Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - omppa

Sivuja: [1] 2 3
1
Millä ohjelmalla onnistuu ts-loppuisen tiedoston toisto Ubuntussa(10.04 64bit). Kyseessä on digiboxilla nauhoitettu ohjelma. VLC:llä se ei toistu, mutta johtuneeko se taas siitä ettei ole jotain lisäkilkkeitä asennettuna? Toimisikohan toista Kaffeinella tai mplayerilla tai xinellä?

2
Cupshan löytyy osoitteesta http://localhost:631/ ja esim printterin voi lisätä osoitteesta http://localhost:631/admin. Mutta kun yrittää lisätä pritterin tuosta osoitteesta niin kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa, niin mitkähän ne mahtaa olla?

kenties omat käyttäjätunnukset ja salasanat? Vai jotkin muut?

3
Tilanne ois seuraavanlainen: Toisessa koneessa mulla on xp ja Mint, ja ja vain Mintillä olisi tarkoitus päästä nettiin, mutta molemmilla pitäisi päästä kotiverkkoon käsiksi. Tällä hetkellä kone toimii siten että vain Mintillä pääsee nettiin ja kotiverkkoon käsiksi.

Onko mission impossible toteuttaa ratkaisu että molemmilla pääsis kotiverkkoon käsiksi mutta vain toisellä käyttiksellä nettiin?

verkon rakenne mulla on seuraavanlainen: Modeemi-->palomuuri-->kytkin-->2 tietokonetta yhdistetty piuhalla kytkimeen.

Onkohan palomuuria mahdollista säätää siten että tuo yllä mainittu onnistuis?

4
Laitealue / Laser-printteri Ubuntu 10.04:een
« : 15.09.10 - klo:12.57 »
Olis tarkoitus hommata laser-printteri, mutta mulle on hieman epäselvää että mikä/millainen laser-printteri kannattais hankkia jonka sais toimiin Ubuntussa.

Vinkkejä otetaan vastaan.

5
Ubuntu tietokoneissa / Backup-ohjelma
« : 25.02.10 - klo:13.23 »
Ois tarvetta backup-ohjelmalle, joka osaisi kopioida USB:n perään liitetyn kovalevyn yhdeksi tiedosdoksi(MBR:t+kaikki muutkin osiot), minkä voisi sitten palauttaa kovalevylle takaisin.

Mikähän olisi tällainen ohjelma? Löytyykö se ubuntun repoista?

Edit: Olisko kenties Sbackup tällainen ohjema?

6
Miten saa virtualboxin USB:n toimimaan? Virtualbox on asennettu ubuntu 9.04:n. Ohjeita kyllä löytyy, mutta ne kaikki näyttäis olevan aikaisempiin ubuntun versioihin vai käykö ne tähän 9.04:n?

7
Millä keinolla saisi ylen areenan ohjelman koneelle? Kyse on ohjelmasta, joka löytyy osoitteen http://areena.yle.fi/video/557733 takaa

8
Löytyykö ubuntulle ohjelmaa, millä tuo otsikossa mainittu operaatio eli "tiedot talteen formatoidulta kovalevyltä"?

-Sami

9
http://www.diktaattori.fi/kahvihetki.php?sivu=radio osoitteen takaa voi kuunnella Vuorisen ja Jaajon juttuja, mutta ei 64bit Ubuntussa. Mitä kikka kuutosia tai lisäkilkkeitä pitäis asentaa että niitä vois kuunnella? Koneeseen on asennettu ubuntu-restricred hässäkät ja flash-playerit...

10
Huomasin tuossa kun aukaisin konqueorin että ylävalikot eli File Edit View yms. valikot ovat hävöksissä. Mistähän ne mahdollisesti sais takaisin? Kenties jonkin näppäin yhdistelmän takaa?


11
Elikkäs asentelin tuon smoothwall distron uusiksi, mutta nyt on ongelmia päästä smootwallin hallintasivulle. Hallintasivulle on päässy aikaisemmin https://192.168.0.1:441, mutta ei enää.

Joskus on tullu tehtyä aikaisemminki tuo asennus operaatio ja silloin ongelma ratkesi deletoimalla jokin tiedosto, mikä sitte tehtiin käynnistyksen yhteydessä uudestaan. Nyt en vain muista että mikä se tiedosto oli.

Voiskohan joku kertoa että mikä se vois olla?

-Sami

12
Kokeilin päivänä eräänä authoroida dvd:ä GFD:llä mpg-fileistä(kuva+ääni) ja mpg-fileistä(kuva+ääni+tekstitys) siis kaksi eri dvd:ä joissa molemmissa 5 tiedostoa joiden koko oli noin 1.2 gigaa. Authorointi onnistui noilla tiedostoilla, missä ei ollut kuin kuva ja ääni, mutta ei niillä missä oli kuva+ääni+teksi samassa.

Aloin siinä miettimään että miten kyseiset tiedosto voi erota niin paljon toisistaan että authorointi ei onnistu niillä tiedostoilla, missä on kuva+ääni+teksti samassa?  ??? ???

13
Vaikuttaa siltä että GUI for dvdauthorissa on jonkinlainen kokorajoitus tai jokin vastaava juttu kun sillä ei onnistu tehdä sellaista dvd:ä, missä dvd:lle authoroitavien tiedostojen yhteiskoko ylittää 4.7GB:n dvd-levyn koon.

Onko tosiaankin näin ja jos on niin pystyykö sen jollain vipusella kiertämään?  ??? ???


14
Millä ohjelmalla/millä tavalla saa srt-päätteiset tekstitykset ja mpg-vidotiedoston yhdistettyä?


15
Ubuntu tietokoneissa / crontab
« : 13.11.08 - klo:17.37 »
Mistä valikosta löytyy crontab?  ??? ???

-Sami

16
Mikä mahtaa olla sen sivuston osoite, mistä saa ladattua ubuntun ohjelmat? Oon sitä itsekki käyttäny, mutta en nyt enää muista sitä että mistä se löytyy.

-Sami

17
Ubuntu tietokoneissa / IP:n uusiminen
« : 29.10.08 - klo:17.58 »
Yhdistelmällä

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up


Ip:n saa vaihdettua dhcp-palvelimelta. Mutta onko jotain käsky yhdistelmää, jolla sais yksinkertaisemmin uuden IP:n dhcp:ltä?

käykö sudo /etc/init.d/networking restart ?

taitaa käydä?

18
Asentelin virtualboxin kotisivuilta löytyvän virtualboxin "VirtualBox 2.0.4 for Linux hosts", enkä saa siihen asennetussa virtuaalikäyttiksessä hiirtä toimimaan. Pitäisikö vielä asentaa "virtualbox-ose  ja virtualbox-ose-modules-generic" että sais hiirenki toimiin vai mitähänä pitäis tehdä?

-Sami

Kyseessä on siis Suljetun koodin VirtualBox

19
Ubuntu tietokoneissa / Network tools ja portit
« : 18.09.07 - klo:21.51 »
Mahtaako joku tietää että mitä portteja kyseinen ohjelma käyttää/mitä portteja palomuuriin pitäis aukaista että kyseisella ohjelmalla pääsis ulos palomuurista

20
Multimedia ja grafiikka / ongelmia firewiren kanssa!
« : 23.06.07 - klo:12.29 »
Koitin saada yhteyttä kinon ja videokameran toimimaan, mutta en onnistunut. Kino antaa vain oheisen virheilmoituksen. Joten miten saada yhteys toimimaan?

"dv1394 kernel module not loaded or failure to read/write /dev/ieee1394/dv/host0/PAL/in"

Edit:

lsmod | grep 1394
dv1394                 21900  0
raw1394                31916  0
ohci1394               37684  1 dv1394
ieee1394              307160  3 dv1394,raw1394,ohci1394

Eli todennäköisesti tarvittavia kernelin modulejankin on ladattu?

-Sami


[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1] 2 3