Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hlehtim

Sivuja: [1] 2
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Uuden koneen asennus.
« : 22.01.22 - klo:12.24 »
Latasin Ubuntun vanhalla koneellani (AMD-kone) ja siirsin sen tikulle sillä vanhalla koneella ja asensin uuteen Intel-koneeseeni. Nyt päätteessä näyttää AMD64 ja päivityksissäkin se lataa; Nouda:8 http://security.ubuntu.com/ubuntu focal-security/universe amd64 DEP-11 Metadata [66,3 kB]


Onko tästä jotain haittaa käytössä?

2
Laitealue / Asus Vivobook ja wlan (Ratkaistu)
« : 17.01.22 - klo:14.18 »
Ostin uuden läppärin ja asensin siihen uuden ubuntun 20.04:n. Nyt ei löydä wlania lainkaan, eikä edes tässä
toisessa vanhassa koneessa käytössä olevan asus-tikunkaan kanssa. Windows puolella toimii normaalisti.
Ilmoittaa vain: "No Wi-fi adapter found". Mikähän nyt on vialla? Lsusb näyttää molemmat wifi-adapterit kuitenkin.

3
Laitealue / ASUS USB-AC53 Nano ajuri (ratkaistu)
« : 13.02.21 - klo:11.36 »
Mulla olis tällainen ASUS USB-AC53 Nano usb wlan palikka, johon ei tunnu löytyvän ajuria. Onko joku saanut sen toimimaan Ubuntu 20.04.2 LTS:ssä?

Lainaus
harri@harri-HP-655-Notebook-PC:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 0e8d:2004 MediaTek Inc. K7_Pro
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 004: ID 04f2:b34f Chicony Electronics Co., Ltd HP Truevision HD
Bus 001 Device 003: ID 0b05:184c ASUSTek Computer, Inc. 802.11ac NIC
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 1d57:0001 Xenta 2.4G Mouse
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

4
Laitealue / RTL8812AU wlan mokkulan asennus
« : 29.06.18 - klo:17.29 »
Yritän asentaa ASUS mokkulaa, jossa tuo piiri. Asentuu hyvin siihen asti, kunnes komennan: sudo modprobe 8812au
vastauksena tulee tämä: modprobe: FATAL: Module 8812au not found in directory /lib/modules/4.4.0-128-generic

Mitä mä tein väärin ja miten edetään?

5
En saa asennettua Ubuntua, Wubillakaan, en vaikka siitä Wubin ruudusta klikkaa sen joka lisää sinne käynnistysvalikkoon
vaihtoehdon Ubuntu. Onko siellä joku esto päällä Biosissa, vai mikä ihme taas? Ostin käytetyn läppärin ja haluaisin windowsin
huitsulan nevadaan, tai vaikka rinnallekin Ubuntun kanssa. Raksuttaa, raksuttaa ja mitään ei tapahdu. Biosista muutin buuttivalikosta, että ensin
hakee dvd:n. En ole koskaan asentanut näihin win8 koneisiin ubuntua, niin tuppaa olemaan hankalaa.

6
Asensin ikuisuusprojektiini ensin talvella kauhean tappelun jälkeen 10.04. (ainoa media, joka minulla oli poltettuna, kun asemat ei toimi., eikä ollut uusia dvd-levyjä, eikä onnistunut USB-tikunkaan kautta), jonka päivitin 12.04:ksi ja lopulta nyt eilen 14.04:ksi. Siis kaikki ovat olleet 32 bit. -versioita. Prossu on Intelin M 1,6 GHz dualcore. Nyt ja aiemmillakin versioilla kone käynnistyy vain 2.6.x-kerneleillä ei esim 3.13.x -versioilla, niissa se jumahtaa kursorin vilkkumiseen. Nyt siis 2.6.x PAE-kernelillä, tuossa 14.04:ssa, se suostuu käynnistymään. Nyt yön yli nukuttuani, juolahti mieleeni, että eikö tuo dualcore vaadi sen 64 bit. -version? Semminkin, kun muistia on 4 G? Jospa kaikki ongelmat johtunevatkin tuosta väärästä bittisyydestä? Ostin jopa uuden näytönohjaimen, jossa on HDMI-liitin, kun en saanut emon HDMI:stä kuvaa näkyviin, nyt sentään kuva tulee, vaikkei ääntä tulekaan. Mikä tuo PAE kernel-versio on? Siitä ei pysty päivittämään mitään, aina tulee jotain ilmoituksia, "Liikaa virheitä", tms.?

Edit: Onkohan se sittenkään M prossu, saatan muistaa väärin, kun se ei ainkaan mikään kannettava ole. Dualcore se joka tapauksessa on.

7
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« : 13.08.14 - klo:18.39 »
Kun kone käynnistyy ja näyttöön tulee ne pisteet, alkaa vasemmasta kaiuttimesta (läppäri) kuulua niiden pisteiden tahdissa rätinää. 12.04:ssa ei tällaista esiintynyt. Mistähän mahtanee johtua? Äänet eivät ole edes päällä lainkaan, sillä en pidä mistään pimpelipompeli-käynnistysäänistä. Eli äänenvoimakkuus on nollilla.

8
Olen nyt kokeillut eri distroja USB-tikulta asennettavaksi koneeseeni (BIOS tukee sitä). Ei onnistu millään, aina pysähtyy alkukuvan jälkeen vikkuvaan kursoriin. Minulla on 10.04 LTS -cd, mutta sekin asentuu vain tekstitilassa. Toimii kyllä sitten ihan normaalisti, muttei suostu päivittymään 12.04:si ja haluaisin sen tuohon koneeseen, MythTV -versiona. Eilen onnistuin jotenkin sekoittamaan tuon asennuksen apt-get dist-upgrade -komennolla. (joka kyllä varoitti siitä ja vaati kokonaisen lauseen kirjoittamista vahvistukseksi. Nyt siitä tuli kaksikielinen, sekaisin englantia ja suomea, sekä joitain paketteja hävisi, kuten graafinen päivitys.) Voiko distron asentaa päätteeltä (koska siihen pääsen käsiksi), tai voiko levykuvasta asentaa tuolta tikulta, sillä se näyttää kuitenkin toimivan se tikku, kun kerran näen sieltä ne tiedostot. Olen siis "polttanut" tuon tikun läppärilläni, jossa 12.04., käyttäen "Käynnistyslevyn luonti" -ohjelmaa. Ja tuolta cd -levylta olen asentanut onnistuneesti toiselle, vanhemmalle läppärilleni, tuon 10.04:n, ilman mitään ongelmia, graafisessa tilassa. Muistia koneessa on 4 GB ja kiintolevy on osioitu yhdeksi isoksi osioksi (1 TB). Memtestit ajoin muisteille ja sen mukaan pelaisi, en tosin ole kokeilliut asennusta poistamalla toiset 2 GB, josko sittenkin niissä olisi vaivaa. Haluaisin siis asentaa kokonaan uusiksi, kun siellä ei ole vielä mitään tärkeäta koko levyllä.

9
Onko olemassa mitään valmista softaa puhelinpalvelun tuottamiselle Ubuntuun? Siis sellaista, johon voidaan liittää puhelinpalvelun työntekijä ja jonka avulla voidaan kontrolloida työtunteja, vastauksia, ym. palkanmaksua varten. Windowsiin noita löytyy, mutta en osaa/löydä linuxiin.

10
Latasin ja asensin uusia teemoja, mutta ne eivät näy asetusten alasvetovalikossa, vaikka ne ovat kuitenkin usr/share/themes -kansiossa. Siellä näkyy vanhan 10.04:nkin teemat, mutta jostain olin lukevinani, ettei tämä Unity osaa niitä käyttää. Missähän nyt menee metsään, kun ei näy? Muuten tätä Unitya on jo oppinut käyttämään ja tuntuu ihan mukavalta, vaikka alussa ajattelinkin asentavani normi Gnome-työpöydän.

11
Multimedia ja grafiikka / SDR-shell ongelmia
« : 17.07.12 - klo:22.08 »
Onko kukaan teistä asentanut sdr-shelliä käskyttämään PMDSR radiota? Asensin ja ongelmia on seuraavasti: Radion näytöllä selftest näyttää radion toimivan. Kun käynnistän sdr-shellin, ohjelma käynnistyy ja käynnistää Jack-Connectionin, sekä kaikki muut tarvittavat ohjelmat. Kun konffaan graafisesta käyttäliittymästä Jackia, saan vain purinaa kuulumaan, mutta sdr-shellissä näkyy, että signaalia olisi. Taajuus vaihtuu radion näytöllä ja kaiken pitäisi olla ok. Mutta asemat ei kuulu. Millähän voisin tsekata vaikka komentoriviltä, kuinka nuo laitteet käyttäytyy? Laitteet ovat siis: PMDSR-radio USB:ssä ja USB-liitäntäinen äänikortti. Molemmat näkyy lsusb-listauksessa. Ja äänikorttikin toimii, koska siinä on äänenvoimakkusensäätönappulat, joita painamalla ääni kovenee ja kuvake ilmestyy ubuntun näytölle. (Ubuntu 10.04 LTS) http://ewpereira.info/sdr-shell/



Tältä sen pitäisi näyttää...(tämä tosin on ohjelman v2-versio)



Tältä se minulla näyttää



Ja tältä

Ihmetyttää tuo, että signaalia näyttää olevan, mutta ikäänkuin häiriöt estäisi äänet! Pah, täytyy löytää se XP-levy, sillä pitäisi toimia!

12
Laitealue / PMRDS-radio toimimaan Ubuntussa
« : 23.02.11 - klo:10.29 »
Kuinka saan ko.  radion toimimaan Ubuntussa, linux-softasta ei ole valmiita paketteja saatavilla. Lähinnä tuli mieleen helpoin tapa, eli winen kautta käyttö, mutta eipäs se sitten ollutkaan niin helppoa, kun wine ei ymmärrä USB:sta mitään. No sitten minulle ehdotettiin VirtualBoxia, joka sikäli olisi hyvä, mutta minulla ei ole windows-levyä saatavilla, ainoastaan kakkoslevyllä majaileva XP, josta taas Virtualbox ei ymmärrä mitään, kun on jo asennettu. Missäs kansiossa XP:n asennustiedostot majailevat, jos sen saisi vaikka uudelleen asennettua sieltä levyltä VirtualBoxiin?

13
Ubuntu 10.04 LTS toimii siis Huawei e220 kanssa hyvin, kunhan ensin kokeilin ja havaitsin pätkimistä muutaman sekunnin välein, eikä pysynyt verkossa.Tuossahan siitä on puhetta http://linux.fi/index.php/Huawei_E220/E270, ehdotuksena laittaa pingi päälle sekunnin välein. Minun ratkaisuni oli, että Network-managerista otetaan muutama täppä pois, eli MSCHAP ja MSCHAP v2-täpät pois, jäljelle jää PAP, CHAP, EAP. Siis PPP-asetukset välilehdeltä. kohdassa todentaminen. (näin siis Sauniksen kohdalla, muilla operaattoreilla saattaa toimiakin, ilman , että ottaa täppiä pois) Ihmettelin tuota aluksi, kun sama mokkula oli toiminut hyvin 8.04:ssa. Nyt uutena ominaisuutena on plussaa myös, ettei tarvitse joka avauskerralla ottaa täppää pois Firefoxista, kohdassa "työskentele yhteydettömässä tilassa", joka 8.04:ssa oli ainainen riesa, vaikkei nyt niinkään ongelma.

14
Yritin päivittää hyvin toimivasta 8.04LTS:stä 9.10:n kautta 10.04 LTS:n, mutta asennus nähtävästi epäonnistui,koska nyt saan Kubuntun käyntiin vain komennolla /etc/init.d/kdm start. Toimii jotenkin. Mutta verkkoasetukset ei toimi, knetworkmanageria ei saa käynnistymään (ei näköjään ole asennettukaan.kun konsoliin kirjoittaa knetworkmanager) eikä edes lankaverkko toimi, ei tapahdu mitään, kun langan kytkee. En voi siis asentaa netistä mitään. Mikä olisi paras tapa palauttaa 8.04, vai saanko netin jotenkin kikka5:lla toimimaan? Kone on  Sony vaio läppäri. Komennolla sudo iwlist eth1 scan lÖytyy kyllÄ wlan boxi, mutta saako jollain komennolla yhteyden siihen? Kirjoitan tÄtÄ kÄnnykÄllÄ joka myÖs takkuilee näköjään!  :'( lisäys: asennus meni pieleen ilmeisesti vähäisen swappi-osion vuoksi, koska sitä se tuntuu herjaavan, kun käyynnistää, antaa kuitenkin käynnistää komentoriviltä. Pitäisi aina muistaa, että if it works, don't fix it!

15
Laitealue / Viivakoodinlukija läppärissä (Kubuntu)
« : 30.11.10 - klo:19.39 »
Etsiskelin täältä ohjetta, miksei viivakoodinlukijani (joku kiinalainen Z-3000/USB-tassu) toimi läppärissäni, piippasi kyllä, muttei tekstieditorissa eikä verkkopankissa toiminut. Mutta sitten älysin, että vaatii numlockin päälle. En tiedä miksi se siten toimii, mutta toimiipa vain. Joskus muistan joissain kassaohjelmissa, että piti olla numlock päällä, jotta toimisi, mutta ne olivat pöytäkoneita, erillisillä PS2-näppiksillä, joissa oli viivakoodinlukijat(tassut) din-liittimellä kiinni ja näppiksessäkin oli vielä kortinlukija. Toin tämän viivakoodinlukijan duunista, kun se ei toiminut Windows 7:n kanssa ja sinne ostettiin uusi, Win7-yhteensopiva! :) Olisikohan se toiminut siinäkin koneessa numlock päällä?!

16
Siis versio 10.1.85.3. latautuu, asentuu pakettienhallinnalla, mutta Firefox ei ota sitä käyttöön.
About:plugins kertoo seuraavaa:
Lainaus
Shockwave Flash

    Tiedosto: libflashplayer.so
    Versio:
    Shockwave Flash 9.0 r115

MIME-tyyppi     Kuvaus     Päätteet     Käytössä
application/x-shockwave-flash     Shockwave Flash     swf     Kyllä
application/futuresplash     FutureSplash Player     spl     Kyllä
Shockwave Flash

    Tiedosto: libflashplayer.so
    Versio:
    Shockwave Flash 9.0 r283

MIME-tyyppi     Kuvaus     Päätteet     Käytössä
application/x-shockwave-flash     Shockwave Flash     swf     Kyllä
application/futuresplash     FutureSplash Player     spl     Kyllä

Minulla toimii YLE:n Areena, Youtube, IS:n videot. Ei toimi IL:n videot, eikä Facebookin videot (vaikka olisi youtube-videokin, mutta upotettuna FB:n sivulle). Adoben sivut sanoo:
Lainaus
You have version 9,0,115,0 installed
Eli Adoben sivu kertoo samaa, kuin about:pluginskin, eli väärä versio. Mikä on Shockwave Flash, miten se eroaa Adoben Flash Playerista, miten saan tuon Firefoxin ottamaan käyttöön tuon Adoben?
Ja vielä, lakkaako Areenat ja muut sitten näkymästä? Ja vielä, miksi tuo about:plugins näyttää, että olisi kaksi  SHockwave-versiota käytössä? Mä olen kohta ihan sekaisin näistä flasheistä! ???
Ai niin , l. MUOKS: Linuxi olis 8.04 ja Kubuntu!

17
Päivitin Welho-yhteyteni 100M:ksi. Yhteys ei kuitenkaan muodostu WLAN:lla kuin 17M:a! Welholla arvelivat syyksi sen, että jonkun naapurin modeemi käyttää samaa taajuutta. Tänään vaihdoin sitten modeemin (Thomson) taajuuden (kanavat 1-18) ja en päässyt WLAN:iin lainkaan. Salasanat ja muut asetukset ihan samat, kuin aiemminkin (WPA-salaus).Vaihdoin kanavan sitten takaisin vanhaksi, ei apua. K-networkmanagerissa on ihan oikea (sama) salasana, kuin modeemissakin, mutta ei vain yhdisty. Mihin kansioon tuo K-networkmanager tallentaa sen salasanan ja ESSID:n, voisiko sieltä käydä vielä tarkistamassa? Manual konfigurationkaan ei onnistu, siellä näkyy vain WEP-salauskohta, ei WPA:ta. Yritin siihenkin sitä tallentaa, mutta se ei sitä tallentanut.  ???

18
Poitsun (14 v.) kone ei kuulemma yhtenä aamuna käynnistynyt enää. Jää jumimaan Fujitsu-Siemens-ruutuun, jossa lukee "Press tab to hit the post or del to enter the bios". Näppikseen (usb-), eikä hiireen (usb-laser-) syty valoja, eikä siis biosiinkaan pääse. Kuulostaako tämä rauta-, muisti, emolevy, tms.-vialta? Tuuletin lähtee käyntiin, samoin näyttäis näytönohjainkin (erillinen kortti) toimivan, koska kuva ilmestyy tuohon asti. Yksi piippaus kuuluu, kuten pitäisikin käynnistyessä, vaan ei etene. Kaikki johdot emolevylle ja kiintolevyille (2kpl) näyttäis olevan paikoillaan. Myös virtajohdot powerilta.

Vaikea alkaa selvittää vikaa, kun ei tiedä, mitä koneelle on tehty ("ei mitään, ihan itestään"), ennenkuin näin pääsi käymään. Ubuntu (10.04?) asennettu toukokuussa, jonka jälkeen toiminut hyvin. Jotenkin tuntuis, ettei usbitkaan toimi, koska valot ei syty näppikseen/hiireen. Toisaalta, voiko kiintolevyn jumiutuminen aiheuttaa tuon (voi tietysti, mutta kuinka yleistä?)?

19
Mitä hittoa, ei toimi java, ei toimi YLE Arkisto, kaikki mättää! Kuinkas pääsen takaisin edelliseen versioon?

20
Asensin (no eipä ollut paljoakaan asentamista! ;D ) tuossa juurikin Huawei 220:n mokkulan KDE/Hardyyyn. Omassa liittymässä dna:n 385 vai mikä se nopeus nyt onkaan, alhainen kuitenkin, pienellä kk-maksulla kuitenkin. Olen tähän asti käyttänyt mökillä kännykän kautta, mutta kun bluetooth-yhteys syö kännykästä akun aika nopeasti, niin ajattelin tuon mokkulan ottaa käyttöön. Siinä saisi olla siis oma data-liittymänsä, ettei tarttis aina renklata kortin kanssa. Mikä olis raadin mielestä edullisin liittymä, onkos noita prepaid-liittymiä data-mallisina, kyllä mulle sekin kävis? :-\

Sivuja: [1] 2