Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mieto

Sivuja: [1]
1
Hei, tässä on suunnitteilla pienehkö palvelinfarmia, jossa tulee olemaan mahdollisesti kymmeniä virtuaalikoneita. Käyttöjärjestelmät tulenevat olemaan pääsääntöisesti Ubuntuja, mutta joukossa saattaa olla yksittäisiä Redhatteja ja Windowseja. Näistä koneista olisi tärkeätä saada käyttäjätilastoja, esimerkiksi suoritin/muisti/kiintolevykäytöstä ja ketkä näitä resursseja vie, joten kyselenkin, että onko jotain hienoa Dashboardia, jolla voisi yhdellä vilkaisulla nähdä vähän vaikka mitä.
Kuinka te seuraatte palvelimienne käyttöasteita?

2
Laitealue / Software-RAID-1 ja LVM2 kysymyksiä
« : 31.07.07 - klo:16.29 »
Hei,
Ostin äskettäin kaksi Seagaten 320 Gigatavun kiintolevy kotipalvelimeen. Tarkoituksena olisi asentaa nämä toimimaan RAID-1 peilaavana ja raidin päälle LVM. Käyttöjärjestelmäksi Ubuntu.

Käytännössä palvelimen kiintolevyt tulevat olemaan seuraavalla tavalla.
Boottaava 80 Gt --> /boot, /usr, /etc, /
2x320 Gt --> /home

Tässä on herännyt pari kysymystä, joihin haluaisin saada hieman tarkennuksia.

  • Ymmärtääkseni LVM järjestelmään voi lisätä kiintolevyjä, ja näin kasvattaa osioiden kokoa. Ajattelin laittaa nämä kaksi 320 gigan levyä /home osioksi, ja aina tilan loppuessa ostaa kaksi kiintolevyä ja lisätä näiden tila /home osioon? Onnistuuko tälläinen?
  • Tällä hetkellä koneessani on vain neljä sata väylää, joten vuosien kuluessa uuden emolevyn tai ohjainkortin osto tulee aiheelliseksi, aiheuttaako emolevyn vaihto ongelmia?
  • Jos koneessani on, esimerkiksi kaksi 320 gigan kiintolevyä ja kaksi 500 gigan kiintolevyä. Kun tila on loppunut ja ostan kaksi 1000 Gt:n levyä, onko mahdollista kloonata noiden kahden 320 Gigan kiintolevyn sisältö 1000 Gt:n levyihin ja poistaa  wanhat 320 Gt:n levyt, niin että LVM-järjestelmä pysyy ehjänä ja tiedot eivät katoa?
  • Jos päivitän Ubuntun uudempaan versioon, tai vaihdan jakelua. Saanko Raid-pakat ja LVM järjestelmän toimimaan uudessa käyttöjärjestelmässä, niin että tiedot ovat säilyneet?
  • Entä jos tuo 80 Gigan kiintolevy sanoo sopimuksensa irti, vaikuttaako se mitenkään RAID+LVM-järjestelmään?
  • Kuinka mahdollinen virtakatko vaikuttaa RAID-pakkoihin? UPS:n osto lienee järkevää?
  • Muuta huomioitavaa?

3
Hei,
Säätelin Howtoforgen ohjeiden mukaan Ubuntun käyttämään Tahoma-fontteja, ja nyt kaikki näyttääkin ihan kivalta, lukuunottamatta Firefoxia. Syystä tai toisesta Firefoxin valikoitten fontit ovat erittäin suttuiset (antialising päällä?), enkä ole löytänyt keinoa kuinka saan Firefoxin käyttämään samoja fontti-asetuksia, mitä Gnome. Kuva selittänee paremmin:
Eli kuvassa näkyvät ylimmäisenä Gnomen "käynnistävalikko", keskellä Firefox, ja alimmaisena Nautilus. Jos käytät CRT-näyttöä, niin varmaan fontit näyttävät samoilta, mutta LCD-näytöllä ero on varsin ikävä. Kokeilin tätä ohjetta, mutta ei auttanut valikkoihin, sivujen renderöintiin kyllä. Kokeilin myös kääntää Firefoxin sorsista, ei vaikutusta. Onko muita hyviä vinkkejä? :)

edit: Ratkaisu Lisätty:
No nyt sain ongelman ratkiamaan. Fontit muuttuivat, kun asensin KDE:n kcontrol -paketin, ja siellä asetin fontit Tahomaksi. Tai sitten, se auttoi, kun poistin siellä olleen ruksin "Use anti-aliasing for fonts". Joka tapauksessa, tuolta saa korjattua helposti tuon suttuisuuden  8)

Sivuja: [1]