Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - MiiTsei

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu kaatuu suoratoistossa
« : 20.05.20 - klo:10.31 »
Mikähän mahtaa olla kun Ubuntu 16.04 LTS kaatuu jos katsoo Yle areenaa tai Viaplayta? Yleensä sammuttaa itsensä n. 15-60 minuutin aikana. Jostain syystä toimii moitteetta jos taas katsoo Netflixiä! Siis aiemmin toiminu moitteetta...vika ilmennyt pari kuukautta sitten. Päivitykset ajettu ja selain (firefox) puhdistettu väliaikaistiedostoista. Saman tekee myös chromiumilla. Uudempaan 18.04 versioon en ensimmäisenä halauis päivittää kun tykkään enempi tästä aiemmasta, että älkää nyt pliis sitä ensimmäisenä neuvoko tekemään. [RATKAISTU]

2
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic ei käynnisty
« : 16.01.19 - klo:14.25 »
Miten tuon Synaptic -pakettienhallinnan saa pelaamaan 16.04 tai 18.04 Ubuntussa? Ollu toimivana versiossa 14.04.5 LTS versiossa ja tykänny siitä ku näin peruskäyttäjänä helpompi asentaa sieltä ohjelmia. Nyt saan sen kyllä asennettua komennolla  sudo apt-get install synaptic ja sit klikkaamalla kysyy salasanaa mutta siihenpä se sitten jääkin..ei aukea se graafinen asennusvalikko :(   Kaipaisin tähän neuvoa että mitä pitää tehdä että se pelais kuten aiemmissa versioissa enkä kommentteja että opettele käyttään päätettä ja että sitä ei enään tarvi jne. Minusta se oli helppokäyttöinen ja sopi minulle ja löyty hyvin kuvauksiakin asennettaviin ohjelmiin. Nyt saa opetella ja etsiä netistä jatkuvaan komentokehotteita kun asentaa jotakin.. kaverilla se toimi kun oli 14.04 ja siihen se asennettuna ja sitten Ubuntun ehdottama päivitys 18.04 :ään , mutta jos asentaa puhtaalle "pöydälle" ton 16.04 tai 18.04 niin ei toimi. Lisäys, kokeilin tuolla terminaalissa niin jos antaa kehotteen sudo synaptic tai sudo synaptic-pkexec niin tekee saman et kysyy salasanaa ja tulee kuvakkeen reunoille "väkäset" ja vähän aikaa kiintolevy käy ja siihen jää..ei anna mitään herjaakaan. Tulee vaan neliö ja sit jos yrittää kirjottaa niin tulee vaan muutamaa merkkiä..tyyliin <*"

3
Hei, nyt on ilmennyt ongelmia Yle areenassa. Osa ohjelmista pelaa ja osa ei. Asensin lisäksi Chromen mut siinä ei senkään vertaa vaan herjaa et pitäis olla uudempi kuin 10.1 Flash.. olen pakettien hallinnalla asentanut flash-plugin ja aiemmin toiminut moitteetta.. eikä 14.04 LTS enää synkkaa vai mikä mättää... oisin muuten jo laittanu 16.04 ubuntun mut en saanu siihen sivupalkkiin sitä Synaptic -pakettienhallintaa jotenki. Mut jos joku osais sanoa tosta flash -pluginista nii oisin tyytyväinen...oon jonku verran käyttäny mut silti aika raakile et semmosta copy/paste komentoa tarvis... Flash siis on mut osassa näkyy kuva mut ei kuulu ääni..chromessa se herja.
[RATKAISTU]

Sivuja: [1]