Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Vaarala

Sivuja: [1]
1
Reilu viikko sitten Ubuntu 12.04 LTS Gnome 3:een tuli päivityksiä langattomaan verkkoon liittyen. Sen jälkeen melko useasti alkoi pomppimaan viesti "Wireless network authentication required". Verkko toimii joskus ehkä viisi minuuttia, ja sen jälkeen sitä on lähes mahdotonta saada yhdistämään uudelleen. Tämän olen huomannut toistaiseksi vasta yliopiston verkossa, sekä kirjastolla suoraan langattomaan verkkoon, että kotona langattoman reitittimen kautta tulevaan verkkoon. Jos koneelta lähtee pois, saattaa palatessa olla auki monta ikkunaa jossa tuo sama viesti salasanan vaatimisesta.
Kännykän (n900 Maemo 5:lla) kautta jaettuna Soneran verkko toimii täysin ilman tätä ongelmaa, tosin Mobile hotspot lämmittää laitetta melko paljon, ja kaksi akkua kuluu loppuun noin kolmessa tunnissa!


https://www.jyu.fi/itp/ohjeet/tutoriaalit/vpn-ja-wlan-yhteys-linuxilla/langaton-wlan-paikallisverkko-linuxilla Tässä linkki yliopiston langattoman verkon asetuksiin, nämä ovat minulla yhteneväiset.

Edit: tässä vielä verkkokortin nimi ja valmistaja jos joku sillä tästä ketjusta avun löytää: Ralink corp. RT2561/RT61

Edit2: [Ratkaistu] poistettu ensimmäisen viestin edestä, kun hätäilin näköjään ja luulin ongelman jo ratkenneen.

Kiitoksia avusta!  :)

2
Päivitin LTS:n uuteen, ja asennus tuntui sujuvan ongelmitta aina uudelleenkäynnistykseen asti, jonka jälkeen tuli (ja tulee aina kun käynnistää) tämä teksti:
"error: the symbol grub_xputs not found
grub rescue>"
Koneeni on Compaq Evo 610c, josta optinen asema on jo hajonnut.

Edit: Koneessani ei myöskään ole usb-käynnistysmahdollisuutta.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1594052 Tästä ketjusta tuntui löytyvän apuja.

Ketjun ohjeita noudattamalla sain asetettua
prefix=(hd0,1)/boot/grub
ja
root=hd0,1
Kun koetin komentoa "insmod linux",
tulee tämä virheilmoitus:
error : the symbol 'grub_mm_base' not found

Tästä en pääse enää eteenpäin, ja tarvitsisin apuja. :)


Edit: Sain hankittua toimivan optisen aseman, ja korjasin ongelman boot repair -nimisen ohjelman avulla.

3
Eli ongelmani on seuraava. Koneella on ensin asennettuna Windows 7, ja rinnalla Ubuntu 11.04 jota en saanut toimimaan, aiheesta on ketju foorumilla. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=39583.msg306397#msg306397

Minun kannaltani paras vaihtoehto olisi, että saisin 10.04.03 asennettua 11.04:n tilalle, mutta menettämättä tallennettuja tiedostoja, asennetulla softalla ei ole minulle niin merkitystä.

4
Koetin päivittää 10.10 -version 11.04:ään, mutta päivitys pysähtyy Asetetaan uusia ohjelmalähteitä -kohtaan. Alhaalla lukee kymmenisen minuuttia, että Lasketaan muutoksia. Lopulta tulee virheilmoitus, jonka sisältö on tämänmoinen:

Tarvittavia päivitykseen liittyviä tarkistuksia ei voitu tehdä

An unresolvable problem occurred while calculating the upgrade:
E:Virhe, pkgProblemResolver::Resolve tuotti katkoja, syynä voi olla pysytetyt paketit.

 This can be caused by:
 * Upgrading to a pre-release version of Ubuntu
 * Running the current pre-release version of Ubuntu
 * Unofficial software packages not provided by Ubuntu

Jos kyse ei ole näistä, ilmoita tämä ohjelmavirhe paketille ”update-manager” ja sisällytä kansion /var/log/dist-upgrade/ tiedostot virheraporttiin.

Ainakin Gdesklets -paketin olen jättänyt päivittämättä, koska uusin versio ei toimi uudemmilla Ubuntuilla..

5
Ubuntu tietokoneissa / Fontin asennus Oo:een epäonnistui
« : 25.06.11 - klo:14.00 »
Tarvitsisin opinnäytetyöhön fontin Book Antiqua, ja hainkin sen täältä: http://www.font-zone.com/download.php?fid=2010
Mutta kun klikkaan että asenna, niin lukee vain että asennus epäonnistui.
Koetin käydä läpi ohjeita miten fontteja voisi eri tavoin asennella, mutta ne vaikuttivat melko monimutkaisilta tai sitten vain vanhentuneilta..

6
Ubuntu tietokoneissa / Näytönohjain ja 10.04
« : 18.09.10 - klo:12.47 »
Päivitin edellisestä LTS-Ubuntusta tähän uusimpaan, eikä näytönohjain enää tunnistunut. Koitin näiden ohjeiden avulla saada avoimen ajurin toimimaan, ilmeisesti suljettu ajuri ei enää toimi tuolle kortille? https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver
Tein xorg.confin näillä muutoksilla:
https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver#Configuring%20your%20graphics%20card%20%22Device%22%20section
Käynnistin koneen uudelleen, eikä Ubuntu enää käynnisty ollenkaan. Ruudulle tulee teksti Starting Up..., jonka jälkeen näyttö menee virransäästötilaan eikä käynnisty millään. Hain jo uuden ison ja poltin sen cd:lle, aikomuksena tehdä clean install, mutta siitä tulee vain aimo kasa erroreita, ja lopulta se alkaa toistamaan loputtomasti jotain yhtä erroria, eikä mitään muuta enää tapahdu. Olen kokeillut uusimman LTS:n live-cd:tä useampiakin, poltettuna erilaisilta koneilta, ja kaikki niistä päätyvät tuohon samaan erroriin, eli johtunee hardwaresta sitten. Onko mitään tehtävissä, esimerkiksi tiedostojen pelastamisen suhteen/saisiko Ubuntun vielä jotenkin käynnistymään?

Edit: No, eipä niillä tiedostoilla niin väliä, mutta olisi hauska saada Ubuntu toimimaan koneessa edes jotenkin, BIOS:ssakaan ei näyttänyt olevan vaihtoehtoa USB-bootille.

7
Päivitin 9.10:n 10.04:ään, ja ulkoisia asemia ei enää näy Sijainnit -valikossa. Oikeastaan mikään laite ei enää usb-väylään laittaessa mounttaa itse. Yritin korjata tilanteen editoimalla fstabia joillain sekalaisilla ohjeilla internetistä, ja sainkin megalomaanisen tappelun jälkeen yhden ulkoisen mounttaamaan. Mutta sitäpä ei saanut enää unmountattua muuten kuin sudolla, ja kone ei käynnistynyt ollenkaan jos ei kyseinen ulkoinen ollut kiinni usbissa. Poistin fstabista kyseiset merkinnät, ja nyt olen taas lähtöruudussa.

Oikeasta ylänurkasta puuttuu äänen säädön kuvake, eikä sitä ole Lisää paneeliin... -valikossa ollenkaan.

OT:
Niin joo, Gdesklets ei toiminut enää sekään uudessa Ubuntussa, mutta siihen löytyi helppo ratkaisu jostain päin nettiä, se piti vain palauttaa vanhempaan versioon, ja taas toimii. Ajattelin vain kertoa jos siitä jollekin apua olisi. :)

8
Niin, vaikka Järjestelmän valvonta näyttää käynnistyksen jälkeen prosessien vievän yhteensä vain n. 160 megaa muistia, sitä kuitenkin menee noin 400 megaa. Muistia on koneessa 512 megaa. Swappia käytössä käynnistyksen jälkeen n. 90 megaa, ja kone tökkii todella paljon. Tuohon kun käynnistää vielä selaimen, niin muisti on 90% käytössä, swapista käytössä 12%. Ennen kone toimi paljon luikkaammin, nyt ei oikein mikään enää meinaa siltä onnistua. Johtuuko hidastuminen siis tuosta ylimääräisestä muistin käytöstä, vai mikä koneen on yhtäkkiä näin hidastanut?

Specsejä:
Ubuntu Karmic Koala
1.8 giganen prosessori
512 mb muistia

9
Ostin 1 teran ulkoisen kovalevyn ja osioin sen Gpartedilla niin, että n. 700 gigaa on ext3-muodossa, ja 300 gigaa NTFS-muodossa. NTFS-osa toimii normaalisti, ext3 jos yrittää jotakin sinne kopioida, tulee virheilmoitus jossa sanotaan että: Virhe kopioitaessa tiedostoja kohteeseen... ...virhe avattaessa tiedostoa... ...Lupa evätty.

Tällaisen löysin, saattaa olla vaarallinenkin, siksi ajattelin ensin kysyä täältä! :)
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/hal/+bug/382074

Edit: niin, käytössä siis Karmic Koala ja Ubuntu.

10
"Järjestelmän valvonnan" kun käynnistää, ylä- ja alapalkki jäävät ehjiksi, muuten koko ruutu menee pienille viivoille. Ohjelman saa kyllä sammutettua alapalkista sulkemalla, mutta mitään muuta sillä ei voi tehdä. Pidginin ilmoitukset poistuvista/sisäänkirjautuvista käyttäjistä ilmestyvät täynnä jotain sotkua. Näytönsäästäjänä käytän tiettyä kuvakansiota, kun näytönsäästäjä käynnistyy, ilmestyy vain samoja pieniä viivoja. Seassa saattaa näkyä vähän kuvissa näkyviä hahmoja. Amarokissa tekstit ja kuvakkeet eivät toimi, pelkkiä neliöitä.
Työpöytätehosteet ovat poissa päältä, käytössä on ulkoasun teema nimeltä Human.
Sinänsä nämä eivät käyttöä haittaa, kaikki tarvittava toimii, mutta perin kummallista ja olisihan se kiva saada nuo hommat taas toimimaan tässä uudessakin Ubuntussa! :)

Palmipsest levytyökalu ilmoittaa että "yksi tai useampi levy on hajoamassa", ohjelmassa kerrotaan että levyllä on paljon viallisia sektoreita ja se pitäisi vaihtaa.
Tässä aihetta koskeva keskustelu, valitettavasti toisella kotimaisella:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-disk-utility/+bug/438136
Syöksynkö siis vaihtamaan viallisen kiintolevyni?

11
...eikä oikein millään muullakaan. Soittimen kun kytkee tietokoneeseen, avautuu kansio jossa voi kyllä siirrellä musiikkia mielin määrin, mutta mikään siirretty kappale ei näy soittimessa itsessään. Aluksi homma toimi täysin niin, että soittimen vain tökkäsi kiinni koneeseen ja käynnisti Gnomad2:sen, mutta nykyään kun näin tekee, Gnomad2 ilmoittaa että usb-väylästä ei löydy soittimia.
Tein myös tässä ketjussa neuvotulla tavalla: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29134.0 mutta päätteessä tulee vain ilmoitus että:
libmtp version: 0.3.5

Listing raw device(s)
   Found 1 device(s):
   Creative: ZEN (041e:4157) @ bus 0, dev 3
Attempting to connect device(s)
usb_claim_interface(): Device or resource busy
LIBMTP PANIC: Unable to initialize device
Unable to open raw device 0
OK.

Mitään muita laitteita ei ole kiinni missään usb:ssä. Soittimeen tuli Windows-koneen kautta kesällä päivitys, ja se voi olla että tämän jälkeen se lakkasi toimimasta Ubuntussa, mutta tämä vika saattoi olla olemassa jo ennen sitä.

Edit1:
Tässä jollakulla sama ongelma: http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=2845449&group_id=65573&atid=511470

Edit2:
Löysin tällaisenkin googelilla, nyt vain odotellaan että tyttöystävä tulee takaisin soittimen kanssa jotta saan kokeiltua toimiiko nämä ohjeet myös Zenissä! :)
http://www.ehow.com/how_5012085_sync-creative-zen-using-ubuntu.html

12
Ubuntu tietokoneissa / Pidginin ICQ-spämmi?
« : 28.02.09 - klo:00.21 »
Ubuntun 8.10 on käytössä, ja Pidgin 2.5.2.
Serkku haluaa jostain syystä käyttää ICQ:ta yhteyskäytäntönä, ja ilmeisesti en voi msn-tiliäni käyttää hänen kanssaan juttelemiseen, joten loin omat tunnukset ICQ:hun ja nyt sain serkun listalle. Ongelmana on se, että saan jostakin syystä hämäriä keskustelun aloituksia säännöllisesti niin, että viesteissä on pelkkää sotkua. ICQ-numero on joka kerta eri. Voin estää käyttäjän, mutta kohta tulee jo uusi. Lisäksi ne yrittävät välillä hyväksyttää itseään. Työkalut - Yksityisyys valikossa voin laittaa ICQ-tiliini ehdon että hyväksy vain tuttavat käyttäjälistassa, mutta jostain syystä tämä asetus ei pysy, vaan poistuu viimeistään silloin kun koneen käynnistää. Olisiko kenelläkään mitään ehdotuksia?

13
Koneessa on Radeon 9500 näytönohjain ja luettuani muutamia keskusteluja ongelmien tiimoilta (vaikka atin kortteja on saatu toimimaan, kaatuilu on yleistä..) ainoa toimiva ratkaisu tuntuu olevan vanhan version takaisinasennus. Ilmeisesti OS:n takaisinpäivitys (downgrade) ei ole kovin helppoa, joten varmaankin joudun asentamaan vanhan version uuden päälle. Graafista ympäristöä en saa enää toimimaan ollenkaan, en pääse login screeniin asti. Ctrl, alt ja backspace päästää komentokehotteeseen. Ulkoiselle olisi siis tarkoitus /home kopioida. Varmuuskopiot koneella olevista tiedostoista on varmaankin syytä tehdä, mutta en osaa sitä tehdä kehotteessa eikä ohjeitakaan tunnu löytyvän.
Miten tapahtuu tämä? Ja tietysti onko varmuuskopiointi edes tarpeen kun Ubuntun asentaa uusiksi, vai poistuvatko kovalevyllä olevat tiedostot joka tapauksessa?

Tietysti jos joku osaa neuvoa miten näytönohjaimen saa toimimaan yhtä ongelmitta Intrebidissä kuin se toimi aikaisemmillakin versioilla niin neuvot kelpaavat kyllä. Mutta muutamassa keskustelussa näytti siltä että ei toiminut kovin hyvin kenelläkään.

14
Laitealue / A-Link SU51 USB äänikortin asennusongelma
« : 18.12.08 - klo:00.25 »
Tuollaisen menin hommaamaan kun näyttää olevan lähinnä out-of-the-box vempelettä Ubuntulle. Kannettavasta hajosi kuulokeliitäntä niin että soittaa vain toisesta kaiuttimesta ja koneen omat kajaritkaan ei enää toimi kun varmaan luulee että liittimessä on plugi kiinni koko ajan..
Laitoin kesken käynnistyksen ekan kerran äänikortin kiinni, ja kone sammui ilman varoitusta. Sen jälkeen laitoin kortin kiinni ennen kuin käynnistin koneen ja Ubuntu tunnistikin sen heti. Äänet -asetuksista vaihdoin ainoat toimivat laitteet joka kohtaan, nyt niissä siis lukee USB Audio (OSS). Saan joka kohtaan testiäänen kuulumaan tuolla vaihtoehdolla. USB Audio (ALSA):n kun valitsee niin tulee virheilmoitus jossa lukee: "audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=music: laitetta ei voitu avata toistoa varten."
Jostain syystä Mikserin oletuskanavat -kohtaan ei voi valita tuota USB audio (OSS) -vaihtoehtoa, joten siihen en ole keksinyt mitään järkevää laitettavaa...  :P
Äänet siis toimivat, mutta vain Ubuntun natiivisoittimilla. Esimerkiksi VLC:ssä äänet ei toimi. Ohjelman ääniasetuksista voi valita OSS:n, mutta device -kohta johtaa kansioon jota ei ole, /dev/dsp.
Totemissa ja Rytmilaatikossa äänet siis toimivat, mutta todella hiljaa! Mistään en ole keksinyt miten ääniä säädetään kovemmalle. Ohjelmien omat säädöt on täysillä, ja oikean yläpalkin äänenvoimakkuuden hallinnan asetuksia olen väännellyt jos johonkin suuntaan mutta äänet pysyvät aina vain yhtä alhaisella tasolla..

15
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin pääsalasana ei toimi.
« : 22.08.08 - klo:15.54 »
Mozilla Firefoxin keskustelupalstalla jo asiasta kyselin mutta siellä ei taida olla linuxin taitajia aktiiveina.Tässä linkki keskusteluun..
Eli ongelma ei ole poistunut, jos kenelläkään ei ole mitään neuvoa millä saisin tuon pääsalasanan takana olevat salasanat pelastettua niin kertokaa millä saan poistettua vanhan pääsalasanan ja asetettua uuden. Lainaan tähän loppuun itse ongelman:
Lainaus
Päivitin Ubuntu 8.04 Firefoxin beta viitosen ensin RC2 -versioon, mutta pääsalasana ei enää käynytkään! Ajattelin ensin että sen täytyy johtua kääntämättömästä foxista, kun beta 5:kaan ei hyväksynyt salasanaani. Sen sain korjattua niin, että asensin kakkosen takaisin ja kävin sillä poistamassa pääsalasanan käytöstä. Sitten poistin kakkosen ja otin kolmosella pääsalasanan uudestaan käyttöön. Nyt tämä sama kikka ei kuitenkaan toiminut, ja luulin sen johtuvan siitä että kakkosta ei enää saanut synapticin kautta suomenkielisenä. Nyt käytössä kuitenkin on suomenkielinen Firefox 3, eikä salasana siis toimi edelleenkään. Mikä neuvoksi?

16
Hei,

asensin Google Earthin Ubuntu 8.04ään, ja ohjelma käynnistyy asennuksen jälkeen hienosti, ja pääsi jo katselemaan eri paikkoja maapallolla. Lopulta koko järjestelmä kaatui kun yritin laittaa ohjelmaa kokonäyttöön. Kun käynnistin koneen uudestaan, GE käynnistyi ihan normaalisti, mutta näytti vain pelkkää mustaa avaruutta! Mistään en keksinyt mitään millä saisin maan takaisin näkyviin. Lennä- toiminto ei tee mitään. Kuitenkin, kun asensin ohjelman uudestaan, maa näkyy taas kerran, kunnes uudelleenkäynnistyksessä sitä ei taas ole näkyvissä.
Käynnistin päätteessä, mutta sinne ei tullut mitään virheilmoituksia.

17
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin lisäosat ja kieli
« : 20.05.08 - klo:23.02 »
Vanhempien koneelle pitäisi saada 1. suomenkielinen Firefox, jossa 2. toimii Ylen Areena ja Elävä Arkisto mahdollisimman vaivattomasti. Jos noista kahdesta pitää tinkiä, niin voi se foxi sitten olla yleiskielelläkin, eipä ne nuita valikoita osaa käyttää kuitenkaan.. Firefox 3 Beta 5 toimii suomenkielisenä, mutta Ylen palveluja en saanut sillä toimimaan kunnolla. Olen käyttänyt Mediaplayerconnectivity -liitännäistä Foxin kakkosversiossa, ja löysin jostain sellaisen ohjeen että tuon liitännäisen saa myös uudelle Foxille toimivaksi vaihtamalla sopivuustiedon install-tiedostosta. Liitännäinen alkoi toimia, mutta Elävä Arkisto ei toiminut, ja lisäksi Areenakin rupesi toimimaan niin epävarmasti, etten sitä viitsinyt jättää taitamattomien käyttöön. Firefoxin betan kanssa eri soitinten (totem, xine, kaffeine) selainliitännäiset eivät kokeilussani toimineet.
Kun asensin 2.0.0.14 version Synapticista takaisin niin Yle alkoi toimia, mutta selaimen kieli oli tosiaan englanti. sitä kun yritin vaihtaa (asetuksissa ei ole valikkoa mistä sen voisi tehdä), sain Firefox kakkosen niin solmuun että sillä ei enää voi poistaa tai asentaa liitännäisiä. Kun yrittää asentaa mitä tahansa liitännäistä, Error Consoleen tulee "installLocation has no properties". Mikään valmiina ollut liitännäinen ei myöskään toiminut, vaikka ne olivatkin käytössä. Betalla sain ne poistettua. Ennen 8.04:ään päivittämistä Yle ja suomi toimivat normaalisti.

18
Hei, ja hyvää joulua!

Ongelmani on seuraava: Kun yritän raahata ja pudottaa tiedostoja työpöydällä sijaitsevaan kotikansion linkkiin (työpöydän asetustiedostoon ?), tulee virheilmoitus jossa lukee että "Kohdetta home/käyttäjätunnus/desktop/raahatun tiedoston nimi ei voi näyttää. Sijainti ei ole kansio." Tiedostoja ei siis voi siirtää raahaamalla suoraan tuohon kansioon, vaan se pitää ensin avata, ja sitten pudotella ikkunaan. Työpöydälle ei voi myöskään luoda linkkiä kotikansioon, tulee vain ilmoitus että "Et voi kopioida kansiota itseensä. Lähdekansio on kohdekansion sisällä." "Tee linkki" -kohta on myöskin kotikansion pudotusvalikossa harmaana.

Muuten ei haittaisi, mutta konetta käyttävät ovat erittäin kokemattomia, ja käytön olisi siksi hyvä olla mahdollisimman helppoa.


Ongelma ilmestyi Ubuntu 7.10/Gutsyn asennuksen jälkeen, muuten asennus onnistui hyvin. Kannettavaan sama asennus onnistui ilman ko. ongelmaa.

Sivuja: [1]