Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - rob

Sivuja: [1] 2
1


Poika toi tälläisen lapun koulusta, ihmetyttää että miksi vain kaupalliset käyttöjärjestelmät käyvät  >:(
Ajattelin laittaa palautetta koululle mutta mitenkäs tätä perustelisi järkevästi että myös linux olisi oltava tuossa listassa?

2
Yleistä keskustelua / NSA vakoilu
« : 12.07.13 - klo:12.04 »
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2013/07/10/nsan-kadenjalki-myos-androidin-ja-linuxin-ytimessa/20139595/66 aika karua luettavaa. Luullut aina että linux avoimuutensa takia olisi säästynyt tuollaiselta.

3
Laitealue / ip valvontakamera
« : 14.11.12 - klo:12.40 »
Asuin alueellani on tapahtunut murtoja ja rupesi nuo valvontakamerat kiinnostamaan. Osaisiko joku suositella hyvin ubuntussa toimivaa kameraa ulkokäyttöön?
Muita mielellään olevia ominaisuuksia: yö ja päivä käyttö ja lankattomuus.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4508/djhmx tuollainen oli kiinnostava mutta tuohon ei voi käsitykseni mukaan asetuksia tehdä kun windows koneella  :(

4
Jostain syystä thundebird ei hae posteja automaattisesti vaikka olen tuolta account settings - server setting - ja laittanut täpän tuohon että hakisi joka 10min

tietysti lähtee hakemaan posteja kun aukaisen thundebirdin tai painan tuota get mail, mutta haluaisin että thundebird hakisi postin sovellus suljettunakin.

Asensin tuonkin sovelluksen mutta eihän siitäkään mitään iloa ole kun thundebird ei hae niitä posteja automaattisesti http://www.omgubuntu.co.uk/2011/05/new-thunderbird-unity-extension-for-ubuntu-11-04/

Käytössä siis ubuntu 11.04 ja thundebird asetettu oletus sähköposti sovellukseksi.

Olisiko kenelläkään vinkkiä miten saisin tb hakemaan postin automaattisesti?

5
Laitealue / Tyttärelle läppäri (kaupat tehty)
« : 29.03.11 - klo:17.24 »
Olen katsellut edullista läppäriä tyttärelle ja pitäisi olla ubuntu yhteensopiva, kone tulisi nettiselailuun ja sillä pitäisi saada koulutyöt tehtyä.
budjetti n.500 egua

Gigantista löysin tämmöisen http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat/HPG62B18EO/hp-g62-15-6-kannettava
Tässä vielä tarkemmat tiedot raudasta http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02574969&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=fi&cc=fi&product=4349155
Osaisko kukaan sanoa kuinka toimiva kokoonpano olisi ubuntulle?

Saa toki ehdottaa tuossa hintaluokassa järkevämpiäkin vaihtoehtoja ;)

6
Kiinnostaisi seurata lämpötiloja pc näytöltä ja kerätä dataa vaihteluista. lämpötiloista ulko, sisä ja pattereille tuleva veden lämpötila kiinnostaisi ehkä myös varaajan lämpötila.

Mitään johtoja ei kiinnostaisi vedellä joten olisiko kenelläkään ideoita miten tuollaisen saisi toteutettua vai onko edes mahdollista? Hintakaan ei saisi olla mahdottomia, yksi ylimääräinen kone olisi tuossa jonka voisi valjastaa tuolle käytölle.

7
Multimedia ja grafiikka / Virtual Midi Piano Keyboard
« : 31.07.10 - klo:14.03 »
Asentelin tyttärelle tuon virtual midi piano keyboardin mutta nähtävästi se ei yksin riitä jotta saisi sointuja kaiuttimista ulos. Osaisiko joku neuvoa mitä pitää asentaa jotta tytär voisi soittaa piano tuolla sovelluksella?

8
Yleistä keskustelua / Gnome-lookista löytynyt malwarea?
« : 09.12.09 - klo:23.07 »
Tuollaiseen törmäsin tänään http://www.omgubuntu.co.uk/2009/12/yet-more-malware-found-on-gnome-look.html
Onneksi ei ole tullut otettua tuolta mitään.

9
Eli muutama vuosi sitten viimeksi kokeillu tuota etätyöpöytää ubuntussa ja silloin toimi moitteettomasti. Nyt taas tuli ajankohtaseksi että olisi tarvinnut käyttää niin en saa kun työpöydän näkymään mutta mitä siellä teenkin niin se ei näy yhteyden ottavalla koneella (esim. avaan selaimen niin kohde koneella ff avautuu mutta yhteyden ottavalla koneella näkyy edelleen vain se työpöytä)
Mitä olen sitten säätänyt:
Kohde koneella sallin muiden käyttäjien katsella työpöytääni tuolta järjestelmä - asetukset - etätyöpöytä

yhteyden ottavalla koneella sovellukset - internet - etätyöpöytien käyttö näkyy tuo sisäverkossa oleva kohde kone ja tosiaan työpöydän saan siinä näkymään, mutta ikävä kylläkään mitä siellä teenkin niin ei päivity yhteyden ottavalle koneelle.

10
Yleistä keskustelua / OpenStreetMap
« : 04.10.09 - klo:22.29 »
Tämähän näyttää mielenkiintoselle http://www.mikropc.net/neuvot/article333480.ece?s=r&wtm=mikropc/-03102009 omalta asuinalueeltani näkyy puuttuvan melkoisesti teitä, katuja ja rakennuksia, löytyisköhän jostakin vielä tarkempia ohjeita mitä tarvin ja kuinka sitten lisäilen niitä tuonne?

11
Tänään päivittelin konetta ja sieltä näkyi uusi kerneli tulevan, buutin jälkeen ei enää nouse työpöydälle. Kokeilin valita tuolta grubista valita aikaisemman kernelin mutta sama juttu ei nouse enää työpöydälle. Onkos muilla samanlaisia ongelmia?

12
Eli sain toullaisen laitteen Nokia LD-1W. Sain paritettua sen kannettavani kanssa ja kokeilin sellasta ohjelmaa kun tangogps. Tango gps ei kumminkin herjaa että no gps found:(

Koodia: [Valitse]
rob@rob-mobil:~$ hcitool scan
Scanning ...
00:02:76:C0:30:9E Nokia LD-1W

Kuinkahan saisin tuon tangogps ymmärtämään että tuo laite on tuolla? ja homman pelaamaan. onkohan tuo tangogps paras mahdollinen ohjelma, vai osaisiko joku suositella parempaa?

13
Ubuntu tietokoneissa / Pojan koulutehtäviä verkossa
« : 09.09.09 - klo:09.14 »
Poikani tekee koulussa tältä sivulta tehtäviä http://opit.wsoy.fi/opit7/LMS_mainindex.asp?NoCache=529352_0%2C6614649 ja laskentataito 1-6 ja sieltä  WSOY: Laskutaito 1-6 - Eurooppaseikkailu oppilaille, herjaa kumminkin puuttuvaa liitännäistä (en edes tuosta tajua mikä puuttuu). Miten saisin tuon toimimaan?

14
Ubuntu tietokoneissa / tar.gz paketin asennus [ratkaistu]
« : 04.08.09 - klo:22.56 »
Olisin halunnut asentaa Shape Collage nimisen ohjelman http://www.shapecollage.com/ mutta tuolta löytyy vain linux asennukseen tar.gz paketti, kuinka tuollainen asennetaan ubuntuun?

15
Multimedia ja grafiikka / Pihasuunnitelma
« : 21.06.09 - klo:09.53 »
Emäntä tuossa sanoi että tee sillä koneellas jotain järkevääkin ::) ja antoi tehtäväksi tehdä pihasuunnitelman.
Eli kysymys kuuluukin että tietääkö joku jotain valmista ohjelmaa millä tuollaisen suunnitelman saisin tehtyä ( ei tuon tarvi mikään ammattilais suunnitelma olla) suunnitelmassa pitäisi näkyä rakennukset ja istukset/puut jne. ja kuvaa olisi tietenkin kätevä pystyä helposti editoimaan.

16
Löysin mukavan gtk 2 teeman mutta teema muuttaa tuon päävalikon (jossa sijaitsee  apuohjelmat, grafiikka, internet jne.) iconit ja tekstin todella pieneksi:( olen yrittänyt etsiä mistä noiden kokoa säädetään mutta en ole löytänyt, osaisiko joku neuvoa?

17
Laitealue / skype web kamerat
« : 06.05.09 - klo:20.40 »
Kokeilinpa pitkästä aikaa skypeä ja ilokseni huomasin että kamerani logitech pro 4000 toimii hienosti siinä. Yhdellä kaverillani vanhempi logitecin kamera ja se ei kumminkaan toimi, kaveri yritti etsiä samaa kameraa nettikaupoista mutta noita ei enää löytynyt :(

Osaisitteko suositella saman tasoista kameraa (mielestäni tuossa suht hyvä kuva) joka toimisi skypessä out of box? ehdotuksia saa tulla enemmänkin niin on sitten varaa valita ;)

edit: tais mennä vahinkossa väärälle osiolle, no modet varmaan siirtää tuonne laitealueelle :-*

18
Pelit / Nexuiz
« : 25.02.09 - klo:16.10 »
Kaveri pyyteli pelaamaan tuonne peliportaaliin http://www.peliportaali.fi/etusivu mutta en osaa yhdistää servulle. Kaverilla winukka ja siinä pääsee consoliin § näppäimellä ja laittamaan servun ip mutta ubuntun Nexuizissa tuolla näppäimellä ei tapahdu mitään, osaisiko joku neuvoa että pääsis pelailee?

19
Yleistä keskustelua / xbox360 ja mediatomb
« : 25.01.09 - klo:12.10 »
Eli asentelin ubuntulle pyörimään tuon mediatombin, mutta sitten meni sormi suuhun kun yritin saada xboxin löytämään tuon serverin. Osaisiko joku neuvoa miten nuo xboxin asetukset laitetaan että löytäis tuon mediaserverin.

20
Asentaminen ja käyttöönotto / salattu LVM
« : 21.01.09 - klo:01.42 »
Asentelin kaverin läppäriin ubuntun (toimii hienosti). Tein asennuksen tuolla alternative levyllä. Tuossahan on mahdollisuus cryptata tuo käyttöjärjestelmä ja tuli vain kaverin kanssa puheeksi että kuinkahan vaikea tuo on sit murtaa verrattuna muihin käyttöjärjestelmän cryptaaviin ohjelmiin verrattuna. En osannut vastata tuohon ja lupailin kysyä täältä ???

Sivuja: [1] 2