Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tyyni

Sivuja: [1]
1
Okei, eli en ole koskaan käyttäny tulostimia tms ja ostin hätäpäissäni kyseisen laitteen, ajattelin että sehän varmaan alkaa pelittää tuolla puhelimella tuosta vaan, että tulostan sit puhelimella, no  =). Mutta, mites läppäri, olen ollut lataavinani jotain ajureita ja räplännyt epämääräisiä, mutta en vaan osaa saada konetta käyttökuntoon. Koneitten välissä on usb. Mitä tehdä, olen näissä asioissa täysi pölvästi? .....Kiitokset jo etukäteen...

2
Ubuntu tietokoneissa / Vastamelu-sovellus?..
« : 08.12.18 - klo:13.21 »
Heippa! Onko linuxilla vastamelu-sovelluksia tms? Liikenteen melu häiritsee öisin. Kiitokset!

3
Tietääkö joku taas neuvoa. Päivitin koneen tarjoaman 17.04, mut ilmeisesti asennus jäi kesken ja/tai on sopimaton koska näppis hävisi. Nyt kone tarjoaa heti perään 17.10. kaiketi tuo 17.04 on LTS? Mitä pitäs tehä, bootata? Läppärissähän on ollu pikkuvaivoja näppiksellä aiemminkin..kiitos!

4
Ubuntu tietokoneissa / uudempi kerneli 16.04?
« : 04.08.17 - klo:12.16 »
Asensin koneen tarjoaman versiopäivityksen joka olikin 4.4. Miten saan uudemman kernelin? Tarkoitus oli asentaa tikulta 16.04.2 mut siinä oli jotai häikkää ja päädyin sit tuohon koneen tarjoamaan. En uskalla synapticia käyttää tähän, kun en tiedä mikä on ehjä, kerran kävi jo vahinko.

5
Koitin mikrobitti lehden ohjeen mukaan päivittää yakketyyn, uudelleenkäynnistyksen jälkee kursori hävis,en osaa tehä mitää, nettii tai mihikää ei siis pääse. Mite tää korjataa?

6
Miulla läppäri ei tunnu olevan täysin ubuntu-yhteensopiva. Hermoon käyvä ongelma tällä hetkellä: ulkoiset kaiuttimet pitäs olla ihan laadukkaat mut ääni räpisee tms ja kaikki kuulosta shaibalta. Tv:n kautta johdolla tuntus äänet olevan niiku pitää. Käytössä siis 16.04.02 LTS vissiin. Osaisko joku neuvoa et mitä tehä. Voiko bluetooth tuhota äänet? Välillä ne on kyl iha normaalitkin olleet. Kiitos.

7
  Onko hyviä sovelluksia äänen (musiikin kuuntelu) parantelemiseen, säätöihin? Paljonko läppärin äänikortti vaikuttaa ulos tulevaan ääneen ( Itsellä suht ok aktiivikaiuttimet bluetoothilla kokeilussa)? Heikkeneekö laatu jos musiikkia siirrellään koneelta toiselle? Mitä on mp3 sun muut ja onko näissä jotain eroa soundeja ajatellen? Jos tulee muuta äänentoistoon ym liittyvää mieleen, sana on vapa ;D

8
Asentaminen ja käyttöönotto / sisäinen virhe
« : 18.01.17 - klo:18.03 »
"Tämä ei ole virallinen ubuntu-paketti. Poista kolmansien osapuolten paketit ja yritä uudelleen." Pari päivää 14.04 LTS toimi,nyt ei. Nettiin ei pääse ja takkuaa muutenkin kertakaikkiaan. Aikasemmin oli siis win10 ja 16.04, poistin win-levynhallinnassa ubuntun osiot,asensin koneesee pelkän 14.04. Jälkiä noista edellisistä on. Lisä-ajuritkohdassa lukee nyt että ei ajureita, eile oli 3. Mitähä sitä nyt?

9
  Tietääkö joku neuvoa? Siirtopiuhana on USB 3.0 to SATA link. En ymmärrä näistä jutuista mitään. Vanha kovalevy on WD 1600BEVS-22RST0, sisällä ubuntu ja omia tiedostoja.

 Nyk. läppäri on hp pavilion notebook 15-ab150no (Windows 10 ja ubuntu 16.04lts, Windowsilla yritin saanko toimimaan) joka ilmoittaa että tämän laitteen (vanha kovo) ohjaimia ei ole asennettu (mihi ne pitäs olla asennettu..) ja tätä laitetta varten ei ole yhteensopivaa ohjainta. Ei löytäny uutta ohjainta netistä.

 Menin valmistajan sivulle http://hardwaredata.org/index.php?driver=81952 latasin mikä vastaan tuli, ei ollu vissii sopiva,  joten poistin sitte sen. Luulisin et vanha levy on kuitenkin ehjä (vanhast koneesta pimeni siis näyttö). Ainaki se pyörii vaikka käsiksi en pääsekkään.. Kiitokset jos jotai valaistusta joku tietäs antaa =)

10
Piti tehdä uusi alotus. Koneessa on AMD quad-core A4-6210 prosessori, 128gb state drive, 4096MB DDR3 SDRAM, jos joku näistä jotain tietää, minä en.. Ubuntu xenial xerus ei toimi hyvin, ainakaan dualboottina windows 10:n kanssa, muistia tai jotai on ilmeisesti myös kovin vähän. Oon lueskellu juttuja ja katellu videoita juutuupista enkä enää tiiä mitä tehä. Työpöytä-asiat mietityttää myös, vaikuttaa että unity olis ainakin hyvä vaihtaa johonkin toiseen. Toiminta pitäis saada nopeaksi ja vaivattomaksi ja wifin pitäisi myös toimia. Kone on kotikäytössä.
XX ei tunnu päivittyvän itsekseen, tai ainakaan siitä ei tule mitään ilmoituksia ja manuaalisesti tarkistan päivitykset.
Joku ajuri ei toimi? Pitääkö hankkia avoin ajuri tms jotta xx toimisi? Puoli vuotta oon tuskaillu tätä ja voisin vaihtaa johonkin muuhun käyttikseen jos tuskat helpottaisi. Windowsia en voi sietää.
 Hyvät vihjeet ja neuvot olis taas kalliita =)

11
voiko ubuntussa olla joku ongelma (16.04 uusin versio, koneella on myös win10, en osaa edes pienentää sitä =(, en käytä sitä koskaan) jos kosketuslevyä lähes koskematta kone aukasee jonkun  kansion (esim roskiksen) tai jonkun sivun. Vai onko tää uus pavilion notebook vaan ..tumainen? Voiko tätä hienosäätää jotenkin.. Maalaakin herkästi jos skrollaa sormella eikä näppäimillä.
Chrome on selaimena ollut, vähän ärsyttävä tääkin. Täs on muutakin häikkää, on todella hidas (voi vissii johtuu wifistä? Tuo on joku huawei tuo mokkulamökkylä, dna:n), netti pätkii eikä rebootkaan aina auta vaan pitää räplätä mokkulaa että koneen nettiyhteydet-kohdasta eestakas ja en tiedä että mikä lopulta netin palauttaa sitten joskus =O .Vaatii selaimen avatessa jo kahteen jopa kolmeen kertaan jotain salasanaa josta painan "peru" koska mielestäni omaa salasanaa ei hyväksy, sen jälkeen nettiä voi kuitenki käyttää. Eikä hyväksy aina muitakaan salasanoja, mitä kysyy, caps lock on pois päältä ja näppäintenasettelu kaiketi ihan normaali myös, vai voiko tää ittekseen sitäkin muuttaa?.. Jotkut palkit joihin kirjotetaan jotain vaikkapa nettikaupassa on vähän rikki, eli yläosa puuttuu.. Oon siis aika pölkky koneiden kanssa et jos joku osaisi vihjata vaikka että mitä vois yrittää tai mistä tai miten ettiä vikaa.. Kiitos..

12
Hei vaan! Asensin joku aika sitten ubuntun windowsin rinnalle ja windows saisi toimettomana låhteä,  ehkä konekin toimisi livakammin tämän jälkeen? Eli miten pääsisin windowsista eroon? "Valtaako" linux automaattisesti koko kovalevyn vai pitääkö jotain "säätää"? Kiitokset!

13
Heippa! Ostin uuden hp-läppärin jossa win10. Käyttänyt vuosia ubuntua. Pystyykö ubuntun asentamaan ilman dvd tai usb? Jos, niin miten.. Eng. ohjeita olen plarannut ja jotain kokeillutkin, ei oo vielä onnistunut. Osaako joku suositella sopivaa versiota? Jotain muuta vinkkiä antaa? Olen ihan pälli näissä IT-asioissa. Voinko onnistua tarpeeksi kauan sähläämällä vai kaatuuko koko maailma? Kiitokset jo etukäteen =)

Sivuja: [1]