Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Frank

Sivuja: [1]
1
Ubuntu mobiililaitteissa / Ubuntu tabletissa kokemuksia?
« : 04.05.18 - klo:12.50 »
Tervehdys

Olen mietiskellyt yhtä isompaa operaatiota, johon tarvitsisin tabletteja. Mieluiten sellaisia, joissa loppukäyttäjä ei pysty muuta kuin käyttämään laitetta. Ei asentamaan mitään.

Olen harkinnut asentavani Ubuntun niihin tabletteihin. Onko kellään kokemuksia aiheesta?

2
Hei

Pahoittelen, mikäli asia on jo miljoonaan kertaa kysytty, mutta en löytänyt vastausta.

Yritän kirjoitella vieraalla kielellä tekstiä ja kun olen juuri saanut yhden rivin kirjoitettua, niin eikös Libre Office (LE) tarjoa jotain sanaa uudelleen, joka on kirjoitettu jo johonkin toiseen paikkaan ja tähän se ei todellakaan kelpaa. Jos painan enteriä, tulee kyseinen ehdotus samaiseen paikkaan ja virheet lisääntyy exponentiaalisesti. On raivostuttavaa koko ajan korjata niitä virheitä mitä LE tekee. Homma hidastuu ym.

Löysin netistä ohjeen:
"Laajennettujen vihjeiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

    Valitse Työkalut - Asetukset - LibreOffice - Yleistä ja merkitse Laajennetut vihjeet."

Valitettavasti täppä ei ole päällä

Miten saisin kyseisen toiminnon pois?

Pitääkö Voikko ottaa pois päältä vai mitä?

En haluaisi tämän takia hankkia Wordia

3
Laitealue / Käyttöajan määritys lapsia varten
« : 23.09.17 - klo:13.11 »
Tervehdys

Tuli mieleeni eräs kehitysidea, jota en ole vielä nähnyt kotikoneissa käytettävän.

Joillain vanhemmilla tuntuu olevan ongelmana, että kuinka "kauan" se Ville-Petteri saa sillä koneella päivittäin olla. Voisiko siinä olla ajatusta, että vanhemmat voisi helposti lapsen käyttäjätunnusta luodessaan määritellä, että kuinka kauan Ville-Petteri saisi päivässä käyttää?
Se voisi olla vaikka minuuttiperusteinen systeemi tai vaikka tunnit eli X-tuntia päivässä enintään ja aikarajaa saisi muuttaa vain pääkäyttäjä, jonka tunnusta isukki tai mamma ei tietenkään kerro lapselleen.

Kun Ville-Petteri sitten tulisi koneelle ja käyttäisi sen tunnin tai pari, niin laskuri laskisi, että nyt nuori herran on sitten käyttänyt jo 100 minuuttia ja 20 minuuttia on enää jäljellä. Kone voisi vielä varoittaa vaikka 20 minuuttia ennen, että nyt pitää Ville-Petterin ruveta keksimään jotain muuta käyttöä.

Kyseinen systeemi on jo nyt käytössä esim. kirjastoissa ym, mutta jos sellaisen voisi helposti ottaa käyttöön vaikka kotikoneessa, niin se voisi olla yksi keino, miten Linux tulisi kiinnostavammaksi.

Mitä mieltä muut on?

4
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Yhteys Ubuntu Suomeen
« : 31.08.16 - klo:08.41 »
Hei

Tarvitsisi saada pikainen yhteys Ubuntu Suomen "omistajaan" tai hallinnoijaan tms. Löytyykö Timo Jyränki vai joku muu?

Aaro "Frank" Huhtala

5
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun buuttaus (Ratkaistu)
« : 08.10.10 - klo:12.12 »
Molskis

Ubuntu ei tunnu tykkäävän minusta ja (usko tai älä) välillä se menee täysin jumiin. Nimeltä mainitsematon käyttöjärjestelmä (se, jolla on ruma nimi) buuttaantuu, kun painaa ctrl+alt-del.

Mitä Ubuntussa pitää tehdä, kun kone menee jumiin, kun aina ei viittis räplätä virtanapin kanssa?

6
Sain uuden Ubuntu 10.04 LTS:n joku viikko sitten ja vasta nyt keksin kokeilla, että mitä kivaa siinä on.

Kesti todella kauan, ennen kuin levyltä irtosi yhtään mitään.

Sen nyt vielä ymmärrän, että se ensimmäiseksi selitti englanniksi, että pitää valita kieli, jolla levyä voi ruveta tutkimaan. Niin älykäs se ei vielä ole, että olisi kysynyt koneelta, että olisikohan tässä jo entuudestaan Ubuntua ja että mikäköhän kieli siinä oli valittuna.

No, jonkin ajan päästä sain työpöydän auki, mutta pettymys oli valtaisa, kun päävalikot olivat englanniksi ja osa alavalikoista oli suomeksi.

Pointtini on siinä, että ensikertalainen voi pikkasen pelästyä, jos valikot ovat englanniksi ja jos kouluenglanti on sattunut unohtumaan tai sitä ei juuri ole ollut. Saattaa joltain jäädä asentamatta.

Frank

7
Laitealue / Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 10.06.09 - klo:17.25 »
Minulla on jo pari lasertulostinta, mutta nyt tarvitsen yhtä hommaa varten värimustesuihkutulostimen, enkä nyt haluaisi maksaa siitä hunajaa, eli missään nimessä satasta enempää.

En tarvitse oikeastaan muita ominaisuuksia, kuin käsinsyötön. Tietäisikö joku vehkeen, joka menisi mielellään heittämällä?

8
Yleistä keskustelua / "Vastaa lainaten" kateissa
« : 04.07.08 - klo:20.14 »
Olisin heittänyt omat muistoni aiheseen:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19577.0

mutta jostain syystä oli kateissa kohta "vastaa lainaten".

Osaako joku viisas sanoa, että miksi sellainen oli kateissa?

9
Perun kaikki puheet ja ajatukset siitä, että Ubuntu olisi hieno ja fiksu järjestelmä. Juuri, kun tuntuu siltä, että homma voisi toimiakin, niin tulee jotain, joka v***aa.

Havaitsin, että minun pitäisi tehdä muutos isoon kasaan tiedostoja, jotka pitäisi siirtää palvelimelle. Nyt vain sattuu olemaan niin, että kun tiedostoissa on koko ajan ollut pienet kirjaimet, niin nyt Thunar on päättänyt muuttaa ne suuriksi. Arvatkaa, onko kivaa siirtää monta sataa tiedostoa palvelimelle ja muuntaa jokainen pieniksi?

Olisiko tähän jotain kivaa vinkkiä? Miten muutan kaikki tiedostot pienellä kirjaimella näkyviksi?

Sitten on vielä skandit:

Jostain syystä Ubuntu tekee, jonkun per***n kommervenkin ja näyttää jokaisen skandit vähän miten sattuu.

Olen saanut yhden kappaleen vinkin, jonka mukaan jokaiseen tiedostoon pitäisi laittaa kaksi muutosta:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//FI">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>

Mutta kun ei auta.

Windowssissa WSFTP EI TODELLAKAAN SORTUNUT TÄMMÖISIIN KOMMERVENKKEIHIN JA NYT ALKAA NYPPIÄ.

Ainoastaan, jos muutan selaimessa "Character encodingia" niin silloin teksti näkyy oikein, mutta mainokset ei ja MITEN SANON SADOILLE MILJOONILLE IHMISILLE, ETTÄ HEILLÄ ON VÄÄRIN, EIKÄ MINULLA.

Pahoittelen huutamista, mutta kun v*****aa.

Olisiko näihin ongelmiin jotain hyvää ratkaisua siten, ettei minun tarvitse opetella terminaalin käyttöä?

Ja kun näitä tiedostoja sattuu olemaan jokunen tuhat kappaletta, jotka pitäisi saada fiksun näköisiksi. Nyt on vain semmoinen harrastelijan olo ja mainokset seisovat, kun sivuilla ei ole oikea metateksti.

Kadun, etten aikoinaan hankkinut ajoissa XP:tä. Kyllä tämä seikkailu on tullut maksamaan, voi jeesus.

10
Yleistä keskustelua / MTV3 ja Yle-uutiset
« : 24.06.08 - klo:11.01 »
Onko kellään muulla ollut ongelmaa nähdä maikkarin uutisia? Jostain syystä lähtee vain hakemaan, mutta valmista ei tunnu tulevan.

Ylessä taas saan kyllä katseltua (useimmiten kuuntelen, koska on taustalla) uutisia, mutta pätkii niin maan suloisesti, että välillä ihmetyttää oikein urakalla ja äkkiä heittäisin näytön ikkunasta, ellei piuhojen irrottamisessa menisi niin tuhottomasti aikaa. Mulla on suuren ja kauniin järjestämä veri vikkelä piuha, ettei sen puoleen pitäisi pätkiä. Onko muilla ollut näitä ongelmia vai ovatko muut nähneet näitä ongelmitta?

11
Yleistä keskustelua / Sekalaista palsta?
« : 24.06.08 - klo:10.52 »
Vaikka olen kohta vuoden seikkaillut tällä Ubuntu-palstalla, niin vieläkin olen hieman pihalla yhdestä jutusta.

Miksi täällä ei voi olla esim. "Sekalaista-palstaa", jonne voisi heittää kaiken sellaisen, joka ei kuulu mihinkään muuhun aiheeseen ja jossa (anteeksi nyt vain), joku firma voisi vaikka mainostaa jotain juttua. Minulle tulee silloin tällöin eteen jotain työpaikkajuttuja koskien Linuxia/Unixia ja niitä voisi heittää tänne jonnekin, mutta kun ei tiedä minne ja kun ei bittitulituksen pelossa uskalla heittää ihan minne tahansa

Sinne Sekalaista-palstalle voisi heittää sitten vaikka huumoriakin eri muodoissa. Tosin jotkut huumorit voivat vaatia "vain aikuisille"-huomautuksen.

Olisko tässä mitään älyä, kysyy yksi älytön?

12
Yleistä keskustelua / Ubuntu 468x60 banneri
« : 16.03.08 - klo:21.05 »
Voisin kai minäkin kantaa pienen vaatimattoman korteni kekoon ja tunkea parille saitille nakymään jonkinasteisen siistin Ubuntu bannerin, jos sellainen löytyisi.

Jotain aiheesta löysinkin, mutta taisin olla liki vuoden myöhässä. Jos jollakulla olisi tuohon joku hyvä vastaus, kuten näytettävissä oleva "siisti" banneri (pliis, ei kovin epäselvä), niin voisin harkita sen laittamista näkyville. Eihän noilla mun ylläpitämillä saiteilla käy kuin jokunen tuhat ihmistä päivässä, mutta toivottavasti siitä on edes jotain apua.

Vastatkaa suoraan tähän kirjoitukseen, niin huomaan, jos on tullut jotain juttua. 8)

13
Laitealue / Webkamera ja harakanpesä
« : 11.03.08 - klo:09.04 »
Asun rivitalossa ja pihaa koristaa pari Vuorimäntyä, mutta nyt pari harakkaa on keksinyt ruveta rakentamaan pesää toiseen puuhun. Asiassa ei muuten olisi mitään, mutta kun kyseinen nuoripari ei ole maksanut vuokraa ja heidän pesänsä olisi 3-4 metrin päässä ikkunastani, joten keväämmällä meteli olisi aikamoinen ja olen aika herkkäuninen.

Talonmiehelle on jo toimitettu häätöilmoitus, että harakat saavat lähteä maksamattomien vuokrien takia. Kuitenkin, jos löytyisi joku, jota asia kiinnostaisi ja haluaisi vääntää puuhun jonkinasteisen webbikameran, niin häätöilmoituksen peruutusta voisi harkita. Itseäni ei hirveesti innosta kiivetä puuhun, eikä minulla ole taitoja viritellä Ubuntua siihen malliin, että sillä saisi tungettua kuvaa nettiin.

Tosin pihassa käy silloin tällöin myös pari jänistä, haukka ja pari fasaania, joita olisi kiva pistää nettiin. Mielellään liikuteltava kamera.

Löytyykö sinulla kiinnostusta/taitoja asian suhteen, vai annetaanko talonmiehen suorittaa häätö?

Nimimerkki: "Talonmiehellä on uskomattoman pitkä keppi"

14
Laitealue / Traxter 636 MP3-soitin (Ratkaistu)
« : 22.11.07 - klo:13.06 »
Uuden koneen myötä kopioin levyltä musiikkia koneelle ja koska ogg-tiedostojen muuntaminen MP3:ksi tuntuu olevan "vaikea" tehtävä, niin harkitsen ogg Vorbista tukevan MP3-soittimen hankintaa.

Onko kellään kokemusta Traxter 636 vehkeestä? Mitä voit sanoa? Hyviä ja huonoja puolia? Oletko onnistunut bongaamaan sen esim. stokkalta? Vai mistä hankit sen?

Onko ollut takuuongelmia? Miten olet selvinnyt niistä?

15
Voin heti todeta, etten ole mikään asiantuntija Linuxin kanssa, joten ei kannata pillastua ja haastaa riitaa, jos sanon löytäneeni virheen:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi
ohjeesta.

Latasin tuon .pdf version ja lueskelin sitä. Siinä sivulla 24 kiinnitin huomiota ohjeeseen Usb-tikun poistamiseksi:
"Tämä tapahtuu klikkaamalla oikealla näppäimellä kuvakkeen päällä ja valitsemalla "irrota taltio".

Minun Ubuntussa tuo tapahtuu klikkaamalla hiiren ykkös-, eli vasenta näpäintä (oikeakätinen) ja tulee teksti:
"Levy Buffalo USB Flash Disk ulos".

Ei minulla muuta, kuin se, että jos joku tietää, että kuka tuon ohjeen on tehnyt, niin voisi tarkistaa, sillä aloittelijalle tuollainen voi olla iso asia.
 :-[

16
Kävin kaverin mökillä ja toteutin varmaan 10-15 vuoden unelmani ja nappasin takan hiilloksesta lievää videokuvaa kamerallani .avi-muodossa. Tekele on kamerassa tallessa, mutta minua kiinnostaisi kovasti saada siitä aikaiseksi jonkinlainen näytönsäästäjä koneelleni. Olisiko jollakulla joku kiva ohje ja tiedossa joku ohjelma, jolla saisin aikaiseksi jonkin näytönsäästäjän?

Videokuvaa ei pystynyt ottamaan kuin 1-1½ minuuttia, sillä tuli muuten lämmin. Harmi, ettei minulla ollut mukana jonkin Mikkisoftan ohjelmapakettia, niin olisin ottanut kuvaa, kun se palaa.  ;D

Ja jos homma onnistuu, niin tekisin hyvin mielelläni muutakin näytönsäästäjää jostain liikkuvasta kuvasta ihan yleiseen jakoon.
 ;D

17
Yleistä keskustelua / FUUG seminaari 2007
« : 12.10.07 - klo:07.21 »
FUUG seminaari 2007

Toivotamme teidät tervetulleiksi Suomen Unix-käyttäjäin yhdistyksen syysseminaariin sunnuntaina 21. lokakuuta.

Paikka: Ravintola Vltavan kabinetti Havel. Ravintola on aivan Helsingin rautatieaseman vieressä (Elielinaukio 2).

Ohjelma klo 13.00 alkaen:

Kansanedustaja Jyrki J.J. Kasvi:
    Tietoyhteiskunnan lainsäädäntö - haasteita ja ajankohtaisia kysymyksiä
Mikko Rauhala:
    OpenMoko

Kahvitarjoilu ja kevyt iltapala. Tilaisuus päättyy klo 18. Ilmoittautumiset osoitteella fuug (at) fuug.fi, toivomme ilmoittaumisia su 14. lokakuuta mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Terveisin

FUUG ry

Aaro (Frank) Huhtala
tiedottaja / jäsenetuvastaava

18
Yleistä keskustelua / Mistä Ubuntu nimet tulevat?
« : 30.09.07 - klo:09.01 »
Olen kuullut jonkin mielenkiintoisen jutun näistä Ubuntun versionumeroista, mutta mistä nämä erikoiset nimet tulevat?

19
Pelit / Väkivallaton rakennuspeli?
« : 27.09.07 - klo:12.21 »
Jostain syystä minuun ei uppoa väkivaltaiset pelit ja jossain vaiheessa pääsin tutustumaan johonkin rakennuspeliin, jossa piti rakentaa huvipuistoa. Peli oli ihan mukava, eikä siinä ollut väkivaltaa.

Olisiko olemassa joku vastaavanlainen Ubuntuun käyvä peli?

Sivuja: [1]