Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - erakko

Sivuja: [1]
1
Olen aina uuden x.04 Ubuntun tullessa tehnyt puhtaan asennuksen, eli asennan järjestelmän ihan kokonaan uudelleen. Aiemman Acer Travelmate (en valitettavasti muista numeroa) kannettavan kanssa Live-CD:t eivät koskaan toimineet, mutta onneksi alternate-CD:t lähtivät aina moitteettomasti pyörimään.

Nyt kuitenkin huomasin että uudessa 13.04 versiossa on alternate-CD:t jätetty kokonaan pois. Aloin pelätä ettei Live-CD:ltä asennus onnistuisi nykyisen kannettavani Acer Travelmate 8473T:nkään kanssa ja eipä se tietenkään onnistunut. Kyseessä on 64-bittinen järjestelmä "Intel® Core™ i5-2430M CPU @ 2.40GHz" prossulla ja neljällä gigalla muistia. Nykyisellään koneessa on siis Ubuntu 12.10 mitä ei puhtaasti asennettu vaan päivitettiin 12:04:stä. Sittemmin olen lisännyt DDR3 muistia kuuteen.

Latasin Ubuntun sivustolta levykuvan "64-bit PC (AMD64) desktop" ja asensin tämän DVD+RW levylle. Boottasin onnistuneesti levylle ja sain GRUB-valikon jossa annetaan vaihtoehdot kokeilla Ubuntua, asentaa tämän, suorittaa OEM asennus tai tarkistaa levy virheiltä. Ainoastaan levyn tarkistus pääsee johonkin violettitaustaisesta ruudusta Ubuntu-tekstillä ja viidellä pallolla. Muiden kohdalla pallot liikkuvat jonkin aikaa mutta sitten lopettavat. Kuulen myös selkeästi kuinka levyn lukeminen loppuu ja pyöriminen lakkaa. Ajoin myös levyn tarkistuksen loppuun eikä virheitä tullut. Päätin myös yrittää levyn tyhjentämistä ja levykuvan uudelleen polttamista mutta turhaan.

Sitten yritin levykuvan asennusta muistitikulle. Pääsen boottaamaan myös muistitikulta, jopa nopeampaa mutta tilanne on edelleen sama kuin levyltä bootatessa. Ainoastaan levyn tarkistus toimii ja tässäkin tapauksessa se ei antanut virheitä.

Tämän jälkeen päätin yrittää kokeilua/asennusta ilman splash-screeniä. Menin siis e-näppäimen kautta muokkaamaan boottausparametreja ja poistin "quiet" ja "splash" parametrit. Tätä kautta koko homma jäätyy riviin "Begin: Running /scripts/init-bottom ... done." jokaisella kerralla. Googlettamalla en kuitenkaan löytänyt mitään ratkaisua.

Olen kokeillut ihan vaan kaikkien ylimääräisten laitteiden irrottamista koneesta sekä uuden muistikamman poistamista mutta mitään eroa ei synny. Näin ollen jos jostain syystä nykyinen järjestelmä hajoaisi siihen pisteeseen että uudelleenasennus pitäisi suorittaa ei se olisi mahdollista. Toki voisin vain päivittää suoraan uuteen versioon, mutta haluaisin mieluiten ihan puhtaan järjestelmän.

Jos en nyt jotain kertonut niin kysykää. Viiden tunnin taistelun jälkeen haluaisin tähän jo jotain ratkaisua.

edit. Sellainen ihmetys vielä että onko 13.04 Live-CD:n tarkoitus mennä alussa GRUB menuun? Kaikkia ohjeita mitä olen lukenut nyt netistä niin kyseisestä valikosta ei puhuta yhtään mitään.

edit2. Tuli kokeiltua 32-bittistä asennuslevyä ja tämä jopa lähti käyntiin! En kuitenkaan halua asentaa järjestelmää 32-bittisenä, menee hyvä 64-bittinen rauta ihan hukkaan.

2
Ubuntu tietokoneissa / Päivitys 9.10:iin - ruutu mustana
« : 05.02.10 - klo:18.39 »
Päätinpä nyt vihdoinkin päivittää 9.04:sta 9.10:iin, ja kaikki vaikuttaa muuten hyvältä, mutta en näe yhtikäs mitään.

Tämä alkaa siis heti kun valkoinen Ubuntu-logo on häipynyt. Kuulen kirjautumisikkunan ilmestyvän, ja kirjoitan sokeasti käyttäjätunnukseni ja salasanani. Sitten odotan hetken, ja kuulen sisäänkirjautumis äänen. Mutta kaiken aikaa ruutu on mustana, ja yläreunassa näkyy vain kaksi samanlaista valkoista vaakaviivaa. Muuten siis hyvä, mutta ruutu on mustana, ja tietysti dataaminen on vähän haastavampaa.

Tämän enempää en valitettavasti osaa kuvata ongelmaani.

Pystyn näkemään kaiken kun boottaan 2.6.31-17 kerneliä käyttäen, mutta 2.6.31-19 kernelillä tämä ei siis onnistu. Valitettavasti tuolla ensimmäisellä ei sitten toimi tasohiiri, äänet, ja näytön resoluutiokin on pienempi.

3
Hyvin se alkoi meikäläisenkin vuosi :/

Elikkä, äskettäin huomasin että jostain kumman syystä kun yritän avata minkäänlaisia ohjelmia valikosta, ne eivät avaudu. Ajattelin että boottauksella se häviää, mutta ehei, nyt kursori junnaa kirjautumisikkunassa, joten en pääse edes kirjautumaan sisään. Tarkoitan nyt sitä pientä hetkeä, milloin näkee ainoastaan kursorin, jonka jälkeen käyttäjätunnus-kenttä tulee esiin. Nytkin kursori vain remppaa animaatiotansa edes takaisin ja välillä vetää täyden kierroksen. Joka tapauksessa, en pääse ainakaan graafisia työkaluja käyttäen kirjautumaan, ja joudun nytkin käyttämään PS3:n paskaselainta hyödykseni.

Tarkkaa syytä miksi näin kävi en oikein tiedä. Ainoa järjestelmää koskeva muutos oli zlib ja libpng kirjastojen asentaminen lähdekoodista, mutta en nyt uskoisi että siinä näin koko järjestelmä "hajoaisi". Auttaisiko sitten niiden poistaminen, sitä en tiedä, enkä oikeastaan tässä tilanteessa osaisikkaan ilman neuvoja.

Kiitän syvästi mahdollisesta avusta.

EDIT

Joo, tulikin tutuksi Grubin kautta löydettävä Recovery Mode, ja sen kautta onnistuin ihan pelkällä arvauksella poistamaan zlibin pois: lähdekoodin kansiossa ajoin "make uninstall", en tosin tiedä poistaako kokonaan mutta ainakin poisti tämän ongelmani. Jatkossa voisikin pysyä vähän etäämmällä kyseisestä kirjastosta, mutta toisaalta jos SDL_image ei png-kuvia voi ladata juuri sen takia että kyseinen kirjasto puuttuu niin meneekin hankalaksi...

4
Ubuntu tietokoneissa / 9.04: levyjä ei tunnisteta
« : 29.07.09 - klo:15.38 »
Levyillä tarkoitan tarkalleen kaikkia CD ja DVD-levyjä.

Päivitin muutama viikko 9.04:n julkaisun jälkeen 8.10:stä -> 9.04:ään, ja ongelmia on ollut aika paljon näytön resoluutioiden ja intelin ajurien kanssa, mutta nähtävästi myös levyjen kanssa. Laitan jonkun levyn sisään, eikä mitään tapahdu. Yritän manuaalista mounttia, ei onnistu, vaan valittaa:
Koodia: [Valitse]
$ sudo mount /dev/sdc0 /media/cdrom0
mount: special device /dev/sdc0 does not exist
tai:
Koodia: [Valitse]
$ sudo mount /dev/cdrom /media/cdrom0
mount: /dev/sr0: unknown device
tai:
Koodia: [Valitse]
$ sudo mount -t iso9660 /dev/cdrom /media/cdrom0
mount: no medium found on /dev/sr0
Kuitenkin /dev/sdc0 on olemassa.

Näin taas sanoo "sudo lshw -C disk":
Koodia: [Valitse]
$ sudo lshw -C disk
  *-cdrom                 
       description: DVD-RAM writer
       product: DVDRAM GSA-T20N
       vendor: HL-DT-ST
       physical id: 0.1.0
       bus info: scsi@3:0.1.0
       logical name: /dev/cdrom
       logical name: /dev/cdrw
       logical name: /dev/dvd
       logical name: /dev/dvdrw
       logical name: /dev/scd0
       logical name: /dev/sr0
       version: WP03
       capabilities: removable audio cd-r cd-rw dvd dvd-r dvd-ram
       configuration: ansiversion=5 status=nodisc

/etc/fstabini näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda1
UUID=9d9e3a31-a5aa-49d9-8554-6ca1c5235d72 /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda5
UUID=8a9dc61d-46b0-4e4a-9930-134f648ba54e none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   iso9660,udf user,noauto,exec,utf8 0       0

Alusi tuli mieleeni että se on jokin vika itse levyjen kanssa, sillä eräs DVD-levy kyllä mounttaantui, mutta sitten kun äsken kokeilin niin ei kumpikaan - niin CD kuin DVD:kään - mountannut.

Epäilen että tässä on jokin rautapohjainen ongelma, sillä bootorder on kunnossa (levyasema tarkistetaan ensin), ja eipä äsken ainoa tällä raudalla toimiva LiveCD (Mandriva) mountannut. Kuitenkin 8.10:n aikaan kaikki toimi erinomaisesti, joten päivityksen jälkeen tämäkin on nyt mennyt "rikki".

5
Laitealue / 9.04 ja näyttöongelmia
« : 04.05.09 - klo:14.56 »
Koska epäilen hyvin vahvasti että ongelmani ei liity tähän bugiin, niin päätinpä kysäistä apuja täältä.

Ongelmani on siis seuraava: päivitys 8.10 -> 9.04 onnistui hyvin, mutta ekalla boottauksella 9.04:ään tapahtui hassuja. Uuden latauspalkin jälkeen ei tullutkaan kirjautumisruutua, vaan seuraavanlainen error:
"Ubuntu running in low-graphics mode - your screen, graphics card and input device settings could not be detected correctly. You will need to configure these yourself."
Tämän jälkeen valitsen että ajetaan Ubuntu sitten low-graphics tilassa. Ja tässä ollaan. Eräs inhottava asiakin ilmenee tässä samalla, nimittäin ainoastaan kaksi resoluutiovaihtoehtoa, joista kumpikaan ei ole mieleinen. Tätä ongelmaa olen yrittänyt korjata, mutta xrandrin kanssa säätäessä saan vain tälläisen aikaan kun yritän vaihtaa resoluutiota System -> Preferences -> Display kautta: "could not set configuration for CRTC 256". Tätä varten etsin jonkin aikaa ratkaisua, mutta moni muukin on jäänyt hieman avuttomaksi. Ja kun resoluutiota en saa oikeaksi, arvelen etten saa sitä näyttämään oikein kunnes tämän käynnistyksen oheessa tapahtuvan virheen saa korjattua.

Koska tuo bugi liittyy nimenomaan X:n jäätymiseen ja compizin ongelmiin niin epäilen erittäin vahvasti että päivityksen odotteleminen on ajanhukkaa. Onhan siihen tosin jotain ratkaisua annettu mutta ei ole omalla kohdallani toiminut... puitteet ovat siis oikeat mutta ongelma on eri.

Koneena toimii Acer Travelmate 6492 läppäri ja Intel GMA X3100 näyttis.

6
Okei, tänään ajattelin ottaa yhdeltä levyltä muutaman kappaleen MP3-soittimeeni, enkä muistanut aluksi vaihtaa convert-formaattia MP3:seksi, ja lähdin vaihtamaan. No, ongelmaksi muodostui, että en pystynyt valitsemaan MP3:sta, mutta 4 muuta vaihtoehtoa, jotka eivät tietääkseni toimi MP3-soittimella (paitsi WAV, mutta en tykkää käyttää sitä MP3-soittimessa).

Sitten painoin Edit-nappia, ja näin AAC- ja MP3-profiilit. Mutta en saanut niitä millään näkymään valikkoon, enkä nyt tiedä mitä tekisin. Active-checkboxkaan ei tuottanut tuloksia, se oli ruksattu oletuksenakin.

Kiitos jos pystytte auttamaan!

7
Ensiksi sanon että tämä ei ole oma koneeni. Meidän pöytäkone vaan lopullisesti pimahti, sillä se ei boottaa oikein. Vikasieto tilaankaan ei pääse ilman että kone boottaa uudelleen. Ei siis mihinkään mitä siinä luettelossa on.

Mutta se on nyt aika pieni ongelma, ehdotin että otetaan kovalevyltä backupit, ja asennetaan uudestaan (on se kone muutenkin hidas että uudelleen asennus tekisi ehkä hyvää). No, käytiin sitten tuossa tietokoneliikkeessä, ja otettiin lainaan XP Homen recovery/asennuslevy/tms ja Black Box. Otin kovalevyn irti ja siirsin kaiken tälle omalle koneelleni. Sitten laitoin kovalevyn takaisin, ja aloitin uudelleen asennuksen.

Sitten itse ongelmaan. Monien mutkien kautta onnistuin pääsemään asennusvaiheeseen (mokoma ei edes aluksi meinannut löytää sitä asennusohjelmaa). Mutta sitten tuli herja: "Kelvollista järjestelmäosioita ei löytynyt. Asennusohjelma ei voi jatkaa.", ja sulki asennusohjelman.

Oma päätelmäni on, että se ei jostain syystä tunnista kovalevyä, vaikka se on ihan kunnolla ja oikein kiinni. Ehdotuksia?

8
Laitealue / Compiz ei toimi
« : 19.09.08 - klo:16.03 »
Jos joku huomasi niin nähtävästi vain luulin asentaneeni Intelin ajurit, sillä Spore reagoi samalla tavalla kuin ennenkin. No ei siitä asiasta enempää.

Kauheinta mitä huomasin, oli että Compiz ei suostunut toimimaan oikein (kyllä sen voi ajaa terminaalista, mutta mitään erikoisefektejä ei ole). Kun yritän enabloida parhaimpia desktop-efektejä, en onnistunut vaihtamaan sitä edes Normaliin. Compiz on ollut minulla toiminnassa monta, monta kuukautta, mutta nyt se ei sitten toimi. Portal onnistui menemään pidemmälle kuin ennen, siis nyt peli ei jämähtänyt Source kuvaan, vaan eteni jopa valikkoon, tosin jos valikossa on 3D:tä niin eipä ollut, ja tekstikin oli epäselvää eikä mistään oikeastaan saanut mitään selvää. En nyt sitten tiedä että paraniko näytönohjaimeni suorituskyky, vai huononiko se :/

Olen aika neuvoton. Ensiksi ainakin muutin xorg.confin entiselleen, ja käynnistin X:n uudelleen, mutta mitään ei tapahtunut. Toiseksi ajattelin että voisin yrittää poistaa "ne luulemani Intelin ajurit", mesan, x86-intel-driverin ja drm:n. Ongelma onkin että minulla ei ole hajuakaan miten saisin niiden levittämät osat pois, ilman että poistan mitään tärkeää.

Olen jälleen tosi kiitollinen avusta :)

Tilanne on edennyt näin: nyt kun compiz ajetaan, ruutu muuttuu valkoiseksi, ja jos on asettanut Desktop Cuben, pystyy sitä rullaamaan, mutta helvetin huonosti, ja käytettävyys on 0. Onko tämä minun Compizini ollut yhtä eeppinen juttu kuin rm/rmvb filujen soittaminen Totemilla (minulla toimii)?

9
Tarvitsen nyt apua Intel Graphics Media Accelerator X3100 näytönohjaimen ajurien päivittämisessä. Olen joskus koittanut winellä, mutta tulos oli aina, etten ottanut oikeaa päivitystä. Nyt päätin jälleen yrittää uudelleen, kun tuo Sporekin on nyt tullut. Asensin Sporen, ja yritin käynnistää, mutta tuli herja jossa sanottiin näytönohjaimen ajurien olevan vanhentuneet ja ne pitäisi päivittää.

Jos joku osaa auttaa niin olen kiitollinen :)

10
Olen huomannut että joidenkin mediasoittimien kohdalla saattaa tulla "SDL: No available video device", mutta nyt ei ole kyse siitä. Itselläni tämä tapahtuu C++ ohjelmoinnin yhteydessä.

Eli: vaikka sammuttaisin compizin, sammuttaisin mediasoittimeni, SDL ja C++ ohjelma vain herjaa samaa: "No available video device". Ohjelma on siis käännetty, ja yritän avata sitä.

Itselläni ei ole minkäänlaisia ideoita mitä tehdä. Luulisin että jokin ohjelma häiritsee sitä?

EDIT: En ole nyt aivan varma miten tämän korjasin, mutta asiaan kuului ainakin xorg-dev paketin asennus, ja SDL:n uudelleen asennus (configure, make clean, configure, install) koodista.

11
Asensin muistitikulleni Damn Small Linuxin, ja Windowsilla koittaessani se aukeaa ja toimii (tosin hitaasti). DSL:än pitäisi myös aueta boottaessa, jota en ole kokeillut (oikeastaan olen, mutta se oli tällä omalla läppärilläni eikä mitään tapahtunut).

Ongelma onkin että miten saisin sen aukeamaan Ubuntulla. Itselläni ei ole ideoita.

12
Ubuntu tietokoneissa / Roskakori [Ratkaistu]
« : 05.07.08 - klo:13.48 »
Juu-u, roskakorissa on tällä hetkellä pieni ongelma. Roskakorini sisältää neljä SDL-kansiota, joista en pääse eroon vaikka tyhjennän roskakorin. Yksitellen poistaessa minulta puuttuu oikeudet, ja roottina en pysty tähän sillä roskakori ei olekkaan sama. Yritin myös komennolla "rm -rf ~/.Trash/*", sekä "sudo rm -rf ~/.Trash/*" erikseen roottina ja omalla puolellani. Erroreita ei tule komentojen jälkeen, mutta roskakorissa on edelleen ne samat neljä kansiota. Tätä on ollut jo niin pitkään kuin hankin kansiot, eli suunnilleen muutama viikko sitten.

Oma ajatukseni olisi kirjautua roottina ja etsiä roskakorin järjestelmästä löytyvä kansio (ei "trash:///"), ja poistaa tiedostot tätä kautta. Ongelmana on etten tiedä missä tämä kansio on.

13
Multimedia ja grafiikka / Cinelerra ja videon editointi
« : 04.05.08 - klo:23.21 »
Löysin vihdoin video-editointi softan Linuxille: Cinelerra. Olen ihan tyytyväinen, sillä saa tehtyä kaiken tarvittavan (ainakin minä). Itse keskityn vain äänen lisäämiseen.

Mutta itselleni ilmeni outo ongelma, en tiedä osaako kukaan sitten ollenkaan auttaa. Tilanne on tämän: teen pelivideoita YouTubeen, mutta Linuxilla screencastin tallentaminen onnistuu vain niin että kuva ainoastaan tulee (eli ei ääntä ollenkaan). Päädyin siihen ratkaisuun että etsin sopivan musiikkipätkän ja editoin sen videoon. Olenkin onnistunut tekemään muutamia videoita (katsokaa kotisivujeni videot-sivun uusin video esimerkiksi), mutta kun yritin yhtä toista peliä, itse musiikkikappaleen tuonti ei onnistunut.

Musiikkikappale oli samanlainen mp3-tiedosto, joita olen käyttänyt aiemminkin. Eniten tässä ihmetyttää että miksi äänen tilalla on kohinaa, ja se on normaalia lyhyempi aikajanalla, ja näyttää kuin ääni olisi kaiken aikaa täysillä. Täältä ladatut kappaleet ovat toimivissa videoissa, ja koska tuolta sivulta ei löytynyt tämän tietyn pelin kappaleita niin latasin myös täältä. En oikein löydä kappaleista muuta eroa kuin sen että ne ovat eri paikoista, eri pituisia ja eri kuuloisia.

Jos jokin vielä jäi epäselväksi niin saa kysyä.

14
Multimedia ja grafiikka / Videon toisto ongelmia
« : 25.04.08 - klo:22.49 »
Päivitin eilen 8.04 versioon, ja olin tyytyväinen (mitä nyt boot on vähän hitaampi). Ainoa ongelma on että rm ja rmvb tiedostot eivät halua näkyä, vaikka ääni kuuluu. Tälläinen error tuli vastaan: "Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x30345652". Tätä ongelmaa ei ollut 7.10.

No, nyt tuli myös toinen ongelma. Yhtäkkiä vaan ei yksikään video/ääni tiedosto antanut kuulua itsestään. Käytin tosin Totemia, ja Mplayerilla ääni toimi hyvin, mutta olen tottunut käyttämään Mplayeria elokuvasoittimena, en äänentoistoon. Kun avaan jonkin musiikkikappaleen, tämä vain jäätää paikallaan, ja jos kelaan eteenpäin, kuviot alkavat pyöriä mutta ääntä ei kuulu eikä kappale etene. Tosin en tiedä olisiko tämä jollain tavalla väliaikaista, että korjaautuuko tämä bootin jälkeen. Tätä ongelmaa ei ollut ainakaan muutama tunti sitten.

P.S: Huomasin että ogg-videot kyllä näkyvät, mutta ei niissä ole muutenkaan ääntä.

Toivon kovasti apua sillä tykkään kuunnella musiikkia ja koodata samaan aikaan. Joskus videoitakin on mukava katsella samaan aikaan kun koodaan. Kiitos!

EDIT: No, musiikkia voin kuunnella ainakin nyt, kun boottasin (en tiedä oliko sillä /etc/modprobe.d/alsabase -> options snd-hda-intel model=acer mitään vaikutusta mutta sitä ei olllut niin...). Nyt ongelma ei ole niin vakava, mutta haluaisin silti apua tuohon rm ja rmvb tiedostojen toistoon.

15
Pelit / Portal
« : 08.04.08 - klo:19.47 »
Ostin tuon ihanan pelin juuri Tiltin nettikaupasta, ja sain sen tänään. Olin valmistautunut valtavasti, ja katsonut että toimiiko se muilla. Ja kyllä toimi, ja täydellisesti. Mutta eipä minulla.

Wine on koneella (0.9.46, ei onnistu päivittämään) sekä Steam jolla se voidaan asentaa. Ongelmana on että peli ei toimi. Asennus onnistuu, sekä Steamin käyttö täydellisesti. Kun avaan Portalin, resoluuttio vaihtuu, osa työpöydästä "tuplaantuu", joka todennäköisesti on se ikkuna johon Portal aikoo tulla. Mutta pelkkä ikkuna näkyy, ja vähän ajan päästä se sammuu. Kerran yritin ilman mitään launch optioneja, jolloin Valve logo yms. näkyi (ja oudosti osa työpöydästä näkyi oikeasta ja ala reunasta noin parin tuuman alueella), mutta tuli mustaa screeni, hiiri ei liikkunut normaalisti, ja vähän ajan päästä homma sammui.

Katsoin ohjeet http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9432&iTestingId=21704 aivan sanatarkasti, mutta huomasin ettei winen päivitys onnistu (Synaptic ei löydä kuin 0.9.46 version).

Epäilen että näytönohjaimeni on liian huono, se on Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100. Yritin etsiä ajuripäivityksiä mutta en löytänyt. Valitettavasti nVidia Geforce näyttikset on aivan liian kalliita minulle, eikä minulla ole tuloja yhtään.

Joten: onko vika todella näytönohjaimessani, winen versiossa, vai jossain muussa?

16
Multimedia ja grafiikka / Videon tallennus ja editointi
« : 30.03.08 - klo:16.16 »
Olen asentanut gtk-recordMyDesktop ohjelman jolla voi tallentaa videota työpöydästä. Ihmettelen vain miksi äänet eivät kuulu. Jack on asennettu mutta ei tunnista mitään, ja jos edes asetan ruksi äänen tallennuksen kohdalle, ohjelma herjaa ja sulkeutuu.

Tällä ongelmalla ei ole väliä, jos onnistuisin editoimaan (vaikka tuo videon tallennus olisi kiva ratkaista ja helpottaa suuresti). Omistan jos kaksi editoria, Kinon ja LiVESin, mutta Kino ei milloinkaan tuo avi-tiedostoa editoitavaksi, ja LiVESillä editointi on muutenkin hankalaa (äänien lisäys tiettyyn kohtaan ja tallentaminen tiettyyn tiedostomuotoon). Tein niin että otin videot muistitikulle, ja menin Windows koneelle editoimaan, mutta siellä niitä ei voi avata editoitaviksi koska jotain pakkauksenhallintaa ei ole ladattu. Sitä että mikä pitäisi ladata ei tietenkään kerrottu.

Ensisijaisesti pyydän apua tuohon gtk-recordMyDesktop ongelmaani. Kiitos!

17
Laitealue / Ääniä ei kuulu [Ratkaistu]
« : 31.10.07 - klo:14.34 »
Täällä on aika paljon näitä WLAN ongelmia, mutta tässä on omani: yhteys on, mutta Firefox ei anna mennä mihinkään "Server not found".

Ja siitä äänestä... epäilen että Ubuntu (7.10) ei ole tunnistanut äänikorttiani, joten mitenkä se onnistuisi?

EDIT: Nyt WLAN toimii ja Firefoxilla pystyy surffaamaan, mutta ääni on vielä kadoksissa.

18
Ongelmani on seuraava: Kun laitoin boot-valikosta CD-aseman tarkistuksen ensimmäiseksi, onnistuin vihdoin avamaan Ubuntu-levyn koneen käynnistyksen yhteydessä. Valikko tuli eteeni ja valitsin "Käynnistä tai asenna Ubuntu". Tämän jälkeen tuli tietenkin Ubuntun logo, ja latauspalkki. Ei tapahtunut niin että latauspalkki lopettaisi ravaamisen edestakaisin, vaan eteeni tuli komentorivi. Valitettavasti en muista tarkalleen tekstiä joka siihen tuli, mutta jotain "job control is off". Mitä minun pitäisi tehdä?

Sivuja: [1]