Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Super-Hessu

Sivuja: [1]
1
Käynnistettäessä työpöydän yläpalkkiin kellon kohdalle tulee merkki, joka johdattaa lukemaan kalenterista että tärkeitä päivityksiä on saatavilla sovellusvalikoimasta.

Nyt tarjoaa: "BG4 Non SED Device Update 10410105 -> 10410106. Improve compatibility issue"
Eli tarkoittanee SSD-levyä.

Ovatko sovellusvalikoiman tarjoamat päivitykset turvallisia/tarpeellisia?
 
Kovalevy on kuitenkin tietokoneen keskeinen osa. Windows-koneessa verkkokortin päivittäminen aiheutti wifin toimimattomuuden. Korjaantui päivityksen kumoamisella. Ubuntussa vastaava tilanne hoituisi varmaan konsolissa komentosarjoin?

Luulin että päivitykset hoituvat kokonaan Ohjelmistopäivityksen kautta.

Ubuntu 18.04.5 LTS ja Dell Vostro -läppäri.

2
Äänet eivät kuulu millään sivustolla. Olen muuttanut Firefoxin automaattisen toiston oletusasetukset: salli ääni ja video kaikille sivuille. Ei edelleenkään toimi Youtuben, eikä radiokanavien äänet. Kaiuttimet, jotka liitetty Dell:in läppärin kuulokeliitäntään toimivat kyllä Ubuntun ääniasetusten kaiutintestauksessa kuten ennenkin. Puuttuuko Firefoxin asennuksesta jotakin?
Palautustikulta on hiljattain asennettu Ubuntu 18.04 LTS.

Asetuksissa lukee muuten: "Organisaatiosi hallitsee selaimesi asetuksia" Kilikkaamalla päätyy Yrityskäytännöt -välilehdelle, jossa aktiivisena "DisableAppUpdate" ja käytännön arvo true. Onko kyse valinnasta joka estää sovelluspäivitykset? Olen yksityiskäyttäjä.

3
Olen jakanut puhelimen netin usb-johdolla kannettavalleni, jossa Ubuntu 19.10. Puhelimessa ajan tasalla oleva android 8.
Olisiko turvallista jos koneeseen liitettäisiikin noin 6-vuotta vanha android 4.3 -puhelin, jota ei ole taidettu aikoinaan päivittää?
Ubuntussa on kuitenkin sisäänrakennettu palomuuri ja Linuksissa ei juuri liiku viruksia. Onko Ubuntu-koneelle tietoturvallisesti aivan sama miltä laitteelta se nettiyhteys oikein tulee?
Olisiko nopeudessa odotettavissa eroa?
Vanhan puhelimen netin käyttö sellaisenaan takkuaa. Vaatimaton suorituskyky aiheuttaa usein puhelimen selaimesta pois heittämisen.

4
Integroitu SD-kortin lukija avaa hyvin 4-vuotiaan SanDisk SDHC 32GB, kun taas uusi Kingstonin SDS2 128GB antaa seuraavan ilmoituksen:
Kohteen "Taltio (125 GB) käyttäminen ei onnistunut
Error mounting /dev / sda1 at / media / hessu / 0123-4567:
unknown filesystem type "exfat".

Ilmeisesti uuden kortin formaatti exFAT aiheutti tämän ongelman, ei niinkään korkeammat nopeusluokat tai suurempi tallennuskapasiteetti?
Onko kortinlukijaan odotettavissa päivitystä Ubuntun mukana? Vai pitääkö hankkia ulkoinen kortinlukija tai vaihtaa korttia vanhan kaltaiseen.
Kone on viime syksyllä hankittu Dell Vostro Ubuntu. Käyttöjärjestelmänä Ubuntu 19.10, alkuperäisen 18.04 LTS:n sijaan.

5
Asensin äskettäin Ubuntu 19.10:n tarjoaman listan päivityksiä, joita on tullut melkein viikottain. Päivitykset piti viimeistellä uudelleen käynnistyksellä.
Uudelleen käynnistyneenä kiinteä nettiyhteys ja wlan olivat kadonneet asetuksien verkko-kohdan vaihtoehdoista kokonaan. Jäljelle jäi vain VPN. Bluetooth toimii kuitenkin normaalisti. Olen koko ajan käyttänyt nettiä ethernet-kaapelilla, kytkettynä TW:n adsl-modeemiin, jossa myös wlan. Modeemiin on kytketty johdolla myös win-kone, jossa netti toimii moitteetta.   

Jaoin puhelimen netin läppärini kanssa USB-johdolla onnistuneesti. Tämän tietokone mielsi kiinteäksi yhteydeksi. Päätteellä komennot ”ifconfig” sekä ”ping -c 3 www.xubuntu.org” antoivat moitteettomat tulokset puhelimen nettiyhteydellä, kun puuttuva net-tools oli päätteen ohjeiden mukaisesti asennettu.
Kun puhelimen irroitti koneesta ei ongelma korjaantunut. Modeemi on käynnistetty uudelleen ja verkkokaapeli irroitettu ja kytketty takaisin koneeseen. Myös modeemin porttia on vaihdettu ja merkkivalot osoittavat modeemin toimivan oikein. 

Koneeni on Dell Vostro Ubuntu. Siinä oli tehdas-asennuksena Ubuntu 18.04 LTS, mikä päivitettiin liikkeessä versioon 19.10, yritettäessä ratkaista monitoimilaitteen HP-LaserJet Pro MFP M28a skannerin toimimattomuutta (ei onnistunut).

Tuleekohan tähän seuraavissa viikkopäivityksissä korjausta, vai onko tämä ongelma niin harvinainen ettei sitä ole maailmalla huomattu? Ilmeisesti Ubuntu 20.04 LTS aikanaan korjaa tämän.

Entä onko koneen alkuperäisen Ubuntu 18.04 LTS:n asentaminen palautustikulta järkevä vaihtoehto ongelman ratkaisuun?

Sivuja: [1]