Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ikaros

Sivuja: [1]
1
Olen ottanut Linux Mint 7:ssä (Ubuntu-ohjeet varmaan käyvät tähänkin) käyttöön Atin viimeisimmän 9.7-ajuriversion 4550HD-näytönohjaimeeni. Kaikki toimii muuten mallikkaasti, mutta kaipaisin lisää virkistystaajuusvaihtoehtoja.

Putkinäytölleni optimaalisin resoluutio olisi 1400x1050, mutta tuolle resolle ei ole asetuksissa tarjolla kuin päänsärkyä aiheuttava 60 Hz. Astetta korkeammallakin resoluutiolla 1600x1200 valittavana olisi 75 Hz, ja alemmilla resoilla voisikin valita jo 85 Hz. Monitorina on Philips 109B5, jos tämä tieto ratkaisun etsintää helpottaa.

Mitenköhän siis virkistystaajuuksia saisi lisättyä erikseen tietyille resoluutioille? Muistan aiemmin niin Linuxissa kuin Windowsissakin käyttäneeni samalla resoluutiolla korkeampaa virkistystaajuutta, joten monitorin ja näytönohjaimen rajat ei pitäisi tulla vastaan.

xorg.conf ei oikein tarjoa vastauksia, koska ilmeisesti Atin ajuri tekee ratkaisut toisaalla? Vai voisiko tuohon konffitiedostoon kuitenkin lisätä jotain määrityksiä? Nykyinen xorg.conf on alla:

Section "ServerLayout"
   Identifier     "aticonfig Layout"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "ServerFlags"
   Option       "DontZap" "False"
   Option       "Xinerama" "off"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Configured Video Device"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
   Driver      "fglrx"
   BusID       "PCI:4:0:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Default Screen"
   Device     "Configured Video Device"
   Monitor    "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
   Device     "aticonfig-Device[0]-0"
   Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

2
Olen nyt eilisestä lähtien tuottanut noin kymmenkunta lasinalusta. Gutsyn asennus-CD:n poltto ei jostain syystä onnistu ja kun viimein sain aikaiseksi virheettömän levy, asennusohjelma ilmoittaa tiedostojen kopiointivaiheessa jostain luku-/kirjoitusvirheestä, vaikka levy todennettiin oikeaksi ennen asennuksen alkua.

Ilmeisesti CD-asemassani on jonkin sortin ongelmia. Gutsyn haluaisin kuitenkin mielelläni asentaa. Olisikohan sitä mahdollista asentaa niin, että tiedostot kopioitaisiin asennusvaiheessa verkosta joltain mirrorilta tai vaihtoehtoisesti niin, että asennuksessa käytettäisiin CD:n sijaan ISO-levykuvaa kiintolevyltä?

Tällaiset asennusvaihtoehdot ovat mielestäni monen Linux-distribuution peruskauraa. Onko nyt niin, että Ubuntusta on pyritty tekemään niin "helppokäyttöinen", että "turhat" asennusvaihtoehdot on karsittu pois ;). Vai sisältääkö alternative-asennuslevy kenties suoraan tällaisia asennusvaihtoehtoja, tai voisiko asennuksen hoitaa jotenkin muuten?

3
Laitealue / Samballa-yhteys verkkolevyyn ja skandit
« : 06.07.07 - klo:23.35 »
Yritän parhaillaan saada verkkokiintolevyäni (Buffalo Linkstation Live) toimimaan sujuvasti myös Linuxista käsin. Käytän KDE:tä ja Konqueror osaa yhdistää suoraan levyn Samba-jakoihin mutta ilmeisesti ohjelma ei mounttaa jakoa minnekään yleisiin hakemistoihin(?), joten monilla muilla sovelluksilla jää jaot koluamatta.

Haluaisin siis fstabiin merkinnän, joka avaisi jaon automaattisesti käynnistyksessä haluamaani kansioon, antaisi kirjoitusoikeudet minulle ja lisäksi näyttäisi skandit kunnolla.

Kokeilin seuraavaa fstab-merkintää:

//korvatunturi/paja   /media/pukki   smbfs   username=petteri,password=punakuono,dmask=777,fmask=777 0 0

Tällä tavoin saan kyllä kirjoitusoikeudet samba-jakoon mutta skandit ovat rikki. Yritin lisäillä ehtoihin myös utf8:aa mutta huonolla menestyksellä. Konqueror yhdistää automaattisesti levyyn ja tällöin skandit toimivat täydellisesti. Haluaisin vastaavan toiminnallisuuden suoraan fstab-merkintään, mutta en oikein tiedä mitä kokeilla. Netti on täynnä informaatiota, mutta merkistöasioissa ei-suomalainen keskustelu ei juuri auta. Osaisikohan joku vinkata jotain fstab-parametriä, joka selvittäisi ongelman?

Sivuja: [1]