:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu
Luetaan tilatietoja... Valmis
Seuraavat paketit asennettiin aiemmin automaattisesti, mutta niitä ei enää tarvita:
  linux-headers-2.6.24-19-generic linux-headers-2.6.24-19
Käytä komentoa 'apt-get autoremove' poistaaksesi ne.
Ehdotetut paketit:
  mpd
Seuraavat UUDET paketit asennetaan:
  conky
0 päivitetty, 1 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
Noudettavaa arkistoa 175kt.
Tämän toiminnon jälkeen käytetään 537kB lisää levytilaa.
Nouda:1 http://fi.archive.ubuntu.com hardy/universe conky 1.5.1-1ubuntu1 [175kB]
Noudettiin 175kt ajassa 0s (279kt/s)
Valitsen aikaisemmin valitsemattoman paketin conky.
(Luetaan tietokantaa... 139911 tiedostoa ja hakemistoa tällä hetkellä asennettuna.)
Puretaan pakettia conky (.../conky_1.5.1-1ubuntu1_i386.deb)...
Säädän asetukset: conky (1.5.1-1ubuntu1) ...

jukka@KDErulez:~$ conky
Conky: desktop window (100000f) is subwindow of root window (5c)
Conky: window type - normal
Conky: drawing to created window (3200002)
Conky: drawing to single buffer
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 2292 requests (2224 known processed) with 0 events remaining.
jukka@KDErulez:~$ conky
Conky: missing text block in configuration; exiting
Eli wtf? ???

5
Laitealue / epson stylus DX4400 ja skannaus?
« : 02.11.08 - klo:18.07 »
Eli äitini oli ostanut epson stylus DX4400 tulostin&skanneri yhdistelmän, tulostus toimi suoraan, ja monistus (ensin skannaa ja sitten tulostaa skannauksen) toimii myös, mutta laitteessa ei ole erillistä skannaus näppäintä, joten latasin Xsane ohjelman, joka sanoo ettei skannereita/laitetta ei löydy, järjestm. asetuksien mukaan ko. tulostin löytyy ja toimii, mutta skannausta en saa toimimaan, kun mikään ohjelma "ei löydä" .

asensin jo jonkun .deb ajurin muttei siltikään toimi...

6
Eli tuossa en oo käyttänyt läppäriä vähään aikaan, ja toi sd kortin lukija ei suostunut toimimaan usb hubin kanssa, joten päätin kokeilla läppärillä, noh boottasin Kubuntuun ja valitti jotn että sda2 on virheitä ja päätti tarkistaa sen, sen jälkeen valittaa "dupicate or bad block in use!", ja sitten menee komentoriville, eli wtf? Viimeksi sammutin ihan normaalisti, noh sitten kokeilin bootata windows xp:n ja windowsin oma ja toinen osio toimii normaalisti, eli tuossa Linuxin omassa osiossa on jotn vikaa, eli miten tämän saisi korjattua? Uudelleen en jaksaisi asentaa kun siinä menisi sitten kaikki teemat ja muut p45k47  >:(

7
Pelit / Duke nukem 3D,ei ääniä Eduke32
« : 17.10.08 - klo:20.39 »
Eli pyöritän windowsin puolella Duke nukem 3D:tä eduke32 ohjelman kautta, Linuxilla tämä muuten toimii, mutta ääniä ei kuullu, 'duke talk' ja äänitehosteet toimii, mutta äänet ei vaan kuullu (windowsin puolella kuuluu ilman ongelmia), eli miten tämän saisi korjattua?

8
Laitealue / 32bittiset värit..
« : 17.10.08 - klo:20.33 »
Eli huomasin justiisa läppärillä, ettei Kubuntu (8.04) ei anna laittaa kuin 16bitttiset värit, tämän huomaa joillain nettisivuilla, ja siitä että duke nukem 3D pyörii hikisillä 8bittisillä väreillä, eli xp.llä ja w2:lla saa laitettua 32bittiset värit, eli miten saisin säädettyä 32bittiset värin kubuntulla? Näyttis on ATI Mobility Radeon 7500 (ibm thinkpad t30)

9
Eli tänään men ubuntun hitauden takia järki, joten päätin asentaa kubuntun, noh ekana huomasin että reso on vain 1024x728, ja ennen oli paljon enemmän, joten menin järjestelmän asetukset>montor , ja vaihoin "maksimiin", ja painoin "käytä", mutta mitään ei tapahtunut, sitten katsoin "Laitteisto" välilehteä, ja sen mukaan näyttis on "intel845" ja ajurina "i810", ja näytö oli vain "Plug 'n play" , noh katsoin että onko tuon "plug 'n playn" tilalla tämän näyttöä (Scaleo C772), muttei ollut, joten vaihoin sen "monitor 1280x1024", reboottasin koneelle ja vaihoin resoa isommalle, mutta taas sama, joten painoin "alt+ctrl+backspace" , mutta nyt reso on vain 640x480, eikä X:n reboottaus auttanut (reboottia en ole jaksanut kokeilla), vaihoin tuon "plug 'n play" takaisin, muttei vaikuttanut (en jaksa rebootata), eli miten saisin tähän 1280x1024 reson? Tai ylipältään isomman reson kuin 640x480 ?  ::)

EDIT: niin ja käytössä 8.04 (kubuntu), ei päivityksiä asennetuna :-\

10
Ubuntu tietokoneissa / Grubin uudelleen asennus?
« : 04.09.08 - klo:19.46 »
Eli, ajattelin tehdä windows 2k -> windows xp päivityksen (yritän vähentää waretusta.. Ja kun kerran win xp:n tarra/seriaali löytyy pohjalta), mutta sitten häviää grub, joten miten saisin tuon "päivityksen" jälkeen grubin takaisin ilman Kubuntun uudelleen asennusta? Joskus oli melkain sama homma, mutta silloin tyydyin uudelleenasennukseen kun käytössä oli random distribuutio (ei sitten "järkevämpää" nimeä tuolle ole?  :-X ) .

11
Ubuntu tietokoneissa / random netti?
« : 02.09.08 - klo:09.44 »
Eli, tässä äsken toin tämän läppärini tähän tietokone pöydälle, että liitän ton modeemin tähän kiinni ja yhistän nettiin ja lataan päivitykset jne (koska gprs..), noh liitin ton "enth" liittimen modeemista läppäriin, ja laitoin koneeen päälle, ja tämä Kubuntu (8.04, jos oikein muistan) oli yhdistänyt jo nettiin, ennen kuin sain edes säädettyä tuon pöytäkoneen netti asetukset tähän (salasanat ja tunnukset jne), eli mihin tämä on siis yhdistänyt? Testasin netin nopeutta ja näytti olevan 5M netti:

Eli WTF? Onko tämä edes "laillinen" tjs?  ::)


Niin ja sori kirjoitusviheille, sillä ite en tykkää paljoa läppäreitten näppäimistöistä...  ::)

kielenkäyttöä korjattu, GdD

12
Laitealue / pcmcia usb hubi ei toimi [OSITTAIN RATKAISTU]
« : 14.08.08 - klo:17.41 »
Eli, ostin joskus tuommoisen pcmcia usb hubin (neljä porttia), tosin ongelma on se, ettei se toimi Kubuntulla(8.04) (kaikki päivitykset asennettu), koneen omat usb liitännät toimii, mutta tämän kortin usb liitännät ei, kokeiltu on muistitikulla ym muulla, muttei toimi, kokeilin myös asentaa ko. korttia Windows 2000, ja siinä on sama ongelma, eli ei löydä mitään laitetta kun liitän jonkun laitteen kortin usb paikkaan, vaikka kaikki ajurit ja muut on asennettu (win 2k löytää kortin), ei toimi vaikka on laitettu se ihme piuha korttiin kiinni (jota tietääkseni tarvitaan jos haluaa käyttää vaikka tulostinta jne), eli miten saisin kortin toimimaan? (huomaa etten voi käyttää nettiä kannettavalla, muuta kuin gprssää, joka on h€lvetin hidas) >:(

Kone on ibm thinkpad t30 (1,8ghz, 256mt ram, kaksi cardbus pcmcia korttipaikka, kaksi usb 1.1 porttia jne) .

13
Eli, kun tämä ubuntu laittaa resoluution 1024x728, ja vaihdan sen isommaksi, niin miksi tää laittaa mustat reunat tuohon tyhjälle alueelle mikä on tuossa yläpalkissa? Ja jos vaihdan tästä isommasta resoluutuista pienempään, niin sitten tulee musta ruutu, eikä edes se alt+ctrl+näppäin joka on enterin yläpuolella auta, kun kirjautumis ruutukin on musta..

Ja miten saisin tuon äänikortin toimimaan kunnolla? Siis kyllä se toimii, mutta esim. kun avaan modplug playerin (winen kautta), ja kuuntelen tracer/keygen musaa, ja sitten laitan musan pauselle, ja katon esim. youtubesta videon, ja sitten sammutan välilehden (jossa se youtube on päällä) ja haluan sitten kuunolla taas musaa, niin miksei sitten mikään muu kuin firefox voi käyttää äänikorttia?


//Muokkasin otsikkoa kuvaavammaksi, Ilokaasu

14
Ubuntu tietokoneissa / emerald theme manager >_<
« : 28.06.08 - klo:21.08 »
Eli, tuossa löysin hienon teeman tuolle palkille missä on noi _ [] X painikkeet/reunoille, mutta se käyttää tuota emerald theme manageria. ja ensin mietin että miten tupta edes käytetään, mutta sitten googletuksella löysin, että pitää komentoriville kirjoittaa 'emerald --replace' , mutta miksi tuota komentoriviä pitää pitää koko ajan auki? Jos laitan tuon kiinni, niin ohjelmien palkit (siis ne missä lukee ohjelman nimi ja noi sulkemis/muut painikkeet) häviää, eli saako mitenkäät säädettyä, että toi laittaa jotenkit ton "emerald --replace" automaattisesti tjs?

15
Pelit / Wine kaatuilee..
« : 06.06.08 - klo:14.35 »
Eli missä vika, kun vaihtaa pelistä resoa, niin wine kaatuu? Ja onko mitään mahdollisuutta saada game makerilla tehtyjä pelejä pyörimään paremmin? Kun esim yks toimii muuten ihan ok, mutta se on kokoruutu tilassa, ja itse peli näkyy millikertaamilli resoluutiolla oikein pienellä oikealla yläreunassa, ja kun vaihtaa resoa, niin wine kaatuu/kirjauttaa ulos ilman syytä  ???

16
Laitealue / Bluetooth...
« : 13.05.08 - klo:17.19 »
Eli, mulla on toi "bluetooth usb adapter ES-388", mutta ongelma on siinä, ettei windows ja ubuntu löydä mitään bluetooth laitetta, eli pitäskö heittää koko tikku roskiin vai onko mahdollista saada pelaamaan? Win xp&ubuntu löytää tikun, mutta mitään laitteta ei kumpikaan löydä...

EDIT: unohin mainita että käytössä Ubuntu 8.04

17
Eli päivitin eilen ubuntun 8.04:ään, mutta pävitti firefoxin kakkos versiosta versioon 3 beta 5, eikä quickjava plugini toimi sen kanssa, koska se on "vanhemmille" versioille, eli miten saan wanha version takaisin ilman että pitäisi kaikki asetukset laittaa uudestaan? >:(

18
En tiedä tuliko okealle osiolle mutta...

Eli miten saisin että noi näppiksen "volume + ja -" näppäimet säätäisi headphonen volumea, ei tuota "pää" juzkaa? Kun ärsyttää joka kerta toi äänenvoimakkuus juzka että sää volumea isommalle/pienemmälle, kun näissä uusissa kuulokkeissa ei oo volumen säätyö tuossa puhassa... ::)

19
Asentaminen ja käyttöönotto / Wine ja äänikortti..
« : 27.04.08 - klo:11.45 »
Eli tässä ajelen Winen avulla Winamppia (kun XMMS ei tue .mod tai .xm tidostoja, eikä tottele näppiksen "media", "play/pause", "mute", ja volume näppäimiä..), mutta kun pysäytän musiikin ja katon Firefoxilla videoita youtubrsta, ei äänet kuulu, ja kun sammutan winampin, ei vaikuta mihinkäät, eikä XMMS soita mitään, valittaa että äänikorttik äytössä/jotain vastaavaa, eli miten saan ilman reboottia että wine ei käytäisi äänikorttia että muut ohjelmat vois käyttää sitä? Käyttis on Ubuntu 7.10 (kasiin en oo jaksanut/ehtinyt päivittää..) ::)

20
ELli nyt sain ubuntun asennettua, ja tuli asennettua WINE, ja koikeilin pyörittää sen avulla Zdoom:mia (muistaakseni siitä on Linuxille oma versio, mutta en jaksanut kattoa, joten kokeilin sitä winen avulla), ja se toimi, tosin hieman pätki (näytis ei varmaan toimi oikein? Koska windowsin puolella ei pätkinyt ollenkaat), eikä äänet kuulunut (äänikortti toimii windowsissa ja Ubuntussa), mutta sitten menin menuun ja otin exit ja painoin y, mutta tulu jotn textia (ja nekin oli siinä n. 3sek siinä enkä ehtinyt lukemaan...), ja reboottas koneen (tai ainakin kirjautti ulos) kun meni siihen kirjautumis ruutuun... Eli missä vika? Käytän Ubuntu 7.10 (kasiin en oo jaksanut päivittää, kun tää löysi jo ekalla bootilla 201 päivitystä, joista mitään ei suosunut asentamaan vaikka netti pelaa) joka on asennettu aidolta ceedeeltä (Linuxin poltosta on liian paljon kokemuksia; puppy Linuxin ja DSL sai polttaa 10 erille levylle ennenkuin yksikään toimi edes jotenkit päin..) ja wine on asennettu ton paketinhallinan kautta... ::)

Ja sitten toinen ongelma; eli tää käyttää oletuksena 1024x728 resoa, joka on itelle aivan helvetin pieni, mutta kun yritin vaihtaa sen järjestelmä>asetukset>näytön tarkuuden asetukset, ja otan 1280x1024, niin ruutu pimenee, itse näyttö kyllä toimii, mutta mitään ei yksinkertaisesti näy, Live-cd:llä toimi 1280x1024 resolla hyvin ja Windows Xp:säkin, mutta kun on kovolle asennettu niin näkyy mustaa vaan, eli näyttis ei taida tykätä ubuntusta? ( :( ) Tosin tällä hetkellä en muista mikä näyttis tässä on (suurinpiirtein joku ati radeon express 1100 vastaava, tosin kone on 2002 vuoden compaq paska)...

EDIT; toka ongelma korjaantu näköjään itestään, taino ainakin jätjestelmä>ylläpito>näytötja kuvan asetukset sain vaihdettua että toimii tää isompi reso :>.

Sivuja: [1] 2