Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - scoobydoo

Sivuja: [1]
1
Kyseessä tuore 20.04 LTS perusasennus Gnome työpöydällä jne. Kaikki muu tuntuu toimivan, mutta kun käynnistää LibreOfficen, niin työpöytä jäätyy välittömästi. Hiiri liikkuu ja äsken youtube video jäi Firefoxiin hetkeksi taustalle soimaan. Writer ja Calc kokeiltu samalla lopputuloksella.
LibreOffice 6.4.3
Gnome 3.36.2

Taitaa olla sama ongelma kuin tämä: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=55380.0

Onko tähän korjausta tai kiertotietä tiedossa?

2
Pari iltaa on taisteltu Ubuntua pöytäkoneeseen. Emona vanha ASUS M3N78-VM integroidulla NVIDIA GeForce 8200 näyttiksellä, mikä ei käsittääkseni keskustele Ubuntun ajurien kanssa. Tarina menee näin:

Asensin puhtaana 18.04:n koneeseen ja kaikki näytti menevän ongelmitta käynnistysvaiheen pientä näytön välkkymistä lukuun ottamatta. Käynnistelin konetta muutaman kerran, latasin päivitykset ja kopion datat vanhalta kovolta. Seuraavalla käynnistyskerralla sisäänkirjautumisen jälkeen alkoi ongelmat ja käyttis meni jumiin. Rebootit ei auta, login toimii ja sen jälkeen jäätyy. Työpöytä tulee näkyviin ja hiiren kursori liikkuu, mutta muuten kone on jumissa.

Mitä on koitettu:
- Asentaa Ubuntun tarjoama Nvidian 340 ajuri, mutta sillä ei eloa koneessa senkään vertaa. Muuta ubuntu-drivers ei tarjoa Nouveaun lisäksi. Aiemmin koneessa on ollut 14.04 ja siinä uusin toimiva Nvidian ajuri oli 304.134, mutta se pelasi kyllä Nouveaullakin.
- Memtest menee läpi ongelmitta ja rautavikaan en usko
- Asentaa Ubuntu puhtaana uudelleen, mutta sama tilanne päällä heti ekalla käynnistyksellä.
- Käynnistyy ja toimii vikasietotilassa sekä nouveau.modeset=0 optiolla Grubissa.

Mitä tässä nyt voisi tehdä, jos defaultti Nouveau ja Nvidian ajuri ei toimi
- Koittaa 16.04:sta, missä ilmeisesti tarjotaan jotain Nvidian 304 sarjan ajuria? 18.04:n työpöytä olisi vaan jotenkin mukavampi.
- Ostaa jostain käytetty näyttis integroidun tilalle, mutta onko sille toimintavarmuutta? Esim. yksi vanha Ati Radeon näyttäisi olevan tarjolla.
- Vaihtaa koko rauta uudempaan? Siinä tulis varmaan W-lisenssi mukana, mikä olisi loppukäyttäjälle ehkä ongelmattomampi ratkaisu.
- Vai onko 18.04:ssa vielä joku kikka kokeilematta?

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Thinkpad T460 ja Ubuntu
« : 17.11.19 - klo:23.40 »
Ostin puolivahingossa Thinkpad T460:n nykyisen pöytäkoneen korvaajaksi. Vanhassa on pyörinyt pelkästään Ubuntu ja tuohon läppäriinkin sen haluasin asentaa. Kone ei näköjään löydy "certified hardware" listalta. Onko tässä nyt siis tiedossa ongelmia Ubuntun kanssa ja jos on, niin mikälaisia? Isompaan konffaamiseen ei nyt olisi aikaa eikä osaamista.

Edellisestä asennuksen on jo aikaa, joten pari lisäkysymystä.
- 18.04 LTS on varmaan paras versio tähän saumaan?
- Kannattaako partitioiti tehdä käsin /, swap, /home tyyliin ja minkä kokoisina? Kovo Thinkpadissa ei mikään järin iso ole.
- Onko W10:n rinnalle asentamisessa jotain erityisiä kikkoja/ongelmia?

4
Multimedia ja grafiikka / Flash videotoisto, CPU 100%
« : 02.03.17 - klo:19.32 »
Kuva pätkii ja prosessoriteho on tapissa kun katson Chromella Flash videoita koko näytöllä(esim. Nelosen Ruutu palvelusta). Käytössä Ubuntu 14.04 LTS ja nvidian ajurit. Koneena on vanha sotaratsu seuraavilla komponenteilla:
Asus m3n78-vm integroidulla näytönohjaimella
Athlon 64 X2 5400 prossu
4 gigaa muistia

Oon sen verran vieraantunut näistä hommista, että pakko kysyä täältä apua.

Onko toi rauta vaan liian hidasta ja vanhaa vai Ubuntussa/ajureissa vikaa? Auttaisiko uusi näytönohjain tuohon prossutehon loppumiseen?

5
Olen vissiin päässyt tippumaaan kelkasta ja pitää tulla täältä kysymään apua.

Eli pitäisi asentaa Ubuntu pariin koneeseen, joissa seuraava kokoonpano:
ASUS M2N68-CM emo ja toisessa ASUS m3n78-vm (vastaavat raudat)
AMD ATHLON 64 X2 prossu
2GB 800MHZ DDR2 muistia
Emolle integroitu näytönohjain

Kannattaa varmaan mennä suoraan 14.04 LTS jakeluun, mutta onko väliä asentaako 32 ja 64 bittisen version? Muistia olisi ehkä mahdollisuus lisätä 4-6 GB:hen mikäli sille on tarvetta. Molempiin koneisiin on tarkoitus jättää 32 bit XP Ubuntun rinnalle ainakin aluksi. Vaikuttaako tämä asiaan?

Kokeilin aikaisemmin koneissa 12.04 LTS:n 64 bittistä käynnistyslevyä, mutta kumpikaan koneista ei buutannut tältä levyltä. Eikö tuo rauta nyt pitäisi olla 64 bit yhteesopivaa?

Toisessa koneessa olisi ylimääräisenä IDE-levy (XP SATA levyllä), mihin Ubuntun voisi asentaa mutta onko tämä jo liian vanhaa/hidasta tekniikkaa? Kannattaiko IDE-levy heivata kuuseen...

6
Laitealue / ASUS M3N78-VM kokemuksia ja kysymyksiä
« : 09.09.08 - klo:23.57 »
Tuli hankittua otsikon mukainen emolevy ja AMD Athlon64 X2 5400+ prossu. Käyttiksiksi oli tarkoitus asentaa molemmat XP sekä Ubuntu 8.04. Ensiksi muutin biosista sata modeksi AHCI, kun oli lukenut jostain, että Ubuntun ei välttämättä tunnista sata-levyjä ilman tuota. Vinukan asennus onnistui pienellä kikkailulla. Hardyn livecd tuntui toimivan ok ja asennuskin meni ongelmitta. Sitten kokemuksia:

- Emolevylle integroitu verkkokortti toimi heti, vaikka pelkäsin ongelmia.
- Emolle on integroitu Nvidian geforce 8200 näyttis. Nvidian ajureiden asennus valikon kautta ei onnistunut (System > Administration > Hardware Drivers). Tämän ohjeen (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=880787) kohdan IV avulla sain lopulta ajurit toimimaan käyttäen uusimpia nvidian beta ajureita (Version: 177.67). Version 173.14.12 ajureilla ei tuntunut toimivan.
- Emolle integroitua äänikorttia en ole saanut pelaamaan. Jotakin musiikiksi tunnistettavaa kaiuttimista kuluu, mutta ääni pätkii niin kuin vanhassa levysoittimessa. Taitaa olla ns. "Sound stuttering" ongelma.

Sitten kysymyksiä:

- Onko vinkkejä miten äänet saisi toimimaan?
- Luin netistä, että Kernelin versioon 2.6.25 on lisätty tuki emon äänipiirille VT1708B. Koska tuo kernelpäivitys mahtaa tulla hardyyn? Kokeilin ääniä Ubuntu 8.10 livecd:llä, jossa on uudempi kernel, mutta ääniongelma säilyi. Eli mahtaako uudemmasta kernelistä olla apua?
- Onko ainoa vaihtoehto pistää koneeseen ikivanha soundblaster, joka löytyisi hyllystä?

7

Käynnistelin konetta ilmeisesti rikkinäisillä muisteilla ja samalla iski päälle 30 mounttauksen tarkastus. Sen jälkeen X ei ole enään käynnistynyt normaalisti. X käynnistyy kylläkin komentoriltä -> startx. Mistä vikaa kannattaisi lähteä etsimään?

Olen jo koittanut "dosfsck -ar..." FAT32 osioille. Sillä sain häviämään "There are differences between boot sector and its backup" varoituksen.

Nyt käynnistys jämähtää liitteen kuvan mukaiseen tilaan.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1]