Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hirvi

Sivuja: [1]
1
hei,

Yht'äkkiä viime viikolla päivitykset alkoivat mennä virheeseen. Lähetin kehittäjille tästä virheraportin ja se oli jo raportoitu.

Kun päivityksen ajaa heti perään uusiksi sanoo, että kone on ajantasalla. Päivittyykö kone tuosta huolimatta? Kone näyttää ainakin toimivan ok. Liitteenä päivitykseen loki.

tv. aj


2
hei,

Luen LibreOffice Base 3.5.7.2 Ubuntu 12.04:lla tilittimen SqLite3-tietokantaa. Ongelma on päivämäärä-sarakkeiden kanssa. Saan luettua ohjeiden mukaan nykyhetken oikeanlaiseen muotoon, mutta kantaan tallennettua pvm:ää en saa järkevään muotoon?? Eli tulos ei ole päivämäärä - ainakaan oikeanlainen. Sama ongelma SqLite-mangerin kanssa (firefox-lisäosa).

Mikä kikka tässä on?

Terv. Ari J.

3
hei,
Tietääkö kukaan kuin LibreOfficeen saa asennettua liitännäisen Report Builder? Ubuntu 12.04 pakettivarastosta se löytyy ja asentuu, mutta se ei tule käyttöön ja se ei tule näkyviin Liitännäiset-näytölle.

EDIT: noilla komennoilla se menis. 1. lauseessa on virhe pitää olla libreoffice/ppa. Tuosta pakettivarastosta tulee vähän testattua tavaraa, jota ei suositella average userin käyttöön.

4
Laitealue / Ordi Enduro i3344B
« : 15.08.12 - klo:13.32 »
Tuli tilattua otsikon mukainen laite Ubuntulla. Sen sain noin 100 euroa halvemmalla, kun hylkälsi Windowsin.

Minkälaisia kokemuksia laitteesta on?

5
Huomasin, että uusin versio RTMPDump-YLE ohjelmistosta tukee uudistettua ylen elävää arkistoa. Yritin hakea version 1.4.6 asennuspaketin linkistä http://rtmpdump-yle.täältä.fi, mutta tuo linkki ei toimi.

Olisiko kellään tuota asennuspakettia koneellaan, jotta voisi heittää sen vastaukseksi tähän viestiin, niin saisin tuon asennettua?

6
Jos Teillä on sellainen ongelma, että OpenOffice tietokanta on hidas, niin tässä ratkaisu. Minulla toimi hyvin.
=======
The combination of Linux +Base +Java is defective.
Get Java 1.6.22 from http://archive.canonical.com/ubuntu/poo ... sun-java6/

There are 2 packages (don't know why):
sun-java6-bin_6.22-0ubuntu1~10.04_i386
sun-java6-jre_6.22-0ubuntu1~10.04_all

Both have a data.tar.gz

Both data.tar.gz have a directory /./usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.22/

I extracted one of the java-6-sun-1.6.0.22/ into my home
and merged the subfolders of the other java-6-sun-1.6.0.22/ into the same folder.

$ ls ~/java-6-sun-1.6.0.22
bin ext jre man (4 directories)


In the OOo Java options I add folder ~/java-6-sun-1.6.0.22/jre and restart the office.

This does not really install the old Java on your system. It simply copies the required files and points the office suite to this version of Java. All your other applications use the more recent and updating version of Java from your repositories.
=======

7
Tietääkö kukaan palstalla, onko saatavissa kalenteriohjelmistoa, joka yhdistäisi otsikon mukaiset toiminnot.

Kalenterin pitäisi toimia, kuten kalenterit toimivat: tapaamisten yms. merkintä. Lisäksi to-do-lista ei olisi erillinen osa vaan intergroitu kalenteriin. Tehtävälle merkittäisiin deadline ja mahdollisesti aika, jolloin se "happanee" eli pvm, jonka jälkeen sitä ei näytettäsi päivän tehtävissä. Näkymästä voisi valita näkyvätkö tekemättömät/tehdyt tehtävät kalenteria eteenpäin/taaksepäin selattaessa.

Kalenterin perusteella olisi mahdollista tehdä päiväkirjaa. Kalenterin merkinnöistä tulisi pohja päiväkirjan päivälle. Asetuksista voitaisiin määritellä, että tehdyt tehtävät ja kalenterimerkinnät muodostaisivat päiväkirjan sivun rungon. Lisäksi päiväkirjalle voitaisiin kirjoittaa omia merkintöjä. Kiva juttu olisi saada päiväkirjalle automaattisesti esim. päivän sää, jostain sääpalvelusta.Tämä päiväkirja olisi nimensä mukaisesti päiväkirja ja sitä säilyttettäisiin ikuisesti.

Tuossa noin pääpiirteissään kuinka pitäisi toimia. Löytyykö mitään, mikä olisi edes lähelle tuota.

8
Tein työkoneellani USB-tikulta käytettävän 11.04. Tikku toimii hyvin, jos käytän tikkua siltä koneelta, jolla olen luonut tikun. Network-manager löytää wlan-verkot.

Mutta jos siirrän tikun toiseen koneeseen, niin Network-manager ei löydä Wlan-verkkoja. Muuten toimii hyvin.

Tein tikun CD-levyltä startup disk creatorilla.

9
Multimedia ja grafiikka / Double Density DVD
« : 05.05.11 - klo:11.42 »
Yritin kopioida DVD:n Braseirolla. Ongelmaksi muodostui se, että Braseiro ei tunnistanut Double Density (8,5 G) DVD:tä.
Normaali 4,7G DVD tunnistuu, mutta tila ei riitä.

Vai onko ongelmana liian vanha kirjoittava DVD-asema?

10
Ubuntu tietokoneissa / Update manager'in outous
« : 06.04.11 - klo:20.02 »
Viimeisimpien päivitysten jälkeen update manager jäi outoon tilaan. Näyttää, että olisi päivityksiä, mutta ei anna asentaa niitä (kts. liite). Eli ei voi ruksata ja noissa ei ole ruksia valmiina. Osa päivityksistä menee normaalisti.

En ole huomannut tuon haittaavan, mutta pitäisikö olla huolissaan?

[ylläpito on poistanut liitteen]

11
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice 3.2, tietokanta hidas
« : 08.03.11 - klo:15.20 »
hei,

Oo:n tietokanta on muuttunut hitaaksi. Luulen, että vika ei ole varsinaisesti kannassa vaan Oo:n käyttöliittymässä; kaikki selailut ovat hitaita varsinkin, jos rivin pituus on pitkä. Jos saman SQL:n antaa komentoriviltä tai käyttää taulukkolaskennan datapilot toiminnallisuutta, niin nopeus on ok.

Oo:n sivuilla oli tieto, että pitäisi downgradeta Java 1.6.22. Mutta Options'ssa on vain 1.6.20 ja 1.6.24? 1.6.20 ei nopeuta, kuten Oo:n foorumellakin sanottiin, mutta onpa kokeiltu

Olen myös muuttanut memory määrityksiä, mutta vain hyvin vähäinen positiivinen vaikutus.

Ei oikein hotsittais ladata ylimääräistä Javaa koneelle. Onko kenelläkään mitään korjausehdotusta tähän?

12
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice, tietokantaongelma
« : 24.01.11 - klo:10.37 »
Oo:n tietokanan taulun sarakkeeseen tiedoston nimen hakemistopolkuineen. Olen tehnyt taulua vasten formin, jolla sitä voi päivittää. Onko mahdollista suht'helposti tehdä formista sellaista, että kun kaksoisklikaan tiedoston nimeä (/home/junttari/doku/xx.pdf), niin tiedosto avautuu siihen liitetyllä ohjelmalla esim. image viewer, pdf-lukija jne?

Sekin auttaisi asiaa, jos eo. voisi tehdä Oo:n taulukkolaskennassa.

13
Tuttavallani on seuraavankaltainen ongelma. Hänen WinXP-ympäristönsä tuli käyttökelvottomaksi viruksen vuoksi. Hän ei pääse kirjautumaan Windowsiin. Hän päätti asentaa koneeseen rinnalle myös Ubuntun. Homma meni hyvin Ubuntu 8.04 käy ja kukkuu.

Nyt hän haluaisi päästä Windowsista kokonaan eroon. Ongelmana on, että windowsin tiedostojärjestelmässä on tiedostoja, jotka hän haluaisi mieluusti talteen. Tämän jälkeen Windowsin varaama tila voitaisiin ottaa Ubuntun käyttöön. Mieluiten tämä tehtäisiin siten, että Ubuntua ei tarvitsisi uudelleenasentaa. Mutta uudelleenasennuskaan ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

Ainoa syy miksi Windowsia ei jyrätty jo alunalkaen oli se, että haluttiin katsoa, löytyisikö ilmaista/halpaa keinoa saada talteen nuo tietyt tiedostot.

Minkälaisia ohjelmia ja vaihteita tuo homma vaatii??

14
tulee vain teksti OK. Jo monta päivää? Onko rojekti ajettu alas??

15
En tiedä onko kellään sattunut. Miten käy jos esim. koneesta menee virrat silloin, kun järjestelmään asennetaan päivityksiä tai uusia ohjelmia? Onko jokin vaihe kriittisempi kuin joku toinen? Jos jokin riippuvuus korruptoituu, onko olemassa komentoa, jolla voi palauttaa edellisen ehjän tilanteen?

16
Kun 10.04 Firefoxilla selaa alhaalla vilahtaa viesti, jonka perusteella voisi päätellä, että selain ottaa yhteyttä johonkin Mozillan palvelimeen ennenkuin vie varsinaisille sivuille. Jotkut mobiiliselaimet käyttävät sellaista tekniikkaa, että osa selaimen toiminnoista haetaan joltain välityspalvelimelta. Linkki: http://www.matkapuhelininfo.com/f18/nokian-luurit-ja-nettikayton-ip-ongelma-57676/, Sovelias-nimmarin vastaus.

Olisiko nyt niin, että tämä selaimen versio ottaa yhteyden johonkin välityspalvelimeen, ennenkuin vie varsinaisille sivuille?
Tämä selittäisi  sen, miksi Areenan sivut herjaavat: "kyseisen tallenteen voit avata vain Suomessa"??
Saako ominaisuuden pois päältä tai voiko ongelman kiertää? Minulla ei ole ainakaan mitään välityspalvelinta määritetty??
Aiheutuuko ongelmia, jos ominaisuuden poistaa??

Olenko aivan hakoteillä??

17
Ubuntu tietokoneissa / Portin 1935 avaus?
« : 10.05.10 - klo:08.55 »
Versiolla 10.04  tulee Ylen areenalta ilmoitus "Kyseisen tallenteen voi avata vain suomessa", niistä videoista joita saa katsoa vain Suomessa. Alla sama ongelma ja  Niken ratkaisu ongelmaan:
>>>>
    >>>>>>
       Vs: 10.04@YLE Areena; kyseisen tallenteen voit avata vain Suomessa
        « Vastaus #4 : 04.05.10 - klo:07.45 »
   
       Lainaus käyttäjältä: ++ - 02.05.10 - klo:21.23
      Keskustelussa näyttää olevan pitkä areena-ketju, mutta en löytänyt sieltä paikaisella haulla saman tyyppistä         ongelmaa...

     Ajoin aamulla upgradella 10.04:n vanhan 9.10:n päälle. Kaiken kaikkiaan upgrade meni enemmän kuin putkeen, mutta   yksi asia tökkii: YLEN areena väittää suurimman osan tallenteista kohdalla "Tallenteen katseluoikeus rajattu. Kyseisen   tallenteen voit avata vain Suomessa.". Ajankohtaisohjelmat yms kakkosen kevätsäät toimii oikein hyvin.

      Samaisella selaimella (firefox) esim http://www.ip-adress.com/ kertoo sijainniksi aivan oikein "Hämeenlinna in Finland, ISP of my IP: Elisa Oyj". Selaimessa ei ole asetettu proxyjä (no proxy) ja toisella koneella (Fedora 11) saman laajakaistaliittymän takaa Areena toimii kuten ennenkin.

         Ajatuksia / ehdotuksia mikä voisi olla vialla? Mikä saa Areenan kuvittelemaan että käytän palvelua ulkomailta?
           <<<<<<<<
Yle Areenan ohjelman latautumattomuus vaikuttaisi palomuurin toiminnalta. Itselläni ilmeni sama ongelma päivityksen jälkeen, mutta poistui, kun lisäsin routerin palomuuriin uuden TCP-portin. YLEn käyttämään RTMP-liikenteeseen tarvitaan auki portit 1935 tai 443. Aiemmin riittänyt portti 80 on varattu muuhun web-selainliikenteeseen.
<<<<

Mistä tuo potti 1935 avataan? ADSL-modeemin asetuksia tutkin ja en löytänyt mitään tuohon viittaavaa. Laite Siemens Speedstream 6515.

Vai pitääkö jokin Ubuntun palomuurin asetus muuttaa? Miten se tehdään?

18
Oheisessa dokumentissa ohjeet, kuinka otsikon mukaiset palvelut saadaa toimimaan 10.04:lla. Muitakin ratkaisuja voi olla.

Kiitokset kirjoittajille, joiden viestien perusteella olen laatinut dokumentin. Erityiseti Salaille.

Kiukuttelen edelleen siitä, että tämä on jokaisessa uudessa versiossa hiukan erilainen jumppa.

[ylläpito on poistanut liitteen]

19
Ubuntu tietokoneissa / Järki käteen kehittäjät
« : 01.05.10 - klo:20.08 »
heip!!

Olen jokseenkin aika tumpelo Linux-käyttäjä. Ilokseni olen huomannut, että versio versiolta Ubuntussa monet asiat kehittyvät helpompaan suuntaan mitä tulee ominaisuuksiin ja asentamisiin.

Käytän perheeni primääärikäyttöjärjestelmänä Ubuntua. Minulla ja lapsilla on omat koneet. Linux on loppujen lopuksi ongelmattomin ympäristö ja hinta/laatusuhde on erinomainen.

MUTTA asentaessani Ubuntu 10.04 tytölleni koin ikävän yllätyksen. Ylen elävää arkistoa en saanut millään toimimaan ja netin keskustelupalstoja selatessani, huomasin, että muillakin on ollut samoja ongelmia. Tämä oli SUURI pettymys sen vuoksi, että edellisissä versioissa sain DVD-levyn toiston, MTV3 nettivideot, Youtuben, Ylen areenan, Ylen Elävän arkiston  ja Quicktime-videot toimimaan jokseenkin kivuttomasti. Muistaaksenin 9.04 oli tosi helppo.

Kehityksen pitäisi kulkea siihen suuntaan, että huolehditaan siitä, että vanhat ominaisuudet toimivat mikäli suinkin mahdollista.

Toivottavasti tämän viestin lukee henkilö, joka voi vaikuttaa näihin kehityssuunnitelmiin ja roadmappeihin.
Korjauksen pitäisi tulla jo version 10.04 komponentteihin!!

Mutta kaikesta hyvää kevättä ja intomieltä.

Sivuja: [1]