Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mattikk

Sivuja: [1]
1
Ostin tytölleni miniläppärin käyttiksenä harvinaisen ärsyttävästi riisuttu Win7 starter. Siihen korjaukseksi ajattelin Linux:ia. Mahtaako dual boot onnistua mitenkään, kun koneessa ei ole CD asemaa, eikä koneen bios tue USB asemalta buuttausta?
Ubuntu 12.04 asennus onnistui wubi -asennuksena. Valitettavasti, koska tuo Windows on 32 bittinen, wubikin lataa 32 bittisen Ubuntun.
Netiohjeiden perusteella tuon wubin voisi "päivittää" omalle osiolle automaattisesti. Ennen toimintoa osio/osiot pitää olla luotuna. Onko kenelläkään käytännön kokemusta tästä? Onnistuuko se wubilinuksen sisällä käyttäen esim. gparted:ia. Toimenpiteinähän pitäisi olla windows osion pienennys ja uuden luonti. Ilmeiseti tuohon windows osioon koskeminen ei onnistu wubiasennetulla linuxilla, koska se pyörii siitä osiosta, jota olisi tarkoitus sorkkia?

-Matti

2
Moi!
Päivitin vanhan 10.04 koneeni 12.04 versioon. Muuten meni ok, mutta langaton verkko ei enää lähde käyntiin, ellei ethernet kaapeli ole kiinni. Kone näyttäisi epätoivoisesti yrittävän saada lankaverkkoa pystyyn (waiting for network connection )  (logissa tulee viesti, että yrittää vielä 60 sekuntia saada verkon ylös). Nämä viestit näyttävät tulevan /etc/failsafe.conf tiedostosta, joka näyttäisi odottavan static-network-up tapahtumaa. 10.04:ssa ei näyttäisi olevan tuota failsafe.conf:ia eikä static-network-up tapahtumaakaan.

Niin tosiaan, kun tuo failsafe.conf sitten pakottaa koneen ylös ilman verkkoa, myöskään network managerin nappulaa ei ole, eli käyttäjä ei voi edes käsin laittaa langatonta verkkoa päälle.

Mutta, jos verkkokaapeli on kiinni koneessa, joka antaa dhcp osoitteen, jos network manageriin on määritelty vain langaton verkko, vain se käynnistyy (kuten oli tarkoituskin) ja se managerin nappulakin on paikallaan. Mikähän mahtaa mennä pieleen. Ei oikein kyvyt riitä selvittämään tuota upstart viidakkoa, eikä sitä, mikä loppujen lopuksi menee toisin, jos se lankaverkko on kytkettynä. Minun puolestani se voisikin olla, mutta kun pikkuisen on hankala vetää tuota kaapelia kerrosten välille. Nyt täytyy pitää ikkunat auki kerrosten välillä.

Löytyisiköhän hyviä vinkkejä.

-Matti

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Läppäri kuumenee
« : 06.06.10 - klo:14.52 »
Tervehdys
Asensin U10.04:n (32 bittinen) Fujitsu Amilo Pa 2510 dual boot läppäriin (Vista home premium). Kone kuumenee. Lämpö nousee pikkuhiljaa 70C paikkeille, jos koneella ei tee mitään. Tuulettimen puhina alkaa n. 60C:ssa. Tuo 70C taitaa olla tuulettimen Linuxissa toisen nopeuden raja. 60C kuulostaisi olevan myös vistassa tuulettimen käynnistyslämpö, seuraavat portaat noin 65, 70 ja 75. Jos U10.04:lla tekee mitään tai esim. käynnistää uudestaan lämpöjen noustua, lämmöt karkaa käsistä. Ensimmäisenä oireena on, että wlan yhteus katkeaa, tai uudelleen käynnistyessä ei yhteyttä tule ollenkaan.

U9.10:ssä (64 bittinen) muinoin ei näitä lämpöongelmia ollut, ei ainakaan tarvinnut millään tapaa kiinnittää huomiota, kun mitään oireita ei ollut. Kone ei kaatunut eikä verkko pätkinyt. Verkko itse asiassa toimi paljon paremmin kuin vistassa, yhdistyi aina kertalaakista eikä koskaan tippunut itsestään.

U9.04:ssa (32 bittinen) oli todella vaikea lämpöongelma. Lämmöt nousivat, kunnes kone kaatui. Siinä taisi nuo wlan ajuritkin rettelöidä, niin, että oletusasennus piti poistaa ja laittaa wicd ennen kuin sai yhteyden.

Tuota U9.10:ä tuli ajettua liveCD:ltäkin, kun linux osion kokoa suurenneltaessa korruptoitui levy (tuli vähän askartelua). Mutta ei siinäkään ollut lämpöongelmia - tosin sekin taisi olla 64 bittinen. Sitten vistan uudelleenasennuksen jälkeen tuli käytettyä 32 bittistä U9.10:ä VirtualBox:in kautta - ei lämpöongelmia, mutta tuuletinta taitaa VirtualBoxissa hoitaa vista (?).

Olisiko ehdotuksia, ameriikan forumeissa ehdotetaan koneen imurointia, mutta jotenkin epäilyttää, että U9.10:ssä kone on puhdas ja Ux.04:sissä se olisi likainen?

Ehkä sitä U10.04-amd64:sta voisi kokeilla. Lataussivulla tosin on huomautus, että ei päivittäiseen käyttöön. Mikähän lienee syy tuohon huomautukseen. Itse en kyllä huomannut tuossa U9.10-amd64:ssa mitään muuta moitittavaa, kuin, että Firebug kaatoi Firefoxin.

-Matti

4
Tervedys!
Sain sekoitettua näppäimet logattuani vahingossa sisään recovery moodissa. Näyttäisi siltä, kuin näppäimistä tulisi alt-ctrl koodeja (en ole satavarma onko näin, mutta koodit on outoja). Käyttis on 8.04. Tämän kanssa tulee toimeen, sillä korjauksena/istunto teen menukomennot:
järjestelmä->astetukset->näppäimistö:asettelut lehdeltä valitsen minkä tahansa valmistajan mikä tahansa mallin ja sitten ok. Sitten kiskaisen palauta oletukset ja ok. Tämän jälkeen näppäimet ovat istunnon verran kunnossa.

Löytyisiköhän kenelläkään pysyvämpää ratkaisua?

Ratkaisu kopioituna viimeisestä viestistä

Lainaus
Järjestelmä->Asetukset->Näppäimistö/asettelut -ikkuna ilmoittaa
Yleinen 105-Näppäiminen (kansainvälinen) PC,
Asetteluna Suomi Oletus.

Oletus -otsikon alla oleva rinkula ei kuitenkaan ollut valittu, eli musta sydän puuttui.
Sen kun älysi napsauttaa päälle, jo näppäimet alkoi pelittää ja valinta jäi päälle seuraavaankin istuntoon.

5
Erehdyin päivittämään paketinhallinnan suosittelemat osat. Tuloksena ylä- ja alapalkeista hävisivät sisällöt. Yläpalkkiin jäi kaiutin, alapalkkiin roskis. Ei löydy edes uloskirjautumisvalintaa. Mozilla löytyi /usr/bin:istä, niin, että nettiin pääsi. Mikä avuksi, käsi harhailee virtanappulaan, vaikka linuxit taitaa joskus ottaa nokkiinsa ivobuutin.

Ubuntuversio lienee jotakin 6.? - mistähän tuo versionkin löytänee, kun tuon palkin sisältöjä ei näy.

Sivuja: [1]