Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - herbynew

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Bluetooth ja Android-puh
« : 20.11.21 - klo:14.20 »
Lenovo T60, lubuntu 18.04 LTS, Ford Model T.

Tervehdys!  Olisiko neuvoja ja kokemuksia josko PC:n Bluetooth (tm) saisi keskustelemaan Androidin (Samu S12) kanssa?

PC:n Bt-hallinta suostuu kyllä parittamaan puhelimen, tämän parituksen myös puhelin näkee ja vastaanottaa ja kättelee tunnarin.

Tämän jälkeen puhelin näkyy PC:n hallinnassa laitteena, tarjotaan Disconnect-valinta muttei muuta.  Puhelin puolestaan ei näe PC:tä millään tavalla, esim. paikallisessa kuvanjaossa puhelin ei havaitse paritettua PC:tä mahdollisena vastaanottajana.

Ajuriongelma vai mikähän tämä olisi?  Päivitykset ajoin viimeksi viikko sitten; kaikki-päivitys.  Kiitokset jo etukäteen jos tähän olisi valmista kokemusta!

2
Lubuntu 18.04, Lenovo T60, ZTE MF910, His Master's Voice 102

Ehtoota väki.  Ovatko muut havainneet ilmiötä: WiFi-yhteys pätkäisee melko sattumanvaraisesti silloin-tällöin, poikki poks.  Saattaa mennä viikko ihan OK, sitten joskus vaan naps.  Yleensä tietysti kesken jotain kirjauduttua istuntoa, totta kai kun haitta on suurin.  No joo, kaikki varmasti ovat...

Eikä yhteys palaudu, ei vaikka miten asettelisi yhteysvalikkoa.  Sammuta pc ja käynnistä uudelleen, sitten surffailut jatkuvat ihan kuin ei mitään.

Mob-reitittimen uudelleenkäynnistys ei auta asiaan, reititin vain näyttää nollaa asiakasta.  Siksipä päättelen vian olevan pc:n puolella.  Mutta mikä?  Onko vielä jokin langaton asetus jäänyt huomiotta?  Vai  voisivatko vanhan pc:n radiopiirit alkaa kypsyä?  T60:ssä on ihan fyysinen radio-kytkin, senkään vemputtaminen ei auta.

Ja kyseessä on siis langaton WiFi.

Jos pistää piuhan saippuasta USBiin, niin alkavat toisenlaiset ongelmat: yhteyden kaatuilu on jatkuvaa, mutta palautuu kun uudelleenkäynnistää saippuan.  Toisekseen, Lubuntun USB-protokolla vaikuttaa minusta epäilyttävältä, ZTE:n muistiin pölähtää outoja numero-nimisiä haamutiedostoja (about 2000 kpl tuli kolmessa kuukaudessa).  Kai se jossain vaiheessa pullistuu ja posahtaa, jopa nopeammin kuin huono akku ehtii sitä turvottamaan...  :P.  Tämä käyttäytyminen ilmestyi kuvaan syyskuussa 2020.  Sitä ennen kombo oli ehtinyt toimia 4 vuotta OK.

Liekö tämä ongelma myös T60:n huonoutta (12 vuotta vasta)?  Vai Lubuntun USB-protokollan bugisuutta?

Onko kohtalotovereita, entäs mahdollisia ratkaisuja?  Tarjouksesta uusi DELL+Win 10?  Ei ainakaan vielä...

3
Yleistä keskustelua / exif-työkaluja
« : 05.10.20 - klo:14.21 »
Lubuntu 18.04, Firefox 80.1

Tervehdys väki!

Mikä olisi mielestänne hyvä (!), ripeä (!!) ja toimiva (!) EXIF-tietojen katsontatyökalu?

Tavoite: helppo ja nopea väline, jolla nopeasti saa tsekattua jpg-tiedostosta sisäpäivämäärän ym. exif-datat ilman tarvetta (=vaaraa) muuttaa mitään.

JPG-kuvia koneella alkaa olla noin 15000 kpl, joten niiden hallinta alkaa olla työlästä ja hidasta.  Ajatukseni on, että  Firefox olisi tehokain työkalu niiden (pika-) selailuun ja päiväysten hakuun ym. tarkasteluun.  Omia kuvia, omilla kameroilla, kaikissa exif-tiedot mukana.

Tilanne nyt:

(1) Mozillassa on kiinni addoni ExifViewer (Alan Raskin).  Käynnistyy kyllä (hiiren oikea), mutta ei näytä tietoja, vain tyhjää.  En muistaakseni koskaan ole saanut sitä näyttämään yhtään mitään.  Ylittää taitoni?
(2) Lisäsin xlFr-addonin (Stig Nygaard), mutta se ei ilmesty käyttöön (on enabloitu).  Miten saan sille luotua kaynnistyspainikkeen?  Manage Extension Shortcuts ilmoittaa, että se on puuttuva.  Joo niin, mutta miten puuttuva lisätään?
(3) GIMP näyttää exifit ihan OK, mutta se on turhan hidas käynnistellä, lisäksi aina mahdollista että tekee tahattomasti jotain muutosta muokkari kun on.

EXIFien muuttaminen ei ole relevanttia, niiden poistaminen joskus kyllä jos kuva menee jakoon.

Ehdotuksia, kiitos jo etukäteen

--Herby

Sivuja: [1]