Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JAL

Sivuja: [1]
1
Ajattelin luovuttaa työkoneeni seuraajalleni. Tämä tuntuisi kätevältä ja järkevältä. Mieleeni nousi kuitenkin kysymys yksityisyyden suojastani; voisiko joku kaivella koneesta jotain minulle henkilökohtaista?
Kuinka pitkälle riittää käyttätunnuksen ja kotihakemiston poisto? Jääkö esim salasanojani jonnekkin vielä tämänkin jälkeen talteen? Entä muuta mahdollisesti?


Ystävällisin terveisin, Juha

Ubuntu 7.10 + paljon ohjelmia

2
Asensin Ubuntu 7.04 Feisty desktopin (ladattu 5/8) mielestäni onnistuneesti, mutta Ubuntu ei osaa käynnistyä, bootata. Käynnistyksen alkuvaiheessa, kun Ubuntun vuoro alkaa, ilmestyy ruutuun vain yksitotisesti:

No boot device - insert boot disk ...

So, mitenköhän pääsisin eteempäin, kun:

1. Laitteeni on: emo Intel GQ965GF, Core2Duo 6400, 2GB RAM, SATA HDD Seagate ST3500630AS 0.5 TB, DVD RW Samsung SH-S183A, Nvidia GF7950GT, lämmöt ja sähköt OK
2. Kone pyörittää Windows XPtä OK
3. Huom: saan Ubuntun käynnistymään Ubuntu LiveCDn avulla niin, että valitsen valikosta kiintolevykäynnistyksen.
4. olen asentanut muutania kertoja Ubuntua ja tämä ilmiö on vain tällä koneella. Joku viikko aikaisemmin kone boottasi OK, kun valitsin asennuksena oletusosionnit. Tällöin erona oli vain PATA levy.
5. BIOSsissa lähinnä tulee mieleen: Drive configuration: ATA/IDE mode ja valintana joko NATIVE tai LEGASY (mitä nämä nyt sitten tarkoittavatkin...)
6. Ubuntu 7.04 on antanut käynnistysvaiheessa aina jonkinlaisen virheilmoituksen, joka vilahtaa ruudulla pikapikaa.
7. emon BIOS päivitys on saattanut muuttaa tilannetta....ehkä?

Olisin kiitollinen neuvoista!

Juha

Sivuja: [1]