Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mihatsu

Sivuja: [1] 2
1
Hei

Ajattelin heittää siivouskomeroon ubuntukoneen johon ei tule ollenkaan näyttöä. Olohuoneeseen tulee sitten toinen kone joka on kiinni tv:ssä. Onko jotekin mahdollista että olohuoneen kone käynnistyy normaalisti desktoppiin ja kun painaa alt + f8 niin tv ruutuun tulisi vaatekomeron koneen desktop? Millä hakusanalla pitäs lähteä googlettelee ohjeita?

Mika

2
Hei

Olen tuossa aina käännellyt xinelibin ja ffmpegin uusinta versiota vdr käyttöön. Homma on toiminutkin aina ihan mallikkaasti mutta teen homman vähän hankalasti kun en osaa :) Eli ongelmana on libien sijainti joita kääntämisen yhteydessä ei meinaa löytyä kun ne on väärässä paikassa. Esim yritän kääntää xinelibiä ja tulee herjaus että base64.h ei löydy. No kyseinen file sijaitsee

/usr/local/include/libavutil/base64.h

Kääntäminen onnistuu jos tee symboolisen linkin tuosta filestä /usr/include

Eli pitääkö mun laittaa järjästelmään jonnekkin infoo että mistä se ettii noita vai pitääkö mun antaa joku parametri käännettävälle sorsalle mistä se noita dyykkaa?

Mika3
Hep

Virittelin tuossa VDR-koneen ja homma toimii ihan mallikkaasti. Ongelmana on kuitenkin jokin häikkä kuvasuhteessa. TV on nyt 1920x1080p50 resoilla. Jos käynnistän minkä tahansa widescreen leffan, ylös ja alas jää jumalattomat palkit. Tästä pääsee pois esim mplayerilla asettamalla kuvasuhteeksi 4:3. Mikäs tässä mättää? Ei kai tuo ole ihan normaalia. 

Mika

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Asus M2N-E ongelma
« : 07.10.06 - klo:20.06 »
Hei

Tätä joku oli jo aikasemmin kysynytkin hiukan huonolla menestyksellä jossain. Mutta kysytään nyt vielä täältä. Eli mulla on Asusksen M2N-E emo mutta ubuntu ei suostu boottaamaan 64bit levyltä. Ei ole tähän hätään 32:sen levyä. Boottaus jumii siihen kohtaa kun kun ruutuun tulee graaffinen ubuntu tektsti. Kokeilein myös laittaa acpi=off tekstiä mutta ei vaikutusta. Sitten otin myös kaikki PCI-kortit veke mutta ei toiminut. Tuossa testasin vielä netinstall levyä jolla asennus lähti päälle mutta verkkokortti ei alkanut pelaamaan vaikka se kyllä on toiminut debianissa ennen. Jotain ideoita?

Mika

5
Hei

Tein tuossa ubuntu serverille sääaseman joka mittaa lämpötilat ja piirtää käppyrät niistä www:lle. Ohjelmina käytän digitemppiä ja rrdtoolia käppyröiden piirtämiseen. Käppyrät tulostuu nyt oikein ja nyt pitäisi saada vain nettisivulle sen hetkinen lämpötila. Mulla on valmis www sivu jossa päivän, viikon ja kk:n käppyröistä kuvat. Kuvat päivittyy 5min välkein. Tietääkö joku saako tuolla rrdtoolilla tulostettua viimeinen arvo jotenkin kuvana? Vai pitääkö alkaa tekemään sen hetkisen lämpötilan näyttö jotenkin muuten? Jos komentokehtotteessa antaa käskyn

serveri:/var/www/saa# digitemp_DS9097 -a -q -c /home/mihatsu/.digitemprc
0       25.69

Olisiko tuo 25,68 arvo mahdollista kirjoittaa siihen html sivuun tiettyyn paikkaan jollain scriptillä ja sitten se scripti ajettas vaikka 5 min välein?

Tietenkin jos tuolta rrdtoolilla sais homman toteutettua niin että siitä sais vaikka sen hetkisen lämmön numeroina ja lisäksi vaikka viikon ja kk:n korkeimman ja matalimman lämmön niin ois hyvä mutta onko se edes mahdollista tuolla ohjelmalla?

Mika

6
Ubuntu tietokoneissa / Deskbar probleema
« : 14.06.06 - klo:00.08 »
Moro

Laitoin paneliin Deskbar työkalun jolla voi etsiä kaikkea rojua koneelta ja netistä kun kirjottaa vain siihen mitä etsii. Mitenkäs saisin sen toimimaan niin että se etsis kaikkia mahdollisia filejä esim mitä updatedb on indexsoinut tai joku muu vastaava softa (beagle?) Eli jos esim kirjoitan Madonna niin se listais kaikki Madonnan sanan sisältävät tiedostot ja sitten klickaamalla alkais humppa soimaan.

Mika

7
Millä kummalla tuo nano saadaan toimimaan tuossa amarokissa?

Mika

8
Hei

Yritän päästä toiselta sisäverkon koneelta tämän koneen mysql serverille mutta ei onnistu. Tämä johtuu siitä että vain localhostille on sallittu yhteys. Kokeiln lisätä /etc/mysql/my.cnf bind-address = 127.0.0.1 kohdan perään ip:n eroatten välillä tai ; mutta ei vaikuttanut. Kokeilin muuttaa toisen koneen ip:n tuon tilalle mutta sillon koko mysql ei lähtenyt tulille. Mitenkäs tuo nyt onnistus?

Mika

Ongelma ratkesi kun heitin risuaidan tuon bind-addressin eteen.9
Multimedia ja grafiikka / tv_grab_fi ja xmltv
« : 06.04.06 - klo:17.32 »
Hei

Niin kuin kyseistä ohjelmaa käyttävät tietävätkin niin tuo vanha graber meni rikki kun katso muutti sivujensa leiskaa. No joku teki siihen nyt uuden graberin joka hakee tiedot telkku.com:sta. Tuolla ohjelma ja keskustelua http://sourceforge.net/tracker/?group_id=39046&atid=424135 Kokeilin joskus asentaa uusimman graberin sillon kun se vanha vielä toimi mutta törmäsin silloin tuohon Capabilities.pm ongelmaan. Annoin sillon asian olla kun vanha toimi hyvin. No nyt kun tuota uutta graberia pitäs käyttää niin siinä on taas sama ongelma. Aluksi tuli virhettä että sitä ei ollut mutta laitoin ohjeen mukaan /usr/share/perl5/XMLTV/ tuon Capabilities.pm ja Description.pm niin se virhe katosi mutta tuli tuo mikä jollain muullakin on tullut mutta windows puolella. Eli

 mihatsu@infinity:/usr/bin$ tv_grab_fi --configure
Useless use of reference constructor in void context at /usr/bin/tv_grab_fi line 348.
using config filename /home/mihatsu/.xmltv/tv_grab_fi.conf
getting list of channels
Can't locate object method "get_nice_tree" via package "http://www.telkku.com/telkku?tila=knvt" (perhaps you forgot to load "http://www.telkku.com/telkku?tila=knvt"?) at /usr/bin/tv_grab_fi line 489.

Ongelma lienee tuossa HTML::Entities modulissa mutta ihmeestä sen saa kun ei google paljon auta tuossa?

Mika

10
Moro

Päätin kokeilla kde:tä gnomen jälkeen ja näyttäs olevan ihan mukava. Eräs asia kuitenkin pistää silmään nimittäin tuo terminaalin hidas päivittäminen. Esim jos annan jonkun komennon jossa vilisee paljon tekstiä niin teksti tulee hirmu nykivästi eikä homma nyt kuintenkaan koneen tehosta riipu ja se toimi normaalisti gnomen puolella. Jotain ratkaisua tähän?

Mika

11
Ubuntu tietokoneissa / Päivityksen estäminen
« : 06.03.06 - klo:16.00 »
Hei

Päivitin tuossa dapperin ja tuntuu toimivan muuten moitteettaa mutta mukana tuleva amsn ei toiminut joten asensin siihen sellaisen version joka toimii. No nyt kuitenkin apt-get upgrade haluaa joka kertaa päivittää uudemman version joka ei toimi. Miten saisin tuon kierrettyä?

Mika

12
Ubuntu tietokoneissa / ubuntu ja server-install
« : 23.02.06 - klo:16.07 »
Hei

Ajattelin asentaa Enlightenmentin ikkunointimanagerin ja niin vielä että muita managereita ei ole. Eli server installilla ja sitten sieltä apt-get:lla.  Joskus kokeilin ihan harrastemielessä laittaa vastaavalla tavalla kde:n mutta ongelmaksi tuli että en saanut X käyntiin. Osaikso joku sano paikan kun en itse löytänyt että mitä mun pitäs hakea tuo Enlightenmentin lisäksi että tuo alkas toimimaan?

Mika

13
Ubuntu tietokoneissa / grubin uudelleenasennus
« : 15.02.06 - klo:13.28 »
Hei

Mulla oli windows PRI master levyllä ja ubuntu PRI slave levyllä. No nyt tuo windows levy pamahti ja piti uusi laittaa. Asensin jo windowsin, miten saisin nyt palautettu grubvalikon alkuun että saisin taas molemmat käyntiin?

Mika

14
Hei

Tuossa mietiskelin aamulla kun bussiaikautaulua taas katoin että monelta menee seuraava koululle että olisi kätevä tehdä scrpti joka kertos millon seuraava on menossa ja torsmo hakis sieltä tiedot näytölle vaikka 3 seuraavaa. Koulun koneella on sellainen että kun kirjoittaa bussit unix:ssa niin tulee tuloste

paju:(/)(54)% bussit

Bussit Linnanmaa - Keskusta

   aika   linja
   12:29   19
   12:29   5
   12:36   6
   12:43   24
   12:45   4
   12:49   19
   12:50   7
   12:59   5
   13:06   6
   13:09   19

Ajattelin että vähän tuohon malliin sen pitäs toimia. Aikataulu http://www.koskilinjat.fi/aikataulut_ja_reitit/paikallisliikenteen_linjat/talvi/yhdistelma_oyskes.html on tuolla ja sieltä Kajaanintien pysäkin kohdalta 4 5 6 bussit, tuohon aikataulun aikaan pitää lisätä 5min jokaiseen. Olen todella amatööri näissä hommissa joten mietin että hakisko scripta tuolta sen ajan vai teenkö käsin tiedostoon jokaisen ajan käsin? Tai miten tuo olisi toteutettavistta helpoiten.

Mika

15
Multimedia ja grafiikka / torsmo ja xmms
« : 06.02.06 - klo:21.41 »
Moro

onko jollain torsmossa xmms:n infot ja jos niin mitenkäs ne siihen saahaan?

Mika

16
Ubuntu tietokoneissa / networkboot ja ubuntu
« : 25.01.06 - klo:20.59 »
Moro

Pöydällä olisi vanha kone johon pitäs ubuntu saada serveriksi. Graafista käyttäliittymään en halua ja tuskin sitä edes siihen saisi. Vehkeessä ei ole cd asemaan ja diskettejä ei nyt ole. Ajattelin tuota netboottia kun se tuossa on. Milkä softa pitää olla tässä serverissä että se tajuis bootata verkon kautta? Käytössä on molemmat windows ja linux joten kumpaan tahansa softa käy.

Mika

17
Ubuntu tietokoneissa / gaim ja gdesklets läpinäkyviksi?
« : 21.01.06 - klo:20.18 »
Ongelma on se että pitäs saada oikealla ylhäällä olevat gaimin ja gdeskletsin ikonit läpinäkyviksi. Nyt niissä on harmaa tausta ja näyttävät tämän takia hiukan typeriltä. 

Mika

18
Eli seuraava kertonee ogelman

mihatsu@infinity:~$ sudo /etc/init.d/mysql start
Starting MySQL database server: mysqld.
Checking for crashed MySQL tables in the background.
mihatsu@infinity:~$ mysql -u root mysql
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (13)

Mikähän tuossa nyt on vikana?

Mika

19
Multimedia ja grafiikka / tv_grab_fi ongelma
« : 17.01.06 - klo:12.26 »
Moro

Asensin tossa xmltv:n ja kävin hakemassa uusimman version tv_grab_fi:stä eli 1.4 (http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/xmltv/xmltv/grab/fi/tv_grab_fi?rev=1.40&view=log) ja kopsailin sen tuonne.

mihatsu@infinity:~$ tv_grab_fi --version
XMLTV module version 0.5.40
This is tv_grab_fi version 1.40, 2006/01/15 16:59:57

Eli tuo toimii mutta kun yrittää laittaa

mihatsu@infinity:~$ sudo tv_grab_fi --configure
Can't locate XMLTV/Capabilities.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.7 /usr/local/share/perl/5.8.7 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/bin/tv_grab_fi line 88.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/tv_grab_fi line 88.

Se joka tuli xmltv:n mukana kyllä toimi mutta sitten siinä oli muita ongelmia. Oisko jollain jotain ideoita?

Lisäys: Tuossa kun katoin tarkemmin tuota sivua mistä noita saa imettyä niin siellä oli rivi
Add --capabilities option and documentation. Ja tuosta capalititiestähän tuo valittaa. Kokeilin sitten vielä 1.39 versioo jossa tuota ei ole niin homma ei pysähdy tuohon mutta

Can't locate object method "get_nice_tree" via package "http://www.katso.fi/tvopas" (perhaps you forgot to load "http://www.katso.fi/tvopas"?) at /usr/bin/tv_grab_fi line 514, <STDIN> line 1.

Tuohon sitten. ja tuohon get_nice_tree on taas lisätty tuohon. Onko mulla nyt liian vanha xmltv vai mitä.
Mika

20
Ubuntu tietokoneissa / Opera ja mplyaer plugin
« : 08.01.06 - klo:21.32 »
Miten saan tuon mplayer plugin toimimaan operassa? plugi on asennettu mutta opera ei tunnu löytävän sitä plugeihinsa

Mika

Sivuja: [1] 2