Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Liinu

Sivuja: [1]
1
Päivittäessäni edellisen kerran 16->18 versioon päivitysmahdollisuus löytyi helposti suoraan asetuksista (sama kohta mistä ns työkaluista saa näkyviin mikä käyttis käytössä ja koneen ominaisuudet) missä "tarkista päivitykse"-t napukka. Vanhassa versiossa tätä kun näpäytti, kertoi päivitysten olevan ajan tasalla JA kertoi että mahdollista päivittää uudempaan lts:ään, ja sain asennuksen käynnistymään suoraan tuosta. (Olin toistuvasti kuitannut pidempään ns automaattiset tarjoukset pyytämällä kysymään myöhemmin uudestaan, koska aina oli jotain pahasti kesken.)
Nyt tässä uudemmassa 18.04.6 LTS:ssä ei tuota kautta saa enää kuin tarkistettua normipäivitykset (jotka itselläni tarkistuvat automaattisesti muutenkin).
Käyttis itse tarjoaa hyvin satunnaisesti mahdollisuutta (viimeksi pari päivää sitten, juuri pahaan ajankohtaan, sitä ennen 3-4 vkoa aiemmin).
Löytyykö mistään  vastaavaa kohtaa kuin 16.04LTS:ssä oli josta käyttiksen saisi asentumaan uudempaan itselle sopivana ajankohtana? En halua käynnistää komennoilla (koska oma tekninen osaaminen aika rajallista), vai onko vain sitkeästi odoteltava että ehdottaa sitten joskus sopivana ajankohtana että sen voi asentaa?

2
Hei,
uusi käytetty kone käytössä, asensin pari viikkoa sitten ensin 14.04 ja siitä päivitys uusimpaan heti perään. Kone Hp:n Probook 6560b , hyvälaatuinen yrityskannettava siis.
Aiemmin automaattiset päivitykset menneet ok, eikä edes vanhemmalla koneellani koskaan ole tullut vastaan moista ettei levytilaa olisi. Tälle koneelle en edes ole ehtinyt mitään ladata perusasennuksen lisäksi. Ainoa lisäys on VLC:n media soitin.

Nyt siis sain tiedon päivityksen asennusta yrittäessä että levytilaa ei olisi tarpeeksi !PÄivitys tarvitsee yhteensä 107M levytilaa levyllä "/boot. Vapauta vähintään yht 28M levytilaa kyseisellä levyllä ja tyhjennä roskakori, poista aiempien väliaikaisten asennuksien paketit käyttämällä komentoa sudo apt-get clean.

Tämä hämmentää, sillä roskakori on tyhjä ja tosiaan koskaan en edelliselläkään koneella (joka oli vanha acer) ei moista ole tullut vastaan. Yritin metsästää tuota levyä, sitä löytämättä ja koska en ole mikään expertti, nuo sudokomennot tuntuvat hieman uskaliailta.
Voisiko joku viisaampi vääntää minulle rautalangasta mikä kiikastaa? Ja uskaltaako moista sudokomentoa lähteä tuosta vain tekemään, ilman että saan koko koneen sekaisin?

3
Hei, uusi käytetty kone hankintalistalla ja mietityttää tuo lause "AMD:n näytönohjaimien suljettu ajuri ei ole lainkaan tuettu 16.04 LTS:ssä" uuden järjestelmäversion kohdalla.
Tarkoittaako tämä sitä että en voi asentaa uutta käyttistä  koneeseen jossa amd?  Että tulee jotain toimintaongelmia, ja mahdollisesti minkälaisia?

Voisiko joku viisaampi vääntää rautalangasta, kiitos :)

4
Multimedia ja grafiikka / outo dvd-levyjen toisto-ongelma
« : 05.01.16 - klo:09.21 »
Hei!
Ubuntun 14.04 käytössä nyt puolisen vuotta (suht vanhalla koneella).
Viime aikoina ei jostain syystä suostu toistamaan osaa dvd-leffoista. Periaatteessa leffa ensin käynnistyy, aloitusteksti/studio tulee esiin musiikin kanssa, sitten pysähtyy ja tulee ilmoitus levyä ei voi toistaa tms..
En keksi mitään yhteneväisyyttä, ihan perusleffoja ja kirjastosta lainattuja, pyörivät ongelmitta jollain toisella koneella. Ja osan levyistä siis omakin kone pyörittää ihan ongelmitta.
Latasin vlc:n erikseen, siitäkään ei ollut apua.
Muutoin siis koneella ihan peruspakettikäyttis ladattuna ja päivitykset tehty aina kun niistä ilmoitus tulee.

Rautalangasta kiitos yksikertaiselle :)

5
Käyttämälläni koneella Ubuntun 14.04 lts ja vain perusasennukset jotka asennuksen yhteydessä tulivat.
Mieltäni askarruttaa se että vain osassa päivitysten asennuksia pyydetään tunnistautumista, sillä ymmärsin että näin pitäisi olla aina.
Osaisiko joku valaista asiaa?

6
Yleistä keskustelua / Virusturva /uudet suositukset
« : 01.07.15 - klo:07.42 »
Hei kaikille!
Asensin eilen onnistuneesti itselleni ensimmäisen Linuxin käyttiksen ja 9 vuotiaaseen koneeseen :) Ongelmitta, enkä ole mitenkään tekniikan ihmelapsi. Ensin asentamalla 12.04 käyttiksen ja päivittämällä sen sitten 14.04 käyttikseen.
Olen täysin ihastunut.

Selailin aiempia keskusteluita virusturvan tarpeettomuudesta, nämä keskustelut ovat kuitenkin hyvinkin vanhoja. Ukomaisilta sivuilta silmiini osui uudempi kirjoitus ja suositukset kuitenkin asentaa myös Linuxiin virusturva nykyään.
http://www.ubuntufree.com/top-5-antivirus-apps-for-ubuntu-14-04-and-14-10/

kellään kokeneemmalla käyttäjällä näistä kokemusta?

Sivuja: [1]