Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Juharanto

Sivuja: [1]
1
Uusi LTS asennettuna ja siihen automatixin avulla flasplugin ei mene sisään ja nyt homma on rikki. Automatixin flashpluginin asennus ei edennyt lainkaan ja jouduin pakottamaan sen kiinni ja nyt tilanne on tämä:

Koodia: [Valitse]
juha@rayska:~$ sudo apt-get upgrade
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
juha@rayska:~$ sudo dpkg --configure -a
Setting up flashplugin-nonfree (7.0.63.3ubuntu3) ...

Siinä se seisoo eikä mitään tee vaikka tunti tolkulla odottelisi.. Viis flashista kuhan nyt edes aptin saisin toimimaan.. Ideoita?

2
Laitealue / Bluetooth ja kännykkä VoIP käyttöön?
« : 19.02.06 - klo:23.18 »
Ajattelin ostella tuon Motorola L6 kännykän ja siinä on bluetooth-yhteys. Onnistuukos jotenkin tuon kännykän käyttäminen Skype-puhelimena bluetoothin kautta, ja jos onnistuu niin miten?

3
Yleistä keskustelua / Presidentinvaalit
« : 19.01.06 - klo:23.00 »
Nyt tehdään se kaikista gallupeista pakollisin. Äänestelläänpäs mekin ja katsotaan kumpi on Ubuntu-userien presidentti! :)

4
Yleistä keskustelua / Boottaus USB-Tikulta
« : 17.01.06 - klo:13.22 »
Terve!

Nyt on ongelmia kerrakseen. Kaverin kannettavasta vehkeestä meni CD-asema sököksi ja nyt kuitenkin uusin suse kiinnostaa. (Älkää kysykö miksi SuSE, miksei Ubuntu ;) ) Joka tapauksessa kun tilanne on tämä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää käsittääkseni (?) asennus netinstallerin kautta ja sen boottaus flash-muistilta. Lisäongelman mukaantuo se, että kannettavassa ei myöskään ole levyke-asemaa......

Miten tuon netinstaller.iso tiedoston saa USB-tikulle boottaavaan muotoon? Paketin itsessäänhän voi purkaa, mutta kuinka saan tikun boottisektorin kirjoitettua uudestaan susen levylle sopivaksi?

Kokeilin MagicISO ohjelmaa joka osasi exportata susen levyltä boottisektorin .bif tiedostoksi talteen, mutta mitäs nyt?

Kokeilkaapas nyt ymmärtää ja auttaa hädässä olevaa! :) Joka tapauksessa google on kokeillut auttaa, mutta en ainakaan itse ole toimivia ohjeita/selväkielisiä ohjeita ole löytänyt.

5
Laitealue / Kannettavan osoitinhiiren säätäminen?
« : 19.12.05 - klo:21.46 »
Minulla on kannettavassa tälläinen osoitinhiiri (harmaa levy + kaksi painiketta) jossa paine/liiketunnistin joka liikuttelee hiirtä. Ongelmana on, että siinä levyssä on myöskin ominaisuus että hieman vahvempi painallus tai yhtäkkinen kosketus toimii samoin tavoin kuin hiiren vasemman painikkeen painaminen.

Ei siinä mitään, kätevä ominaisuus jos sen herkkyys olisi säädetty kunnolla, mutta jos kannettava on sylissä ja kirjoittaa tekstiä, niin väistämättä tulee hieman hipaistua tuota jolloin kursori napahtaa minne sattuu ja teksti painuu ties minne..

Kysymys onkin että miten tuon paiinallukse herkkyyttä voisi säätää taikka sitten napattua koko toiminnon pois? Koko kannettavan hiiren saisi varmasti helposti disabloitua, mutta käytän sitä muuten.. Ainoastaan tuo yksi harmillinen ominaisuus pitäisi saada tapettua..

6
Laitealue / Wlan ongelmia [Ratkaistu]
« : 18.12.05 - klo:12.31 »
Aattelin tuon Wlanin pystyttää kun boksikin löytyy, mutta ongelmat vain kasaantuvat. Sain säätämällä WEP-salauksen ja mäkki-suodatuksen päälle ja toimimaan, mutta kaikki ei ole kohdallaan.

Osa sivuista toimii normaalisti, osa pitkän odottelun jälkeen ja esim google.com ei Firefoxilla löydy mutta googlettamaan pääsee edelleen oikealla Ip:llä..

Googlen pingaaminen kyllä menee läpi mutta ei sen haku.. :O

Sen verran ymmärsin että jotain DNS-nimipalvelimissa tms systeemeissä olisi häikkää, mutta kun en noista ymmärrä..

Ubuntu 5.10 Verkkoasetukset DNS-kohdasta on näin:
DNS-Nimipalvelimet: 10.0.0.2 (Boksin osoite)
Haettavat aluenimet: dsl.inet.fi

Windows-koneen komento ipconfig /all näyttää samat asetukset ja toimii ihan hyvin.. Ubuntu-koneissa vaan mättää..

Kaista tulee soneralta ja laatikko on ALinkin Roadrunner RR24AP.

Laatikko on buutattu, koneet käynnistetty uudelleen ja laatikon settingsit palautettu tehdasasetuksille mutta siltikään ei dynaamiset osoitteet toimi..

Mikäs tässä avuksi?

Edit: Komento lspci kyll tunnistaa kortin aivan oikein:
0000:01:07.0 Network controller: Intel Corp. PRO/Wireless 2200BG (rev 05)

7
Yleistä keskustelua / Ongelmia koneen muistienkanssa?
« : 10.12.05 - klo:11.44 »
Terve,

ostin uudehkon pöytäkoneen käytettynä puolitutultani ja ajattelinkin kysäistä muutaman epäselvän kohdan siitä. Siinä on 2*512 muistia ja niiden pitäisi olla nelisatasia. Kuitenkin koneen käynnistyttyä kone käy muistit läpi ja sanoo jotain että "Memory frequezy is a 200mhz (Dual channel mode)" Dual DDR tuki nyt on kyllä ihan selvä, mutta miksi 200mhz jos kapulat ovat nelisatasia?

Toinen ihmetyksen aihe on, että miksi kone skannaa muistit läpi kohtakohdalta? Kun 1024mt muutetaan tavuiksi, niin siinä on aika iso luku rullattavaksi.. Varsinkin kun se tehdään aina kolmesti peräkkäin. Ei minulla ennen ole noin ollut.. Jos muistien kanssa on leikitty jotain (lisätty, muutettu tms poistettu) niin silloin ne on kyllä käyty läpi, mutta nyt ne käydään aina. Escillä sen saa kyllä keskeytettyä mutta silti tuo vaivaa..

Kieliikö tuo jostain muistien häiriöstä tjsp? Toivottavasti joku tajusi jotain. Tuo rautapuolen tuntemus on minulla hieman heikohko..

8
Multimedia ja grafiikka / Äänet ja videot?
« : 28.09.05 - klo:15.59 »
Kaikesta säätämisestä ja taistelusta huolimatta en ole noita saanut kuntoon. Nyt onnistun katsomaan lähes kaiken mutta muutamassa videonpätkässä ainoastaan ääni kuuluu, kuvaa ei näy.

Toinen ongelma mikä on syntynyt niin osa videoista on todella rakeisia ja ihankuin ne "pätkisivät" ts, sekuntti videota kestää kymmenensekunttia katsoa..

Mitä noille voi tehdä? Koodekit on kuitenkin asenneltu ja muuta ihan ohjeiden mukaan..

9
Ubuntu tietokoneissa / Varmuuskopionti?
« : 26.09.05 - klo:13.40 »
Kävipä tässä mielessä että mitäs sitten kun järjestelmä menee sellaiseen jumiin ettei sitä ihan tavallinen tallaaja nostakkaan pystyyn? Minulla ainakin tiedostoista on säännölliset varmuuskopiot, mutta mites muut?

Miten Breezyzzä sais tehtyä varmuuskopioinnin myös kirjanmerkeille, muistettaville salasainoille, sahköpostitunnuksille yms? Sähköpostitunnukset/viestit pystyy varmasti ottamaan talteen jonkinsortin import/export systeemin avulla, mutta onko olemassa jotain ohjelmaa jossa saisi määriteltyä että mistä softista otetaan mitäkin talteen ja joka myös osaisi helposti palauttaa kyseiset tiedot? Siis niin ettei jokaista ohjelmaa/tietoa tarvitsisi kopioida/palauttaa erikseen.

Tyyliin:

Koodia: [Valitse]
Mozilla Firefox 1.0.0.7:
[x]Sivuhistoria
[ ]Kirjanmerkit
[x]Pikalinkit

Evolution
[x]sähköpostitunnukset
[x]viestit
[x]salasanat

[varmuuskopio tiedot painamalla tästä]

jne

Btw, tälläiselle sohlolle kuin minä tuo olisi varsin pätevä softa :D

10
Ubuntu tietokoneissa / Real player ja plugin mozillaan?
« : 24.09.05 - klo:14.28 »
En paljoa videoila/musiikilta vaadi mutta nuo ylen videosalin uutiset pitäis pystyä kattomaan. Kokeilin jo aikaisempaan asennuskertaan sitä säätää, mutta en saanut kuin ison kasan ongelmia asiasta..

http://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=1&t=2&q=1
videosali näkyy tuosta!

Miten tuon saa toimimaan?

11
Ubuntu tietokoneissa / Sekavia ongelmia osa 1
« : 24.09.05 - klo:09.57 »
Minulla on joku maaginen taito saada käyttöjärjestelmät sekaisin, vaikka omasta mielestäni en tee ikinä mitään sen rikkovaa ::)

Joka tapauksessa, nyt kun Gnome käynnistyy niin tuo alarivillä oleva palkki on syystä tai toisesta tyhjä. Ainoastaan oikeassa nurkassa on roskakorin kuvake. Käynnissä olevat ohjelmat eivät näy eikä sen paremmin nuo eri työpöydätkään..

Mikä niiden käynnistystä säätelee ja missä voisi olla vikaa? :O

12
Pelit / Linux ja pelaaminen?
« : 21.09.05 - klo:16.19 »
En minä paljoa pelaa mutta aina välillä on ihan kiva tappaa muutama terroriristi työpäivän jälkeen ja mietinki että mites? Hienoa ois jos CS 1.6 ja Civilization 3 taipuis myös linuksille. Mitenköhän tuon vois toteuttaa?

13
Ubuntu tietokoneissa / X ei käynnisty
« : 20.09.05 - klo:16.12 »
Uunituore Breeze, päivitykset sain just ladattua ja sähköposti/pikaviesti-ohjelmien säädöt yms tehtyä kun käynnistin koneen uudelleen. Käynnistys onnistuu aluksi mutta X ei starttaa.

Koodia: [Valitse]
Failed to start the X server (your graphical interface) it is likely that it is not set up correctly. Would you like to view the X server output diagnose problem? Kyllä/Ei

Lisäksi näyttö on sotkettu epämääräisillä merkeillä, skandeja ei tunnisteta eikä kone reagoi kuin buuttinappulaan.. Käsittääkseni en mitään ihmeellistä sielä säätänyt. Apt-getin sourcelistiin lisäsin pari paikkaa ja asensin sieltä Skypen ja Operan. Gaimin tunnuksen asetin ja taisin tovin surffailla.. No.. Päivitykset tietenkin apt-getin upgradella.

Vikasietotilaan pystyy buuttaamaan mutta sieltäkään ei X käynnisty. Virhettä pukkaa vaan niin perkeleesti ja kehottaa kurkkaamaan jonnekkin /etc/log/joku_x_server.log tms mutta sekin oli vaan noin seittemän miljoonaa sivua pitkä eikä siitä ottanu selvää kukaan..

Mitenkäs tästä voisi jatkaa? Uudelleenhan tuon voisi asentaa, mutta ohjelmien säätöjen ja päivitysten hakeminen/asettaminen vaatisi hirveän kasan aikaa eikä siinä sitäpaitsi oppisi mitään  ::)

14
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun päivittäminen?
« : 20.09.05 - klo:14.04 »
Sain tuossa Breeze Badgerin asennettua mutta vielä on ongelmia aloittelevan kivisellä tiellä. Päivitykset sain ladattua mutta ubuntu-desktop paketti jää jostain syystä "odottamaan". Mikä tuo paketti tarkalleenottaen on ja miten sen saisi päivitettyä?

Koodia: [Valitse]
juha@lappari:~$ sudo apt-get update
Nouda:1 http://security.ubuntu.com breezy-security Release.gpg [189B]
Nouda:2 http://fi.archive.ubuntu.com breezy Release.gpg [189B]
Nouda:3 http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates Release.gpg [189B]
Löytyi http://security.ubuntu.com breezy-security Release
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy Release
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates Release
Löytyi http://security.ubuntu.com breezy-security/main Packages
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy/main Packages
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packages
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy/main Sources
Löytyi http://security.ubuntu.com breezy-security/restricted Packages
Löytyi http://security.ubuntu.com breezy-security/main Sources
Löytyi http://security.ubuntu.com breezy-security/restricted Sources
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy/restricted Sources
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates/main Packages
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates/restricted Packages
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates/main Sources
Löytyi http://fi.archive.ubuntu.com breezy-updates/restricted Sources
Noudettiin 3t ajassa 0s (6t/s)
Reading package lists... Done
juha@lappari:~$ sudo apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Nämä paketit on jätetty odottamaan:
  ubuntu-desktop
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 1 päivittämätöntä.

Sivuja: [1]