Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - masu

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Verkkomonitoimilaite
« : 05.01.10 - klo:17.33 »
Viime aikoina on tullut säädettyä tulostimien kanssa urakalla. Parisen vuotta sitten tuli ostettua Lexmarkin monitoimilaite (2480), jolle ei vaan löydy ajureita linux-puolelta. Aikani jaksoin käynnistää koneen windows-puolelle vain tulostamista varten, mutta pitemmän päälle en nyt koe sitä kovinkaan järkevänä vaihtoehtona.

Ajattelin hommata itselleni verkkomonitoimilaitteen, jonka saisin toimimaan sekä windowsilla että ubuntulla. Yritin etsiskellä tietoa, mutta en oikein löytänyt järkevää vastausta. Ehkä täällä joku voisi auttaa ja vihjata, että mikä olisi kohtuuhintainen (n. 200 euroa) ja luotettava monitoimilaite, joka asentuisi verkkoon helposti ubuntulle. Langattomuus olisi lisäksi oiva bonus.

masu

2
Hei

Asensin itselleni vanhaan läppäriini xubuntun ja kaikki on tähän mennessä mennyt kuin tanssi. Ongelmana on tällä hetkellä vain se, että minulla ei ole mitään tietoa, miten pystyin ylipäätään löytämään verkossa olevan buffalon linkstation live- verkkolevyn saati sitten miten se mountataan siten, että verkkolevy on aina käytettävissä joka buutin jälkeen.

Edit: Ratkaisu löytyi. Aluksi sain verkkolevyn näkymään automaattisesti asentamalla nautiluksen. Muutenhan homma meni täysin samalla lailla kuin ubuntussa. Wikistä löytyi ohjeet.


Toisena ongelmana on xubuntun kloonaaminen. Töissä olisi tarkoitus tehdä useampi samanlainen asennus täysin keskenään identtisille koneille. Tarkoitus on siis, että työpöydät ja asetukset ovat jokaisessa täysin samanlaisia. Ajatus olisi, että tekisin yhdesä koneesta mallikoneen ja  jotenkin pystyisin kopioimaan koko systeemin muihin koneisiin.

Onko tällaisen homman tekemiseen, jokin verkosta käynnistyvä systeemi järkevämpi? Tehdään siis palvelin ja käynnistetään koneet "tyhminä päätteinä" verkon kautta?

Masu

edit: Meni vahingossa väärään alueeseen, josko joku mode voisi siirtää tämän oikeaan osoitteeseen.

3
Edit: Ne jotka eivät jaksa vastausta etsiä, niin syy oli soltekin emon ylikellotuksessa.

Oli hankala keksiä otsikkoon sopivaa termiä ongelmille.

Hommasin parisen kuukautta sitten uuden pöytäkoneeni ja samalla vanha koneeni kävi tarpeettomaksi. Olin jo aiemmin asentanut  tähän koneenseen winXP:n rinnalle Ubuntu 7.04:n, mutta se ei toiminut tyydyttävästi sillä mm. firefox ja Epiphany olivat molemmat tajuttoman hitaita nettiselauksessa. Kyllästyin parin viikon jälkeen tappeluun ja ajattelin, että asennuksen ja osiointien takia on mahdollisesti jäänyt jotakin hämärää koneelle ja siksi ubuntu ei nyt toimi niin kuin pitäisi.

No nyt kun sain  uuden koneen, niin ajattelin tehdä tästä vanhasta kokonaan  linux-koneen ja opetella uuden käyttöjärjestelmän salat. Poltin asennus-cd:n uusimmasta 8.10 versiosta ja tämä onnistui ihan ongelmitta.

Minulla on vanhassa koneessa 40 Gt:n kovalevy (merkkiä en muista), jonka puhdistin asennuksen yhdistyksessä kokonaan, joten sinne ei pitänyt jäädä vanhastaan yhtään mitään. Lisäksi koneessani on toisena kovalevynä 160 Gt:n kovalevy.

Asennus meni muuten ihan hyvin, paitsi kun asennus-cd kyseli osioinneista, niin ennen kuin ehdin klikkaamaan mitään, se heitti minut takaisin live-cd:n puolelle. Kun klikkasin uudestaan asennuskuvaketta, niin sain vastailla uudestaan kellonajat yms. ja sain tehtyä osioinnin samalla. Tämän jälkeen asennus meni ihan normaalisti loppuun asti.

Itse Ubuntun käyttö sitten masensi. Kun yritän avata firefoxin, niin pääsen surffaamaan 1-2 sivua, jonka jälkeen ohjelma jumiutuu kokonaan. Tämän jälkeen joudun sen sulkemaan väkisin. Päivityksiä ladatessani en päässyt vaihtamaan toiseen työtilaan ja hetken päästä koko systeemi oli niin jumissa, että päätin käynnistää sen uudestaan virtanappulasta.

Ohjeita yritin lukea, mutta parin sivun lukemisen jälkeen ohjeet sulkeutuvat kokonaan ja muutaman kerran minut on mystisesti kirjattu ulos, niin että olen joutunut kirjautumaan uudestaan sisään.

Mietin, että mistä kannattaisi lähteä hakemaan vikaa. Vaikka XP onkin aiemmin koneella toiminut hyvin, niin jotenkin tuntuu että vika on rautapuolella.

Ulkomuistista sanon että koneessa on alunperin AMD Turon 1,2 Ghz prosessori, jota on tosin hieman ylikellotettu (voisiko tällä olla merkitystä?)
Emolevy on Soltekin joku (ostettu jo viime vuosituhannella) Jos Emolla on merkitystä, niin yritän metsästää selville, että mikä on kysessä.
Muistia on Gigan verran, joten tämän pitäisi riittää hyvin. (Kingston 512 Mt kampoja pari kappaletta.)

Mistä siis kannattaisi lähteä hakea ongelmaan ratkaisua?

Sivuja: [1]