Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vtp

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Yleistä keskustelua / Mielenkiintoinen kirpparilöytö
« : 20.12.12 - klo:22.48 »
Silloin tällöin tulee aina kierrettyä kirppareita. Usein ei löydy mitään mielenkiintoista ja välillä suurin osa tavarastakin on arvotonta rihkamaa. Toisin kävi nyt. Löysin ihan pilkkahintaan (6€)  n, 81-vuodelta olevan Casio fx-801p ohjelmoitavan laskimen/tietokoneen. Härvelissä on sisäänrakennettuna kirjoitin + mikrokasetteja käyttävä asema. Parasta on, että kaikki toimivat uudenveroisesti, eikä minkäänlaisia vikoja ole ilmennyt. Laite tuli tyylikkäässä salkussa, joka sekin on hyväkuntoinen:

https://www.dropbox.com/sh/jq1f483lmjr2qyg/G2FgMLapUJ#f:18122012123.jpg

Ohjelmointikielenä on BASIC perinteiseen 80-luvun tyyliin.

Buuttaa muuten nopeasti  ;D ;D

2
Onko kukaan testannut tuota ranskalaisten distroa? Asentelin itse juuri vanhaan IBM T43-koneelle kun tuolla ei ole tällä hetkellä muuta käyttöä. Kovalevykin on joku vielä vanhempi 12 gigainen jostain antiikkikannettavasta, mutta hyvin sinne tuo distro mahtui.

Jakelu pohjautuu Ubuntu 12.04.1-versioon. Työpöytä on raikkaan ja selkeän näköinen ja teemaa on matkittu Macista. Toimii melko nopeastikin näin vanhassa koneessa 1.5 gigan muistilla hitaasta levystä huolimatta.

Tuntuu aika vakaalta ja tähän mennessä on löytynyt vain pari bugia: bluetooth ei toimi jollei vaihda bluez-versiota vanhempaan 4.84:een. Lieneekö vika ihan aidossa Ubuntussakin? Osaako joku sanoa? Toinen ongelma liittyi siihen, että /etc/resolv.conf ei päivittynyt automaattisesti. Ratkaisu oli poistaa tiedosto ja ajaa "dpkg-reconfigure resolvconf" ja sallia dynaaminen käyttö. Tosin edelleenkin siellä näyttää olevan dns-palvelimena 127.0.0.1, mutta verkko toimii nyt ilman säätöjä kännykällä bluetoothin kautta, sekä wlanilla.

Seuraavaksi pitää kokeilla, että toimiiko näytön profilointi ja muut hieman erikoisemmat asiat. Näitä on mukava testailla tuollaisella raudalla, joka ei ole missään muussa käytössä.

Kaikista paras asia on se, että ilmeisesti lopultakin on saatu vakaa ajuri vanhemmalle ATI Radeon piirelle. Melkein poikkeuksetta tuon kanssa on ollut aina puljaamista ja vaikea saada sekä 2D, että 3D-kiihdytistä toimimaan saman aikaan vakaasti. Tämä toimi tosiaan out-of-box ja on jopa jotain työpöytätehosteitakin mukana. Eniten nykydistroissa harmittaa, että bluetooth tuntuu olevan nykyään useammin rikki kun kunnossa. Tämä ei ole ensimmäinen vastaan tullut tapaus tuon osalta :(


3
Missähän vika kun apt-get update ei mene virheettä läpi ja siten ei onnistu päivityksetkään (apt-get dist-upgrade) ?

Noudettiin 829 t ajassa 1s (520 t/s)
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
W: A error occurred during the signature verification. The repository is not updated and the previous index files will be used. GPG error: http://mozilla.debian.net squeeze-backports Release: Seuraavat allekirjoitukset eivät olleet kelvollisia: KEYEXPIRED 1352888501

W: Tiedoston http://mozilla.debian.net/dists/squeeze-backports/Release nouto ei onnistunut  

W: Joidenkin hakemistotiedostojen nouto ei onnistunut, ne on ohitettu tai käytetty vanhoja.


sources.list -tiedoston sitältö on seuraava:

deb http://ftp.fi.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free
deb-src http://ftp.fi.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free

deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free

# squeeze-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.fi.debian.org/debian/ squeeze-updates main
deb-src http://ftp.fi.debian.org/debian/ squeeze-updates main
deb http://backports.debian.org/debian-backports squeeze-backports main
deb http://mozilla.debian.net/ squeeze-backports iceweasel-release
deb-src http://backports.debian.org/debian-backports squeeze-backports main
deb-src http://mozilla.debian.net/ squeeze-backports iceweasel-release

4
Laitealue / "Verifying DMI Pool Data" -herja
« : 11.11.12 - klo:22.24 »
Mistä on kyse kun kone satunnaisesti ei buuttaa ja näytöllä on otsikon mukainen herja. Kun painan resetistä, niin kone tokenee.

Asian tekee ikäväksi se, että koneessa on MythTV huolehtimassa tv-nauhoituksista. Olen laittanut sen käynnistymään ja sammumaan tarpeen mukaan. Jumiutuminen buuttiin tarkoittaa sitä, että yksikään nauhoitus ei mene ennen kun olen käynyt painamassa resettiät. Käyttis pohjalla on Lucid 10.04.

Laitteena on Shuttle XPC SN41G

Helppiä  ???

5
Sattui sellainen moka, että Samsungin littu-tv unohtui hetkeksi (15-30 min) hdmi:lle, jossa ei ollut signaalia. Ruudussa oli jonkin aikaa "No signal" -logo. Kun huomasin tämän, niin vahinko oli jo tapahtunut, eli se oli palanut näyttöön kiinni. Ajattelin, että korjaantuu itsestään. Nyt on viikko kulunut ja jäljet ovat ruudussa edelleen. Ovat mielestäni himmentyneet hieman alkuperäisestä. Olen pitänyt telkkaria päällä ja katsellut normaliaa kuvaa. TV on myös ollut päällä analogisella "lumisateisella" kanavalla muutaman tunnin, mutta ei ole auttanut. On ollut myös muutaman yön yli virta kokonaan pois.

Onko tähän siis mitään korjauskonstia olemassa vai pitääkö palaneita jälkiä katsella / palata hyvin toimivaan Finluxin kuvaputkitöllöön, jossa ei ole tällaisia ilmiöitä?

Enpä tiennyt, että kuva voi palaa kiinni lcd-telkkariin, joten en osannut varoakaan. Minä en putkivehkeissä törmännyt koskaan palaneisiin kohtiin, jolle kuva sitten ollut vuosikausia samassa paikassa. Kehitys ei näköjään aina kulje eteenpäin :(


6
Laitoin Mint 9:n normaalit tyrkyllä olevat päivitykset tänään menemään. Tulikettu päivittyi samalla, mutta vaihtui tämän myötä englanninkieliseksi. Mikähän päivityksessä meni pieleen?

firefox:
  Asennettu: 12.0+build1-0ubuntu0.10.04.1
  Ehdokas: 12.0+build1-0ubuntu0.10.04.1
  Versiotaulukko:
 *** 12.0+build1-0ubuntu0.10.04.1 0
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates/main Packages
        500 http://security.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-security/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     3.6.3+nobinonly-0ubuntu4 0
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/main Packages

7
Mint 9:ssä (koskee ilmeisesti myös Ubuntu 10.04:ää) Firefox päivittyi juuri versioon 9.0.1. Tämän seurauksena kun suljen selaimen ja yritän avata sitä uudelleen, tulee seuraava herja:

"Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system"

Tämän jälkeen pitää käydä päätteessä antamassa komento "pkill firefox", jonka jälkeen selain käynnistyy uudelleen. Vastaava tapaus on näköjään ilmennyt Ubuntussa aiemmin: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=35009.0;prev_next=prev

Mikähän tässä nyt on pielessä  ???

8
Lieneeköhän täällä ketään Mythtv:n käyttäjää? Epäilen, että ei kovin monta. Vaikka keskustelua ei syntyisikään, ajattelin silti ilmoittaa epätoivoisen kuukausien taisteluni kyseisen ohjelman kanssa.

Minulla siis HTPC ja laitteena vanhempi Shuttle xpc SN41G. Ei ole mikään tehomylly, mutta pitäisi normaali tv-käytössä olla ihan riittävä. Tähän olen asentanut tuoreimman "vakaan" 0.24.1 ja repoista tulee päivityksiä säännöllisesti.

Laitteen kanssa on alusta saakka ollut merkittäviä ongemia. Kaikki eivät suoranaisesti liity mythtv:hen, vaan osa ihan rautatason epäyhteensopivuutta. En jaksa niitä nyt luetella tässä, koska kuuluisi enemmän tuonne laitealueelle. Tämä vika, johon kritiikki kohdistuu on ihan softasta itsestään johtuva. Siitä on tehty bugiraporttikin: http://code.mythtv.org/trac/ticket/9704

Minun tilanteessani tuo teki laitteesta lähes käyttökelvottoman. Jos satuit katsomaan live-tv:tä ja samaan aikaan lähti nauhoitus, lähes takuuvarmasti mythbackend lukkiutui. Tämä tarkoitti sitä, ettei se enää ottanut vastaa mitään uusia pyyntöjä ja jos olisi ollut nauhoitus alkamassa, niin se ei tietysti alkanut. Lukkiutumisia tuli useita kertoja viikossa, vaikka ei edes yrittänyt katsoa tv:tä. Nauhoituksia jäi menemättä tuon takia. TV:n katsominekin yksinään jonkun aikaa saattoi aiheuttaa jumituksen. Ainoa tilanne toipua tästä oli tehdä päätteessä komento: sudo service myth-backend restart. Jos oli huono tuuri, niin lukkiutuminen saattoi tapahtua muutaman minuutin päästä uudelleen.

Muutamia päiviä sitten löysin jälleen tuon bugiraportin, jota olin selaillut jo aiemminkin. Koska tuo oli niinkin vanha ja liitteenä oli backportattu korjaus 0.24:een, niin ajattelin että korjaukset ovat takuulla jo menneet versioon, joten ei tuo voi olla ongelmian syynä. Eräs päivä kuitenkin hain sorsat koneelle ja aloin tutkia. Ihmettelin kovasti, ettei korjauksesta ollut tietoakaan. Siispä rupesin itse patchaamaan sitä. Patchi meni kivuttomasti sisään ja käännöskin, muttei ollut kovinkaan toimiva. SQL-kannan connecti muuttuu patchissa sen verran, että osa koodista menee rikki. Tähän on tehty muutos, jota ei ole yritettykään backportata 0.24.1 -versioon: http://code.mythtv.org/trac/ticket/9704#comment:47

Rupesin taas itse hommiin, eli pienin muutoksin sain tuon isutettua 0.24.1:seen. Käännös meni taas läpi. Nyt tilanne alkoi näyttää hyvin valoisalta ja kaikki tuntuu toimivan.

En voi käsittää, miksi järjestelmän toimivuuden kannalta kriittinen korjaus makaa jossain kuukausitolkulla! Bugiraportti on avattu 8 kuukautta sitten ja viimeinen kommentti on kirjoitettu 3 kuukautta sitten. Sen jälkeen ei ole tapahtunutkaan mitään. Tällaisenaan en voi suositella 0.24.1:stä kenellekään. Jos on yksi nauhoitus päivässä, ei mainosten merkkauksia, ei tv:n katselua suorana, niin saattaa pysyä vakaana. Heti jos tulee rinnakkaisuutta, niin backend-prosessi käy epävakaaksi.

Lopuksi vielä haluan sanoa, ettei kritiikki ole kohdistettu millään lailla Ubuntuun eikä Linuxiin yleensäkään. Päinvastoin, minulla on erittäin positiivisia kokemuksia esimerkiksi Linuxin käytöstä kuvankäsittelyssä. Kaikki toimii hienosti värinhallintaa myöten. Minä esimerkiksi käsittelen kuvia kalibroidulla näytöllä ja saan riittävän samanlaista jälkeä paperille. Tämä Mythtv näyttää nyt olevan kuitenkin musta lammas joukossa. En edes jaksa miettiä sitä työmäärää, joka on kulunut sen kanssa ähellellessä.

EDIT: Korjaavat laitoin korjaavat patchit liitteeksi, mikäli joku muukin haluaa niitä hyödyntää.

9
Yleistä keskustelua / Värinhallinta ja Spyder3 Express
« : 24.11.11 - klo:07.24 »
Tervehdys! Valokuvausta kun tulee harrastettua, niin laitoinpa tilaten tuollaisen värikalibrointilaitteen. Mitä nyt lueskelin asiasta, niin pitäisi olla hyvin tuettuna Linuxissa. Ainakin argyll tukee sitä. Kuulemma kuitenkin valmistaja suhtautuu vihamielisesti Linux-käytöön: http://www.argyllcms.com/doc/instruments.html#spyd3 No, siinähän suhtautuu... Ainakin Express-mallissa on mukana win-ohjelma, jonka voi aktivoida vaan yhteen koneeseen. Riemuun on todellakin aihetta, mikäli argyll osoittautuu hyväksi - sillä kun ei ole tällaisia rajoituksia ja rauta ei tiedä, missä sitä käytetään  ;D Valmistaja haistakoon homeen suljettuine ohjelmineen!

Ubuntu/Mint ovat osoittautuneet hyvin toimiviksi käyttöjärjestelmiksi kuvankäsittelyä ajatellen. Kehitys on ollut viime vuosina valtavaa. Kun aloin noita kuvankäsittelyjuttuja tosissaan tutkailemaan, niin yllättäen löytyi erittäin yksinkertainen ja toimiva värinhallinta: gnome-color-manager. Tuon kun keksin asentaa, niin homma ei voisi enää yksinkertaisemmin toimia. Klikataan laitetta ja liitetään siihen toimiva icc/icm-profiili. Lisäksi tässä on vielä jonkun asteinen kalibrointimahdollisuuskin. Tämän linkin mukaan kalibrointilaitteen asennus pitäisi olla todellakin Plug&Play :D http://www.jariharjula.com/2011/05/ubuntu-spyder-ja-nayton-kalibrointi.html

Lisäherkkuna on, että ainakin yksi kotimainen nettilabra tarjoaa käytettäväksi heidän tulostimen profiilinsa, joten gimpissä saa konvertoitua kuvan siihen muotoon ennen lähetystä. Nyt siis voisin lopputuloksena odottaa, että saisin kohtuudella samannäköistä tavaraa postilaatikkoon, mitä näytöllä on. Tietysti paprerin ja näytön ero pitää huomioida, joten ei ihan samanlaiseen tulokseen päästä.

10
Olen lukenut paljon juttua vanhempien thinkpad-läppäreiden gpu-vioista. Kyseessä on siis näytönohjaimen irtoaminen emolevyltä. Siispä ajattelin rukkailla kannettavastani Radeon-piirin virransäästöt maksimiin.

Nyt on lämpötilat koneessa seuraavat (astetta):

CPU: 42-43
HDD: 29-30
GPU: 45-46

Tämä siis kun leppoisasti kirjoittelen tätä juttua. Jos laitan koneen pyörittämään jotain raskaampaa, niin cpu:n lämpötila pomppaa päälle 70 asteeseen, mutta laskee muutamassa sekunnissa kun kuormitus loppuu.

GPU ja CPU ovat samassa tuuletinyksikössä kiinni ja molemmissa on tuoreet piitahnat. Xorg.conf:ssa on seuraavat säädöt (xorg 7.5) ja kms pois käytöstä (radeon.modeset=0):

Section "Device"
        Option      "AGPMode"               "4"
        Option      "FBTexPercent"          "0"
        Option      "DepthBits"             "16"
        Option      "ClockGating"           "true"
        Option      "AccelMethod"           "exa"
        Option      "MigrationHeuristic"   "greedy"
        Option      "EXAOptimizeMigration"   "false"
        Option      "ForceLowPowerMode"     "true"
        Option      "DynamicPM"             "true"
   Identifier  "Card0"
   Driver      "radeon"
   VendorName  "ATI Technologies Inc"
   BoardName   "RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]"
   BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection


Lämpötilat näyttävät omasta mielestäni olevan kohdallaan. Mitä mieltä muut olette asiasta? Onkohan minulla nyt päällekkäisiä asetuksia xorg.conf:ssa? "ForceLogPowerMode" ilmeisesti pakottaa gpu:n pysyvästä säästöliekille, joten lieneekö tuo "ClockGating" parametri tässä tapauksessa tarpeeton? "DynamicPM" käsitykseni mukaan taas toimii näytönsäästäjän aktivoituessa, eli se vetää pienimmät tehot käyttöön näyttö sammutetaan.

Siilin alla on nyt Bebekin piitahnaa (älkää naurako...  :-[) Vosiko jäähdytystä parannella vielä laittamalla jotain laadukkaampaa tahnaa väliin, vai onko vaikutus marginaalinen?

Tuuletinyksikkö oli minulla irti, koska laakeri oli kuiva ja piti rämisevää ääntä. Purin sen niittauksistaan ja laitoin moottorin laakeriin auton moottoriöljyä pienen tipan, sekä niittasin systeemin uudelleen kasaan. On muuten toiminut vallan loistavasti  ;D

11
Mint Isadora päätti heittää minut juuri istunnosta pihalle takaisin loginiin. Seuraavat herjat on ilmestyneet Xorg:n lokiin. Ideoita  ???

Näyttis on:
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]
   Kernel modules: radeonfb, radeon


Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3b) [0x80e955b]
1: /usr/bin/X (0x8048000+0x61e2d) [0x80a9e2d]
2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0x5df410]
3: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x48fb) [0x9be8fb]
4: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x4da6) [0x9beda6]
5: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x4ef3) [0x9beef3]
6: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x4fbb) [0x9befbb]
7: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x556a) [0x9bf56a]
8: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x2369) [0x9bc369]
9: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x43cb) [0x9be3cb]
10: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x3772) [0x9bd772]
11: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0xedc2) [0x9c8dc2]
12: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x873e) [0x9c273e]
13: /usr/bin/X (miCopyRegion+0x19e) [0x819cc0e]
14: /usr/bin/X (miDoCopy+0x44d) [0x819d1ad]
15: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x9ba000+0x7a6f) [0x9c1a6f]
16: /usr/bin/X (0x8048000+0xdab73) [0x8122b73]
17: /usr/bin/X (0x8048000+0x28df5) [0x8070df5]
18: /usr/bin/X (0x8048000+0x2a477) [0x8072477]
19: /usr/bin/X (0x8048000+0x1ed7a) [0x8066d7a]
20: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (__libc_start_main+0xe6) [0x1f1bd6]
21: /usr/bin/X (0x8048000+0x1e961) [0x8066961]
Segmentation fault at address 0xa87f2000

Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

12
Terve! Minulla on Shuttle XPC käytössä ja Lucid asennettuna siihen sekä Mythtv 0.24 Mythbuntun repoista. Mythtv:n olen laittanut sammumaan automaattisesti käskyllä "shutdown -R now" "shutdown -P now" silloin kun sillä ei ole mitään tekemistä. Samalla se laittaa rtc:lle seuraavan nauhoituksen ajankohdan, jolloin kone käynnistyy.

Muuten hyvä, mutta kone ei aina sammukaan. Tätä tapahtuu muutaman päivän välein. Tänään esimerkiksi oli jäänyt mustaan ruutuun ja vain kursori vilkkui ylänurkassa. Ei siis mitään virheitä tms. Pitääkö laite sammuttaa jollain muulla tavalla? Voinko laittaa esimerkiksi:

sync; poweroff -f

Tämä vain synkkaisi levyt ja katkaisisi virran, jolloin laite ei ala tehdä mitään järjettömyyksiä. Ongelmaa on jo jatkunut kuukausia. Olisiko täällä jotain gurua, joka ainakin osaisi sanoa, miten tällaista kannattaisi lähteä selvittämään? Saanko laitettua jostain tarkemman debuggauksen päälle, jotta näkisin, minkä laitteen sammutukseen kone hyytyy?

EDIT: Kirjoitusvirhe korjattu

13
Tervehdys! Olen pitkään ollut siinä uskossa, että kun kone on kytkeytynyt langattomaan, niin network-managerin näyttämät pylväät tarkoittavat kenttävoimakkuutta. No nyt kone on metrin päässä tukiasemasta ja näyttää edelleen 26%. iwlist scan näyttää laaduksi 95/100.

Ei tuosta näemmä kannata stressiä ottaa, mutta tietääkö joku tuon sielunelämää paremmin?

Ja NM 0.8 (Lucid) on kyseessä.

14
Käytän Lucidia, tai oikeasti Mint Isadoraa. Mikä olisi toimivin fotomanageri tähän versioon? Valokuvia on tuhansia, joiden joukossa on kaikkea surkeista laatukuviin.

Olen käyttänyt Lucidiin portattua Shotwelliä täältä: https://launchpad.net/~flexiondotorg/+archive/shotwell

Viimeisin päivitys sitten sotki kaiken ja oli melkonen jumppa saada taas vanhempi versio käyttöön ja kuva-arkisto takaisin. Totesin siis, että melkoinen riski liittyy tuollaisiin epävirallisiin backporttauksiin.

Kokeilin gThumb-ohjelmaa, mutta tarvitsen myös raw-kuvat ja tuo ei ainakaan Nikonin nef-formaateista ymmärtänyt mitään, joten dumppasin myös sen...

Picasa on tehty winellä, joten ei kiitos! F-Spot oli aikoinaan kiinnostava, mutta Mono tekee siitä hitaan ja kankean.

Jäljellä jäi oikeastaan vain yksi: digiKam. En mielelläni laittaisi yhtään kde-ohjelmaa gnome-työpöydälle, joten olisiko jollain ehdottaa jotain sopivampaa? Shotwell olisi sopinut tarkoitukseeni hyvin, mutta sen käyttö näkyy kaatuvan mainitsemiini asioihin. Seuraava LTS tulee vasta huhtikuussa ja mitään väliversioista en halua käyttää, joten tässä pitäisi nyt vielä sinnitellä kuukausia :(

15
Yleistä keskustelua / Canonille pisteet!
« : 18.07.11 - klo:21.23 »
Lähti uusi PIXMA MG5150 -printteri toimimaan hienosti 10.04:n kanssa. Canonilta sai ladattua ajurin, joka asensi laitteen automaattisesti cups:iin. Jokohan maailmalla aletaan lopulta herätä siihen, että Windowsille on vaihtoehtoja.

Minulla tuo valmistajan Linux-tuki ratkaisi ostopäätöksen. Canonilta näyttäisi myös saavan sorsat ladattua, joten kun sitten Ubuntukin päivittyy aina uudempaan, niin on mahdollista, että yhteisö alkaa päivittää tätä Canonin ajuria. Tästä voisivat muut valmistajat ottaa esimerkkiä.

Minulle on mielikuva, että Canon ei ole aiemmin ollut kovin Linux-ystävällinen. Nyt lienevät vähän muuttaneet suhtautumistaan ja hyvä näin.

16
http://kauppa.motonet.fi/web/guest/ie

"...Pahoittelemme, mutta emme ole voineet aavistaa ettei IE9 tekijät ole testanneet riittävästi yhteensopivuutta nykyisen selainstandardin kanssa."

Tosin tämä nyt ei mikään uutinen ollut ;D

17
Yleistä keskustelua / Wanhat kunnon ThinkPad-koneet
« : 28.04.11 - klo:18.32 »
Onko täällä muita thinkpad-käyttäjia? Itselläni on T43 ja kaikki tuntuu pyörivän tässä enemmän kuin hyvin. Kone tuntuu muutenkin erittäin nopealta. Luonnollisesti käyttöjärjestelmänä on Ubuntu-variantti, eli Xubuntu 10.04 LTS. Muistia vehkeessä on 1.5 gigaa ja kovalevyä 160G. Tämä riittää vallan mainiosti digikuvien käsittelyyn.

Koneella on nyt pääasiallisessa käytössä UFRaw, Luminance HDR, Hugin sekä Gimp. Näillä sitten hoituukin lähes kaikki valokuviin liittyvä. Ei ole tullut Windowsia ikävä todellakaan!

Monesti olen kuullut Ubuntua haukuttavan raskaaksi. Minusta se tuntuu Windowsin takkuiluun verrattuna järjettömän nopealta. En tiedä, paljonko xfce on gnomea nopeampi. Tuskin tämä kuitenkaan on ainoa syy. Epäilempä vain, että rauta on tehty aikanaan kunnolla, eikä komponenttien laadussa ole säästetty. Jos standardeja on noudatettu, niin silloin Linux toimii optimaalisesti.

...tai sitten tämä on vaan sellaista pahaa MS-allergiaa :D :D

18
Hei, onko kukaan enää näin laajakaista-aikaan yrittänyt pystyttää palvelinta, johon voi soittaa analogisella modeemilla tai kännykällä, eli "dial-in" -palvelinta?

Löysin kirpputorilta 7 eurolla vanhan commarin, eli Nokia 9110i:n. Todella siisti ja ehkä vain muutama puhelu puhuttu. Akkukin toimii. Ei tietenkään tue edes gprs-tilaa, joten vaihtoehto nettiin on vain gsm-data. Löysin yhden toimivan soittosarjan ja sehän toimi. Käy vaan turhan kalliiksi enemmän tuon kanssa leikkiä, joten oli ajatuksena laittaa oma pystyyn. Pitääkö laittaa joku vanha Nokia, esim 6310i sarjakaapelilla koneeseen kiinni vai toimisiko perus-mokkula "väärinpäin", eli totteleeko se kaikkia at-komentoja, esim ATS0=1 ?. Silloin kai se periaatteessa täyttäisi tehtävän ja kuvittelisin sen olevan alaspäin yhteensopiva tuonne GSM-dataan saakka.

Ubuntuun saanee asennettua pppd:n suht helposti vastaamaan tuleviin soittoihin ja operaattoreilta saa nykyään kytkettyä useamman simmin "ringiksi", jolloin puhelut näiden välillä ovat pilkkahintaisia tai ilmaisia.

19
Laitealue / ata <-> pata -adapterin mystiikka
« : 31.03.11 - klo:07.55 »
Tämä ei oikeastaan ole mitenkään Linux-ongelma, mutta ihmetyttää kuitenkin. Minulla on kaksi kappaletta sovittimia, joilla saa uudemman sata-levyn vanhaan ide-väylään kiinni. Toinen näistä tulee kiinni emolevyn ide-liittimeen ja sata-kaapelilla levyyn. Toinen tulee kiinni suoraan sata-levyyn ja siitä ide-kaapelilla emolevylle.

Näiden adaptereiden kanssa on molemmissa täsmälleen sama outo juttu: bios herjaa käynnistyksessä, että 80-johtoinen kaapeli puuttuu ja pudottaa nopeuden Ultra ATA 33 -tasolle.

Löysin tähän kiertotien - laitoin kernelin boottiparametriksi:

libata.force=short40c,udma6

Nyt levy jauhaa täydellä Ultra ATA 133 -nopeudella. Mietityttää vain, että mistäköhän tällainen ongelma oikein johtuu? Kone on Shuttle xpc SN41G

20
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu ei aina käynnisty (10.04)
« : 27.03.11 - klo:16.59 »
Rakenteilla on htpc, johon tulee mythtv. Laitteena on Shuttle xpc SN41G. Satunnaisesti käy niin, ettei kone käynnisty. Näyttöön tulee seuraavan mukaista kryptistä tekstiä, jota en osannut tulkita:

http://www.phnet.fi/public/vtp74/herjat.jpg

Resetti perään, niin johan käynnistyy. Tällaisenaan kuitenkaan ei voi ottaa digiboksia korvaamaan, koska tallennukset jäisivät tulematta. Mistähän etsiä vikaa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 5