Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - juhakki

Sivuja: [1]
1
Hei. Olen tässä jonkun päivää käytellyt uudessa läppärissä (Packard Bell http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15889/dgvrm/Packard-Bell-Easynote-TE11-15-6-AMD-E1-1200-4-GB-500) Lubuntua Windows 7:n rinnalla. Lubuntu on 64 bittinen versio. Muuten toimii hyvin, mitä välillä heittää virheilmoituksia tiettyjen ohjelmien kaatumisesta, mm. Gnome Mplayer. Tämänkin kanssa pystyy elämään, toisin kuin sen, että välillä työpöytä jäätyy totaalisesti. Hiiri ei reagoi, näppis ei reagoi, ainoa vaihtoehto buutata virtanapista. Toistaiseksi ainakaan en ole osannut yhdistää sitä mihinkään tiettyyn ohjelmaan. Selaimena on Chrome, ihan puhtaasti flashin takia, mikä ei chromiumissa tuntunut toimivan. Onko joillain muilla ollut vastaavia ongelmia ja onko löytynyt jotain ratkaisua? Olen kokeillut sekä avointa näyttisajuria että suljettua.

2
Asentelin tuossa toissa iltana Lubuntun 10.10 aiemman Ubuntu 10.04 tilalle Windows 7:n rinnalle. Nyt ongelmana on grubista kadonnut Windows, eli en saa buutattua sinne enää ollenkaan. Mielestäni se oli siellä vaihtoehtona, mutta katosi jossain vaiheessa (jouduin buuttailemaan kymmeniä kertoja, kun vaihtelin näyttisajuria ja säädin hajoilevan flashin kanssa, niin en niin kiinnittänyt huomiota mitä siinä oli vaihtoehtoja..äkkiä vaan buuttas että pääsi testaamaan  ::) ) Kokeilin sillä jokapaikasta löytyvällä ohjeella, että lisätään sinne /boot/grub/menu.lst- filuun se title Windows ..jne rivi. Parhaimmillaankin olen saanut vain sen Windowsin sinne listaan, mutta en buutattua sinne.

fdisk -l antaa seuraavan listauksen:


Levy /dev/sda: 250.1 Gt, 250059350016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 30401 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Levyn tunniste: 0x3ae21542

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1          13      102400    7  HPFS/NTFS
Osion 1 loppu ei ole sylinterin rajalla.
/dev/sda2              13        6568    52654036    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3            6569       24416   143360000    7  HPFS/NTFS
/dev/sda4           24416       30280    47104001    5  Laajennettu
/dev/sda5           30159       30280      975872   82  Linux-sivutus / Solaris
/dev/sda6           24416       26240    14647296   83  Linux
/dev/sda7           26240       30158    31476736   83  Linux

eli tuo vähän yli 50 gigan osio on se, mihin windows on asennettuna, ja tuo isompi nfts-osio on varasto-osio, missä on musiikki, elokuvat yms. Osiot eivät siis ole kadonneet, vaan Linuxissa ne näkyvät kyllä. Ubuntu 10.04 oli rinnalla, eikä tätä ongelmaa ollut, eikä ole koskaan aiemminkaan ollut, vaikka olen asentanut Linuxeja Windowsin rinnalle jo vuosia. Mikä siis neuvoksi

3
Eli ongelma on seuraavan lainen: ostin tuossa taannoin läppäriä varten otsikossa mainitun wlan-reitittimen. Nyt muuton jälkeen päätin kokeilla, että saisiko nettiyhteyttä langattomasti myös ubuntu-pöytäkoneeseen. Kaikki meni hienosti, A-linkin usb-dongeli tunnisti yhteyden ilman kikkailuja (erittäin jees!). Modeemina on zyxelin dh660, missä portit auki palomuurista. Yritin avata samat portit myös tuosta Buffalon reitittimestä, mutta ei tuntunut auttavan. Olisiko jollakin hajua, mistä tätä ongelmaa kannattaisi ruveta selvittämään? Samoin yhteyden suojaaminen olisi kiva saada toimimaan, eilen kikkailin laitteen AOSS-systeemillä, ja sain lukittua yhteyden myös itseltäni :)

Modeemi samoilla asetuksilla ilman ko. reitintä dc:n kanssa ihan ok, eli jotenkin sen täytyy tuohon reitittimeen liittyä?

4
Ostin tuossa kyseisen merkkisen kovon varmuuskopiointia varten. Aloin sitten siirtämään matskuja koneelta kovolle, niin ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi on muodostunut mp3-kansioiden siirto, ei tunnu hyväksyvän mitään erikoisia merkkejä edes kansioiden nimissä. Onko kyseessä joku tiedostojärjestelmään/merkistöön liittyvä ongelma? Noita kansioita on sen verran monta, että jokaisen kansion ja tiedoston läpikäyminen on suorastaan mahdoton urakka. Eli onko tähän olemassa mitään suht helppoa ratkaisua?

Niin, käyttis on Kubuntu 8.04 KDE4 community edition, samat probleemit sekä dolphinilla, että konquerorilla

5
Ubuntu tietokoneissa / Taustakuva katosi [ratkaistu]
« : 20.05.08 - klo:08.22 »
Käynnistäessäni vasta koneen, meni kaikki muuten normaalisti, mutta taustakuva ei latautunut/ei näy. Muuten työpöytä toimii normaalisti, eli panelit, työpöytätehosteet, ikkunakehykset näkyvät ihan normaalisti. Ulkoasu-asetuksista pääsee kyllä taustakuvan vaihtoon, mutta mitään ei tapahdu. Kerrran tapahtui vastaava juttu, mutta sillon kokeilin rajoitettujen ajurien poistamista. Nyt ajurit näyttivät olevan asennettuina, niinkuin pitääkin. Missähän voisi olla vika?

6
Yleistä keskustelua / Levyn osiointi..?
« : 06.01.07 - klo:15.32 »
Minulla on toinen levyistä osioitu seuraavanlaisesti: nfts osio windowsille, Ubuntun /root, Ubuntun /home ja Ubuntun Swap. Eli yhteensä 4 osiota. Jätin viimeisimmän asennuksen yhteydessä pari gigaa osioimatonta tilaa, esim. jotakin distro-kokeilua varten. Nyt sitten yritin ottaa käyttöön tuota osioimatonta tilaa gpartedilla ja sain seuraavanlaisen ilmoituksen:

Ei ole mahdollista luoda enemmän kuin 4 ensisijaista osiota

Jos tarvitse useampia osioita, täytyy sinun ensin luoda laajennettu osio. Tällainen osio voi sisältää muita osioita. Koska laajennettu osio on samalla ensisijainen osio, voi olla että joku ensisijainen osio täytyy poistaa ensin.

Eli onko tuo osioimatta jäänyt tila nyt täysin hukkaan heitettyä levytilaa? Vai onko jollakin konstilla mahdollista luoda osio tuolle tyhjälle tilalle?

7
Pelit / Yoda Soccer
« : 18.09.06 - klo:23.19 »
Onko todellista, että vastaava peli pyöri aikoinaan amigalla huimalla megan muistilla, ja nyt yrittäessäni omalla celeronin rutkulla ja integroidulla näyttiksellä (joku intelgrapchics)pelata tätä peliä, niin nyki aivan vietävästi..Vaatiko noin yksinkertainen peli todella oikean 3D-kortin..Eihän tässä muuta ikävää ole kuin se, että jos tähän koneeseen haluaa näyttiksen vaihtaa, sen pitää olla PCI-väyläinen..ei enää ikänä marketti-koneita mulle

8
Tulipa sitten sörkittyä siinä uskossa, että saan tuon päävalikon kuvakkeen vaihdettua..no, yllättäen _en vain osannut_..näiden muutoksieni jälkeen näitä näitä valikoita oli 2. Yritin sitten poistaa yhtä, niin tämäpä teki sen, että se lisäsi yhden..nyt noita on jo 11 tuossa panelissa, eikä siihen mahdu kohta muita, ku noita ubuntun logoja :D Jos tämä on aloittelijan tunarointia, niin siirtäkään moderaattorit n00b-osioon tämä

9
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu + aMsn
« : 05.09.06 - klo:17.22 »
Asensin tänään tämän sivun ohjeilla http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=87001&highlight=amsn+fonts[/url] aMsn:n. Kaikki meni tähän asti hyvin, eli sain normaalia nätimmät fontit ja ohjelma tuntui toimivan..sitten tuli ilmoitus aMsn:n päivityksestä, ja asensin sen. Sen jälkeen ohjelma ei ole käynnistynyt, vaikka olen ensin poistanut sen (apt-get remove amsn) ja asentanut uusiksi. Graafisella puolella käynnistettäessä ohjelmaa lataa aikansa, mutta lopettaa sitten, eikä mitään tapahdu. Päätteessä tulee virheilmoitus 'muistialueen ylitys'..Missä vika voisi piillä? Käyttiksenä Ubuntu 6.06

10
Laitealue / Sisäinen ADSL + Xubuntu
« : 28.08.06 - klo:10.05 »
Morjes. Olen tässä sukulaiselle fiksaamassa vanhaa konetta, ja suunnitelmana olisi laittaa siihen xubuntu. Tarkoituksena olisi saada sisäinen ADSL-modeemi toimimaan, ja lähinnä kiinnostaisi tietää, onko se kuin hankalaa. Verkkokortin kanssa ei tunnu olevan mitään vaikeuksia yhteyden saamisessa. Koneessa on kyllä verkkokortti, mutta heillä joille konetta laitan, ei ole ulkoista adsl-modeemia. Kortti on TeleWell TW-IA300C, PCI. Tällä hetkellä siinä koneessa on Puppy Linux, mikä ei tunnistanut suoraan ko. korttia

11
Laitealue / MP3 soittimen toimimattomuus
« : 22.10.05 - klo:11.34 »
Takana on nyt n.3 päivää linux ubuntu 5.04. Yritin asentaa eri multimediasoittimia, mutta kaikki tekevät samalla lailla (Xine, MPlayer ja XMMS), eli toimivat kunnes yrittää avata jonkun tiedoston. Tässä vaiheessa ohjelma kaatuu ja sen saa suljettua vain Järjestelmän valvonnan kautta. Olen asentanut multimedia kodekit ohjeitten mukaan. Kahta siinä listassa olevaa kodekkia se ei löydä, vaikka olen päivittänyt ohjelmavarastot, eli korvannut ne tietyt rivit siitä filestä. Nämä kaksi puuttuvat kodekkia ovat w32codecs ja gstreamer0.8-lame. Voisiko kyse olla näistä kodekeista?

edit: vai voisiko kyse olla laitetason ongelmasta. Koneeni FujitsuSiemeneste paketti kone, jossa integroitu äänipiiri

Sivuja: [1]