Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HMi

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Laitealue / Näytönohjain vinkkejä kaivataan.
« : 13.03.18 - klo:17.40 »
Hei ubuntulaiset, pitkästä aikaa kirjoittelen ja jossain kohtaa hieman pudonnut kärryiltä.
Tuli tuossa sattumalta hankittua tuollainen "älytv" uhd mallia jolloinka huomasin että medacenteri/kotipalvelimen näytöohjaimessa ei riitä resoluutio uhd tasolle, kysymys kuuluukin että mitä edullista ja hiljaista ohjainta suosittelisitte tuohon käyttöön?

HMi
 

2
Elikkä kannettavasta on näppäimistön a kirjain mennyt mykäksi ja nyt tarvittaisiin jotain vinkkejä mistä saisi korvaavan napin tai keinon millä sen saisi kirjoitettua.

Uutta näppäimistöä ei kannata ehdottaa koska sellainen on tulossa mutta odotellessa joutuu kikkailemaan jollain toisella tapaa.

3
Otteita Android Marketista tarjottavan google maps päivityksen muutos tiedoista.

Lainaus
Kirjoita yhteystiedot
Haittaohjelmat voivat käyttää tätä ja poistaa tai muuttaa yhteystietojasi.

Lue yhteystiedot
Haittaohjelmat voivat käyttää tätä ja lähettää tietosi ulkopuolisille

Oma sijainti
Vihamieliset sovellukset voivat tämän toiminnon avulla määrittää likimääräisen sijaintisi
Tämän avulla haittaohjelmat voivat määrittää käyttäjän sijainnin ja lisätä akkuvirran käyttöä.

Maksulliset palvelut
Haittaohjelmat voivat lisätä puhelinlaskuun odottamattomia puheluita.

Alan pikkuhiljaa ymmärtämään miksi jotkut pitävät googlea hieman kuumottavana.

ps: En muuten asentanut kyseistä päivitystä.


4
Niin elikkäs Ubuntu 10.04 ei aina käynnisty vaan jää mustaan ruutuun jos nvidian suljettu ajuri on käytössä, näytönohjain on GeForce 8500 GT, kaikki toimii hienosti jos ajurin kytkee pois päältä mutta kun kyseessä on media kone niin svideo liitäntä on välttämätön eikä se toimi ilman ajuria.

Mikähän neuvoksi?

5
Tervehdys,

Puhdas 64bit natty asennus alla, kaikki muu tuntuu toimivan paitsi resot ovat pielessä, maksimi mitä tuo antaa valita on 1280x800 vaikka näytöstä löytyisi 1920x1080, samainen kokoonpano on toiminut muilla Ubuntu versioilla moitteetta, mitähän minä voisi asialle tehdä?

lspci kertoi tuollaisia tietoja.
Koodia: [Valitse]
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller (rev 02)

6
Miten saan ubuntun automaattisesti yhdistämään takaisin verkkoon jos se ei ensimmäisellä kerralla onnistu?

Ongelma syntyy siitä kun mokkulaa reitittävä purkki pitää boottaa aika usein, palvelimena toimivassa ubuntussa on kyllä asetukset kohdallaan ja normaalisti se yhdistää automaattisesti, jostain syystä yhdistäminen ei onnistu purkin boottauksen jälkeen vaan yhteys pitää laittaa käsin päälle networkmanagerista, tämä on ongelmallista siksi kun ei aina jaksaisi käydä kirjautumassa ja yhdistämässä verkkoon jotta saa levy tai tulostin jaon toimimaan.

7
Laitealue / Langaton ei herää valmiustilasta.
« : 03.12.10 - klo:00.51 »
Elikkäs kun kannettavan kannen sulkee menee kone hienosti valmiustilaan mutta kun tämän jälkeen avaa koneen kaikki toimii ihan kivasti paitsi langaton yhteys, network managerissa verkkokortti (Ralink rt2500) näkyy harmaana ja samoin hiiren oikealla klikatessa "Ota langaton käyttöön" on harmaana, kokeilin laittaa erillisen usb wlan tikun (a-link wl54usb) kiinni mutta sama juttu, biosista ei löytynyt mitään mikä viittaisi moiseen, uudelleen käynnistyksen jälkeen kaikki pelaa taas hienosti.

Kone on Fujitsu Siemens Amilo a 1630 jossa xp ja Ubuntu 10.04 rinnakkain.

Xp:n puolella tuo a-link herää mutta Ralinkistä ei ole tietoa koska en osannut asentaa sen ajuria  ;D mutta ei sillä xp:llä nettiin tarvitse päästäkkään.

Mikä siis neuvoksi?

8
Pitäisi rakentaa kattava wlan verkko parin rakennuksen välille, etäisyyttä rakennuksilla on vajaa 100m joidenka puolessa välissä on adsl liittymä johonka kytkettäisiin modeemi, toiseen rakennuksista tulisi langaton ip kamera ja molemmissa rakennuksissa käytettäisiin tietokoneita, langattomia verkkoja pitäisi kuitenkin olla kaksi koska toisessa on julkisessa käytössä oleva ubuntu kone, siis kotiverkko pitäisi eristää julkisesta.

Nyt siis pitäisi saada vinkkejä sekä kokemuksia siitä minkälaista rautaa pitäisi hankkia, modeemi, kamera ja ulko antenni tai  vai pari tukiasemaa?


9
Ubuntu tietokoneissa / Network manager hukassa.
« : 21.09.10 - klo:18.58 »
Elikkäs network manager on hukassa, yläpalkissa on kyllä ilmoitus alueen kolme pientä viivaa mutta nm on poissa ja jos kirjoitan päätteeseen nm-applet niin saan vastaukseksi Verkonhallintasovellus nm-applet on jo käynnissä., piuhan kanssa nettiin yhdistäminen onnistuu mutta wlan ja mokkula ovat vähän hankalia.

Mikähän ihme sitä vaivaa, yläpalkin muutkin nippelit ovat sekoilleet viime aikoina parillakin eri koneella mutta ne olen saanut kuntoon sillä kun poistan ja  lisään uudestaan paneeliin.

Koneessa on ubuntu 10.04 perus teemoilla.

10
Ubuntu tietokoneissa / Mikäs se tämä on? [Ratkaisu]
« : 03.06.10 - klo:17.40 »
Kun avaan päätteen niin aivan ensimmäiseksi siihen tulostuu tälläinen rivi
Koodia: [Valitse]
bash: /tools: Lupa evätty
Mistähän on kyse ja miten tuosta pääsee eroon?
Itsellä ei ole mitään haistua koko hommasta.

11
Hei vaan,

Nyt olisi hyppysissä Android luuri mutta ongelmaa pukkaa, android market ei enää toimi, aikaisemmin se pelasi ja sain asennettua sieltä ohjelmia mutta sitten tyssäsi ja puhelin sanoi että ei yhteyttä ei saatu, luin kaikenlaisia ohjeita joissa ohjeistettiin resetoimaan puhelin ja niin teinkin mutta ei auttanut vaan menetin nekin ohjelmat mitä aikaisemmin olin asentanut, nyt kun yritän yhdistää markettiin niin kysyy ensin tunnuksia jonka jälkeen hakee hetken ja ilmoittaa Cant establish a reliable data connection to the server. , sitten vielä asensin viimeisimmän päivityksen ilman tulosta, olen yrittänyt 3g ja wifi yhteydellä ilman tulosta, kaikki muu kuitenkin toimii ja pystyn surffaamaan netissä sekä lukemaan sähköpostit.
Siis tuossa puhelimessa ei toimi googlen systeemit (karttaa lukuun ottamatta), vähän ironista googlen kannalta kun omassa käyttiksessä omat jutut ei toimi.

Mitä vaihtoehtoja tuolle marketille on olemassa?


12
Laitealue / Reititin toisen jatkoksi. [Ratkaisu]
« : 30.03.10 - klo:10.59 »
Hei,

Minulla on termit ja vähän kaikki muukin hukassa näiden modeemien ja reitittimien kanssa, no asiaan.

Käytössä on Buffalon reititin josta loppuu rj45 paikat kesken, lisää paikkoja olisi tarjolla Belkin Wireless G Router:illa, vekottimet on nyt kytketty yhteen piuhaa pitkin ja kaikki toimiikin mukavasti paitsi ip osoitteet, noilla kahdella laitteella on siis omat lähiverkot ja minä haluaisinkin että buffalo jakaa ip:t ja tuo belkin tarjoaa vain niitä rj45 paikkoja sekä langatonta.

Mitä pitäisi tehdä?

Harri

 

13
Multimedia ja grafiikka / vlc mediapalvelin.
« : 27.03.10 - klo:21.38 »
Mikrobitin nettijatkoilla on juttu vlc:n etäkäytöstä selaimella.

http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2010/03/linuxista_mediakone_3/

Ihan kivan oloinen juttu muuten mutta minulla tuo ei oikein onnistu, .host tiedoston sai muokkattua ihan kivasti mutta mihinkäs osoitteeseen pitää pyrkiä sillä selaimella?

Onko tuo ohje ylipäätään ihan niinkuin pitäisi vai enkö minä vain ymmärrä?

14
Yleistä keskustelua / Auta nuoria mäkihyppääjiä.
« : 22.03.10 - klo:12.13 »
Hei.

Nyt kaivattaisiin apua ja vinkkejä pienen mäkihyppyseuran kotisivujen tekoon ja viestintä ratkaisuihin.

Nykyiset kotisivut ovat kamalaa katseltavaa.

Mitään määrärahaa projektia varten ei ole joten rahallista korvausta ei ole tarjolla sen sijaan jotain lajiin liittyvää toimintaa tai tapahtumaa voin tarjota.

Olisiko sinulla aikaa ja mielenkiintoa lähteä mukaan projektiin?

T:Harri

15
Hei.

Miksi itse tekemilläni html sivuilla ei toimi skandit internet explorer selaimella, linux puolella kaikki selaimet näyttävät sivut ihan oikein.

edit: Kuvatkaan ei tunnu näkyvän.

16
Hei.

Miten tulisi laittaa palvelimen oikeudet jotta yksi käyttäjä ei pystyisi tekemään yhtään mitään muuta kuin lukemaan ja kirjoittamaan omaa kotikansiota ftp:llä?

17
Työpöydälle tuli pieni atomi kone jossa ei ole cd asemaa kodin palvelimesta sellainen kuitenkin löytyy, mikä olisi järkevin tapa toimia jos tarvitsen jotain cd:ltä?

18
Multimedia ja grafiikka / Mpd ja nettiradiot. [Ratkaisu]
« : 08.01.10 - klo:11.20 »
Hei, haluaisin radiokanavia mpd:lle, clienttinä toimii Ario ja siellä näkyy radiokanavia mutta haluaisin lisätä omia esim radiorockin, mitenkähän?

Muoks: Vastaanpa itse, homma toimi niin että klikkasin Arion Verkkoradiot välilehdellä hiiren oikeaa ja valitsin Lisää uusi radio.
Eipä siis ollut mikään kummoinen homma.

19
Hei

Ubuntu 9.10 palvelin ei tunnista pci digi viritintä jonka perus ubuntu kyllä tunnistaa, onko iso homma saada kortti tunnistumaan vai kannattaako unohtaa koko homma?

Harri

20
Hei.
Osaisiko kukaan kertoa miten säädän mythbuntussa videoiden subien fonttia pienemälle?
Nyt ne ovat niin isot että toisinaan peittää puolet näytöstä ja olisi kovin mukavaa nähdä vähän sitä elokuvaakin sieltä takaa.
Harri

Sivuja: [1] 2 3 ... 5