Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kalipeeni

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Ubuntu ja Nvidia gtx970 näyttö pimeänä.
« : 24.10.15 - klo:15.22 »
Haulla koitin etsiä foorumilta onko jollakin kyseistä ongelmaa ja ratkaisua en löytänyt.

Siis ongelmana on edelleen kortin hankinnan jälkeen aikaakin jo vierähtänyt hyvä tovi, Ubuntu 14.04.1 & nvidia gtx 970 = mahdoton yhtälö ainakin omalla kohdalla, näyttö pimeänä vain on kokeiltu kahtakin eri 970 korttia näyttö on ja pysyy pimeänä, vanhemmalla 600 4GB srj.n kortilla Ubuntu kyllä aukeaa ja toimii resotkin taisivat olla kohdallaan mutta ei tällä  >:(, aivan sama on käytössä tikku tai kovalle asennettu Ubuntu nvidia pitää tiukassa Windows otteessa kyseisellä kortilla, aika mahdotonta tehdä yhtään mitään kun ei näytöllä näy kun blackscreen vaikka kone kyllä käy ja antaa valita boot toiminnosta Ubuntun, memtest kyllä toimii ja siihen se jää.

Mikä neuvoksi kyseisellä näytönohjainkortilla?

2
Laitealue / Wifi ongelma.
« : 20.08.14 - klo:22.04 »
Ongelma asuksen Wireless-N pci-e PCE-N15 langaton verkkokortti http://www.jimms.fi/tuote/PCE-N15 joka toimii aikansa sitten ei enää yhdistä nettiin sivustoyhteyttä, kuitenkin ubuntun mukaan löytyy mutta selaus ei onnistu, uudelleen käynnistyksen jälkeen taas hetken onnistuu, wifi boksina on zyxelin NBG-419N V2 http://www.jimms.fi/tuote/NBG-419NV2-EU0101F kaapelilla netti toimii ilman ongelmia.

3
Ongelmana on alkuperäinen OEM. Windows Vistan Business 32 bit. asennus 64 bit. Ubuntun 14.04 LTS.n perään, vaikka tein levylle ntfs muotoon 250GB tilaa, levyn nimi näyttää olevan 0 Osio 4.

Väliin tosin jää vielä yksi tyhjäosio ei kuitenkaan ntfs muodossa oleva n. 230GB johon on ollut ajatuksena ajaa mint.

Windows väittää ettei löydy järjestelmävaatimuksia vastaavia levyjä, Ubuntun päälle Windows kyllä vaikuttaisi asentuvan mielellään, tosin en viitsi kokeilla sen verran joutunut Ubuntun kanssa tappelemaan ennen kun opin levyä osioimaan, toinen ongelma ilmeni bootaavalla tikulla, ei saanut kokoonpanossani nypätä tikkua pois ennen kun kone käynnistyi uudelleen muuten pukkasi erroria, vaikka yt.n opaste videossa niin mainittiin onko sitten kokoonpano ominaisuuksissa eroja asian suhteen ???, vieläkin herjaa käynnistettäessä jotakin crash.... ei ehdi lukea niin nopeasti välähtää ja ubuntu käynnistyy ongelmitta.

Mikä on levyssä ongelmana?
Windows kukkula kuninkaanako?

Muuten kokoonpanona mainitaan asrock H77Pro4-M, Core i5.nen, corsair vengeance lp 1600 cl9 8GB, WD Purple 1 TB SATA-III 64 MB 3.5", nvidia gtx 560Ti 1GB, asuksen PCN-N15 wifi kortti, virtalähde on myös kunnollinen, ubuntu vaikuttaa toimivan moitteetta uefi biosilla, jäähdytys säädöistä lähtien.

Taas olen  ???.

4
Laitealue / Rauta soveltuvuus linuxs versioilla
« : 29.07.14 - klo:10.48 »
Morjensta, hanke hautunut jo riittävän pitkään, ensimmäinen tuli hyllytettyä rauta olisi ollut pelkästään pientä surfailua sekä jotakin pientä ms. wordpad & notepad vastaavien tyyppisten hommien tekemistä varten.

Nyt on hanke edennyt kysymys onko kenelläkään jakaa tietoa Ubuntun 14.04LTS soveltuvuudesta raudalle, i5 2500K prosessori löytyy jo nurkista, sekä koppa ja jotain muuta pientä, mATX emoa etsimässä, koteloon kun ei mahdu suurempaa, koneesta on tulossa ilmeisesti pelkästään linux kone.

Tuolta olen soveltuvuuksia etsinyt, kummastakaan ei vain ole mitään mainintaa muuta kun ns. valmistajan vastaavista ATX lankuista http://openbenchmarking.org/index/Motherboard nämä löysin  valmistajan vastaavista ATX lankuista ASRock H77 Pro4 Gentoo, ASRock Z77 Extreme4 Ubuntu, Debian, LinuxMint

Alkuun olisi tarkoitus ilm. ajaa käyttistä  integroidulla HD2000.lla näytönohjaimella, n'äitä nyt vielä näyttää löytyvän, olisivat siis vaihtoehtoja nro. 1 & 2 http://www.asrock.com/mb/Intel/H77%20Pro4-M/ http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z77%20Professional-M/?cat=Specifications varastot tyhjenee kuitenkin ja saatavuudet heikkenee, alkaa olla kiire hankinnan kanssa.

Olen vielä harkinnut laittaa ssd.n, myös tarvittavan keskusmuistin määrä askarruttaa? 4 vai 8GB onko miten soveltuvuus esim. Ubuntun tai muiden linuxsien kanssa 64 bittisen ohjelmiston olen ajatellut laittaa, ja miten linuxit soveltuvat ssd. levylle esim. http://hinta.fi/762538/crucial-mx100-256gb

Asrockille laiton menemään kyselyä Ubuntun sekä Steamin Debian käyttöjärjestelmän soveltuvuudesta eri linux versioille, mint unohtui kysymysten joukosta pois, vastauksia sieltäkin odottaessa.

5
Laitealue / Ubuntulle sopivaa konetta.
« : 04.01.14 - klo:22.59 »
Moro olen vasta alkanut hurahtaa ubuntuun, kysyisin kuinka ubuntun asentuu eri merkki koneille niin että ajuritkin toimii ubutun asennus versio olisi näillä näkymin 13.04.

Tällä hetkellä pari kiinnostavaa konetta löytyy mieliunen vaihtoehto olisi ensin tämä Hp Compaq dc7900 Ultra-slim desktop, koneessa ei mahdollisuuksia erilliselle näytönohjaimelle ei myöskään wifi kortille muuta kuin USB portiin liitettävä, muuten kone olisi kokonsa puolesta hyvä kiinnittää näytön taakse joka on taas lähes ehdotonta +saa, wifi kuitenkin nyt on välttämätön.

Toinen vaihtoehto on Dell Optiplex 380 Dual Core 3200mgz keskimmäinen koko kaikista kolmesta mallisarjan malleista joka on tietysti suurempi kuin HP.n, mutta + sisältäen 3 PCI? laajennus paikkaa.

Löytyykö kumpaankaan ajureita ubuntulle, sekä ajuri tukea mahdolliselle USB wifille, kenen valmistamille USB wifille, tai kenen valmistamia wifi kortteja ubuntulla on tuki, olen jo lähes kyllästymiseen asti kahlannut sivua http://openbenchmarking.org/index/Motherboard en saa selkoa noiden valmiskoneiden emoista, mitä ovat malli nimeltään ja merkinnältään.

Ehdotuksia otan mielellään vastaan mikä olisi varteen otettava kone kyseiselle käyttikselle, kone vaan saisi olla mahdollisimman pieni ja riittävän tehokas, ei mikään ATX pönikkä ???

Sivuja: [1]