Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - stfu

Sivuja: [1] 2
1
Asentaminen ja käyttöönotto / HP mini 2133 ja ubuntu
« : 02.12.09 - klo:23.34 »
Testailin asennella muistitikulta Ubuntua koneeseen. Netbook Remix 9.10:ssa en saanut toimimaan vian grafiikkakiihdytystä, joten sen saattoi unohtaa. 9.04:ssä raportoidaan että sen pitäisi toimia, vaan kun asentelen paketin niin /etc/X11/xorg.conf:n muutos heittää jotain pientä grafiikkaluuppia ja ruutu jää mustaksi. 9.04 alternative CD:tä asennettu setti ei oletuksena myöskään löytänyt oikeaa ruudun resoluutiota. Harmittavasti näyttää tuo läppäri olevan yksi huonoimmista netbookeista linux-käyttöön..

Onko vinkkiä?

2
Ajattelin vaihtaa pienivirtaisemman palvelimen vanhan 6.x versiosta paikkaillun virtasyöpön tilalle, mutta tarvisin ehdottomasti tietokannat ja asetukset uudelle koneelle. Vanha kone on 32bit, uusi tulisi olemaan 64bit. Mitenhän tämä kannattaisi tehdä?

Voiko esim. MySQL:n kannat siirtää export - importilla phpmyadminin kautta vai tuleeko jotain ongelmia?

3
Mitenhän kannattaisi lähteä rakentamaan skriptiä, joka skannaa tasaisin väliajoin topfieldin tallennushakemiston FTP:n yli ja siirtää uudet tiedostot palvelimelle tiettyyn hakemistoon.

Muistaakseni tuossa ei muita protokollia http:n/ftp:n lisäksi ole.

4
Ongelmana on normaali GUI:n kautta tapahtuva verkon konffaus. Network admin käynnistettynä gksudolla tai ilman, komentoriviltä tai menusta antaa harmaan "unlock" ikkunan. Ennen tuossa muistaakseni kysyttiin admin salasanaa, nyttemmin on ollut vähän hiljaisempaa.

toinen kysymys:

Miten tarkistan kätteleekö ubuntu verkon gigabitin nopeudella?

5
Tällä hetkellä ubuntu ei ymmärrä pitää oikeuksia www-data:adm ryhmällä /var/log/apache2 kansiossa. Aina kun apachen logi cron-job pyörähtää läpi, tuloksena on access.log johon ei ole awstats:lla oikeuksia. Miten saan pidettyä oikeudet samoina, lisättyä sticky bitin tai mitä tuo nyt ikinä vaatiikaan?

6
Pitäisi säätää dokumentinhallinta Knowledge Tree kuntoon testimielessä. Olen sen aiemmin ubuntuun tehnyt ns. source asennuksena, mutta nyt 8.04:ssä ei onnistu.

Jos joku saa asennettua tämän, niin olisin kiinnostunut kuulemaan kuinka onnistui. Kyseessä siis todella hyvä asiakirjojen kierrätys ja hallintasofta, jossa bonuksena windows maailmaan client, jolla voi drag&dropata dokumenttejä suoraan tietokantaan.

Ensimmäinen virhe on tämän laatuinen:

Warning: DB::include_once(DB/.php) [function.DB-include-once]: failed to open stream: No such file or directory in ../thirdparty/pear/DB.php on line 371

Täältä sorsat:
http://www.knowledgetree.com/products/opensource/downloadopensource#sourceonly

7
Lähinnä tuossa tuo kysymys.. oon testaillut korvata /usr/lib/opera/plugins/ hakemistosta tuota flash-plugaria, mutta eipä näytä juutuubit lähtevän tulille. Firefoxissa toimii.. onko kellään muulla ollut samoja ongelmia?

8
Miten saan Samba jaot toimimaan macissä? Workgroup on oikein, mutta mitäs käyttäjänimiin/salasanaan laitetaan? Ainakaan normaalit user/pass combot eivät toimi. Xbox nuo jaot löytää mainiosti, samoin Ubuntu löytää NAS-levyn samba jaot. Mac vaan takkuilee.

9
Laittelin tuossa Buffalon Livestationiin debianin ja webmin web-hallinnan. Haluaisin kuitenkin automaattiset varmistukset levylle ja siihen useimmat ohjelmat tarvivat toimivan (loogisen?) kansion. SMB-mounttaus kyllä onnistuu, mutta NFS:n kanssa on ongelmia.. lähinnä että mistä mounttaus tapahtuu GUI:n kautta vai pitääkö tehdä komentoriviltä?

10
Multimedia ja grafiikka / Avidemux2 ja MuumiDVD
« : 28.03.07 - klo:01.45 »
Haluaisin muumidvd:n järkevämpään muotoon, mutta DVD:n rakenne on jotenkin järjetön. Kun rippaan VOB:t DVD:ltä on oletuskielenä ruotsi ja kaiken lisäksi jokaiseen VOB tiedostoon on järjettömästi ympätty itse videoon sekä ruotsin- että suomenkielinen alkuteksti. Avidemux ei anna valita kuin ensimmäisen audioraidan, vaikka esim. mplayer näyttää että vob sisältää sekä suomalaisen että ruotsalaisen raidan. VirtualDubmod on käytössä ja muitakin winen kautta toimivia saa ehdotella.

Kysymyksiä:

1. Miten saan valittua suomenkielisen ääniraidan vob-tiedostosta avidemux:ssa?
jos ei onnistu,
2. Miten saan ripattua .vob tiedostot vain yhdellä ääniraidalla (suomi)
jos tämä ei onnistu,
3. Miten saan suomenkielisestä ääniraidasta .wav tiedoston?

11
Sain viimein tv-kortin toimimaan, mutta lieve-ilmiönä sitten katosivat äänet gnomen ohjelmista. amaroK ja Xine soittelevat ääniä kuten myös Kaffeine. Enginenä pitää kuitenkin olla kahdessa ensimmäisenä Xine.

Ääniasetuksissa testi antaa erroria:
audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Could not open resource for writing.

Oletusäänikorttina näkyy seuraavalla välilehdellä Conexant CX8811, joka taas on tv-kortin piirisarja.

Linuxguiden howto on vedetty läpi jo aiemmin, ei apua siitä.

12
Ubuntu tietokoneissa / Conflux
« : 29.11.06 - klo:00.40 »
Haluaisin tutkiskella mahdollisuutta hyödyntää Conflux Groupwarea töissä. Tarvitsisi kuitenkin ensin hieman tutustua siihen kotosalla, mutta tietokannan asennus töksii.

http://www.conflux.ee/
 
Menin näiden ohjeiden mukaan.. tuli kyllä sitten laitettua vanha versiokin epähuomiossa, 1.5.0.3 kun uusin on 1.5.0.8

http://files.conflux.ee/docs/installguide_ubuntu.pdf

Step 9: Update the database schema to the latest version
python conflux_updater.py

Koodia: [Valitse]
/var/lib/conflux/lib$ python conflux_updater.py
Traceback (most recent call last):
  File "conflux_updater.py", line 334, in ?
    import _Baselib, _Utils, _Conf
  File "_Baselib.py", line 17, in ?
  File "/var/lib/conflux/lib/_DBSpool.py", line 160, in ?
    DBSpool = ConnectionSpool()
  File "/var/lib/conflux/lib/_DBSpool.py", line 36, in __init__
    raise RuntimeError, get_tb()
RuntimeError: Traceback (most recent call last):
  File "/var/lib/conflux/lib/_DBSpool.py", line 34, in __init__
    self.__connection__ = psycopg.connect(self.con_str)
OperationalError: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?

Mikähän tuossa ahdistaa.

13
Laitealue / Logitech MX5000 Laser Bluetooth Desktop
« : 15.09.06 - klo:21.12 »
Tänään sain tuollaisen vanhan mx900:n tilalle. Näyttää ainakin Edgyssä toimivan hiiri ja näppis ilman mitään säätöjä kunhan pukkaa donglen paikalleen, joka edellisen setin taistelun jälkeen on melko mukava yllätys.

Näppiksen näyttö ei tietty toimi defaulttina, mutta ehkäpä jossain vaiheessa jaksaa senkin säätää kuntoon. Tuntuma näppiksessä on ihan ok. Ei klonksu juuri lainkaan, ainakaan näin tuoreena. Home/Delete/End/PgUp/PgDown:n sijoittelusta en tykkää, mutta kaikkeen tottuu. Osa pikanapeista toimii suoraan, osa ei. Eipä noilla ole ollut hirveästi käyttöä muutenkaan, joten aivan sama. Bluetoothia en ole kerennyt vielä puhelimen kanssa testaamaan. Hiiri on toimiva ja ihan hyvin paljon esim. MX700/900 tyylinen.

Jos jollain on tietoa näytön "ajureista" niin saa kertoa :)

14
Eli ongelmana on wlan kortti joka tunnistuu dapperissa ok, mutta jos kortin ottaa käyttöön gui:n kautta (tai sama minkä kautta), jumittaa kone seuraavassa bootissa täysin. Nyt mietittyäni ongelmaa ajattelin kiertää sen seuraavalla tavalla:

1. Jokaisessa bootissa poistetaan /etc/network/interfaces tiedosto, jossa wlan kortin määritykset ovat (jos wlan kortin määritykset poistaa käsin, boottaa kone taas normaalisti)
2. Jokaisessa sammutuksessa tuhotaan sama tiedosto (en tiedä miksi, mutta varmuuden vuoksi)
3. Työpöydälle pitäisi saada pikakuvake joka ottaa nettiyhteyden käyttöön (DHCP ja wlan verkon nimi (SSID?) määrityksillä)

Osaako joku opastaa?

15
Laitealue / Hauppauge WinTV-HVR 1100 Ubuntuun
« : 21.08.06 - klo:21.46 »
Kyllästyin odottelemaan tukea kernelistä eikä kääntäminenkään oikein onnistunut, niin päätin vähän oikoa ja ottaa edgyn repositoryistä itselle uuden kernelin, headerit ja restricted-modulit. Noh, loppujen lopuksi riippuvuudet ajoivat asentamaan koko roskan, mutta olen valmis elämään sen kanssa kunhan saan tv-kortin toimimaan :|

Voisiko joku neuvoa kädestä pitäen? Ilmeisesti tuossa on cx88 piiri.

16
Eli ö=ö ja ä=À

Hajos varmaan xgl seikkailuiden aikana. Onko tietoa miten saa takaisin. Varmaan jotain sektorilla UTF-8 / ISO-xxxx-xx
 :'(

17
Ostin dvb-t kortin jolle on tuki vasta 2.6.16 kernelistä lähtien. Käänsin eilen kernelin (AMD64 Socket 939 3000+ prossu) k8 muotoon ja tein .deb paketin linux imagesta ja headereista. Noh, arvatenkin asennus kusas käyttiksen ihan nätisti Xgl:n vuoksi. Ajattelin nyt ottaa Xgl:n vek, mutta tarvitseeko kääntää myös nvidian ajurit että esim. 3d kiihdytyksen saa päälle? Näytönohjain on Nvidia 6600. Onko tuo k8 järkevää vai ahnehdinko liikaa?

18
Asentelen tuossa vanhempaan koneeseen dapperia ja ensin sisällä oli normaali 3comin verkkokortti kun ajoin päivitykset. Otin ethernet-kortin pois ja tarkoitus on jättää pci-wlan kortti sisälle. Kortti tunnistui oikein ja toimikin DHCP:llä, mutta kun aloin säätelemään yhtäaikaa graafisella network adminillä ja komentorivillä ifup ifdownia kun tuntui kesävän niin törkeän kauan aktivointi, koko homma jumahti. Käynnistyksessä configuring network jumittaa ja ctrl+c skippaa kohdan, mutta GDM:stä ei käynnisty Gnome enää. Komentoriviltä ei toimi sudo vaan koko pääte jumii. Ilman wlan-korttia kone käynnistyy oikein.


Mitähän pitäisi rukata että saisin tyhjennettyä mahdolliset väärät asetukset jotka aiheuttavat kaatumisen? Olisi kiva jos joku jaksaisi auttaa.

19
Asentaminen ja käyttöönotto / win näppäimien mappaus
« : 07.06.06 - klo:02.32 »
Mitenhän saisin tehtyä mappaukset win näppäimille. gnomen puolella win + jonkin näppäimen yhdistäminen tuottaa vaikeuksia. Win:n jälkeinen painallus ei rekisteröidy vaan pikanäppäimeksi määräytyy pelkkä win. Kde:ssähän tuo toimii helposti.

20
Multimedia ja grafiikka / Picasa2 for Linux
« : 07.06.06 - klo:02.28 »
Google julkaisi picasan linuxille. Oon odotellut ja toimii juuri kuten windows versio. Nätti ku sika pienenä.

Google labseista deb paketti ubuntulle ja installia.

http://picasa.google.com/linux/download.html

Sivuja: [1] 2