Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - nevatus

Sivuja: [1]
1
Eli tilanne tämä. Ajattelin laittaa pystyyn SSH palvelimen ja palvelin onkin jo toiminnassa. Muutama kysymys tullut kyllä eteen tässä. Laitteistona toimii Elisan kaapalimodeemi ----> wlan purkki -----> jonka perässä windows kone ja SSH palvelin Ubuntu 6.06 serveri asennus. Aluksi purkki jakoi DHCP:llä ip:t koneille mutta molemmilla koneilla netti oli jostain syystä äärettömän hidas. Nyt laitoin purkista ja koneesta kiinteän ip:n niin netti toimii normaalisti. Palvelin saa kuitenkin vielä ip:n DHCP.

Sitten asiaan. Miten saan muutettua palvelimen IP asetukset kiinteiksi myös ( liekkö mitään väliä/järkeä). Ja sitten olisi kiva saada SSH käynnistymään ennenkuin kirjautuu ubuntussa sisään että voisi SSH:yli kirjautua. Ei tarvitsisi aina rymytä sohvan taakse ja pistää servuun näppis paikoilleen ja arvata että jokohan se olisi kirjautumis ikkunassa.

Ja olen yrittänyt lueskella googlea ja tätä foorumia mutta jotenkin mennyt tieto varmaan ohi. Ja anteeksi epäselvä kirjoitus ja aloittelijan asiavirheet.

2
En tieda onko oikea paikka kirjoittaa tanne, mutta olen nettia jo selannut enka loyda vastausta (lue: en vaan osaa). Eli ongelma seuraava= Asentelin tuossa ArchLinuxin ja en millaan saa aakkosia toimimaan niinkuin varmaan nakyy. Ja nappaimistoasettelu ei ole oikein oikea.

Localet on: en_US.utf8 (olen kokeillut myøs fi_FI.utf8)
Keymap on: Latin1 tai jotain sellaista

Jos loytyisi joku joka on tapellut saman asian kanssa tai muuten vain tietaa mista kiikastaa olisin todella kiitolllinen. Koneessa on myos winXP mutta en haluaisi sita kayttaa.

PS: tuli tama foorumi ensimmaisena mieleen entisena ubuntun kayttajana, siksi kirjoitin tanne.

Sivuja: [1]